2009. október 22.

Hóy Tibor emléknap, Nemesviden ...

Megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcról, és megtartották a hagyományos emléknapot a Nemesvidi iskolában. A falu felett hősi halált halt Hóy Tibor vadászpilóta emléke előtt tisztelegtek. Az iskola és a település rendszeres kapcsolatot ápol a Hóy családdal, valamint a kecskeméti Puma századdal, akiknek a kötelékéhez tartozott a pilóta. A koszorúzást követően fogadalmat tettek az elsőosztályosok. A kultúrházban versmondó versenyt tartottak. Mindeközben az iskola udvarán akadályversenyen vettek részt a többiek.

 


2009. október 22.

Noszyban találkoztak a Noszlopy-díjjasok ...

Találkozóra hívta ma a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a múltban Noszlopy-díjjal kitüntetett diákokat és pedagógusokat. A programok közt "Névsorolvasás", az iskolafilm megtekintése és tanár-diák találkozó is szerepelt.


2009. október 23.

Megemlékezés ...

Október 22-én reggel 8.00 órakor stúdiós megemlékezéssel ünnepeltük iskolánkban az 1956-os forradalom évfordulóját. Az igényesen szerkesztett, több zenei betéttel színesített megemlékező műsort 8.a osztály diákjai adták elő, melyet az iskola diákjai nagy figyelemmel hallgattak. A műsort Bresztovszkyné Horváth Gabriella tanár szerkesztette.

2009. október 14.

"Névsorolvasás"

Iskolánk találkozót szervez október 22-re, amelyre meghívót kapott minden Noszlopy-díjjal kitüntetett diák és pedagógus. A programok közt "Névsorolvasás", az iskolafilm megtekintése és tanár-diák találkozó is szerepel. A jeles eseményen a vendégeken kívül természetesen jelen lesznek iskolánk jelenlegi pedagógusai és diákjai is. A rendezvény 15 órakor kezdődik a tornateremben.

2009. október 3.

Alapítványi számítógép átadása ...

A Noszlopy Alapítvány idén is pályázatot hirdetett a számítógéppel nem rendelkező, szorgalmas és kifogástalan magatartású diákok számára egy Pentium 4-es számítógép használatára. Idén Harmath Fruzsina 7.c osztályos tanuló lett a pályázat nyertese, ő használhatja noszlopys tanulmányai befejezéséig a gépet, amit ma délután vehetett át az iskola igazgatójától.

Fruzsina Nemesvidon lakik, alsós korában a tagiskolába járt, két év óta pedig az anyaiskola tanulója. Nagyon hamar beilleszkedett, mert rendkívül tisztelettudó, udvarias, alkalmazkodó, segítőkész tanáraival és diáktársaival egyaránt.

Tanulmányi kötelezettségeit jól teljesíti, tavaly év végén csak jeles és jó osztályzatai voltak. Példamutató magatartásáért a tanév végén nevelőtestületi dicséretben részesült. Természetesen informatikából a kezdetektől fogva jeles osztályzata van. Nagy érdeklődéssel tanulja a tárgyat, elméleti és gyakorlati tudása is kiváló. Tanórán kívüli programok szervezésében és lebonyolításában is lehet rá számítani. Árusított az őszi vásáron, segített a farsang szervezésében, az osztály közösségi életében is nagyon aktív. Négyen vannak testvérek. Közülük ketten idősebbek, a kisöccse még óvodás.

A számítógéppel Fruzsina régi vágya vált valóra, hiszen az iskolai tanórákon kívül eddig nem volt más lehetősége arra, hogy ilyen módon végezhesse feladatait, szerezhessen új információkat.


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán