Versenyfelhívás

Kedves Kollégák!

A Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és a Marcali Múzeum a 2019/2020-as tanévben is megrendezi az immár 23 éves Dr. Gál József Megyei Honismereti Versenyt.

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk az általános iskolák felső tagozatából, akik négy alkalommal kapnak írásban megoldandó feladatokat. Egy iskolából több csapat is nevezhető, de mindenhonnan csak két csapat juthat a szóbeli döntőbe, ami 2020 áprilisában lesz a Marcali Múzeumban. Erre a vetélkedőre az írásbeli fordulókban legjobb eredményt elért 10 csapatot hívjuk meg.

A vetélkedő témái változatlanok maradnak: Somogy megye néprajza, régészete, történelme és jelenkora. Ahogy az eddigi években is, úgy most is törekszünk játékos, érdekes feladatok keretében egy kis kutatómunka segítségével megismertetni a tanulókkal Somogy megye értékeit.

A zsűri tagjai: Gálné Jáger Márta főlevéltáros, a Somogy Megyei Honismereti Egyesület Elnöke, L.Kapitány Orsolya néprajzkutató, dr.Magyar Kálmán archeológus-történész és dr.Sipos Csaba helytörténeti kutató.

Kérjük, hogy akik szeretnének a versenyre nevezni, 2019. november 8-ig a következő e-mail címen: zpkatalin@gmail.com ezt tegyék meg. Az első forduló feladatsorát a jelentkezés után e-mailben küldjük.

A versenyfelhívás és a fordulók kérdései folyamatosan megtalálhatók lesznek iskolánk honlapján, a www.noszlopy-marcali.hu oldalon. Itt lehet megnézni a tavalyi vetélkedő feladatait és forrásanyagait is. Várjuk jelentkezésüket!

Marcali, 2019. október 22.
Üdvözlettel: Zajcsukné Páhi Katalin szervező

 

 


HONISMERETI VETÉLKEDŐ

1. FORDULÓ

Forrásanyag

Megoldások

2. FORDULÓ

Forrásanyag

Megoldások

3. FORDULÓ

Forrásanyag

Megoldások

4. FORDULÓ

Forrásanyag

Megoldások

 

 

Hírek Hirdetések TörténetDokumentumokTaneszközigényNevelőtestületAlapítványTámogatóinkÉrtesítők DiákönkormányzatRendezvényekHonismereti vetélkedő Versenyek KitüntetettjeinkKorábban

 


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán