Aukciók

Aukciós Szabályzat!

A alapítványi facebook oldalon és honlapon tekinthetők meg a kikiáltásra került alkotások fényképei és a róluk szóló ismertetők. Licitálni csak az alapítványi facebook oldalon (https://www.facebook.com/NoszlopyAlapitvany) lehet. A képekre az ajánlatot „privát” üzenetben lehet megtenni. Az üzenet elküldésével Ön elfogadja az Aukciós Szabályzatban foglaltakat.

Az üzenetnek tartalmaznia kell a következő információkat:

• a licitálás tárgyát képező alkotás száma,
• a licitáló nevét, lakcímét, személyi igazolványának és telefonjának a számát,
• az alkotásért felajánlott adomány összegét,
• a nap azon időszakának a meghatározását, amikor az Alapítvány képviselője telefonon megkeresheti adategyeztetés céljából,
• nyilatkozatot arról, hogy az általa felajánlott összeg megváltozásáról kér-e további értesítést.

Az üzenet megérkezése utána az Alapítvány képviselője elvégzi a telefonos adategyeztetést.
A beszélgetést az alapítványi képviselő rögzíti és titkosan kezeli és az árverés zárásával töröli. Adategyezés esetén az új felajánlással kerül meghirdetésre a megjelölt kép. A felajánlott összegnek 1.000 (azaz egyezer) forinttal meg kell haladni az eredeti árat. Adott alkotásra mindig a pillanatnyi legnagyobb összegű ajánlat kerül feltüntetésre.
A licitálás online módja 2017. február 17-án (péntek) 18:00-kor zárul, ezt követően további ajánlatot már csak személyesen lehet megtenni a Noszlopy bál helyszínén. Ha üzenetében kérte, hogy az Ön által felajánlott összeg változásáról értesítést szeretne kapni, akkor az aukció zárása előtt (2017. február 18.) 23:00 és 24:00 óra között telefonos licitálási lehetőséget biztosítunk.
Az árverés a Noszlopy bál napjának 24. órájában befejeződik.
A következő munkanapon az Alapítvány képviselője telefonon megkeresi az aukció nyerteseit.


1. adomány: Fábos-Landi Vivien Fonyódi dombok II. című képe

A felajánló: Fábos-Landi Vivien Marcaliban született, iskolánk tanulója volt. Gyermekkora óta lenyűgözi az alkotás folyamata. Elsősorban akril festékkel fest. Folyamatosan fejleszti magát, több ismert magyar és külföldi festő kurzusán részt vett, a teljesség igénye nélkül: Ludvig Zoltán, Korbély István, Székács Zoltán, Zeljko Hudec. Kedvenc témája a Balaton. Festményeiből eddig 7 kiállítás nyílt.
A műveit megtekinthették Pécset, Nagykanizsán, Marcaliban és Mesztegnyőn. Különdíjat nyert a 2013. évi Kaposvári Festők Városa rendezvény keretén belül, a Rotary Club Kaposvár által rendezett festő versenyen. Tagja a Belső Világunk Festőközösségnek. Az utóbbi években a festés mellett újrahasznosított anyagokból kézműves ékszereket készít Landyvia néven.
A felajánlás: A képet a „Fonyódi dombok II.” címmel látta el a festő. Vászonra készített akril alkotás. A művész a Balaton szerelmeseinek ajánlja a képet, keretezését nem javasolja.
Mérete: Szélesség: 29,5 cm, magasság: 25 cm.
Aktuális licitár: 1000 Ft, azaz ezer forint.


2. adomány: Tüttő József Viharvert emlékek című alkotása

A felajánló: Tüttő József festőművész korunk egyik olyan alkotója, kinek már szignóznia sem kellene festményeit, hisz egyetlen ecsetvonásáról felismerhető bármelyik képe. Mind technikailag, mind tartalmilag felfedezett egy világot magának, melyben mind ő, mind a műélvezők egy elvarázsolt álom utazói lehetnek. Témái közt fellelhető a sokszínűség: életképek, csendéletek, utcajelenetek, állatábrázolások megjelenítései kerülnek ki kezei közül. Sokszor keverednek a realisztikus és meseszerű képzelet által dúsított elemek a munkáiban. Ezeket egységbe foglalják, úgynevezett „tüttőiséget” adnak, a néhol ironikus, hol abszurd, humoros, vagy éppen letargiát üzenő jelenetek egy meseszerű, misztifikált, de mégis megfogható világ látomásában. Tüttő József a XXI. században is képes arra, hogy különleges látásmódot kialakítva, sajátságos témákat és technikát alkalmazva egy teljesen új arcát ismerhetjük meg a művészi ábrázolásnak.

A felajánlás: A festmény a „Viharvert emlékek” címet viseli. Visszatörléses technikával készült a kép olyan módon, hogy farostlemezre ecsettel vitte fel a művész a festéket és különböző tárgyakkal szedte azt vissza. Így szinte az akvarell hatásával vetekedő fátyolossággal tette az áttetszővé. Festményein nem dorbézol a paletta őrjítő, giccses szivárványa, néhány színt használt az alkotó, így ezeknek árnyalatai futnak át egy selymesen könnyed harmóniába, melyekből fekete, szabálytalan vonalvezetéssel felvitt kontúrok közé zárt alakok, épületek elevenednek meg.
Mérete: Szélessége: 70 cm, magassága: 50 cm.
Aktuális licitár: 1000 Ft, azaz ezer forint.


3. adomány: Kőszegi Zsanett Mama című műve

A felajánló: Kőszegi Zsanett 2011-óta él Marcaliban. Gyermekkorától fogva vonzódik a művészetek iránt. Jelenleg pirográfiával foglalkozik, ami forró pákával történő rajzolást, égetést jelent. A hobbija mára hivatássá nőtte ki magát. Grafikáit fára és bőrre készíti, valamint újabban akvarell és akril képeket fest vászonra. Alkotásai visszaköszönnek művészeti oldalakon, valamint a Funzin magazinban. Művei díszítik a város óvodáinak és bölcsödéinek a falait. Jelenleg egy mesekönyv illusztrálásán dolgozik, ami tavasszal jelenik meg.
A felajánlás: Az árverésre kerülő kép 2015. novemberében a Marcali Kulturális Korzóban „Tűzzel hímzett mesék” néven megrendezett kiállítás egyik darabja, a „Mama”. Az alkotás pirografikus technikával marhabőrre készült.
Mérete: Szélessége: 29 cm, magassága: 37 cm.
Aktuális licitár: 1000 Ft, azaz ezer forint.


4. adomány: Szatmári Norbert Téli hangulat című alkotása

A felajánló: Szatmári Norbert 1998-ban végeztett a Noszlopy Gáspár Általános Iskolában. A középiskola és a főiskola után a Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskolában helyezkedett el, ahol már 11 éve rajzot tanít.
A felajánlás: Az aukcióra felajánlott képet a művész 2017-ben, külön a támogatásunkra alkotta meg. A Téli hangulat című kép pasztell technikával készült.
Mérete: Szélessége: 70 cm, magassága: 50 cm.
Aktuális licitár: 2000 Ft, azaz kétezer forint.


Bemutatkozás Alap dokumentumok Letölthető nyomtatványok Aukciók Határozat Jegyzőkönyv Közzététel Elérhetőség


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán