2009. november 28.

Noszlopy Anyanyelvi- és Prózamondó Verseny ...

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola hagyományosan novemberben rendezi meg a körzeti anyanyelvi és prózamondó versenyét. Az anyanyelvi verseny két részből áll: egy írásbeli feladatsorból, amelyben helyesírási, nyelvhelyességi és játékos nyelvi feladatok, valamint szövegértési feladat is szerepel; ezt követi a verseny szóbeli része, ahol a versenyzőknek szituációs szövegszerkesztési feladatot kell megoldaniuk. Két kategóriában indulhatnak a gyerekek, ez pedig a 7. és a 8. osztály kategóriája. A prózamondó versenyen egy szabadon választott próza előadása a feladat. A jelentkezők egy magyar író szövegével vagy szövegrészletével versenyezhetnek. Kikötés, hogy a szöveg nem lehet mese, és nem haladhatja meg a három percet. Két kategóriát indítanak: az 5-6. osztályosok versenyeznek az egyik, a 7-8. osztályosok a másik kategóriában. Ebben az évben 10 iskola versenyzői izgulhatnak a Noszlopyban. A város iskoláin kívül Kéthelyről, Sávolyról, Balatonboglárról, Fonyódról, Böhönyéről is érkeztek a tehetséges gyerekek. Az anyanyelvi versenyen összesen 13 fő, a prózamondón pedig 24 tanuló mérte össze tudását. Az első három helyezettet kategóriánként oklevéllel és könyvvel jutalmazták. E R E D M É N Y E K !

2009. november 27.

EÖTVÖS JÓZSEF-emlékplakett ...

A Pedagógusok Szakszervezete a Marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola Pedagógus-Szakszervezetének kollektíváját eredményes szakszervezetei tevékenységének, magas színvonalú oktató-nevelő munkájának elismeréseként EÖTVÖS JÓZSEF-emlékplakett kitüntetésben részesítette. Tantestületünk 91%-a szakszervezeti tag; a mindennapi feladatok elvégzése mellett évente közös kirándulásokat, színházlátogatásokat szervezünk, kisebb segélyekkel támogatjuk az arra rászorulókat. A kitüntetést november 26-án délután iskolánk könyvtárában rendezett ünnepi szakszervezeti ülésen Szabó Zsuzsa a PSZ alelnöke adta át. Ünnepségünkön részt vett és felszólalt Szigethy Marianna a PSZ Somogy Megyei titkára is. (Csordásné Hajdu Erzsébet SZB titkár)

2009. november 6.

Halloween parti...

Pénteken délután fél háromkor kezdődött a jelmezes felvonulás a Noszlopy iskolában. Noszi boszik , szellemek szörnyekés szörnyecskék rémisztgették a nézőket. A legötletesebb egyéni jelmezek: I. helyezett:…Vajai Kitti 4.c II. helyezett: Horváth Erik 6.b , III. helyezett: Ladovics Leona 4.c Csoportos jelmezesek közül a Noszi boszik voltak a legjobbak.: Kurucz Saci, Nemes Fruzsina, Deák Patrícia, Fülöp Csenge, Szabó Laura és Bodrogi Vivien a 6d osztályból, majd Fülöp Csenge és Szabó Laura 6.d osztályból., harmadikak:Nagy Kata, Fritz Lajos és Szabó András a 4.á-ból .aratták a legnagyobb sikert. Valamennyien oklevélben és jutalomban részesültek. A jelmezversenyt tréfás, vidám feladatok követték, pl:Töklámpással futottak a versenyzők, seprűvel labdát kergettek. Nagyon jól érezte magát mindenki. A Halloween parti szuper discóval zárult.

2009. november 6.

Töklámpás készítő verseny

A már hagyományos tökfaragó versenyen rekordmennyiségű töklámpást készítettek a noszlopys diákok.60 db ötletesebbnél, ötletesebb, rémisztő és ijesztő tököt faragtak az ügyes kezek. Az elkészített töklámpásokból kiállítást rendezett az iskolai diákönkormányzat. A zsűri Karádi Márk 6.a osztályos diák töklámpását választotta legrémisztőbbnek. Majd Szabó András 4.a és Megyeri Zsófia 2.c osztályos diákok voltak a legügyesebbek. Minden töklámpás készítő diák egy kis meglepetés jutalmat kapott.
     

2009. november 4.

Tisztelt Szülők!

Intézményünket levélben kereste meg az ÁNTSZ, melyben tájékoztatnak bennünket a H1N1 influenzavírus elleni védekezés legújabb lehetőségeiről. A teljes tisztánlátás érdekében közöljük a levél tartalmát, továbbá a Nyilatkozat formanyomtatványt, melyen a szülőnek (gondviselőnek) kell nyilatkoznia az oltás engedélyezéséről. Gyermekeink egészségének megóvása érdekében kérem, mielőbb, de legkésőbb november 9-én reggel 8.00-ig az érintett osztályfőnöknek mindenképpen küldjék vissza a kitöltött és aláírt nyilatkozatot.

Marcali, 2009. november 4.

Kiss Lajos sk. igazgató


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán