2009. szeptember 30.

"Népmese Napja"

Iskolánk alsós munkaközössége első ízben tavaly kapcsolódott be abba az országos kezdeményezésbe, mely a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása érdekében szeptember 30-át, -Benedek Elek születésének évfordulóját-, a Népmese Napjának jelölte ki. Tavaly Benedek Elek, idén Kányádi Sándor gyöngyszem meséinek világába kalandozunk a gyerekekkel. Az alsós osztályok Kányádi Sándor egyik kedvenc meséjének illusztrációját készítették el, melyeket az iskola aulájában állítottunk ki. Az osztályok által alkotott mesetarisznyákba belekukkantva látható, hogy mennyi szép mesével gazdagodtak a gyerekek az elmúlt hetekben. Reggel stúdiós megemlékezéssel köszöntötték a 4.a osztályosok e napot, majd az iskola könyvtárában az alsósok megtekinthették a 4.b osztály meglepetés előadását, Benedek Elek: Sünmeséjét. A következő hetekben indul a meseíró pályázat, lesz mesekuckó a kicsiknek, a nagyobbaknak barangolás a népmesék világában, mesevetélkedő, mesemondó verseny 1-4. osztályos korig . Fontosnak tartjuk, hogy ne csak ezen a napon forduljunk megkülönböztetett figyelemmel mind a magyar mind más népek meséi felé. „Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!” /Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából/ Képek!

Kiss Csabáné munkaközösség - vezető


2009. szeptember 22.

Diákpolgármester választás ...

Ma tartották meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a diákpolgármester választást. Reggel a kortes beszédeket követően titkos szavazás eredményeképpen, a polgármester Takács Edvárd 8. a, helyettese Cserepes Orsolya 8. c , harmadik lett: Vida Regina 8. b


2009. szeptember 8.

Hamburgban a néptánc tanszak Kis-lippentős, Széltolók és Tátika csoportjai

Nyár végén a Hamburg-Bergedorfban rendezett 19. Nemzetek fesztiválján vett részt iskolánk három csoprtja is. A fesztivál keretében Hamburgban és Bergedorfban is szerepeltek a csoportok egy-egy látványos felvonuláson illetve négy alkalommal is felléptünk a fesztivál közönsége előtt. A jó hangulatú kiránduláson a bemutatók mellet jutott idő hajókázásra és városnézésre is Hamburgban, szórakozásra a bergedorfi Stadtfesten illetve a hazautat megszakítva egy vidámparki látogatásra Ausztriában. (Csopvez. és fotó: Gazdag Edina-Takács Gábor)2009. szeptember 2.

Évnyitó ...

Megkezdődött a 2009/2010 –es tanév a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában is. Szeretettel köszöntjük az elsőosztályosokat!

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán