2009. május 30.

Miklósfán jártunk ...

Talán emlékeznek rá háromhete, vendégül látták a Nagykanizsa melletti kisfalu diákjait a Noszlopysok. Ma pedig a mieink voltak vendégségben. Az időjárás ugyan kegyes volt a programokhoz – szikrázó napsütés –, de azért az iskola tornatermében volt a délelőtti program. A program és a vendéglátás nagyszerű volt!

2009. május 28.

ANGLIÁBA ÉS PÁRIZSBA LÁTOGATTUNK!

2009 május 17-től május 24-ig egy felejthetetlen hetet töltöttünk el Európa több nagyvárosát érintve. Utazásunk fő célja volt az angol főváros, London minél jobb megismerése, miközben diákjaink az angol nyelvet természetes, élő közegben gyakorolhatták. Felhasználták azokat a nyelvi kifejezéseket, szófordulatokat, melyeket eddig csak a nyelvi órákon volt lehetőségük használni, miközben közelebbről is megismerkedhettek nemcsak az angol nevezetességekkel, hanem az angol kultúrával és az ott élő emberekkel is. London megismerése után két napot eltölthettünk Párizsban is, így összehasonlíthattuk Európa két metropoliszát és a francia kultúráról is képet kaphattunk. Tanulmányutunk nagyon jól sikerült, mindenki életreszóló élményekkel érkezett haza. Ha tehetjük, jövőre is szívesen megszervezzük.


2009. május 26.

Természet és Vadászat című rajzpályázat ...

Szép sikereket értek el a Noszlopy iskola festészetesi a szőcsényi szakiskola által kiírt Természet és Vadászat című rajzpályázaton. A 15 beküldött alkotásból 10-et díjazott a zsűri. Az 1 évfolyamosok versenyében különdíjat kapott Horváth Dáriusz előképzős. Oláh Emese ugyanebben a kategóriában a Vadászati Szakoktatásért Közalapítvány különdíját kapta festményéért. A 2. évfolyamosok versenyében Pintér Hargita rajzát különdíjjal jutalmazták. A 3. évfolyamosok mezőnyében 1. helyezést ért el porpasztell képével Bácsics Regina. Ugyanitt 3. helyezett lett olajpasztell képével Horváth-Szabó Réka. Különdíjasok is vannak ebben az évfolyamban: Kiss Barbara és Bene Fruzsina. A 4. évfolyamosok közül 2. helyezést ért el Bánfarkas Laura tempera festményével. Az 5. évfolyamban 3. helyezett lett Marosi Imre Krisztián olajpasztell képe. Ebben az évfolyamban különdíjjal jutalmazták Horváth Erik Szilveszter akvarelljét. Felkészítő tanáruk: Kovácsné Hajdu Gyöngyi A 6. osztályos Huszti Alexandra, a 7. osztályos Bódis Roland, a 8. osztályos Varga Nóra különdíjban részesült. Felkészítőjük: Markhardné Dergecz Éva A díjazott képeket május 30-án szombaton a vadásznapon kiállítják a szőcsényi iskolában. A díjak átadására is itt kerül sor.

2009. május 23.

Öregdiákok a Noszlopyban ...

Iskolánk fennállásának 100. évfordulója alkalmából találkozót szerveztünk, a marcali polgári iskola volt diákjainak, és az általános iskola egykori pedagógusainak. A rendezvénynek helyt adó iskolai könyvtár majdnem szűknek bizonyult, a nagyszámban megjelent érdekelteknek. A rendezvényen a köszöntőket követően levetítettük a 100 éves évfordulóra készült iskola filmet. Majd lehetőséget teremtve a beszélgetésre, közös együttlétre, egy fogadást tartottunk az Iskolát jelenlétükkel megtisztelő volt tanulóknak és pedagógusoknak.


2009. május 22.

Iskolatörténeti kiállítás …

A Noszlopy iskolában hétfőn megnyílt az iskolatörténeti kiállítás, ami a héten látható az iskola könyvtárában. A rendezvény az Iskola 100 éves évfordulója alkalmából nyílott meg. Az osztályok szervezet formában, nézik meg a kiállítást, de szívesen látnak külső látogatókat is.

2009. május 18.

Noszlopys táncosok a Tanítóképzőn

A múlt héten ünnepelték a Kaposvári Egyetemen a felsőfokú tanítóképzés 50. születésnapját. Ennek az ünnepségsorozatnak a keretében rendezték szombaton azt a kulturális műsort, melyben a Noszlopy és a Baglas táncosai is felléptek. A műsort követően megtáncoltattuk a nézőközönséget, sőt még a rendező intézmény főigazgatóját is. A műsorban a Lippentős, Széltolók és a Cseperedők csoport valamint a néptánc tanszak és a Baglas szólistái vettek részt.

 
2009. május 6.

Oxford Competition Országos Angol Nyelvi Verseny ...

 
Az Oxford Competition Országos Angol Nyelvi Verseny megyei döntőjének eredményhirdetését tartották Kaposváron a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Nyakas Péter a Noszlopy Iskola 6.a osztályos tanuló pályázata megyei harmadik helyezettként jutott tovább az országos fordulóba. A pályázat témája ebben az évben a környezetvédelem volt: „Saving the world starts with you” címmel. A Somogy megyéből beérkezett közel 90 pályázatból Péteré az egyik, amely megyénket képviselheti a júniusi országos döntőn, amelyet Budapesten a Széchenyi könyvtárban rendeznek meg. Felkészítő tanár: Fehér-Kun Andrea

 
2009. május 4.

Megjelent a Noszlopy Iskola Jubileumi Évkönyve ...

 
Ma délután a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola megalapításának, 100 éves évfordulója alkalmából kiírt nyilvános pályázat eredményhirdetése volt az iskolai könyvtárban. Az alkalomra beadott pályaművek, értékelése és díjazása után, Kiss Lajos Igazgató bemutatta az alkalomra 500 példányban megjelentetett Jubileumi Évkönyvet. Ebben az évben a pályaművek adták az évkönyv tartalmának jelentős részét, az évfordulóra időzítve tartalmilag egy egyedi évkönyvet kívánt megjelentetni az Iskola. A nyertes pályamű a Noszlopy – Dal lett. Szerzője: Lauer Péter és Schuller Tibor.

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán