2009. február 23

FELHÍVÁS A NOSZLOPY GÁSPÁR ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSÁRA

Iskolánk Nevelőtestülete, a Szülői Munkaközösség, a Meiszterics Autósiskola, és iskolánk két volt tanulója: dr. Suchman Tamás országgyűlési képviselő és Budai László vállalkozó 1991-ben 60 ezer Ft-os törzstőkével közhasznú alapítványt hozott létre


2009. február 23.

Nagyszerűen szerepeltek a kézilabdás leányaink!

A Sportcsarnokban rendezték az ADIDAS Országos Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U 10 korcsoportjában szerepelő leányok területi döntőjét. A tornán a Nagyatád, a Mohács és a Siklós iskolai csapata mellett a Marcali VSZSE-UK csapata vett részt. A csapat a Noszlopy és Mikszáth suli tanulóiból adódott össze. Edzők: Fuisz János és Balogh Piroska. A nap során nagyon izgalmas, magas színvonalú, nagyszerű mérkőzéseket láttunk. Három közel azonos tudású csapat vívott hatalmas küzdelmet a továbbjutásért. A győzelmet a Siklós csapata, a második helyet városunk leányai a Marcali VSZSE-UK játékosai vívták ki, és ezzel bejutottak az országos döntőbe. A harmadik helyen a Mohács csapata végzett.

2009. február 20.

Megyei Közlekedési Ismereti verseny ...

Megyei Közlekedési Ismereti verseny volt ma kora délután a Sportcsarnokban. A vetélkedőt a Noszlopy Iskola szervezi és rendezi hagyományosan a Somogy Megyei Rendőr főkapitányság segítségével. Ez évben is tucatnyi iskola nevezett, és oldotta meg az ügyességi és elméleti feladatokból feladatsorokat. Városunk egy harmadik hellyel büszkélkedhet, a Noszlopy Iskola tanulója: Fehér Gergő az alsósok között ért el dobogós helyezést.

2009. február 20.

Matek verseny a Noszlopyban ...

Délután kezdődött a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója a Noszlopy iskolában. A versenyben harmadiktól nyolcadikig vesznek rész a tanulók. Városunkban csak megoldják a versenyfeladatokat, a megyei összesítés után majd Kaposváron lesz az eredményhirdetés, ahova évfolyamonként a legjobb 10 tanulót hívják meg.

2009. február 18.

Rendhagyó fizikaóra ...

A Budapesti Elektromos Művek támogatásával iskolánkba is eljutott az országjáró "Fizibusz". Az Energia suli tanára, nagyszerű előadást tartott a több száz gyereknek, és ahogy láttam nem volt érdektelen számukra, az a sok érdekes kísérlet amit bemutatott. További képek!

2009. február 10.

Farsangi jelemez verseny, eredmények:

Alsós:
Egyéni: 1. Abba trió 2. Takarítónők 3. Táncoló csontvázak 4. Napraforgó
Közönségdíj: 1. Belépőt áruló boszik 1. Abba trió 2. Táncoló csontvázak 3. Öreg néne
Csoportos jelmez: 1. Istenek a fejükre estek 2. 100 éves a Noszlopy 3. Hófehérke és a 7 törpe 4. Táncoló talpak

Felsős:
1. Máli néni fényképalbuma 1. 1000 éves osztálytalálkozó 2. Rómeok és Júliák
3. Nyocasok


Alsós farsang képek!
Iskolai képek!
Felsős farsang képek!

2009. február 3.

A Noszlopy Iskolában megnyílt a 2. évfolyamos festészetesek kiállítása.

A gyerekek ebben a félévben a fák, állatok, emberek ábrázolásával foglalkoztak. Először tanulmányrajzokat készítettek, majd különböző technikákkal mélyítették el tudásukat. Valóságos és mesebeli fákat festettek, karcoltak, lehetetlen állatokat állítottak össze, egy-egy érzelem kifejezésével portrékat festettek. A szobrászat alapjaival is megismerkedtek. Agyagból álmodták meg saját fájukat. Kedvenc állatokat mintáztak. Emberfejeket alakítottak ki és festettek sólisztgyurmából és papírmaséból.


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán