2010. április 22.

Dobogós helyezések a Noszlopyból

Sikeresen szerepeltek a noszlopys diákok a megyei honismereti-helytörténeti versenyen. Két 4-4 főből álló csapat is bejutott a szóbeli döntőbe. Ott iskolánk II. csapata fölényesen utasította maga mögé a mezőnyt. Ez azért is nagy siker, mivel a győztesek közül ketten még csak hatodik osztályosok. A csapat tagjai: Cserepes Orsolya 8.c, Tóth Loretta 7.b, Gáspár Balázs 6.a és Jandrics András 6.a. Felkészítőjük: Horváth Judit történelem tanár. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott iskolánk I. csapata. Ők nagyon szoros versenyben érték el ezt a helyezést. A csapat tagjai: Fehér Jennifer 8.b, Kerék Martina 8.b, Vida Regina 8.b és Takács Edvárd 8.a osztályos tanulók. Az ő felkészítőjük: Bresztovszky Miklósné történelem tanár.

Noszlopys a megyei Nyelvész verseny 2. helyezettje

Április 9-én tartották a Bendegúz Gyermek-és Ifjúsági Akadémia Nyelvész versenyének megyei döntőjét Kaposváron. Sörnyei Dániel, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 5.b osztályos tanulója 2. helyezést ért el a rendkívül összetett feladatokat tartalmazó versenyen, ahol nem csak nyelvtant, helyesírást, irodalmat, de a hon- és népismereti kérdéseket is tartalmazó feladatlapot kellett kitölteni a versenyzőknek. Felkészítő tanára: Mánfayné Nyakas Andrea


2010. április 21.

Noszlopys sikerek!

TERMÉSZETISMERET
Ápr.17.-én szombaton, Kaposváron rendezték meg a Kaán Károly XVIII. Országos Természet és Környezetismereti Verseny megyei döntőjét. SÖRNYEI DÁNIEL 5.b osztályos tanulónk 95%-os teljesítménnyel megnyerte a versenyt, ezzel jogot szerzett arra, hogy Somogy megyét képviselje az országos megmérettetésen. Május 21.-22-23. –án Mezőtúron kiselőadás, terepgyakorlat, laboratóriumi gyakorlat, nemzeti parkok ismerete, és a 2009/3 – 2010/2 Természetbúvár kijelölt cikkeinek ismeretéből kell bizonyítani felkészültségét. Felkészítő tanár: Szijártóné Wirth Brigitta Természetismeret tanár: Patkó Imre

BIOLÓGIA
Ápr.17.-én szombaton, Kaposváron rendezték meg a Herman Ottó verseny megyei fordulóját. A 7. és 8. osztályosok itt ugyanazokat a feladatokat oldják meg, de csak egy tanuló mehet tovább az országos döntőbe. 23 diák vállalta a megmérettetést. Iskolánk 7. a osztályos tanulója JÁNI FANNI 93%-os teljesítménnyel 4 helyezést ért el. Felkészítő tanár: Szijártóné Wirth Brigitta Versenyzőinknek gratulálunk a szép teljesítményhez!


2010. április 20.

"Ezüstös Noszlopysok...

Az elmúlt hétvégén rendezték Szennában a "Hajlik a meggyfa" regionális gyermek és ifjúsági népdaléneklési és népzenei versenyt. Iskolánk néptánc tanszakának tanulói két produkcióval is indultak a megmérettetésen. A rövid felkészülési idő után a megszerzett elismerésre méltán lehetnek büszkék a fiatal énekeseink. Egyéni kategóriában Orbán Rajmund, csoportos kategóriában a Gyöngykoszorú csoport, melynek tagjai Jáni Fanni, Pizvor Vivien, Huszti Alexandra, Huszti Adrienn, Bocskay Dorina, Kajdács Kornélia egyaránt ezüst minősítést szereztek. Gratulálunk az elismeréshez. Felkészítő tanáruk: Nagyné Réti Ildikó. Fotó: Gazdag Edina-Takács Gábor" További képek!

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán