2010. május 20.

Országos döntőbe jutottak a Noszlopy iskola diákjai ...

Május 18-án rendezték meg a IV.korcsoportos fiúk Ügyességi Pályabajnokságának megyei döntőjét Kaposváron. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola diákjai nagyon szépen szerepeltek. Egyéniben az 1500 méteres síkfutásban Szaka Rezső 8.a osztályos tanuló kiváló időeredménnyel első helyezett lett és így az országos döntőbe jutott. A 4X1000m-es váltóban szintén a Noszlopy csapata képviseli Somogy megyét az országos döntőben. A László Mátyás, Somogyi Patrik, Bekk-Horváth Márk, Varga Bálint összetételű váltó maga mögé utasította az egész mezőnyt. Felkészítő tanár: Várfalviné Balogh Mária

2010. május 18

Környezetvédelmi vetélkedő ...

A Madarak és Fák Napja alkalmából környezetvédelmi vetélkedőt rendeztünk a Noszlopy iskola valamennyi évfolyamának az elmúlt héten. 140 tanuló mérte össze tudását ebben a témakörben. A következő eredmények születtek: itt elérhető! A versenyt Dr. Szabó Gyuláné és Szíjártóné Wirth Brigitta szervezték. Képek a versenyzőkről!

2010. május 18

nyelvÉSZ Nemzetközi Anyanyelvi Tanulmányi Verseny …

2010. május 15-én tartották a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által meghirdetett nyelvÉSZ Nemzetközi Anyanyelvi Tanulmányi Verseny országos döntőjét Szegeden. Ide a megyei első, illetve a tíz legjobban szereplő második helyezettet hívták meg. Így kapott meghívást Sörnyei Dániel a marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 5. b osztályos tanulója is. A rendkívül összetett feladatokat tartalmazó versenyen, ahol a nyelvtani feladatok mellett irodalmi, hon-és népismereti és logikai készséget igénylő kérdésekre is válaszolni kellett nagyon szép eredményt ért el, országos 14 helyezett lett. Eredményéhez gratulálunk! Felkészítő tanár: Mánfayné Nyakas Andrea

2010. május 18.

Kadarkúton jártak a Noszy táncosai ...

Ma rendezték meg Kadarkúton az Együd Árpád emlékére rendezett XXV. Jubileumi Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál Megyei Döntőjét Kadarkúton. Városunkat két csoport is képviselte a megmérettetésen. Mindkettő hatalmas sikert aratott! A Noszlpoy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Lippentős és Széltolók csoportja, valamint a Kis-Lippentős öregbítette városunk jó táncos hagyományait! A Lippentős és Széltolók másodikak, a Kis- Lippentős harmadik lett a Megyei Döntőn! További képek!

2010. május 14.

Túl az 50. ECDL vizsgán a noszlopysok!

A Noszlopy általános iskolában az informatika tantárgy iránt érdeklődő tanulók - szaktanáraik felkészítésével - három éve sorozatban vizsgáznak le a marcali gimnáziumban, és szereznek Európai Számítógéphasználói Jogosítványt. Van, aki a 4 modulos ECDL Start-ot, a többség a 7 modulos Select-et választja. A tanulóknak 4 év áll rendelkezésére, hogy befejezzék a vizsgasorozatot, de az elmúlt tanévben ketten, Drávecz László és Orsós Péter egy év alatt, már 8. osztályban teljesítette ezt. Úgy látszik, ez évben is várható követőjük: Ősz Gábor 8. C osztályos tanulónk e hét szerdán táblázatkezelés-, csütörtökön pedig internet- és kommunikációs modulból vizsgázott sikeresen, s ezzel 5 modulon túljutott. Tanév végéig a hiányzó kettőt még teljesíteni szeretné! Szorosan "üldözi" barátja, Tálos Bálint, aki csupán egy vizsgával van lemaradva Gábortól. A csütörtöki - összeségében 54-dik - vizsgán Bene Gábor tanár úr ellenőrzi tanulóink feladatmegoldását a marcali gimnázium ECDL vizsgaközpontjában. (Fotó és felkészítő tanár: Csordás Lajos informatikatanár.) További képek!

2010. május 10.

„Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja” - Pécsen jártak a Noszysok

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola multikulturális projektjének utolsó témája a török kultúra és történelem témája köré szerveződött.

2010. május 6-án az anyaiskolából 41 4.osztályos tanuló és közel ennyi alsós nemesvidi kisgyerek vett részt az „időutazásban”. Úti célunk Pécs volt, ahol a török kori építészet remekeivel ismerkedtünk. Ha már Európa Kulturális Fővárosában jártunk, nem hagyhattuk ki a színházlátogatást és Molnár Jaquline gyermekvers illusztrációs kiállítását sem. Hazafelé a Török - Magyar Barátságparkban is megálltunk. A programot a török korhoz kapcsolódó játékos feladatok; puzzle, totó, népi gyermekjátékok és dalok, törökméz evés színesítették. A nap során a gyerekek lelkesen gyűjtögették az egyes próbákért járó amuletteket (talizmánokat) és szívták magukba az új élményeket, ismereteket.

A program megszervezését az iskola integrációs programjának megvalósításához kapott központi támogatás tette lehetővé. Ennek a forrásnak köszönhetően minden kisgyerek ingyen vett részt a programon. Köszönet továbbá a tagiskola pedagógusainak a szervezésben, előzetes anyaggyűjtésben nyújtott segítségükért. További képek!

Dobosné Lángi Zsuzsanna Integráció felelős


2010. május 7.

Noszlopys siker fiú atlétikában ...

Tegnap rendezték a Diákolimpia II. korcsoportos atlétika körzeti döntőjét Kéthelyen. A fiúk mezőnyében nagyszerű versenyzéssel a csapatversenyben 1. helyezést ért el a Noszlopy Gáspár Ált. és Művészetoktatási Iskola csapata. Ezzel kiharcolták a megyei döntőben való részvétel jogát melyet Kaposváron fognak rendezni. A csapat tagjai: Isfan Dániel 3.a, Illés András 3.b, Nagy Richárd 4.b, Babina Martin 4.c, Bellai István 4.c testnevelő: Magyar Viktor.

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán