Versenyfelhívás

Kedves Kollégák!

 

Idén 20 éves jubileumát ünnepli a megyei honismereti verseny, amit korábban  Somogy ezer éve, két év óta pedig Dr.Gál József Megyei Honismereti Verseny néven hirdetünk meg. Az első tíz év Simon József és a kutasi Révkomáromi János Általános Iskola nevéhez fűződik, a második tíz év pedig hozzánk, a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolához.
Szeretnénk az idei versenysorozatot egy kicsit különlegessé tenni, ezért a zsűritagokkal –Gálné Jáger Márta, L.Kapitány Orsolya, Dr.Magyar Kálmán és Dr.Sipos Csaba- egyetértésben úgy döntöttünk, hogy az idei versenysorozat kérdései az előző 20 év feladataiból kerülnek ki, természetesen aktualizálva.
A vetélkedő témái változatlanok maradnak: Somogy megye néprajza, régészete, történelme és jelenkora.
A versenyre idén is 4 fős csapatok jelentkezését várjuk az általános iskolák felső tagozatából, akik négy alkalommal kapnak írásban megoldandó feladatokat. Egy iskolából több csapat is nevezhető, de mindenhonnan csak két csapat juthat a szóbeli döntőbe, ami 2017 áprilisában lesz Marcaliban. Erre a vetélkedőre az írásbeli fordulókban legjobb eredményt elért 10 csapatot hívjuk meg.

Az első feladatlapot valamennyi olyan iskola, amely már tavaly is nevezett,  a versenykiírással együtt e-mailben megkapja. Kérjük azokat az iskolákat, akik most szeretnének a versenyre nevezni, hogy 2016. október 28-ig a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola címén vagy telefonszámán illetve a következő e-mail címen:  zajcsukne.pahi.katalin@noszlopy-marcali.hu ezt tegyék meg.
A versenyfelhívás és a fordulók kérdései folyamatosan megtalálhatók lesznek iskolánk honlapján, a www.noszlopy-marcali.hu oldalon.
Iskolánk címe: Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
8700 Marcali Széchenyi u. 60           Telefon: 85/510-561

Várjuk jelentkezésüket!      
Üdvözlettel:                                                     Zajcsukné Páhi Katalin
Marcali, 2016. október 16.                                         szervező


HONISMERETI VETÉLKEDŐ

1. FORDULÓ

Forrásanyag itt érhető el.

Megoldások

2. FORDULÓ

Megoldások

3. FORDULÓ

 

Megoldások

4. FORDULÓ

Megoldások

 

 

Hírek Hirdetések TörténetDokumentumokTaneszközigényNevelőtestületAlapítványTámogatóinkÉrtesítők DiákönkormányzatRendezvényekHonismereti vetélkedő Versenyek KitüntetettjeinkKorábban

 


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán