2016. szeptember 27.

Diákpolgármester választás 2016

A diákönkormányzat munkájának első fontos eseménye a diákpolgármester megválasztása. A diákönkormányzat ülésén a jelöltek megtartották bemutatkozó műsorukat, majd a küldöttek titkos szavazással döntöttek. A szavazatok többségét Kócza Pálma 8.c osztályos tanuló kapta, így ő lett a Noszlopy Iskola diákpolgármestere. A jelölteknek és a nyertesnek gratulálunk, és az idei tanévre jó munkát kívánunk neki! A választásról szóló képek itt tekinthetők meg. A képeket Borsi Milán és Tóth Krisztián készítették. Az iskola facebook oldalán még több videó található a diákönkormányzat üléseiről és diákpolgármester választásról, valamint az iskola mindennapi életéről.


2015. szeptember 20.

Szorgos kezek gyűjtötték a szemetet pénteken a Noszlopy iskolában

Szorgos kezek gyűjtötték a szemetet pénteken a Noszlopy iskolában a közeledő takarítási Világnap alkalmából. Minden évben így, most is sok önkéntes noszlopys diák jelentkezett erre a feladatra.
„ Szeretnénk, ha iskolánk udvara mindig ilyen tiszta lenne! „
– mondták a diákok.
A tisztasági nap munkálatait az iskolai diákönkormányzat szervezte.
Képek itt érhetőek el.


2012. december 21.

Karácsonyi vásár ...

Megnyílt a karácsonyi vásár iskolánkban, amelyhez idén a peták vásár is kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy az ügyes kezű karácsonyi ajándéktárgyak készítői az eladott termékeik árát nem forintban, hanem petákban kapják meg. Most is a horgolt angyalkák voltak a legkelendőbbek. Sokan választották a gyertyatartókat, az asztali díszeket és az ízléses karácsonyi üdvözlőkártyákat is.

Képek!


2012. szeptember 15.

Hétfőn tartotta első gyűlését az iskolai Diákönkormányzat.

Horváth Zoltánné diákönkormányzatot segítő pedagógus kiosztotta a tanév diákönkormányzati munkatervét. Az osztályok képviselői megbeszélték a tanév feladatait. A hagyományos programok mellett újdonság is szerepel. "A virágos Marcaliért" pályázat keretében a szorgalmas diákok Marcali várost és természetesen iskolájukat is virágokkal szépítik a tanév során.

Patkó Imre igazgatóhelyettes az iskolai pénzről a petákról beszélt az osztályképviselőknek. Elmondta, hogy petákot továbbra is a közösségben végzett munkáért lehet kapni, amit az iskolabüfében, papírboltban, könyvesboltban, sportboltban, strandon lehet felhasználni.

Szijártóné Wirth Brigitta tanárnő ismertette, hogy folytatódik az iskolai szelektív hulladékgyűjtési program az úgynevezett "Zöld pötty". Legtöbb kupakot, PET-palackot és elemet gyűjtő osztály pénzjutalomban részesül, melyet közösségi programokra lehet felhasználni.

Az idei tanév is sok érdekes programot nyújt a diákoknak, ha mindezt megvalósítják tartalmas és színes tanév vár rájuk. Képek!


2012. május 22.

Sikeres évet zárt a noszlopys diákönkormányzat

2012.május 14-én tartotta az iskolai diákönkormányzat utolsó gyűlését. A gyűlésen Virág Sára diákpolgármester beszámolt tanév diákönkormányzati munkájáról. Elmondta, hogy ebben a tanévben is tartalmas programok közül választhattak a diákok. Legsikeresebb rendezvények most is a Noszlopy-napok, Halloween parti, töklámpás faragó verseny,a mikulás, a karácsonyi vásár, a farsang,a Diáknap, a tavaszi nárcisz vásár és az őszi- és tavaszi papírgyűjtés voltak.

Szaka Vivien DSE felelős diák ismertette a DSE díjakkal kapcsolatos tudnivalókat. Beszámolt arról, hogy az osztályok által befizetett tagdíjakat sportesemények rendezésére,túrák szervezésére, sportszerek vásárlására fordították.

Patkó Imre peták felelős tanár szerint a diákok az iskolai munkavégzésért kapott iskolapénzt örömmel fogadták, melyet a városban számos petákbeváltó helyen beválthattak.

Szijártóné Wirth Brigitta "Zöld pötty" felelős tanárnője értékelte a szelektív hulladékgyűjtési programot, melyben 15 osztály vett részt. A gyűjtőmunkáért kapott pénz mellett a tudatos környezeti nevelés is fontos célkitűzés volt. A peták- és a"Zöld pötty" program a jövő tanévben is folytatódik.

Horváth Zoltánné diákönkormányzatot segítő pedagógus megköszönte a diákönkormányzati tagok lelkes és sikeres munkáját és a nyári szünetre mindenkinek jó pihenést kívánt. További képek!


2012. április 12.

Tavasz köszöntő nárcisz vásár a Noszlopyban

Szabó Laura 8.d osztályos tanuló interjúja Patkó Imre tanár úrral

- Hogyan született ez az egyéni ötlet ?
- Minden évben az elvirágzott nárciszok virágát le kell szedni, hogy a hagyma erősödjék. A kertemben rengeteg virág volt, elvirágzott és tönkrement. Így merült fel az ötlet, hogy mi lenne, ha értékesítenénk a virágokat még elvirágzás előtt.
- Sikeres volt –e az akció és hogyan valósították meg?
- Sikeres volt, délelőtt a diákok vásárolhatták és az iskola dolgozói, délután 4 órától pedig a szülőknek is biztosítottuk a lehetőséget.
- Egyedül szervezte a nárciszcsokrok árusítását, vagy voltak segítői is?
- A gyerekek sokat segítettek: az 5.d-s fiúk, és az árusításban a 8.c-s lányok Az alsós osztályok pedig a dekorációk elkészítésében nyújtottak segítséget..
- Mire fordítják a befolyt összeget?
- A virágcsokrokért kapott pénzt az iskolai diákönkormányzat peták kifizetésére használja fel.
- Tervezi-e jövőre is a hangulatos tavaszi virágok árusítását?
- Ezt meglátjuk jövőre.
- Köszönöm a riportot Imre bácsi.

2012.március 03.

Peták

Ez a neve a Noszlopyban működő iskolajegynek. Megszerezni úgy tudod, ha az iskolai élettel kapcsolatban hasznos dolgot teszel. Elköltése a szabadidőd értelmes eltöltését szolgálhatja. Vásárolhatsz vele a büfében, a Kirakatban, a papírboltban, a játékboltban, a Zsigaszerónál vagy a strandon, de ha akarod, akkor kamatra le is kötheted.

A legjelentősebb petákkiosztó a DÖK. A gyűlésekért az osztályok eddig 4500 petákot kaptak. A diákönkormányzat a programjaiban segítőknek március elejéig 8710 petákot adott. Hordhattad a papírt az őszi gyűjtésben, takaríthattad az iskolát szeptemberben, a farsangra tombolát készíthettél és árusíthattál. Értékesíthetted a suli lottót vagy eladó lehettél a karácsonyi vásárban. Így szerezhettél iskolajegyet. A DÖK saját rendezvényei díjazását is petákban végezte. A farsang és a Halloween legötletesebb jelmezeiért 6800 petákot kaptak a készítők. A Zöld Pötty Programban is kereshetsz petákot. A délutáni segítőnek erre a célra 900 peták van elkülönítve. Egyéni munkadarabok előállításával is szerezhetsz iskolajegyet. Ebben az évben a farsangi zsákbamacskába lehetett készíteni csomózott karkötőket. Ezek fedezetét egyéni felajánlás biztosította.

Szeretnénk a jövőben a lehetőségeket bővíteni: több egyéni felajánlót, az iskolai versenyek szervezőit bevonni ebbe a gazdálkodós játékba.

Patkó Imre tanár Peták felelős


2012. február 24.

A suli-rádió

Két évvel ezelőtt kerültünk be a suli-rádióba. Idővel még 3 új taggal bővültünk. Jelenleg 2 állandó programunk fut: a zenei kívánságlista, valamint minden hétfőn a heti névnapokról szóló összeállítás a nevek eredetével és jelentésével együtt. Ünnepek közeledtével a jeles napokhoz kapcsolódóan totót készítünk, aminek hibátlan megfejtéséért nyeremény jár. Ilyen pl. a Mikulás, karácsony, Valentin-nap, stb.

A rádiózásról mondták:

"Eleinte nagyon izgultam, lámpalázas voltam."
"Nagyon érdekel a rádiózás, a média, később is ezzel szeretnék foglalkozni az életemben."
"Szívesen vállalok feladatokat, jó együtt dolgozni a többiekkel."

A suli-rádió tagjai:

Pántics Luca 7.c Bánfarkas Laura 7.c Zsobrák Viktor 7-a
Pető Alexandra 8.c Márkus Vivien 8.c

Segítő pedagógus: Csasznyi Diana


2011. december

Karácsonyi vásár ...

Mint már sokszor, most is megrendezték iskolánkban a karácsonyi vásárt. Abban a meglepetésben volt részem, hogy idén én árusíthattam a vásári tárgyakat. Amikor közölte osztályfőnököm a hírt, rögtön arra gondoltam, vajon mindent el tudunk-e adni. Ügyesek voltunk, így szinte mindent sikerült eladnunk. Munkánkért petákot és osztályfőnöki dicséretet kaptunk, a petákot sikerült még aznap elköltenünk.

Papp Franciska 8/b

További képek!

A karácsonyi vásárra azért jelentkeztem, mert tavaly is nagyon jó volt. Nagyon sok kreatív kis ajándékot készítettek a gyerekek szüleik segítségével. Voltak kis mécsesek, fenyőfák, csillagok, asztali díszek, karácsonyfadíszek, képeslapok és karkötők. Szerintem barátnőm, Franci és és én is nagy örömmel árusítottuk karácsony hangulatát idéző vásári tárgyakat.

Savanyó Regina 8/b


Segítettek a nyolcadikos fiúk

Az őszi papírgyűjtés ismét meghozta gyümölcsét. Már hagyományos iskolánkban ez a program, mely megmozgatja a tanulókat és a szülőket egyaránt. A nyolcadik évfolyamos fiúk sokan jelentkeztek, hogy a rakodásban segítsenek. Riportunkban közülük faggatjuk Gáspár Attilát, Gáspár Balázst, Fehér Zsombort és Tóth Árpádot.

Miért jelentkeztetek segítőnek?

- Szívesen segítünk bármikor, úgyhogy mikor meghallottuk a felhívást, azonnal szóltunk Marika néninek, hogy számíthat ránk.

Ti magatok is gyűjtöttetek papírt?

- Természetesen.

Szerintetek miért fontos a papírgyűjtés?

- Ezt a Noszlopyban minden gyerek tudja. Szerintünk a szelektív hulladékgyűjtés nagyon fontos a környezetvédelem szempontjából. A papírgyűjtéssel sok fát óvhatunk meg, mivel a régi papírt újrahasznosítják.

Mennyi időt szántatok a gyűjtésre?

- Pár délutánunk ráment.

Kik voltak a segítőitek?

- Barátok, osztálytársak.

Milyen módszerrel gyűjtöttétek a papírt?

- Házról házra jártunk, és megkérdeztük, van-e felesleges régi újságjuk. A noszlopys gyerekek szülei, a nagyszülők már számítanak rá, és egész évben félrerakják a papírt.

Most, hogy egész nap részt vettetek a rakodásban, ti is belekóstolhattatok a fizikai munkába. Milyen tapasztalatokat szereztetek?

- Nagyon nehéz lehet nap mint nap ilyen munkát végezni. Szívesen csináltuk, máskor is elvállalnánk, de hosszú távon mégiscsak könnyebbnek tűnik a tanulás.

Szerintetek melyik osztály lesz a győztes?

- Tulajdonképpen mindenki nyertesnek mondható, aki ebben az akcióban részt vett. az alsósok mindig nagyon lelkesek, és a felsőben is egyre aktívabban gyűjtik a papírt.

Köszönjük a riportot. A tavaszi papírgyűjtéskor találkozunk!

(Ivók Réka, Teglovics Júlia, Takács Eszter média szakkörösök)


2012. január 11.

DIÁKÖNKORMÁNYZATI MUNKATERV


2011. május 15.

Az iskolai diákönkormányzat ülése ...

Az utolsó gyűlését tartotta ebben a tanévben május 9-én, az iskolai diákönkormányzat. Először a " Kihívás napja" pályázatokat beszélték meg. Majd Bakos Anna nyolcadikos diákunk tartott élménybeszámolót a közelmúltban lezajlott zánkai Országos Diákparlamentről. Anna –az ősszel Marcaliban megrendezett fórumon - részletesen beszámolt a Noszlopy iskola diákönkományzati munkájáról és így akkor őt választották meg az országos diákküldöttgyűlés kistérségi küldöttjének.

Ezután Horváth Zoltánné, diákönkormányzatot segítő pedagógus készített összegzést a tanév diákönkormányzati munkájáról. Legsikeresebb rendezvényeink voltak: a Marcali Vásárban a diákok által készített tárgyak árusítása, töklámpás faragó verseny, Halloween parti, a Mikulás látogatása iskolánkban és az őt kísérő krampuszok tánca, a remek farsang, és nagy sikerű fordított nap.

A diákönkormányzat nagyon eredményesen szervezte meg az őszi és tavaszi papírgyűjtést, melyben nemcsak iskolánk diákjai , de a szülők is sokat segítettek. A szorgalmas noszlopysok mintegy 40 tonna papírt gyűjtöttek. A papír árát kirándulásokra, erdei iskolára, sporteszközök vásárlására fordítják az osztályok. Minden tanévben kiemelt rendezvény még a novemberi diák-küldöttgyűlés.

A fórumon az osztályok küldöttei az iskolai oktatással és szabadidős programokkal kapcsolatban tettek fel kérdéseket melyekre Szilágyi István igazgató úr válaszolt. Mind a diákönkormányzatot segítő pedagógus, mind a gyerekek az idei tanév diákönkormányzati munkáját színesnek, tartalmasnak és sikeresnek értékelte.

További képek!

DiákönkormányzatDÖK - SZMSZOsztályhonlapokOsztályképek FirkaKorábbi hírek

 


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán