2008. december 23.

A Noszlopy iskolában látható az 1. évfolyamos festészetesek kiállítása.

Ők már az élményeik megfestése mellett tanulmányrajzokat is készítettek. Megfigyelték az udvar fáit, tárgyait, az iskolaépület részleteit. A színek keverésével mesevilágot teremtettek festett selyempapír segítségével. Viaszkarcos technikával készült képeiken a környezetvédelemre hívták fel a figyelmet.

Az országos akvarell festő verseny döntőjébe jutott három noszlopys festészetes . A verseny az alapfokú művészetoktatási iskolák között zajlik. A nagyszámú pályamunkák közül korcsoportonként választották ki a döntősöket, akik február végén mérik össze tudásukat Tiszavasváriban. A döntőbe jutott tanulók: BÁNFARKAS LAURA 2. évfolyamos HORVÁTH ERIK SZILVESZTER és TÁLOS GÁBOR 3. évfolyamosok. Felkészítőjük: Kovácsné Hajdu Gyöngyi művésztanár.


2008. december 20.

Karácsony a Noszlopyban ...

Már korán reggel elkezdődtek a Noszlopy Iskola Karácsonyi programjai. Az alsósok az iskola tornatermében mutatták be karácsonyi produkcióikat. A felsős művészeti iskolások pedig délelőtt, a Kulturális Központban adták elő műsorukat társaiknak. Majd következett a már hagyományos Folk Karácsony, az esete hétórakor kezdődött gálaműsor hatalmas sikert aratott a zsúfolásig megtelt színházteremben.


2008. december 17.

Karácsonyi vásár ...

Megnyílt a Noszlopyban a karácsonyi vásár. A gyerekek és nagyszüleik, szüleik által készített termékeket árusítják, a Diákönkormányzat tagjai, amiket a többiek megvehetnek és karácsonyra ajándékozhatnak.

2008. december 13.

MEKITO Kupa a Sportcsarnokban ...

Hat csapat részvételével rendeztek ma leány kézilabdatornát a Sportcsarnokban. Iskolánk leányai a negyedik helyet szerezték meg, a rendkívül erős mezőnyben, nagyszerű játékkal, koruk és testalkatuk miatti hátrányukat lelkesedéssel és akarattal játszva dolgozták le. Helyezésük dicséretes, hiszen Keszthelyi és Nagyatádi csapatokat előztek meg.


2008. december 13.

Osztályhonlapok ...

A Noszlopyban eddig két osztálynak van saját honlapja. Ezek elérhetőek a Diákoldal > Osztályhonlapok menüpontban!

2008. december 10.

F E L H Í V Á S !

A százéves Noszlopy G. Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola kéri a százéves és ennél fiatalabb diákjainak a segítségét!

A 100. évforduló kapcsán a tanév során számos eseményt, rendezvényt szerveztünk, illetve tervezünk, melyek valamelyik elemében mindig megjelenik az évforduló. A megelőző évek iskolatörténeti évfordulóin is így volt: 1998-ban az iskolánk 90 éves, vagy 1996-ban a magyar oktatás 1000 éves évfordulóján is ezt tettük. Már akkor elkezdtük gyűjteni az iskolánkkal kapcsolatos írott és képi dokumentumokat, amelyeket kiállításokon, s kiadványokon keresztül mutattuk be az érdeklődőknek. Ennek az anyagnak a bővítésére kérjük most az Önök segítségét. Még biztos vannak a fiók mélyén fényképek, értesítők, bizonyítványok,oklevelek, és vannak még el nem mesélt történetek, iskolai élmények. Írják le, meséljék el! Közben fiatalodjanak vissza boldog diákokká!2008. december 10.

Rendhagyó irodalomóra ...

Száz év száz olvasó címmel, az idén egyéni versenyt hirdetett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola, könyvtára és a magyar munkaközössége 3-8.osztályosoknak. Azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az iskola fennállásának 100. évfordulóján legalább 100 gyerek olvassa el, Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című regényét. Az olvasottakról 3 fordulós verseny keretében adtak számot az Olvasás Hetén a gyerekek. A verseny zárásaként találkozást szerveztek az írónővel. Ez a találkozó zajlott le ma délelőtt az Iskola Könyvtárában. Az ajtóra kilehetett tenni a teltház táblát, hiszen a gyerekek hatalmas örömmel és lelkesedéssel fogadták az írónőt. Aki percek alatt belopta a szívébe magát a jelenlévő gyerekeknek. Egy a könyvből készült iskolai film vetítését követően az író-olvasó találkozó is megkezdődött.

2008. december 10.

Tankönyvkiadó járt Marcaliban ...

Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó ügyvezető igazgatója, valamint munkatársai látogattak el 2008. december 9-én a Noszlopy Iskolába, és találkoztak az iskola vezetőivel, a munkaközösség vezetőkkel, a tankönyvfelelős pedagógusokkal. Meghívottként részt vettek a rendezvényen a társintézmények vezetői, tankönyvfelelősei is. A program során az ügyvezető igazgató bemutatta a kiadó közeli-távoli terveit: az elkészülőben levő új tankönyveket, tankönyvcsaládokat, illetve a tankönyvekhez készített interaktív tananyagokat. A kiadó és az iskola vezetője közös kiadvány megjelentetéséről is tárgyalt. (Kiss Lajos Igazgató)

2008. december 7.

"Man spricht hier Deutsch"

A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola által szervezett "Man spricht hier Deutsch" körzeti kommunikációs versenyen a hetedik osztályosok kategóriájában Cigoth Szilvia iskolánk 7.a osztályos tanulója harmadik helyezést ért el. Gratulálunk a szép sikerhez! Felkészítő tanára: Zajcsukné Páhi Katalin

2008. december 5.

Mikulás ...

Már kora reggel megszállták Marcalit a Mikulások és Krampuszok. A Noszlopyba igyekező gyerekeket már a Mikulás és az őket segítő rendőrök és polgárőrök fogadták, segítették. Azután amikor az első órára becsengettek, végigjárták az osztálytermeket. Cukrot mindenki kapott, de volt ahol a kirakott cipőbe is ajándék került!

2008. december 4.

SZÁZ ÉV–SZÁZ OLVASÓ

Az idén egyéni versenyt hirdetett a könyvtár és a magyar munkaközösség 3–8. osztályosoknak. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy az iskola fennállásának 100. évfordulóján legalább 100 gyerek olvassa el

BOSNYÁK VIKTÓRIA TÜNDÉRBOSZORKÁNY

című regényét. Az olvasottakról majd 3 fordulós verseny keretében adnak számot az OLVASÁS HETÉN. A verseny zárásaként találkozást szervezünk az írónővel.


2008. december 3.

"Száz kívánság" ...

A Városi Helytörténeti Múzeumban "Száz kívánság" címmel kiállítás nyílt ma délután. A kiállítás kapcsolódik a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola megalapításának 100 éves évfordulójához. A gyerekek adventi naptárakat készítettek, minden alsó tagozatos osztály, és a Nemesvidi tagiskola diákjai, valamint a művészeti iskola festészet tanszakos tanulói. A kiállítást Kiss Lajos igazgató nyitotta meg, közreműködtek a színjáték tanszak növendékei.

2008. december 1.

Anyanyelvi és prózamondó verseny eredmények

November 28-án rendezte iskolánk a Noszlopy anyanyelvi és prózamondó versenyt. Tizenegy iskola tanulói mérték össze felkészültségüket, tudásukat. A prózamondó és az anyanyelvi versenyen is két kategóriában indulhattak az iskolák versenyzői. A következő eredmények születtek:

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán