2009. április 8.

Nyílt nap a Noszlopyban ...

Április 6.-án, 7. én, 8.-án nyílt napot tartottak a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a leendő első osztályos gyerekeknek és szüleiknek. Nagyon sok érdeklődő látogatta meg a 4. osztályosok tanóráit. Az utolsó nap délutánján játékos programokkal várták a tanító nénik és a gyerekek az ovisokat és az óvó néniket. Vidám jó hangulatú foglalkozásokon örömmel, szívvel – lélekkel játszadoztak a kicsik és a nagyok. Jó délután volt! További képek!

2009. április 8.

Birkózó sikerek ...

Az elmúlthéten, pénteken és szombaton rendezték meg a Birkózó Diákolimpia Országos Döntőjét Kaposváron. A II.- IV. korcsoportosok között 85 kilógrammos súlycsoportban Bájhóber Martin, ezüstérmes lett! Gratulálunk a nagyszerű eredményhez! A III. korcsoportban +75 kilogrammos súlycsoportban Pék Kornél az ötödik helyet szerezte meg. Indult még a versenyben: Laczkó Alex, Jandrics András, Fejes Viktor, Katona Richárd, Kathonay Károly. A felkészítőjük: Balogh Vilmos. További eredményes versenyzést kívánunk!


2009. április 7.

Megjött a nyuszi a Noszlopyba ...

 

Iskolánkban az 1.b osztály húsvétváró délutáni programon vett részt, amit a tanító nénik szerveztek. Volt óriás nyuszi és sok-sok meglepetés.


2009. április 7.

Mezei Futóverseny - Megyei Döntő

Tegnap Kaposváron rendezték meg a Diákolimpiai Bajnokság, Mezei Futóverseny Megyei Döntőjét. A fiúk negyedik korcsoportjában a Noszlopy Iskola csapata: Kiss Konrád, Korona Milán, Kovács Balázs, László Mátyás, Szaka Rezső lett az első! A csapat bejutott az április 16-i Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőbe. De itt nincs vége a nagyszerű eredmények felsorolásának. Negyedik helyezést szerzett a Noszlopy Iskola III.kcs. fiú csapata: Bek-Horváth Márk, Büki Gyula, Somogyi Patrik, Varga Bálint. Egyéniben is remekeltünk: 5. helyezést elért Szaka Rezső és Somogyi Patrik. Gratulálunk!

2009. április 5.

Koszorúcska ...


Szóval ... táncolni muszáj, ez nehéz kötelesség a fiúknak, és öröm a lányoknak. Legalábbis ez így volt a közelmúltban, akkoriban nem nagyon volt divat a társastánc. A Noszlopy nem a divatot követte, már régi hagyomány az iskolában a tánciskola. 10 alkalommal 12 tánc alaplépéseit tanulták meg a diákok. A tanfolyam végén a „Koszorúcska” hagyományosan, a megmutatkozás az ifjaknak.


2009. április 3.

"Együd Árpád" gyermek néptánc fesztivál ...

A XXIV. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál bemutató sorozatának, Marcali fordulóját rendezték meg ma városunkban. A Kulturális Központ ismét kicsinek találtatott, minden létező helyen gyerekek öltöztek, a nézőtér zsúfolásig megtelt a kísérőkkel. Barcsi, Böhönyei, Balatonszentgyörgyi, Zákányi csoportok, és a Noszlopy két csapata vett részt a megmérettetésen. Nagyszerűen szerepeltünk! A KALÁLKA és a BOKRÉTA csoport is elérte az arany fokozatot, és ezzel bejutottak a Kaposvári döntőbe. További képek!

2009. április 3.

"Somogy ezer éve"

Ma rendezték meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a "Somogy ezer éve" honismereti verseny megyei döntőjét. 8 csapat vett részt az egész éves versenyen, öt írásbeli fordulót kellett teljesíteniük ahhoz, hogy itt lehessenek a szóbeli döntőben. Az idei téma a reneszánsz volt, így a versenyzőknek számot kellett adni a magyarországi és a megyében található reneszánsz emlékekről, szokásokról. A verseny fővédnöke Gelencsér Attila Somogy Megye Közgyűlésének Elnöke. A zsűri megyei szakemberekből áll, az elnöke idén Dr. Magyar Kálmán régész-történész a Magyar Nemzeti Történeti Társaság és a Somogyi Reneszánsz Szövetség elnöke volt. Tagjai: Gálné Jáger Márta főlevéltáros, Dr. Bősze Sándor a Somogy Megyei Levéltár igazgatója, L.Kapitány Orsolya etnográfus a Rippl Rónai Múzeum munkatársa és Dr. Sipos Csaba a megyei könyvtár helytörténész kutatója. Az eredmény a következőképen alakult: első lett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Marcali 1. sz. csapata, második a SIOK Vak Bottyán János Általános Iskola csapata Siófokról, harmadik a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Marcali 2. sz. csapata. Gratulálunk! További képek!

2009. április 3.

A Noszlopy iskola Mini Galériájában megnyílt a 3. évfolyamos festészetesek kiállítása.

A tanév során készült grafikai és festészeti anyagból látható válogatás. Tanulmányrajzokat készítettek a gyerekek az iskola belső képéről, kerteket terveztek. Kalligrafikus festéssel jeleket hoztak létre, ennek egy érdekes részét kinagyítva festették meg. A nyugodt kompozíciók megtervezéséhez felhasználták a román stílusjegyeket. Pályázati terveik között szerepel illusztráció, csendélet, bibliai történet.


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán