2009. február 23.

Hagyományőrző nap ...

Hagyományőrző napot tartottak a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola alsó tagozatos diákjai. Az Igazgató Úr rövid megnyitója után a 4.b osztály színes, hangulatos műsort adott elő: "Menjünk együtt guzsalyasba!" címmel. Ezután a 3. és 4. osztályosok a téli népszokásokból összeállított játékos vetélkedőn vettek részt. A 3. évfolyamon a 3.a, a 4. évfolyamon a 4.c osztály csapata volt a legeredményesebb. A vetélkedőhöz kapcsolódó rajzpályázatot is a mai napon értékelték, a legügyesebbek könyvjutalomban részesültek. Meglepetésként finom prósza került az asztalra, amit a tanítónénik készítettek. További képek!

2010. február 22.

XIX. KENGURU KUPA …

A gyerek kosárlabda országos bajnokság (1999-ben született fiúk) székesfehérvári terület alapszakaszában szerepelő Marcali Szürkefarkasok vasárnap játszották le mérkőzéseiket. Egyet vesztettünk: végig szoros mérkőzésen a hírek szerint, erős hazai játékvezetés mellett (faultarány Marcali 26!; Fehérvár10) :-( A második mérkőzésen: 11 pontos hátrányból fordítva jól hajráztunk és magabiztos győzelmet arattunk. :-) Eredmények: Marcali Szürke Farkasok– Széna téri Ördögök 30:37 (6:10, 6:6, (8:6) 6:9, 4:6) Huszár Ádám 10, Pál András 5, Tárnai Bálint 4, Ivusza Milán 3,Rajnai Tamás 3, Dudás Gábor 1, Nádor Zoltán 1, Kovács Botond 1, Tankovics Dániel 1, Szabó Bálint 1, Ősz Zoltán 0, Jobbágy Dániel 0, Szarka Álmos 0, Marcali Szürke Farkasok–Fehérvári Ugrómókusok 42:36 (6:17, 14:2, (4:2) 8:8, 10:7) Pál András 11, Tárnai Bálint 10, Huszár Ádám 9, Nádor Zoltán 5, Ivusza Milán 2, , Dudás Gábor 2, Jobbágy Dániel 2, Kovács Botond 2, Tankovics Dániel 0, Szabó Bálint 0, Ősz Zoltán 0, Rajnai Tamás 0, Szarka Álmos 0, Edző: Magyar Viktor. Az összesítésben is jól állunk, az eddig lejátszott 10 mérkőzésből 8 győzelem és 2 vereség! :-) Gratulálunk!

2010. február 20.

Zrínyi Ilona és Gordiusz Országos Matematikaverseny

Ma tartották meg a Zrínyi Ilona, és a Gordiusz Országos Matematikaversenyek megyei fordulóját a Noszlopy Iskolában. Somogy megyében hét helyszínen írják 3-12. évfolyamos diákok. Marcaliban a harmadikosok 34-en, a negyedikesek 33-an, az ötödikesek 34-en, a hatodikosok 21-en, a hetedikesek 20-an, a nyolcadikosok 22-en, a kilencedikesek 9-en, a tízedikesek 9-en, a tizenegyedikesek 4-en és a tizenkettedikesek szintén négyen írják majd a versenyfeladatokat. A megyében összesen több mint 1400 diák indul ezeken a versenyeken. Az eredményhirdetés március 6-án lesz Kaposváron. Információ: Páhi Katalin. Képek: Garai István További képek!

2010. február 15.

Közlekedés ismeret verseny …

Hagyományosan városunk Sportcsarnoka ad otthont a „Közlekedés ismereti tanulmányi verseny” megyei döntőjének. Két korcsoportban versenyeztek a diákok. Ebben az évben nagyobb volt a mezőny, érkeztek Magyaratádról, Lengyeltótiból, Homokszentgyörgyről, Kaposvárról, Mernyéről, Segesdről és persze a hazai versenyzők a Noszlopy Iskolából. Az alsósok versenyében értük el a legjobb eredményt Fülöp Csaba a Noszlopy tanulója harmadik lett.A felsősök között Fülöp Milán a Noszlopyból a negyedik helyen végzett a versenyben. További képek!

2010. február 7.

Felsős farsang a Noszlopyban ...

Ma rendezték a felsősök farsangját a a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. A nagyszerű képeket Győri Szabolcs készítette! Ahogy a képeket nézem nem volt hiány a jókedvben! 1. Vírusok támadása (5.b) 2. Noszlopy TV (6.c) 3. Vámpíriskola (7.a) Összesen 10 osztály öltözött be és készült műsorral. ( 5.a, 5.b, 5.c, 6.a, 6.c, 6.d, 7.a, 7.b, 7.c, 8.c) További képek!


2010. február 7.

Noszlopy - Szülők Bálja ...

Tegnap este a Gyermek Élelmezési Központban rendezték meg, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola hagyományos Szülők Bálját. A Szülői Munkaközösség által szervezett rendezvényen fellépett az iskola néptánc csoportja, a bál kezdetén. Mindezt megelőzte Kiss Lajos Igazgató Úr megnyitója. Aki beszédében köszönetet mondott az támogatóknak, és jó szórakozást kívánt a jelenlévőknek. Képek!

2010. február 6.

Farsang a Noszyban ...

A Noszlopy Iskola folyosói, tornaterme az osztályok, a lépcsőházak min-mind televolt farsangoló alsósokkal és szüleikkel, ma délután a Noszyban. .Eredmények: egyéni jelmezes kategóriában: (2 első helyezett, 3 negyedik helyezett és 2 ötödik helyezett lett) 1. Negro lány 1. Macska és egér 2. Motkány 3. Öreg néne és az őzikéje 4. Gólya mama 4. Ludas Matyi 4. Menyasszony-vőlegény 5. Nagyanyó 5. Táncoló szörnyek 6. Zozó és Zizi | csoportos jelmez kategória: 1. Sápadtarcú komancsok (4.c) 2. Antifitness zenekar (3.b) 3. Noszy hippik (4.a) | közönségszavazat alapján: 1. Szellem és Vámpír (ők az első pénztárban ülő tanítónénik voltak, Aranyné Varga Marianna és Méreg Anna) 2. Öreg néne és az őzikéje 3. Katica | Összesen 54 egyéni jelmezes volt és 7 osztály öltözött be csoportos jelmezbe. (A galériában három oldalon vannak képek! Jobbra fent lehet lapozni!) A képek!

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekDiákhírekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán