2009. december 19.

Noszlopy Karácsony a Művházban ...

A Városi Kulturális Központ színpadán folytatódott a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Karácsonyi műsora. A művészetoktatási tanszakok diákjai mutatkoztak be. A Kulturális Központ folyosóin, a festészet tanszakos diákok képei lettek kiállítva. A dráma szakosok sajnos betegségek miatt idén nem léptek fel. A táncosok viszont a Noszlopy Kórus műsorát követően minden korosztályban szerepeltek.


2009. december 19.

Karácsony a Noszyban ...

Az alsósok kezdték a Karácsonyi megemlékezést a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. Az énekkar, és a negyedikes osztályok adták elő műsorukat társaiknak, a tornateremben felállított színpadon.

2009. december 19.

Sítáborban jártunk ...

A iskola jelenlegi és volt tanulói szülőkkel kiegészülve valamint a sísport Marcali „szerelmeseivel” hat napot töltöttünk az ausztriai Obervellachban. A tábor sok hóval és remek hangulatban telt. Síeltünk a felhők között Karintia legmagasabb pontján a Mölltal gleccseren (3122m) és a mindig napos Lienz pályáin is. A kezdők megszerették, a haladók változatos terepeken űzhették a síelést. Részesülhettünk az osztrák vendégszeretetben és a karácsony előtti adventi hangulatban is. Folytatás jövőre…

2009. december 17.

Foci ...

December 16-án rendezték meg a IV. korcsoportos körzeti teremlabdarúgás döntőjét a Városi Sportcsarnokban. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola és a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola közös csapattal vett részt a versenyen, ahol első helyezést értek el, így bejutottak a megyei döntőbe. A csapat tagjai: Kiss Konrád, Kovács Balázs, Kozma Krisztián, Csordás Ákos, Szaka Rezső, Varga Bálint, Kassai Gergely - mindannyian Noszlopysok, Bognár Péter és Kozma András pedig a Mikszáth iskola tanulói.

2009. december 15.

AZ OLVASÁS HETE

Iskolánkban 2001 óta szervezzük meg az „Olvasás hetét”. Ez azt jelenti, hogy délutánonként egy-egy vetélkedőt rendezünk az egyes évfolyamoknak. A verseny témája:egy előre megadott irodalmi mű. Célunk:

• megszerettetni az olvasást olyan művek által, melyek az adott korosztálynak valók.
• szerethető s egyben színvonalas irodalmat közvetíteni.
• a vetélkedő játékosságával, a versengéssel jó hangulatú, kellemes időtöltést nyújtani.

Az előre megadott irodalmi művek mindegyikét Szabó Magda írta. A kisebbeknek a meseregényeiből, a nagyobbak a regényeiből választottunk. Az osztályok három fős csapattal indulhatnak a versenyen. Azok a gyerekek, akik részesei lehetnek ezeknek a könyvtári vetélkedőknek, az olvasmányélményen túl egy kellemesen eltöltött verseny élményével és természetesen apró ajándékkal is gazdagabbak lesznek.

Bőle Ágnes

Eredmények | További képek!


2009. december 4.

Idegen nyelvi szövegértési verseny ...

Ma koradélután kezdődött a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában az idegen nyelvi szövegértési verseny. 50 kisdiák jelentkezett a megmérettetésre. Huszan angolból, harmincan németből versenyeznek 4 kategóriában. (5. osztály, 6. osztály) A feladatuk a következő: egy idegen nyelvi szöveget kell elolvasni, szótár nélkül értelmezni és a hozzá kapcsolódó feladatokat megoldani. Eredmények!

2009. december 3.

"A betlehemi énekből öröm" ...

Az adventben tetszőleges technikával és anyagokból készült betlehemből , a betlehemi éjszaka történetét idéző alkotásokból a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola alsó tagozatos diákjai és a város óvodásai közös kiállítást rendeztek. A bemutatásra kerülő alkotások alapgondolata Jézus születéséhez, a betlehem mának szóló üzenetéhez és az adventi ünnepkör tárgyaihoz , díszítőelemeihez kapcsolódik. A gyerekek a szívükkel alkotnak, akkor a legboldogabbak, amikor megvalósíthatják elképzeléseiket . Gyönyörködjünk a gyermeki lélek örömében , hogy remény és szeretet töltse meg szívünket. A kiállítás megnyitóján a 4.c osztályosok betlehemi dramatikus játéka , a Művészeti iskolások pásztortánca és József Attila megzenésített verse gazdagította a betlehemi gondolat ünnepélyes felfűzését . Ezt az előadást december 12-én az adventi játszóházban tekinthetik meg az érdeklődők , illetve a város óvódásai december 16-án 10.30-kor.Kiss Csabáné tanító, munkaközösség-vezető

2009. december 1.

EGYÜTT EGYMÁSÉRT

NEMESVID HÓY TIBOR TAGINTÉZMÉNY
2009-11-27
NOSZLOPY ÁLTALÁNOS ISKOLA, MARCALI ÉS HÓY TIBOR TAGINTÉZMÉNY, NEMESVID KÖZÖS RENDEZVÉNYE (PROJEKTNAP)
RAJZVERSENY 3. és 4. osztályos tanulóknak
CHOLI DARÓCZI JÓZSEF Csikót vett nemrég című verséhez illusztráció készítése

Tovább a részletekhez!


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán