Iskolai hírek:2008. szeptember 30.

Százlevelű mesefa...

Amerre csak megfordultam a Noszyban ott ma mesét mondó, mesét hallgató gyerekeket és felnőtteket találtam. Ma tartották az iskolában a Népmese Napját. A Noszlopy napokhoz tartozó sporteseményeket sem függesztették fel ma a kosarasok voltak soron.


2008. szeptember 30.

Kitti használhatja a gépet ...

Kiss Lajos az Iskola igazgatója adta át Szántó Kittinek, a Noszlopy alapítvány által meghirdetett számítógépet. Kitti nyolcadik osztályos, magatartása és szorgalma példás, tanulmányi eredménye jeles. Szívesen tevékenykedik az osztályközösség érdekében. A művészeti iskola néptánc tanszakán tanul. Nagyon ügyes az informatika körében is, otthoni tanulását segíti majd elő ez a számítógép, melyet a tanév végéig használhat.


2008. szeptember 30.

Mi ötödikesek ...

Ma már hagyomány a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában, hogy a tanév elején bemutatkoznak a felsősök sorába lépett ötödik osztályosok. Az 5-5 perces produkció mindig nagy sikert arat a diákok és pedagógusok körében. Ma sem volt ez másképpen az Iskolában. Természetesen a Fogadalomtétel sem maradt el!

2008. szeptember 29.

Noszlopy Napok ...

Ma délután a sporté volt a fő szerep, illetve a gyermekek rajzait állították ki az iskola aulájában. Holnap reggel hagyományosan az ötödik osztályosok mutatkoznak be társaiknak. Délután pedig a Magyar Népmese Napjához kapcsolódó rendezvények lesznek.

2008. szeptember 25.

„SZÁZLEVELŰ MESEFA”

 

Iskolánkban első ízben szeptember 30-án megünnepeljük a „Népmese Napját”. Ennek apropóját az intézmény fennállásának 100. évfordulója adja. Ezért választottuk mottónak a „SZÁZLEVELŰ MESEFA” címet. A rendezvényt az alsó tagozatos anyanyelvi munkaközösség szervezi.


2008. szeptember 19.

Vásárban voltunk

Jól kezdődött a nap, mert a hagyományos vásári futó versenyt az első és második osztályosok korcsoportjában Hanzsek Péter 2.b. nyerte! Gratulálunk neki. A Kistérségi Sportversenyt pedig az Iskolánk tanulóiból álló csapat nyerte meg. Nagyszerű eredmény gratulálunk és köszönjük a kiváló teljesítményt.

2008. szeptember 17.

Pályázati felhívás iskolatörténeti pályázatok készítésére 2008.

Az iskola igazgatója, a Közalkalmazotti Tanács és a Szakszervezeti Bizottság iskolatörténeti pályázatot hirdet a Polgári Iskola alapításának 100., a főépület felépítésének 80. évfordulója alkalmából az intézmény aktív illetve nyugdíjas pedagógusai, pedagógusok munkaközössége, az iskola múltját kutató, annak feltárásában közreműködő, érdeklődő polgárok, és az iskola volt tanulói számára.

A pályázat célja: Az iskola történetének eddig még fel nem tárt időszakainak további felkutatása és feldolgozása.


2008. szeptember 17.

FELHÍVÁS A NOSZLOPY GÁSPÁR ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSÁRA

Iskolánk Nevelőtestülete, a Szülői Munkaközösség, a Meiszterics Autósiskola, és iskolánk két volt tanulója: dr. Suchman Tamás országgyűlési képviselő és Budai László vállalkozó 1991-ben 60 ezer Ft-os törzstőkével közhasznú alapítványt hozott létre „NOSZLOPY GÁSPÁR ALAPÍTVÁNY” néven.

Az alapítók az alapítvány céljait, feladatait, a támogatások rendszerét Alapító Okiratban határozták meg. E szerint az Alapítvány támogatja:


2008. szeptember 5.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

A Noszlopy Gáspár Alapítvány pályázatot hirdet 6., 7.,-vagy 8. évfolyamos, szorgalmasan tanuló, kifogástalan magatartású, az informatika tantárgy tanulása iránt kifejezetten érdeklődő, s e tanulmányok terén jó eredményeket felmutató, de saját számítógéppel nem rendelkező, és támogatásra méltó, valamint rászoruló tanulók részére.

2008. szeptember 1.

Becsengettek a Noszlopyban is ...

100. tanévét kezdte el ma, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola. Hetvenkét új elsőosztályos kezdte meg tanulmányait. Ez évben a Nemesvid -i iskolából a felső tagozat, Marcaliban kezdte el az évet. 

Iskolai hírekHirdetések DiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán