Iskolánkban március 30-tól április 3-ig nyílt hét lesz. Ezt minden alsós és felsős osztály egy-egy előre megbeszélt napon tartja. Szeretettel várjuk a kedves szülőket és érdeklődőket!


Figyelem! A Kalmár László Matematikaverseny eredményhirdetésének időpontja a kiíráshoz képest megváltozott, nem április 8-án, hanem április 17-én 14 órakor lesz a marcali Kulturális Központban.


2009. március 30.

Nyílt hét a Noszlopyban ...


A héten minden alsós és felsős osztály egy-egy előre megbeszélt napon tartja meg a "Nyílt-hét" programjait.

2009. március 27.

Marcali Város Alkotói Díja

 

Tegnap délután a Városi Kulturális Központban tartott, Ünnepi Képviselőtestületi Ülésen Iskolánk Igazgatóhelyettesét, Szilágyi Istvánt Marcali Város Alkotói Díjával tüntették ki! Gratulálunk, és további eredményes munkát kívánunk Neki!


2009. március 24.

Angol nyelvi verseny

Kétfordulós angol nyelvi versenyt rendezett a balatonlellei általános iskola. Az első fordulóban egy írásbeli tesztet kellett a versenyzőknek megoldani, amely tartalmazott egy hallás utáni szövegértést és egy olvasott szövegértési feladatsort. Iskolánkból három diák vett részt a megmérettetésen, Horváth Eliza, Takács Eliza és Varga Nóra mindannyian nyolcadik osztályos tanulók. Az első forduló eredményei alapján a legjobbakat visszahívták a második, szóbeli fordulóra. Ide Takács Eliza és Varga Nóra kapott meghívást. A 15 versenyzőből Eliza az ötödik helyet szerezte meg, Nóri pedig megnyerte saját korosztályának kategóriáját. Eliza egy oklevelet kapott, Nóri pedig egy angol-magyar szótárt és egy ingyenes nyelvcsomagot a Balaton Nyelvstúdió gondozásában, 20 nyelvórát nyert. Felkészítő tanár: Fehér-Kun Andrea

2009. március 24.

„Drága kincsünk a Balaton”

 

Március 20-án „Drága kincsünk a Balaton” környezetismereti versenyen vett részt iskolánkból 3 csapat. A három fordulósra tervezett megmérettetést a fonyódi általános iskola hirdette meg 3. és 4. osztályos tanulóknak. A nevezett 16 csapatból az első két forduló legeredményesebb csapatait hívták be a döntőbe. Az elméleti feladatokon kívül egy mondát is dramatizálniuk kellett a gyerekeknek. Mindkét feladatban nagyon ügyesen szerepeltek tanulóink, a megszerzett tudásukat bátran kamatoztatták, így sikerült egy 3. helyet megszereznünk. Eredményül a gyerekek értékes könyvjutalomban részesültek. Gratulálunk a résztvevőknek. A csapat tagjai: Bánfarkas Laura, Horváth Fanni, Horváth Mirella, Pántics Luca. Felkészítő tanár: Magyar Vendelné


2009. március 24.

Nagyszerű elismerések Iskolánknak!

Tegnap este volt az ünnepség a Városházán, ahol Balog Piroska, iskolánk testnevelő tanára átvehette „Az év sportolója 2008.” díjat! Gratulálunk! Különdíjat kapott, Iskolánk III. IV. korosztályos birkózó csapata. A csapat tagjai: Fejes Richárd, Papp Dániel, Laczkó Alex, Jandrics András, Molnár Mátyás, Katona Richárd, Fejes Viktor, Abdalla Dávid, Varga Attila, Pék Kornél, Bájhóber Martin, Kathonay Károly. Mindenkinek gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

2009. március 21.

Kalmár László Matematikaverseny ...

Ma rendezték a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában, az országos Kalmár László Matematikaverseny megyei fordulóját. A diákok általában 5-6 feladatot kapnak, de ezek megoldását részletesen le kell írniuk, gondolatmeneteiket kifejteniük. A legjobbak az országos versenyre kapnak meghívást. Az eredményhirdetés a marcali Kulturális Központban lesz április 17-én 14 órakor, ahol az egyes évfolyamok legjobb 6-6 versenyzőjét díjazzák.

2009. március 17.

Diákolimpia mezei futás ...

A I-IV. korcsoport mezei futás körzeti döntőjén jól szerepelt iskolánk. III. Korcsoport (1996-1997) Fiú egyéniben első lett Somogyi Patrik. II. Korcsoportos fiú és leány csapatunk harmadik lett. A III. Korcsoportos fiú csapatversenyt megnyertük, és a IV. korcsoportos fiú csapatunk a második lett.


2009. március 17.

Festészetes eredmények ...

A "Mézescsupor" rajzpályázaton a méhek életével és a mézfogyasztással kapcsolatos témával pályázott az ország 1500 alkotója. A legszebb 30 képet díjazták. Köztük volt Bánfarkas Laura olajpasztell képe is. Oklevéllel és értékes tárgyakkal jutalmazták.

A keszthelyi Egry Iskola 3 megyére kiterjedő festőversenyt hirdetett " Vizek, fények, színek" címmel. A döntőbe jutott, és a helyszínen festette meg vízparti élményeit Kovács Nikol, Klenóczki Anna, Bene Fruzsina, Bácsics Regina, Bánfarkas Laura. Klenóczki Anna porpasztell képével a 3. helyezést érte el, Kovács Nikol akvarellképét különdíjjal jutalmazták. Okleveleket és értékes könyvjutalmakat kaptak. A döntőben készült alkotásokat az iskolában kiállították. Felkészítőjük:Kovácsné Hajdu Gyöngyi


2009. március 15.

Városi Ünnepség ...

Hagyományosan Iskolánk rendezte meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc Városi ünnepségét, a Noszlopy szobor előtt. Ünnepi beszédet mondott Szászfalvi László, országgyűlési képviselő. A szónoklatot műsor előzte meg. A műsorban közreműködtek a Noszlopy Gáspár Általános Iskola 6. évfolyamos tanulói, valamint a művészeti iskola 4. és 5. évfolyamos tanulói, továbbá az énekkar.


2009. március 14.

Táncház ...

Táncházat rendezett Noszlopy Iskola. Ifjú táncosaink gyakoroltak, tanultak és táncoltak maguk örömére, a Bojtár banda kitűnő zenéjére. A harmadik alkalom volt a közös együttlétre, a próbatermen kívüli szórakozásra.


2009. március 12.

Csecsemőgondozási verseny ...

Darvas Adrienn védőnő csecsemőgondozási szakkört tartott iskolánkban, mely egy versennyel végződött. Először teszteket oldottak meg a lányok, utána szituációs feladatokban adhattak számot a megszerzett ismeretekről. A feladatok a következők voltak: lázmérés, pelenkázás, köldökellátás, koszmó tisztítása és megelőzése, szemtisztítás, forgatás. 1.helyezett: Vida Regina 7.b 2.helyezett: Faházi Ivett 7.b 3.helyezett: Szekér Bianka 7.b osztályos tanulók.

2009. március 11.

Országos Angol Nyelvi Verseny ...

Február végén rendezték az Országos Angol Nyelvi Verseny megyei fordulóját Kaposváron. Ez egy írásbeli verseny, ahova - egy előzetes forduló alapján- már csak a megye legjobb diákjait hívták be. Itt Varga Nóra iskolánk 8.b osztályos tanulója nagyon magas pontszámmal kiváló eredményt ért el, negyedik helyezett lett. Feladatlapját továbbküldték az országos szervezőkhöz is. Felkészítő tanára: Fehér-Kun Andrea.

2009. március 11.

Zrínyi Ilona Matematikaverseny ...

A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen nem csak egyéniben, hanem csapatban is szépen szerepeltek Magyar Vendelné tanítványai. Az összesítés után a negyedik évfolyamosok népes mezőnyében megyei harmadik helyezést értek el. A csapat tagjai: Darabos Kira, Horváth Fanni és Pántics Luca.

2009. március 9.

Noszlopys táncosok sikere Gyenesdiáson ...


Március 7-én, szombaton Gyenesdiáson versenyzett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola két tánccsoportja is. A Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet valamint az Apáczai Kiadó által kiírt versenyen szép eredményt ért el mindkét csapat. A hatodik osztályos Kis-lippentős együttes kategóriájában az 1. helyet szerezte meg, a hetedikesek Lippentős csoportja pedig idősebbekkel is versenyezve a 2. helyezést érte el. Gratulálunk mindkét csoportnak. További szép sikereket kívánunk

2009. március 9.

A körzeti idegen nyelvi szövegértési verseny eredményei ...


2009. március 8.

Zrínyi Ilona Matematikaverseny ...

Március 7-én tartották Kaposváron a Zrínyi Ilona Matematikaverseny Somogy-megyei eredményhirdetését a kaposvári Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az ünnepségre minden kategóriából (3-8 évfolyamosok) az egyéni verseny első 10 helyezettjét, a legjobb teljesítményt nyújtó csapat tagjait, valamint a legjobbak felkészítő tanárait hívták meg a szervezők. A résztvevőket Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés Elnöke köszöntötte. Ezen a versenyen Horváth Fanni iskolánk negyedik osztályos tanulója kiváló eredményt ért el, nagy fölénnyel és és nagyon magas pontszámmal utasította maga mögé az összes versenyzőt és megyei első helyezett lett. Ő kapta a negyedik évfolyamosok külündíját is és ő képviseli Somogy megyét az április közepén megrendezett három napos országos döntőn is. Felkészítő tanára Magyar Vendelné, aki -Fanni jó eredménye alapján- szintén a díjazott pedagógusok közt szerepelt. Gratulálunk a szép eredményhez és sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!2009. március 4.

Körzeti idegen nyelvi szövegértési verseny ...

Hatodik alkalommal rendezte meg, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a körzeti idegen nyelvi szövegértési versenyt. A versenyen angol és német nyelvből mérik össze tudásukat az ötödik és hatodik évfolyamos tanulók. Feladatuk: egy idegen nyelvi szöveg értelmezése, az ahhoz kapcsolódó feladatok megoldása. Szótár és egyéb segédeszköz nem használható. Idén 8 iskola 51 tanulója nevezett a versenyre, akik négy kategóriában versenyeztek.


2009. március 4.

Akvarellfestő verseny ...

Február 27-28-án 4 festészetes diák az országos akvarellfestő verseny döntőjén vett részt Tiszavasváriban.

Többek között nagy múlttal rendelkező művészeti iskolák festőivel versenyeztek. Sok szempont alapján festőművészek bírálták az alkotásokat. Nézték pl.: az akvarelltechnika megfelelő alkalmazását, az egyéni kifejezőerőt, a formaalakítást és kiemelést, a tér kifejezését, a témának és a hangulatnak megfelelő színhasználatot, az egész kompozíciót.

Bödő Lajos (aki iskolánk első osztályos tanulója) a 2. 3. évfolyamosokkal versenyzett, ők egy ott kapott mesét illusztráltak. Alkotásával országos 5. helyezést ért el.

Bánfarkas Laura és Horváth Erik Szilveszter a 4. 5. évfolyamosok versenyében vett részt. Nekik verset kellett illusztrálni. Laura a középmezőnyben végzett, Erik országos 5. helyezett lett. Ő vehette át az egyik különdíjat is, melyet különleges látásmóddal ábrázolt festésmódjáért kapott.

Tálos Gábor a 6. 7. évfolyamosok között beállított csendéletet festett. A számára teljesen új témára egy hónap alatt készült fel. Ő a középmezőnyben végzett.

A versenyzők felkészítője: Kovácsné Hajdu Gyöngyi művésztanár


2009. március 3.

T Á J É K O Z T A T Ó

Örömmel tájékoztatjuk a Nevelőtestületet, a Szülőket, együttműködő partnereinket, hogy 2009. február 7-én nagy érdeklődés mellett, szép sikerrel rendeztük meg hagyományos, ez évben centenáriumi Noszlopy bálunkat.

A bál teljes nettó bevételét: 398.000.- forintot a Noszlopy Gáspár Alapítvány javára fizettük be.


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán