2008. november 28.

Anyanyelvi és prózamondó verseny ...

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola hagyományosan novemberben rendezi meg a körzeti anyanyelvi és prózamondó versenyét. A város iskoláin kívül Kéthelyről, Sávolyról, Balatonboglárról, Mesztegnyőről, Fonyódról, Somogysámsonról, Böhönyéről is érkeztek a tehetséges gyerekek.


2008. november 26.

Tanulmányi verseny eredmények ...

Iskolánk - immár hagyományosan- idén is indított csapatot a keszthelyi Vajda János Gimnázium által megrendezett versenyen a Newton kupán. 19 iskola nevezett a megmérettetésre három fős csapatokkal, amelyben a diákoknak matematikából, fizikából és informatikából kellett összemérniük tudásukat. Orsós Péter 8.a osztályos tanuló kimagasló eredményt ért el, második lett informatikából. Felkészítő tanára: Csordás LajosSzintén második helyezést ért el Varga Nóra 8.b osztályos tanuló a fonyódi Mátyás Király Gimnázium által meghirdetett angol nyelvi versenyen. Nyolcadikosok nevezhettek, s 31 diák közül érte el Nóri ezt a szép eredményt. A versenyre az előzetes feladat egy projekt készítése volt, majd a helyszínen –kellett írnia egy 60 perces írásbeli dolgozatot és - különböző témakörök alapján- szóbeli beszélgetésen kellett részt vennie. Az ajándékok mellett az lett még a jutalma, hogy bónuszpontokat szerzett a középiskolai felvételihez. Felkészítő tanára: Fehér-Kun Andrea2008. november 24.

Diákjogi fórum a Noszlopyban

697 tanulót képviseltek azok a diákok, akik ma délután részt vettek a diák fórumon. Kiss Lajos igazgató úr előadását követően, válaszolt az előzetesen hozzá eljuttatott több mint harminc probléma felvetésre, majd a helyszínen válaszolt a felvetődött kérdésekre.

2008. november 20.

Következő programjaink:

- November 24-én 14.30-kor az iskola könyvtárában diákjogi fórum lesz. A felső tagozatos és a negyedikes osztályok 3-4 képviselőt küldhetnek a fórumra. A diákképviselők már előzetesen megbeszélték a tanulókkal, hogy milyen kérdésekben várják a felnőttek – elsősorban az iskola igazgatójának, Kiss Lajosnak – a véleményét. Ő tart egy rövid előadást a gyerekek jogairól és ezután válaszol a gyerekek által feltett kérdésekre.

- November 28. 13 óra NOSZLOPY ANYANYELVI- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola hagyományosan novemberben rendezi meg a körzeti anyanyelvi és prózamondó versenyét. Ebben a tanévben november 28-án bonyolítjuk le iskolánkban a Noszlopy anyanyelvi- és prózamondó versenyt. Az anyanyelvi verseny két részből áll: egy írásbeli feladatsorból, amelyben helyesírási, nyelvhelyességi és játékos nyelvi feladatok, valamint szövegértési feladat is szerepel; ezt követi a verseny szóbeli része, ahol a versenyzőknek szituációs szövegszerkesztési feladatot kell megoldaniuk. Két kategóriában indulhatnak a gyerekek, ez pedig a 7. és a 8. osztály kategóriája. A prózamondó versenyen egy szabadon választott próza előadása a feladat. A jelentkezők egy magyar író szövegével vagy szövegrészletével versenyezhetnek. Kikötés, hogy a szöveg nem lehet mese, és nem haladhatja meg a három percet. Két kategóriát indítunk: az 5-6. osztályosok versenyeznek az egyik, a 7-8. osztályosok a másik kategóriában. Ebben az évben 10 iskola versenyzői izgulhatnak a Noszlopyban. A város iskoláin kívül Kéthelyről, Sávolyról, Balatonboglárról, Mesztegnyőről, Fonyódról, Somogysámsonról, Böhönyéről is érkeznek majd a tehetséges gyerekek. Az anyanyelvi versenyen összesen 15 fő, a prózamondón pedig 24 tanuló mérheti össze tudását. Az első három helyezettet kategóriánként oklevéllel és könyvvel jutalmazzuk

- December 3-án 15 órakor a Városi Helytörténeti Múzeumban „Száz kívánság” címmel kiállítás nyílik iskolánk tanulóinak munkáiból. Ahogy a kiállítás címe is mutatja, a program kapcsolódik iskolánk megalapításának 100 éves évfordulójához. A gyerekek adventi naptárakat készítettek, minden alsó tagozatos osztály, a nemesvidi tagiskola diákjai és külön a művészeti iskola festészet tanszakos tanulói is. A kiállítást Kiss Lajos igazgató nyitja meg, közreműködnek a színjáték tanszak növendékei.


2008. november 20.

Befejeződött a papírgyűjtés

Befejeződött a papírgyűjtés, amelyben az iskola tanulói nagyon lelkesen vettek részt. A két tagozat diákjai összesen 11.335 kg papírt gyűjtöttek, megmentve ezzel sok fát a kivágástól.

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán