2021. október 17.

Papírgyűjtés

Iskolánk diákönkormányzata 2021. október 11-én rendezte meg az őszi papírgyűjtést.
Minden bizonnyal kiürültek a pincék, tárolók és padlások, hiszen soha nem látott mennyiséget, mindösszesen 18.222 kg papírt adtak le ezen a napon iskolánk tanulói és szervezetei.
A papírt a Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft. vette át tőlünk. Ezúton is köszönjük az MTKSZ munkatársainak, illetve azoknak a 8. osztályos fiúknak a segítségét, akik egész délelőtt talpon voltak és segédkeztek a papír kihordásában és konténerre rakásában.
Külön köszönjük az együttműködést mindazoknak a 7. osztályos fiúknak és lányoknak, akik a 7:00 órás nyitástól az első becsengetésig segítettek a papír behordásában, az osztályonkénti szortírozásban és a rend és fegyelem fenntartásában.

Az összegyűjtött papírból származó bevétel nem csak az osztályok osztálykasszáit, de a Festészet Tanszak, a Noszlopy Alapítvány és a Könyvtár kasszáját is gyarapították.


2021. október 1.

SZEPTEMBERI ÖSSZEFOGLALÓ

A 2021/2022. tanévet nagy tervekkel és még nagyobb lelkesedéssel kezdtük. Elsődleges törekvésünk ebben a tanévben, hogy az elmúlt két évben a világjárvány miatt kissé megtépázott emberi kapcsolatokat, jól működő diákközösségeket, a színes, programokkal tarkított diákéletet visszahozzuk az iskola mindennapi életébe.
Az osztályok a tanév első hetében demokratikus úton megválasztották osztályképviselőiket, így az idei évben is 30 fővel (4. osztálytól kezdve osztályonként 2 képviselővel) kezdtük meg a munkát.
Az alakuló ülésen megválasztásra kerültek a DÖK vezető tisztségviselői: a diákönkormányzat elnöke Kuti Ketrin (8.a), titkára Hafner Netta (7.b) lett. Ugyanezen az ülésen elfogadta a választmány a 2021/22. évi SZMSZ-t és a DÖK munkatervét is.
Az iskolai diákság képviseletét azonban nem csak a DÖK képviselők látják el: szeptember végén a 8. osztályok kampányfilmekkel mutatták be diákpolgármester-jelöltjeik programjait. A jelöltekre osztályonként egy összesített szavazatot lehetett leadni. Az idei tanév diákpolgármestere Bognár Emese (8.c) lett, aki a teljes iskolai diákság képviseletének ellátásával segíti és felügyeli a diákönkormányzat munkáját.
Ugyanakkor az is fontos, hogy az egyes iskolák diákönkormányzatai összehangolják munkájukat városi, megyei és tankerületi szinten is.
Iskolánk diákönkormányzati képviselői szeptember hónapban demokratikusan választották meg megyei és tankerületi küldötteiket is: a Somogy Megyei Diáktanács szervezetében Takács Gergő Boldizsár (7.c) tagként, Vipler Kornélia (7.a) póttagként; a Siófoki Tankerületi Központ Diáktanácsában pedig Bohár Bálint (8.c) képviseli iskolánk diákságát.


2021. január 27.

Bedő Korina Zoé a Noszlopy iskola diákpolgármestere


A 2020/2021-es tanév minden eddigi tanévtől különbözik. A járványhelyzet miatti megszorítások következtében programok maradnak el, vagy kerülnek átszervezésre. Ebben a változó helyzetben mégis törekszünk arra, hogy eddigi hagyományaink fennmaradjanak. Ilyen hagyományunk az is, hogy minden évben megválasztjuk iskolánk diákpolgármesterét, aki képviseli a diákság érdekeit, részt vesz programok szervezésében, lebonyolításában.
Ebben a tanévben Lángi Nóra (8.a), Bedő Korina Zoé (8.b) és Tóth Fedóra (8.c) tanulók indultak e poszt elnyeréséért. Idén a jelölteknek egy maximum 5 perces kampányvideót kellett készíteniük, melyben ismertették a programjukat. Ezeket a videókat a felső tagozatos tanulók megtekintették, és titkos szavazás útján leadták voksukat. A szavazatok összesítése után, a január 12-én megtartott diákönkormányzati ülésen hirdettük ki a nyertest. A 2020/2021-es tanév diákpolgármestere Bedő Korina Zoé lett. Gratulálunk a jelölteknek és osztályaiknak a kampányvideók elkészítéséhez, a nyertesnek pedig jó munkát kívánunk!


2020. november 3.

Töklámpás kiállítás

Már az őszi szünet előtt halloweeni dekorációval öltöztettük fel iskolánk ablakait, hogy kedvet csináljunk a gyerekeknek a szünet utáni tökfaragó versenyhez. November 2-án került sor a megmérettetésre, melyre az otthon elkészített alkotásokkal lehetett indulni. A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel ketté vettük az alsó és a felső tagozatot, így külön jutalmaztuk a két tagozatra beérkezett alkotásokat. A felső tagozatra 8 alkotás érkezett, az alsó tagozatra 33.
Ennek következtében a felső tagozaton a közönségszavazatok alapján hirdettünk győztest, a diákok Mozsár Diána 6.a osztályos tanuló alkotását találták a legjobbnak. 
Az alsó tagozaton a következő tanulók töklámpásait díjaztuk:
Horváth Richárd 1.c
Horváth Konrád: 4.b
Csajkás Máté 4.b
László Kíra Kármen 4.b
Pintér Noel 1.a
Weinhardt Viola 1.c
Buzsáki Hanna 4.c

Az alsó tagozaton is szavazhattak a diákok az általuk legjobbnak vélt alkotásra, itt a közönségdíjas alkotás Mozsár Hanna 3. a osztályos tanuló alkotása lett.
Köszönjük a szép és ötletes munkákat!
További képek itt érhetőek el.


2020. október 13.

Diákönkormányzati delegáltak

2020/2021-es tanév

osztály

név

5.a

Németh Melissza

 

Kottán Szilárd Norbert

5.b

Molnár Annabell

 

Zsirai Nóra

5.c

Czene Gusztáv

 

Horváth Zsáklin

6.a

Mozsár Diána

 

Vipler Kornélia

6.b

Baranyai Jázmin

 

Huszár Lilien

6.c

Takács Gergő Boldizsár

 

Tóth Csanád Örs

7.a

Barcsi Beáta

 

Kuti Katrin

7.b

Hollósi Laura

 

Laki Kornélia

7.c

Bohár Bálint

 

Bohár Marcell

8.a

Lángi Nóra

 

Oláh Nóra

8.b

Balogh Zsombor

 

Fáncsi Viola

8.c

Tóth Fedóra

 

Lengyel Petra


2019. október 25.

Töklámpás kiállítás és Halloween

Október 25-e péntek a Halloween jegyében telt iskolánkban. Erre a napra töklámpás faragó versenyt hirdettünk, melyre az otthon elkészített alkotásokkal lehetett indulni. A megmérettetésre 67 alkotás érkezett, mindegyik nagyon kreatív és munkaigényes volt. Minden tökfaragó kapott apró ajándékot, a legjobb alkotások készítőit jutalomban is részesítettük. Az osztályok tanulói szavazhattak is az általuk legjobbnak tartott töklámpásra, a legtöbb szavazatot kapott töklámpás lett a „közönségdíjas”. 
Díjazottak a következő tanulók lettek:
Komlódi Flóra 3.b
László Kíra Kármen 3.b
Joó Tamás 3.b
Horváth Konrád 3.b
Máté Anna 3.c
Zsirai Nóra és Molnár Annabel 4.b
Kovács Lilien 4.b és Kovács Máté 1.b
Orbán Fanni 4.c
Kiss Kincső Vivien 6.a
„Közönségdíjas”: Gelencsér Petra 2.c
Ezen a napon a tanulók beöltözhettek, a legbátrabb tanulók jelmezét, ötletességét és merészségét is díjaztuk. Évfolyamonként hirdettünk nyertes osztályt és tanulót.
Az eredmények a következők lettek:

  1. évfolyamból 1. helyezett: 1. a osztály, különdíjas: Smogora Csenge 1.a
  2. évfolyamból 1. helyezett: 2. a osztály, különdíjas: Nagy Linett 2.c
  3. évfolyamból 1. helyezett: 3. a osztály, különdíjas: Jánszki Lara 3.a
  4. évfolyamból 1. helyezett: 4. b osztály, különdíjas: Györkös Dominika Blanka 4.b
  5. évfolyamból 1. helyezett: 5. b osztály, különdíjas: Takács Gergő Boldizsár 5.c
  6. évfolyamból 1. helyezett: 6. c osztály, különdíjas: Molnár Lilien 6.c
  7. évfolyamból 1. helyezett: 7. c osztály, különdíjas: Fehér Melissza 7.c

Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt és a szervezésben nyújtott segítségét!
Képek itt érhetőek el.

                                                                                   Noszlopy Iskola Diákönkormányzata


2019. október 16.

Őszi papírgyűjtés

A Noszlopy Iskola életében sokéves hagyomány az iskolai hulladékgyűjtési akcióA fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett egy kicsit verseny is ez az osztályok között, hiszen nem mindegy, ki hogyan tudja mozgósítani tanulóit.   
A gyűjtési akció lényegében nem változott, a diákokra bízzuk, honnan kerítik elő a feleslegessé vált papír- és hullámkarton kötegeket. Sok esetben a szülők is besegítenek a szállításba, már kora reggel kocsival hozzák a bekötözött, osztály jelölésével állított papírkötegeket.  
A tanulók az előre kiragasztott jelölések alapján helyezik el a papírokat az iskola aulájában, amiket a papírgyűjtés napján lelkes 8. osztályos diákok helyeznek rá a mérlegre.  
Ebben az évben az időjárás kedvezett a papírt hozóknak és pakolóknak, szép napsütéses időben zajlott a munka.  
Köszönjük mindenkinek az aktív részvételét, valamint a MTKSZ Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft.-nek a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségét!
Képek itt érhetőek el.
 


2019. október 3.

Péter Lolita a Noszlopy Iskola diákpolgármestere

A 2019/2020-as tanévben a diákönkormányzat munkájának első fontos eseménye a szeptember 24-én tartott diákpolgármester választás volt. Az osztályok küldöttei a korábban megnevezett, és az iskola diákpolgármestere címért indított 8. osztályos tanulókra szavazhattak. Érdekesség, hogy ebben az évben lányok indultak ezért a posztért: 8.a osztályból Péter Lolita, 8.b osztályból Garas Szimonetta Dorina, 8.c osztályból Horváth Lilla tanulók voltak a jelöltek.
A jelölteknek 5 percben lehetőségük volt arra, hogy elmondják programjaikat és megnyerjék a szavazók szimpátiáját. Nem volt könnyű a legjobb jelölt kiválasztása. Mindhárom jelölt az osztályának támogatásával, prezentációval színesítve adta elő terveit. A programok bemutatása után a diákönkormányzati küldöttek titkos szavazással döntöttek. A szavazatok többségét Péter Lolita 8. a osztályos tanuló kapta, így a ő lett a Noszlopy Iskola diákpolgármestere! Jó munkát kívánunk neki az idei tanévre!
Képek itt érhetőek el.


2018. december 14.

Karácsonyi vásár

Ebben a tanévben a karácsonyi vásár szervezésekor megtörtük az előző évek hagyományait, figyelembe véve azt a tényt, hogy az osztályoknak és a diákönkormányzatnak kevés olyan lehetősége van, amivel az osztálykasszát növelni tudja (kivéve papírgyűjtés, diákönkormányzat esetében farsang). A karácsonyi vásár megszervezésekor a következő években arra törekszünk, hogy a tanulók által elkészített ajándéktárgyak eladásából az osztálypénzt tudják a tanulók gyarapítani.  
A tanulók ebben az évben is nagyon sok ajándéktárgyat készítettek, az ünnepek előtt lehetőségük volt a diákoknak arra, hogy szeretteiknek kézzel készített díszeket vásároljanak, vagy meglepjék egymást apró ajándékokkal.
Köszönjük azoknak a tanulóknak a munkáját, akik az ajándéktárgyak elkészítésével hozzájárultak ehhez a kezdeményezéshez!
Képek itt érhetőek el!


2018. december 6.

Mikulás nap

Már december elején elkezdtük a készülődést a hagyományosan megrendezésre kerülő Mikulás napunkra. December 4-én mézeskalácsot sütöttek a 8. évfolyamos lányok Fülöp Beáta tanárnő segítségével, hogy elegendő mézeskalács készüljön el ahhoz, hogy december 6-án minden tanuló kapjon belőle. Az otthonról hozott és az iskolában elkészült mézeskalács kiosztásával indult december 6-án a reggel, majd elindultak a Mikulások és segítőik, hogy szaloncukorral és zenés műsorral lepjék meg az osztályok tanulóit. Ezen a napon, aki tehette, piros ruhába öltözött és Mikulás sapkát húzott. Az alsó tagozatos tanulók beöltözhettek krampusznak, angyalnak, manónak, melyért apró ajándék volt a jutalmuk. Nagyon köszönjük az alábbi tanulóknak, hogy a mézeskalács sütésével hozzájárultak a nap sikeréhez: Bohár Marcell, Bohár Bálint, Bohár Zsófia 5.c, Liszkai Rozi 5.c, Boda Mirtill 5.c, Szabó Regina Dorottya 5.c, Bognár Emese 5.c, Juhász Helka 5.b, Juhász Hunor 7.a, Németh Viktória 7.a, Szabó Mihály 7.a, Gájer Karolina 8.a, Farkas Izabella 8.a, valamint a 8. évfolyamos tanulóknak.
Képek itt érhetőek el!


2018. szeptember 26.

Takarítási világnap

A takarítás világnapját minden évben szeptember harmadik szombatján rendezik meg. Ilyenkor arra buzdítják a Föld lakóit, hogy tisztítsák meg környezetüket, és hosszú távon őrizzék meg az eredményt. Fontos, hogy ne csak az otthonunkat, kertünket tartsuk tisztán, hanem az utcákra, terekre, parkokra is nagy figyelmet fordítsunk! Nem tettek másként diákjaink sem, akik tanítóik irányításával gyűjtötték a szemetet az iskola udvarán és közvetlen környezetében. Nem feledkeztek meg arról sem, hogy a hulladékot szétválogatva (szelektíven) dobják a konténerekbe!
A felső tagozatos tanulók a diákönkormányzati küldöttek kezdeményezésére a takarítási világnap alkalmából versenyt hirdettek. A feladat az volt, hogy az osztályok tervezzenek minél ötletesebb udvari szemétgyűjtőt. A tervek tetszőlegesen készülhettek vízfestékkel, zsírkrétával, színes ceruzával… a lényeg, hogy minél színesebbek, kreatívabbak, ötletesebbek legyenek. Az alkotásokat zsűri értékelte, az elkészült képek kikerültek a faliújságra. A legjobb terv megvalósításra kerül, a műhelyben elkészítik az „álomkukát”, majd az udvaron elhelyezik azt. Az ötletességet és a megvalósíthatóságot figyelembe véve, a legjobb alkotás az 5. c osztály rajza lett, így az ő kukájuk kerül kivitelezésre.
További képek itt érhetőek el.


2018. szeptember 18.

Bresztovszky László a 2018/2019-es tanév diákpolgármestere

A diákönkormányzat munkájának első fontos eseménye minden évben a diákpolgármester megválasztása. A diákönkormányzat szeptember 18-i ülésén a 8. osztályos jelöltek megtartották bemutatkozó műsorukat, vázolták egész éves terveiket. Nem volt könnyű a legjobb jelölt kiválasztása. Mindhárom jelölt osztályának támogatásával, prezentációval színesítve adta elő terveit, kezdeményezéseit az éves programok megvalósítására, színesebbé tételére. A bemutatkozás és a programok ismertetése után a küldöttek titkos szavazással döntöttek. A  szavazatok többségét Bresztovszky László 8.c osztályos tanuló kapta, így ő lett a Noszlopy Iskola diákpolgármestere. A nyertesnek gratulálunk, az idei tanévre jó munkát kívánunk neki! 
További képek itt érhetőek el.


2017. december 20.

Karácsonyi vásár

Az előző évek hagyományát követve ebben az évben is megszerveztük a felső tagozatosok karácsonyi vásárát, ahol a diákok apró ajándéktárgyakat, gyertyákat, koszorúkat, ajtódíszeket tudtak vásárolni családtagjaiknak, barátaiknak.


2017. október 27.

Papírgyűjtés

Október 26-án csütörtökön sikeresen lezajlott a papírgyűjtés, az időjárás is kedvezett nekünk, és számításaink alapján a gyűjtési kedv sem lankadt, hiszen most ősszel is rengeteg papírt, újságot, kartont hoztak a diákok. Köszönjük azoknak a tanulóknak a segítségét, akik rövidebb-hosszabb ideig segítettek a papírok konténerbe való rakodásába.
Ebben az évben tétje is volt a papírgyűjtésnek, hiszen a legtöbb papírt összegyűjtő alsó és felső tagozatos osztály egy tanulmányi kiránduláson is részt vehet a regionális hulladékkezelő központba. Az alsó tagozaton a legtöbb papírt hozó osztály a 3.c, míg a felső tagozaton az 5.c osztály lett, így ők vehetnek részt a kiránduláson is. Gratulálunk nekik!

A papírgyűjtésről készült képek itt tekinthetőek meg.


2017. szeptember 21.

Takács Gábor Bence a Noszlopy diákpolgármestere

A diákönkormányzat munkájának első fontos eseménye a diákpolgármester megválasztása. A diákönkormányzat szeptember 19-i ülésén a jelöltek megtartották bemutatkozó műsorukat, majd a küldöttek titkos szavazással döntöttek. Nem volt könnyű a legjobb jelölt kiválasztása. Végül a  szavazatok többségét Takács Gábor Bence 8.a osztályos tanuló kapta, így ő lett a Noszlopy Iskola diákpolgármestere. A nyertesnek gratulálunk, és az idei tanévre jó munkát kívánunk neki!
A választásról szóló képek itt tekinthetők meg.


2016. december 21.

Karácsonyi vásár

A szünet előtti utolsó napokban került megszervezésre a felső tagozatosok karácsonyi vására.
A szorgos kezű tanulók szüleik segítségével szebbnél-szebb ajándéktárgyakat készítettek.
Adventi koszorúkat, gyertyákat, ékszereket, apró ajándéktárgyakat vásárolhattak az érdeklődők.


2016. november 04.

Papírgyűjtés

Nem kedvezett az időjárás a papírgyűjtésben részt vevő diákoknak és segítőiknek, akik hol szitáló, hol szakadó esőben válogatták és hordták a papírokat. Újságból, papírból nem volt hiány, a diákok idén ősszel is szép mennyiséget gyűjtöttek össze. A bevétellel az osztályok az osztálypénzüket gyarapíthatják.


2016. szeptember 27.

Takarítási világnap

A Takarítási Világnapot minden év szeptemberének harmadik szombatján rendezik meg, célja, hogy tiszta, élhetőbb környezetben éljünk, nemcsak otthon, hanem tiszta utcában, tereken, kitakarított, rendezett iskolában, munkahelyen. Az iskola felsős diákjai is ezt a célt tűzték ki maguk elé, amikor egy hétfői napon az iskolát körbejárva felszedték a szemetet, összetakarították az udvart.
A készült képek itt tekinthetőek meg.

A tisztasági nap munkálatait az iskola diákönkormányzata szervezte.


2016. szeptember 27.

Diákpolgármester választás 2016

A diákönkormányzat munkájának első fontos eseménye a diákpolgármester megválasztása. A diákönkormányzat ülésén a jelöltek megtartották bemutatkozó műsorukat, majd a küldöttek titkos szavazással döntöttek. A szavazatok többségét Kócza Pálma 8.c osztályos tanuló kapta, így ő lett a Noszlopy Iskola diákpolgármestere. A jelölteknek és a nyertesnek gratulálunk, és az idei tanévre jó munkát kívánunk neki! A választásról szóló képek itt tekinthetők meg. A képeket Borsi Milán és Tóth Krisztián készítették. Az iskola facebook oldalán még több videó található a diákönkormányzat üléseiről és diákpolgármester választásról, valamint az iskola mindennapi életéről.


DÖK - SZMSZFirkaKorábbi hírek

 


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán