2009. június 29.

Színjátszós tábor ...

Meseerdő lakói voltak a noszlopys diákok június utolsó hetében. A színjátszó táborban meséket dramatizáltak, mesét írtak. Mindenki elkészítette mesetarisznyáját, amit csodálatos kincsekkel töltött meg. Kiállták a hét próbát. Miután varázslatos szélcsengőkkel legyőzték a gonosz "zagyva gyagya banyát" , az idő is jóra fordult. Az utolsó napon Somogyfajszra látogattak, ahol megnézték az őskohót, és kastély menti parkban számháborúztak. További képek!

2009. június 26.

Országos hatodik helyezés matematikából !

Újabb nagyszerű eredményt ért el Horváth Fanni, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola - ősztől ötödikes - tanulója. Miután áprilisban megnyerte a Kalmár László Matematikaverseny megyei fordulóját, június 21-23 közt vett részt Nyíregyházán az országos versenyen. Itt a megyei 1. és 2. helyezettek, valamint határokon túli tanulók mérték össze tudásukat. Két fordulós volt a verseny, a gyerekeknek mindkét délután a feladatlapok megoldásaival kellett foglalkozniuk. Fanni remekül szerepelt, a 41 meghívott diák közül a nagyszerű hatodik helyezést érte el. Felkészítő tanára: Magyar Vendelné Sok szeretettel gratulálunk és további szép sikereket kívánunk felső tagozatos diákként is.

2009. június 21.

Német nyelvi tábor

Iskolánkban tizedik éve szevezzük meg a hatodik-hetedik évfolyamos diákok számára a német nyelvi tábort. A játékos foglalkozások mellett idén Ausztriába is kirándultunk, ahol megtekintettük Lockenhaus (Léka) várát, Bernsteinben (Borostyánkő) az Almásy család egykori rezidenciáját (a család leghíresebb tagjáról Almásy Lászlóról készült az "Az angol beteg" című film ) és a világon egyedül itt található nemesszerpentin kőzet bányászatát, feldolgozását, a borostyánkő kereskedelmét, felhasználását bemutató múzeumot is. A gyerekek német nyelvi környezetben alkalmazhatták tudásukat, idegen nyelvi információkat kellett megérteniük, egy kis ízelítőt kaphattak egy másik ország mindennapi életéből. Élményekkel és sok hasznos, új információval tértek haza. Nagyon jól érezték magukat, a hatodikosok már most jelezték, hogy a tábor jövő évi munkájában is szeretnének részt venni.

2009. június 21.

„Ügyes kezek” tábor ...

Megkezdődtek a nyári táborok a Noszlopy Iskolában. A héten a nyelvi és sport táborok mellett, kézműves táborban is vakációzhattak a gyerekek. Ma a „Ügyes Kezek” kézműves táborban, jártam jókedvű gyerekek között. A korábban origami táborként működő hagyományos szünidei elfoglaltság, mára kibővült és minden amihez papír kell, belekerült a programba. A mostani tábor hétfőn a Városi Fürdőben töltött nappal végződik

2009. június 21.

TERMÉSZETBÚVÁR

 

Bogdán Viktória iskolánk Noszlopy díjas tanulójának az országos Herman Ottó versenyre készített kiselőadása megjelent a TERMÉSZETBÚVÁR 2009. május-júniusi számában. Felkészítő tanára: Szijártóné Wirth Brigitta

A kiselőadás: .pdf


2009. június 13.

Elballagtak a diákok a Noszlopyból ...

A 100 éves Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola végzősei búcsúztak ma el az Iskolától. A három végzős osztály a szokásokat követve körbejárta az iskolát, majd az árnyat adó fák tövében ülve hallgatták a köszöntő, köszönő szavakat, intelmeket. A Noszlopy Díjak kiosztása után dr. Sütő László Marcali Polgármestere átadta a centenáriumát ünneplő iskolának az Oktatási Miniszter által adományozott Elismerő Oklevelet.


2009. június 11.

Fordított nap a Noszlopyban ...

Kora reggel átvette a hatalmat Stefanics Fanni 8.a osztályos tanuló. A padláskulcs :-) átvétele után elrendelte a rövidített órákat (20 perc) és hogy, az se terhelje túl a tanuló ifjúságot, csak kettőt engedélyezett. Ellenőrizte az igazgatói iroda internet kapcsolatának minőségét, majd egyéb bokros teendőinek is nekilátott. A tanórákon a „kollégái” tartottak előadást, majd az órák végeztével az alsós udvaron folytatódtak a nap programjai. Volt táncverseny, bátorságpróba, - érthetetlen módon nagyon népszerű vizipisztoly háború -, de volt foci és rollerverseny.


2009. június 8.

Jutalomkirándulás ...

Június 3-án a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 42 tanulója jutalomkiránduláson vett részt. Ebben a kiváltságban azok a tanulók részesültek, akik kiváló tanulmányi vagy versenyeredménnyel rendelkeztek, példamutató a szorgalmuk, magatartásuk. A kiránduláson megismerkedhettek a pannonhalmi apátság értékeivel és betekintést nyertek a herendi manufaktúra munkájába. Értékes és élményekkel teli napot tölthettek el.

2009. június 8.

DRÁMANAP A Noszlopyban ...

A Kerekasztal Nevelési Központ Csontketrec címmel komplex foglalkozást tartott ma a Városi Művelődési Központban. Délelőtt a 8. osztályos diákok, délután pedig a Noszlopy Gáspár Ált. és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tantestülete vett részt a drámafoglalkozáson. Mindkét csoport aktív részese volt egy olyan „játéknak”, amely együtt gondolkodásra és tovább gondolásra késztetett mindenkit.

2009. június 7.

OXFORD COMPETITION ORSZÁGOS ANGOL NYELVI VERSENY DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG

2009. június 6-án tartották a jubileumi 15. Oxford Competition országos angol nyelvi verseny kiállítását és díjkiosztóját az Országos Széchenyi Könyvtárban. Somogy megyét a tíz legjobb pályamű készítője képviselte, köztük Nyakas Péter a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulója. Az idei pályamunkák a környezetvédelemről szóltak „Saving the world starts with you” címmel. Péter posztert, képeslapot és egy szótárt kapott. Felkészítő tanár: Fehér-Kun Andrea

2009. június 7.

ÚJABB SIKERES ECDL VIZSGÁK...

Szorgalmas és vállalkozó szellemű nyolcadikosaink közül hárman vizsgáztak csütörtökön a marcali gimnázium ECDL vizsgaközpontjában: Horváth Eliza 8. B, Drávecz László 8. A és Orsós Péter szintén 8. A osztályos diákunk. Mindhárman sikeresen oldották meg a feladatokat, és ezzel Eliza 4, Laci 6, míg Peti mind a 7 modult teljesítette! Ez utóbbira még nem volt példa iskolánkban! Mindhármuknak gratulálunk. (Felkészítő tanáruk: Csordás Lajos informatikatanár.)


2009. június 4.

Noszlopy bemutatók ...

Iskolánk művészeti tagozatosai két estén is, előadást tartottak a Városi Kulturális Központban. Az előtérben, a folyósokon a festészetesek munkái voltak kiállítva. Kedden a táncosok, szerdán a színjátszósok és a táncosok tartottak nagysikerű előadást, a mindig zsúfolt nézőtéren ülő közönségnek.


Kedd

Szerda


2009. június 4.

Balaton témájú képzőművészeti pályázat

Fülöp Csenge 3. évfolyamos festészetes a zánkai Egry Iskola által kiírt Balaton témájú képzőművészeti pályázaton az ország 20 legjobb alkotója közé került. Az ország különböző tájairól 710 pályamű érkezett két kategóriában. Csenge akvarellképe az 5-6.osztályosok versenyében érte el ezt a szép sikert. A zánkai díjátadó után családjával és felkészítő tanárával /Kovácsné Hajdu Gyöngyi/ együtt egy felejthetetlen balatoni sétahajózáson vett részt.

2009. június 4.

PC START 2009 -- Megyei Számítástechnika verseny

Ez év tavaszán is megrendezésre került Kaposvárott a hagyományos Megyei Számítástechnika verseny a PC START 2009. Iskolánkat - az itthoni teljesítménye alapján - Orsós Péter 8.A osztályos tanulónk képviselte. A versenyen az általános számítástechnikai ismereteken kívül szövegszerkesztésből, táblázatkezelésből és diaképes prezentációkészítésből mérték össze tudásukat az iskolák legjobbjai. Péter a 4. helyezést érte el. Felkészítő tanára: Csordás Lajos

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán