2011. május 25.

Keddi hirdetés - 2011. május 24.

  • XIX. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny
  • Atlétika négypróba megyei döntő
  • Könyvkiállítás

Részletesen!


2011. május 15.

Keddi hirdetés - 2011. május 10.

  • Alsó tagozatos vers – és mesemondó házi versenyek eredményei
  • Alsós területi tanulmányi versenyek 2011.05.06.

Részletesen!


2011. május 03.

Keddi hirdetés

  • Zrínyi Ilona Matematikaverseny
  • Alapműveleti matematikaverseny
  • Öveges József fizika verseny
  • Komplex anyanyelvi és rajzverseny a Mikszáthban

Részletesen!

A diákönkormányzat hírei:

Iskolánk diákjai a tavaszi papírgyűjtésben most is nagyon ügyesek voltak. Összesen 17 tonna papírt sikerült gyűjteni. A gyűjtésben sok osztályban a szülők is segítettek. A legtöbb papírt most is a 3.b osztály gyűjtötte össze. Második legügyesebb osztály a 2.b osztály, a harmadik legszorgosabb osztály, pedig a 6.b osztály lett. A papír árát ma kapják meg az osztályok. A gyűjtésben segítő diákok petákot kapnak munkájukért. Munkátokat köszönjük!

Május 9-én ½ 3-kor diákönkormányzati gyűlés lesz. Ez lesz az utolsó gyűlés ebben az évben.

Témák:

-Kihívás napi feladatok, ezzel kapcsolatos pályázat leadása.
-Gyereknap, várjuk ötleteiteket!
-Bakos Anna 8.c osztályos diákunk tart beszámolót a Zánkai Országos Diákparlamentről, ahol ő képviselte kistérségünket.
-Ezt követi a tanév diákönkormányzati értékelése. Minden osztályképviselőt várunk!

 


2011. április 20.

Keddi hirdetés - 2011. április 19.

  • Varga Tamás Matematikaverseny
  • Körzeti alapműveleti matematikaverseny
  • PC-START megyei számítógép-kezelői versenyen
  • Somogy ezer éve honismereti verseny
  • Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei fordulóját
  • XIX. Kaán Károly Természetismereti Verseny
  • Herman Ottó biológia verseny
  • LADIK – Lapot a diákoknak médiavetélkedő
  • Körzeti matematikaversenyen
  • Mezei futás országos döntőjén
  • III. Nyuszi Úszóversenyen
  • "Kis Nyelvőrök" és a "Természetismeret – természetvédelem" - Eredmények!

Részletesen!


2011. április 07.

Keddi hirdetés!

  • Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny 2011.
  • TIT Teleki Pál Országos Földrajz - Földtan verseny
  • Szép Magyar Beszéd
  • Nyelvész országos anyanyelvi verseny
  • Simonyi Zsigmond Helyesíróverseny

    Részletesen!

Felhívás Jövő héten ünnepeljük a költészet napját. Ne feledjétek, hogy előzetes feladatként verset kell tanulnotok, illusztrációt rajzolni, kitűzőt kell tervezni. A rajzok leadási határideje szerda. Minden osztály adjon le egy kitűző tervet is szerdáig. A nyolcadik osztályok 5 fős csapattal nevezhetnek a József Attila vetélkedőre. A rajzokat, kitűzőket, a csapattagok nevét Ági néninek adjátok le. Határidő tehát: SZERDA.


2011. március 30.

Keddi hirdetés!

Versenyeredmények

2011. március 27-én Kaposváron rendezték meg a Hevesy György országos kémiaverseny megyei döntőjét. A nagyon erős mezőnyben Jandrics András iskolánk 7.a osztályos tanulója 5. helyezést ért el, ezért igazgatói dicséretben részesül.

Nyakas Péter és Tánczos András – mindketten 8.a osztályos tanulók- sikeresen levizsgáztak az ECDL vizsgán az Internet és kommunikáció modulból. Mindkettőjük számára ez volt a negyedik sikeres vizsga, így teljesítették az ECDL START követelményeket. Tanulmányaikat tovább folytatják a másik három modulok elsajátításával és tervezik ezek letételét is.

Szekszárdon rendezték március 19-én a XII. Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Versenyének regionális válogatóját. Iskolánkat három tanuló képviselte. Közülük a legjobb eredményt Fejes Richárd (alapfok 4.o) érte le, aki első helyezett lett. A másik két versenyző, Orbán Rajmund (alapfok 6.o) és Kocsis Viktor (alapfok 6.o) ugyan nem jutottak tovább az országos döntőbe, de nagyon szép produkciókat mutattak be. Mindhármuknak gratulálunk.

LADIK

A LADIK- Lapot a diákoknak médiavetélkedő utolsó fordulóján is túljutottak iskolánk csapatai. A legjobb 8 csapatot hívták be e megyei döntőbe Kaposvárra. Két csapatunk is bejutott erre a megmérettetésre, ami április 8-án lesz. MédiÁsok csapata 7.a osztály tagjai: Jandrics András, Gáspár Balázs, Gáspár Attila, Szaller Olivér, Nagy István Ladicomédia Csapata 8.a osztály tagjai: Huszti Adrienn, Huszti Alexandra, Bocskai Dorina, Varjaskéri Janka, Philipp Flórián

Petákhírek

Az április 18-i papírgyűjtésen forint helyett petákot is lehet kérni. 1kg papír 4 petákot ér. Aki petákot szeretne kapni, az keresse Imre bácsit!


2011. március 23.

Keddi hirdetés!

KÖRZETI SZAVALÓVERSENY A GIMNÁZIUMBAN

2011. március 11-én rendezte a marcali gimnázium a Berzsenyi Napok alkalmából hagyományos körzeti szavalóversenyét. Iskolánkat 3 tanuló képviselte: Bellai István és Potyondi Soma 5.c és Kárász Kristóf 7.d osztályos tanulók. Minden tanulónak két verssel kellett készülnie: egy kortárs magyar költő és egy szabadon választott magyar költő versével. Az 5-6. osztályosok versenyében Bellai István 5.c osztályos tanuló sikeresen szerepelt, 3. helyezést ért el.

Rajzpályázat

Szintén a Berzsenyi napok keretében hirdetett a gimnázium egy rajzpályázatot, ahol Mikszáth Kálmán műveihez kellett illusztrációt készíteniük a pályázóknak. A munkák értékelésekor nem állapítottak meg helyezéseket, hanem oklevéllel jutalmazták illetve könyvjutalomban részesítették a legjobbakat. Iskolánkból a következő tanulók kaptak meghívást az eredményhirdetésre: Kocsis Viktor 8.a, Neubauer Patrícia 8.c, Fülöp Csenge 7.d osztályos tanulók oklevelet kaptak, Marosi Krisztián 7.d osztályos tanuló pedig oklevélben és könyvjutalomban is részesült.

2011.április 11-én József Attila születésnapján ünnepeljük a költészet napját. Az ünnepet előkészítő feladatok a következők:

• Minden osztály valamennyi tanulója tanulja meg József Attila: Kertész leszek című költeményét.
• Aki szívesen készít illusztrációt a vershez, az egy rajzpályázat keretében elkészítheti.
• Tervezzetek osztályotoknak kitűzőt erre a napra. Készítsétek el, s az osztály valamennyi tagja viselje április 11-én ezt a kitűzőt. A legjobbakat jutalmazzuk.
• A nyolcadik osztályosok József Attila életéről szóló vetélkedőn mérhetik össze tudásukat.

A tavaszi papírgyűjtés időpontja: 2011. április 18. hétfő

A mérés hétfő reggel 7 órától délután 14 óráig tart. A papírt összekötözve kérjük. A fekete-fehér és színes újságokat lehet egyben kötözni. Az iskolai diákönkormányzati tagok segítenek a hordásban és a mérésben. A papír ára: 10 Ft/kg A szervezésért és a munkáért az iskolai diákönkormányzat a papír árából kilónként 1 forintot kap. A bevételt iskolai rendezvényekre fordítjuk. Jó munkát!


2011. március 08.

Keddi hirdetés!

A mai napon hirdettük a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményeit. Ezeket honlapunkon már olvashatjátok.

Táncsics-verseny a 8. osztályosoknak A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium biológia és kémia versenyt hirdetett nyolcadik osztályosok részére. Ezen a megmérettetésen Jáni Fanni iskolánk 8.a osztályos tanulója harmadik helyezést ért el. Gratulálunk!

Nyakas Péter és Tánczos András (mindketten 8.a osztályos tanulók) újabb modulból vizsgáztak le az ECDL-nemzetközi vizsgán. Ezúttal a prezentáció volt a téma.


2011. március 01.

Keddi hirdetés!

A Lengyeltótiban megrendezett II.Somogy Megyei Furulyaversenyen iskolánk 2.b osztályos tanulója Török Luca kimagasló eredményt ért el. Luca a Városi Zeneiskola növendékeként indult a versenyen és produkcióját a szakmai zsűri Kiemelt Arany oklevéllel jutalmazta. A verseny résztvevői közül mindössze hárman kapták meg ezt az elismerést. Gratulálunk Luca és további sok sikert kívánunk!

Petákhíradó
A "Kirakat" termékei közül a saját készítésűek forintért és petákért egyaránt megvásárolhatók, de az eladó az ellenértéket petákban kapja kézhez. A "Kirakat" várja ügyes kezű gyerekek, osztályok munkáit amik a tavasszal és március 15-vel kapcsolatosak.


2011. február 24.

Keddi hirdetés!

  • II. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY döntője.
  • "Szép Magyar Beszéd" verseny területi fordulója
  • Testünk Titkai címmel biológia és egészségtan verseny
  • A Simonyi Zsigmond országos helyesíróverseny
  • Petákhírek

    Részletesen!


2011. február 15.

Keddi hirdetés!

Január végén rendezték meg Kaposváron az úszás diákolimpia megyei döntőjét. Iskolánk tanulói sikeresen szerepeltek és a következő eredmények születtek:

Dudás Ádám 3.c osztályos tanuló második helyezést ért el az 50m-es gyorsúszásban és 5.helyezést az 50m-es hátúszásban.
Papp Dániel 4.c osztályos tanuló két tizedik helyezést szerzett. Az egyik versenyszám az 50m-es hátúszás a másik az 50m-es gyorsúszás volt.
Pintér Hargita 4.b osztályos tanuló nyolcadik lett az 50m-es mellúszásban és tizenkettedik az 50m-es gyorsúszásban.
Faházi Fatime 5.b osztályos tanuló hetedik lett a 100-es mellúszásban.

Nyakas Péter és Tánczos András - mindketten 8.a osztályos tanulók - ismét újabb modulból vizsgáztak le az ECDL vizsgán. Ezúttal szövegszerkesztésből voltak sikeresek.

A Tollal.hu irodalmi portál pályázatot írt ki Valentin nap alkalmából. A pályázaton eredményesen szerepelt Kurucz Ákos és Györe Laura 5.a osztályos tanulók. Mindkettejük verse megjelent az interneten és olvasható a www.tollal.hu weboldalon.

Zöld Pötty

Lezárult az első félévi szelektív hulladékgyűjtés. 15 osztály vett ebben részt. Az idei évben újdonság, hogy a pöttyöket nem forintra, hanem Petákra váltottuk át.

Így a következő lett a sorrend:

1. helyezett 3.b osztály 3325 Peták
2. helyezett 2.b osztály 2605 Peták
3. helyezett 4.a osztály 2290 Peták

Az első három helyezést elért osztály elveszíti az előző félévben gyűjtött zöld pöttyeit, vagyis nulláról indul. A többi osztály tovább viszi a pöttyöket! Az átvétel időpontja változatlan: Kedd délután fél 3-tól háromig a szelektív hulladékgyűjtő konténereknél.

Petákhírek

A Városi Fürdőbe szóló petákjegyet vásárolhatsz a Kirakatban a felsős ügyeletesi asztalnál. A belépő ára 250 Peták, ami egész napos fürdőhasználatot biztosít. Éljetek a lehetőséggel! A Kirakat várja a petákért árusítandó saját készítésű termékeket.

A részletekkel kapcsolatban keressétek Patkó Imre bácsit.


2011. február 1.

Keddi hirdetés!

Az elmúlt héten rendeztük meg a Kazinczyról elnevezett "Szép magyar beszéd" prózamondó versenyt. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a következő eredmények születtek:

1. Bellai István 5.c 2. Pántics Luca 6.c 3. Bene Fruzsina 5.c

A megyei versenyen, ami február 9-én lesz Kaposváron iskolánkat ebben a kategóriában Bellai István és a 7-8-as korosztályt Bocskai Dorina 8.a osztályos tanulók képviselik.

Petákhírek

A petákiroda nyitvatartása megváltozott. Az új időpont a következő: Az iroda csütörtöki napokon 14 órától 14.30-ig lesz nyitva a földrajz teremben. A farsangon is felhasználhatod a petákokat az alábbiakra:

sulilottó: 20 peták/darab
felnőtt illetve nem nem noszlopys diákbelépő: 100 peták/darab
noszlopys diákbelépő: 50 peták/darab
kaszinójegy: 5 peták/darab
tombola: 20 peták/darab


2011. január 25.

Keddi hirdetés!

Tisztelt Szülők!

Iskolánk tantestülete és a szülői munkaközösség ismét megrendezi hagyományos alapítványi bálját. A rendezvényt az a szándék hívta létre, hogy megtaláljuk az alapítványi vagyongyarapítás leghatékonyabb módját, valamint szélesítsük az iskola és a szülői ház kapcsolattartásának lehetőségeit.

Az eddigi bálok bevétele lehetővé tette, hogy támogatásban részesüljenek a rászoruló gyerekek, illetve hozzájárult az iskola tárgyi eszközeinek fejlesztéséhez. Bálunk bevétele idén is ezt a célt szolgálja.

Ha egyetért céljainkkal, jöjjön el és érezze jól magát!

Ha valamilyen okból nem tud részt venni, de pénzzel támogatni kívánja alapítványunkat, vásároljon támogatási szelvényt (ára: 500, 1000, 1500, 2000...Ft)!

Várjuk bálunkon 2011.február 5-én 19 órakor!

Belépődíj: 3000 Ft!

Támogatását előre is köszönjük!

Őszné Kozmári Andrea SZM elnök Szilágyi István igazgató

Petákhírek

Megnyitotta ablakait a PETÁKKIRAKAT, a tanári szobával szemben. Itt csak petákért lehet vásárolni a felsős ügyeletesek segítségével. Saját készítésű árukat is várunk eladásra osztályoktól vagy tanulóktól. Ezek két hónapig lesznek kiárusításon. Az eladott termék árát a készítő kapja meg.

Kösd le petákjaidat! Egy hónapra a betéti összeg 1%-ával, három hónapra 6%-ával, hat hónapra 15%-ával ér többet a petákod. Ha szeptember 10-től június 10-ig tart a futamidőd, akkor 30%-os a kamat. A lejárati idő előtt is hozzájuthatsz a lekötésedhez, de ekkor kamat nem jár érte. A részletekről Patkó Imre bácsinál lehet érdeklődni.


2011. január 18.

Keddi hirdetés!

A múlt héten iskolánk két tanulója Nyakas Péter 8.a és Tánczos András 8.a sikeresen teljesítette az ECDL vizsga operációs rendszerek és fájlok modulját. Osztályfőnöki dicséretet kaptak.

2011. január 12.

Keddi hirdetés!

Iskolánk énekkara 2010.december 17-én fellépője és közreműködője volt az alsó tagozatosok számára rendezett karácsonyi műsornak és a felső tagozatos Folkkarácsonynak. A kórus tagjainak a felkészülés során végzett lelkiismeretes, aktív munkája az ünnepi műsorokon is megmutatkozott. Ezért a kórusvezető Kiss Beáta tanárnő javaslatára minden énekkaros a színvonalas szereplésért osztályfőnöki dicséretben részesül.

Petákhírek
Tovább folytatódik a régi petákok újra cserélése. a "fehér" iskolajegyeket továbbra is be lehet váltani "színesre". A régi petákokat március 31-ig újra kell cserélni, utána már nem használhatók sehol. Az új, "színes" petákokkal viszont fizethettek már a Zsiga-szeróban, a Csoba papírboltban és a Micsoda játékboltban. Itt 1 peták 2 forintnyi árut ér, de a petákokat forintra nem váltják át, a visszajárót is petákban kapjátok.


2011. január 4.

Keddi hirdetés!

A Karcolat Irodalmi Társaság országos mesepályázatot hirdetett "Álmodj saját mesét!" címmel. Györe Laura 5.a osztályos tanuló nagyon szép eredményt ért el ezen a megmérettetésen. A roppant nívós szakmai zsűri Laura meséjét a több száz alkotás közül a legjobbak közé sorolta és tavasszal nyomtatásban illetve egy internetes mesekönyvben is megjelenteti.

A téli szünet előtt tartottuk az "Olvasás Hete" rendezvénysorozatot. Ennek eredménye évfolyamonként a következő: 2. évfolyam: 1.helyezett csapat 2.b Bera Fanni, Szabó Alexandra, Gáspár Róbert 3. évfolyam: 1.helyezett csapat 3.c Móricz Koppány, Arany Barnabás, Horváth Dárius 4. évfolyam: 1.helyezett csapat 4.c Krix Kristóf, Tóth Emma, Németh Eliza 5. évfolyam: 1.helyezett csapat 5.c Bácsics Regina, Bellai István, Bene Fruzsina 6. évfolyam: 1.helyezett csapat 6.a Fejes Richárd, Kovács Bianka, Molnár Rajmund 7. évfolyam: 1.helyezett csapat 7.d Fülöp Csenge, Kurucz Sarolta, Maros Mátyás 8. évfolyam: 1.helyezett csapat 8.a Bocskai Dorina, Senoha Viktória, Philipp Flórián


2010. december 7.

Keddi hirdetés!

December 3-án rendezték meg a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában a 7. és 8. osztályos tanulók számára a körzeti kommunikációs német versenyt. Iskolánkból két-két tanuló versenyzett. A feladat nagyon összetett volt. A gyerekeknek először egy kedvenc tárgy bemutatásával egy picit magukról kellett beszélniük, majd egy szituációt kellett eljátszani a zsűri egyik tagjával, végül képleírás következett. Iskolánk diákjai nagyon szépen szerepeltek. A hetedikesek közül Jandrics András 7.a osztályos tanuló második, Virág Sára 7.a osztályos tanuló harmadik helyezést ért el. A nyolcadikosok kategóriájában Arany Julianna 8.a osztályos tanuló harmadik helyezett lett. Tovább a teljes tartalomhoz!

2010. november 30.

Keddi hirdetés!

November 19-én tartották a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban a Newton Kupát. Három megye nyolcadikos tanulói mérik össze tudásukat matematikából, fizikából és informatikából. Iskolánkból Nyakas Péter 8.a osztályos tanuló megnyerte az informatikai versenyt, ezért igazgatói dicséretet kapott.

Tovább a teljes tartalomhoz!


Hírek Hirdetések TörténetDokumentumokNevelőtestületAlapítványTámogatóinkÉrtesítők DiákönkormányzatRendezvényekHonismereti vetélkedő Versenyek KitüntetettjeinkKorábban

 


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán