2010. június 26.

Angol tábor a Noszlopyban ...

Ezen a héten angol nyelvi táborban vehettek részt a Noszlopy iskola angol nyelvet kedvelő 6. és 7. osztályosai. A vállalkozó tanulók naponta öt nyelvórán gyarapíthatták tudásukat, sok játékkal és humorral vegyítve. A hét folyamán nagyon szép projectek készültek a feldolgozott témakörből. A tábor zárásaként a marcali strandon pihenhették ki heti fáradalmaikat a gyerekek. Pappné Kocsis Mónika angol nyelvtanító-táborvezető Képek!

2010. június 26.

Karkötőcsomózó tábor a Noszlopyban ...

Újra nagy divatja van a kézzel csomózott karkötők viselésének. Néhány lelkes kislány vállalkozott készítésük elsajátítására Patkó Imre tanár úr vezetésével. A hét délelőttjeit az iskolában töltve megismerték, begyakorolták az interneten és szakkönyvekben található minták olvasását és elkészítését. Vidám, szórakozás teli munkával a hét végére elkészültek saját készítésű ékszereik. Horváth Judit Képek!

2010. június 26.

Német nyelvi tábor ...

Tizedik alkalommal rendezték meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a német nyelvi tábort felső tagozatos diákok részére. A tábor négy napján 5-5 órás foglalkozások voltak, ahol a tanulók szövegeket dolgoztak fel, projekteket készítettek, játékos feladatokat, rejtvényeket oldottak meg, társasjátékokkal játszottak és filmeket néztek, természetesen ezeket is német nyelven. Az ötödik napon kirándulást tettek Ausztriába. Megtekintették a güssingi várat, ahol sok új információval és élménnyel gazdagodtak. A gyerekek jól érezték magukat ezen a héten a kisebbek már most jelezték, hogy jövőre is jönnek. A foglalkozásokat Horváth Zoltánné és Zajcsukné Páhi Katalin német nyelvtanárok tartották. Képek!

Május 24-én egynapos kiránduláson vettek részt a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola német táboros diákjai. Ez az ausztriai kirándulás immár hagyomány a táborozók életében. Itt tapasztalhatják meg a gyerekek amit az országismereti órákon tanultak, lehetőségük van arra, hogy német nyelvi környezetben is használják tudásukat, ami nagyszerű sikerélményt jelent számukra. Idegen nyelvi környezetben tapasztalhatták meg, hogy milyen hasznos a nyelvismeret, az más anyanyelvűekkel való kommunikáció során. Többen most jártak először külföldön, nekik különösen nagy élményt jelentett a kirándulás. Güssingbe (Németújvárra) utaztuk, ahol egy nagyon jó állapotban fennmaradt - a középkorban épült - várat tekintettük meg. Utána sétáltunk egyet a városban, ahol a gyerekek nagy lelkesedéssel fordították a német nyelvű feliratokat. Ezen a napon sok-sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak. További képek!


2010. június 26.

Ügyes kezek tábor a Noszlopyban ...

2010. június 21-től 25-ig reggel 8-tól délután fél 3-ig "Ügyes kezek" tábort tartottunk 28 gyermek részvételével. A tanulók különböző anyagokkal és technikákkal ismerkedhettek meg: szélforgó , fakanálbáb és ékszerkészítés, doboz hajtogatása és díszítése papírfűzéssel, textilfestés, hűtőmágnes festése stb. ... Egy napot kirándultunk a strandra. A gyerekek munkáihoz az alapanyagok egy részét az oktatási céltámogatási pályázaton elnyert pénzből finanszíroztuk. Aranyné Varga Marianna További képek!

2010. június 19.

Tanévzáró és ballagás a Noszlopyban …

Ma ért véget a bizonyítványosztással és ballagással a Noszlopy Iskola 101. tanéve. Közel 650 tanuló fejezte be a tanévet. Négy nyolcadikos osztályt búcsúztattak el az Iskolától. A tanévzáró ünnepségen sok végzős diák vette át a megérdemelt kitüntetését, jutalmát! Képek az évzáróról!

Az iskolavezetés kiemelkedő pedagógiai munkájáért Noszlopy – díj kitüntetést adományozott. Balázsiné Miseta Rózsa tanítónőnek. Az 1999-es tanévtől iskolánk tanítója. Iskolaotthonos rendszerű osztályban tanít, ahol kiváló hatékonysággal hasznosítja a fejlesztő pedagógia terén megszerzett többletismereteit.

Horváth Zoltánné Orosz-pedagógia szakos tanárnak. Orosz-pedagógia szakos tanár, melyet német nyelvtanári diplomával egészített ki. Iskolánkban eltöltött 31 év során kiváló szaktanári munkát végzett. A nyelvtanításban örömét lelte, diákjai a középiskolába magas szintű felkészültséggel mentek.

Noszlopy – díj az iskola legjobb tanulójának:Cserepes Orsolya 8.c; Ősz Gábor 8.c

Noszlopy – díj az iskola legjobb sportolójának:Kiss Konrád 8.c; Szaka Rezső 8.a

Noszlopy – díj a közösségért végzett munkáért:Kerék Martina 8.b

Noszlopy – díj a kiemelkedő művészeti munkáért:Fejes Viktor 8.b

Noszlopy Alapítványi díj:Csobod Boglárka 8.c;Elekes Gréta 8.a

A Kaposvári Egyetem rektora Dr. Páhi Imréné (Tamasián Rózsa) okleveles tanítónőnek, tanárnőnek, aki tanítói oklevelét a kaposvári Állami Gárdonyi Géza Tanítóképzőben ötven éve szerezte meg, és pedagógus hivatását közmegbecsülésre méltóan teljesítette, részére elismerésül Aranyoklevelet adományozott. A Kaposvári Egyetem rektora Ihász Tibor okleveles tanítónak, aki tanítói oklevelét a kaposvári Állami Gárdonyi Géza Tanítóképzőben ötven éve szerezte meg, és pedagógus hivatását közmegbecsülésre méltóan teljesítette, részére elismerésül Aranyoklevelet adományozott.


2010. június 15.

Hagyományőrző kerékpártúra

Hagyományőrző kerékpártúrán vettek részt a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola hatodik osztályos tanulói Várfalviné Balogh Mária testnevelő vezetésével. Június 11. és 13. között városunkból indulva körbebiciklizték a Balatont. Az első nap Zánkáig kerekeztek, ez egy 90 km-es táv, a második nap Zánkáról Balatonvilágosig, ez 60 km, a harmadik nap pedig a Balatonvilágos-Marcali szakaszt tették meg, ez 90 km. Így a három nap során összesen 240 kilométert teljesítettek. Jó hangulatban, érdekes programokkal teli "hosszú hétvégét" töltött el a kis csapat sok-sok élménnyel gazdagodva. További képek!

2010. június 9.

Fanni Londonba megy ...

Az Oxford Competition című, az Oxford University Press pályázatára, -a megyei megmérettetés után, Jáni Fanni és Nyakas Péter munkája került Budapestre, az Országos Széchenyi Könyvtárban rendezett kiállításra. A pályázat minden évben azzal zárul, hogy a több, mint 100 jelentkezőből 10 tanuló nevét sorsolják ki, akik egy londoni jutalomkiránduláson vehetnek részt. Az idén Fannit érte a nagy szerencse, hogy 9 másik társával Londonba utazhat július 3 és 10. között. Felkészítő tanár: Cserepes-Csasznyi Diana

2010. június 8.

Atlétika Diákolimpia

Június 7-én rendezték Budapesten a fiú Atlétika Diákolimpia IV.korcsoportos egyéni és váltó bajnokságának országos döntőjét. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 4X1000 m-es váltója Somogy megye bajnokaként jutott tovább a döntőbe, ahova 19 csapat vívta ki a részvétel jogát. A Szaka Rezső 8.a, Kiss Konrád 8.c, Varga Bálint 7.c és Somogyi Patrik 7.b összeállítású csapat a nagyon szép 8. helyen ért célba. A csapat tartalék futója László Mátyás volt. Felkészítő tanár: Várfalviné Balogh Mária További képek!

2010. június 8.

Erdei iskola a Noszlopyban

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a hatodikosok hagyományosan egy tanítási héten keresztül erdei iskolában bővítik ismereteiket. Az idei évben 83 diák 5 felnőtt kísérővel, május 31. és június 4. között töltött el nagyon fázós, ám élményekben gazdag napokat a balatonalmádi Árnyas Park Ifjúsági Táborban. Ez idő alatt megismerték Balatonalmádi és Veszprém nevezetességeit, ismerkedtek a környező táj domborzatával, geológiai jellegzetességével a vörös kővel. Jártak az Öreg Park fái közt, a Balaton partján, Vörösberényben. Az Óvári messzelátóból és a Csere- hegy Szabadság kilátójából megcsodálhatták a Balatont felülnézetből. Tájékozódtak térképpel, hallgattak idegenvezetőt, csomóztak karkötőt, fontak kulcstartót, versenyeztek sportban és szellemi vetélkedőkön. Buliztak az Animal Cannibals zenéjére, láttak szórakoztató filmeket természetről, emberekről. „Nézz az égre, s meglátod a Balatont, nézz a Balatonra, a meglátod az eget.” (Eötvös Károly) További képek!

2010. június 8.

Komámasszony, hol az olló?

2010. június 8-án a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában 14 órakor népi gyermekjáték bemutatót tartottunk az alsó tagozatosoknak. A tanulók malmozásban, ugróiskolában, mézesbáb díszítésben, fonalátvételben, puzzle-ban is összemérhették tudásukat. A résztvevők érmeket, oklevelet, emléklapot és édességet kaptak. További képek!

2010. június 8.

Papírgyűjtés ...

Május 20-án szervezte meg a DÖK a már hagyományos papírgyűjtést. Ez alkalommal a marcali Saubermacher cég vette át az összegyűjtött papírt. Iskolánk szorgalmas diákjai több, mint 15 tonna papírt gyűjtöttek össze. A legszorgalmasabb osztályok külön pénzjutalomban is részesültek. Az osztályok a kapott pénzt kirándulásra és más szabadidős programokra fordítják

2010. június 3.

Figura Ede rendhagyó irodalomórái ...

A zene és költészet iránti szeretetéről ismert előadó több mint 10 éve kedvelt vendége iskolánknak. Ma is ellátogatott hozzánk és ismert magyar költők megzenésített versei segítségével, a gyerekekkel közösen énekeltek, játszottak, beszélgettek Az énekelt versek élő előadásban, a gépi zenét mellőzve, akusztikus gitár kíséretében szólaltak meg. A bemutatott verseket játékosan, tréfásan adta elő a művész, a produkcióba tevékenyen bevonva a gyerekeket. Az előadásokon 194 alsó tagozatos tanuló vett részt és mindannyian nagyszerűen érezték magukat a rendhagyó zenés irodalomórákon. További képek!

2010. június 2.

9. legjobb, hetedikes matekos az Országban!

Nyakas Péter a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 7.a osztályos tanulója képviselte - a hetedikesek közül egyedüli meghívottként - Somogy megyét a Varga Tamás Matematikaverseny Országos Döntőjében. A döntőben öt feladatot kellett kidolgozni két óra alatt. Péter a feladatok közül négyet hibátlanul oldott meg így nagyon szép eredményt ért el. A meghívott közel 70 versenyző közül országos 9. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Kissné Ható Beatrix.


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán