2010. október 29.

Halloween

A mai nap halloweeni hangulatban telt a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. Már délelőtt megcsodálhatták az érdeklődők a szebbnél-szebb töklámpásokat az iskola folyosóján. Nagyon ötletes faragásokat hoztak a versenyzők. Volt süncsalád, vámpírtök, kalóz és szellemfigura is. A tökfaragó verseny erdménye a következő lett: 1. Klenóczki Anna 5.a 2. Kutor Gábor és Kutor Bálint 2.b 3. Vida Nikolett 3.c és Jáni Csenge 2.b Délután fergeteges Halloween-partin vettek részt a gyerekek. Rémisztő jelmezekben, boszorkányok, vámpírok és egyéb rémséges alakok lepték el a tornatermet. Az ijesztő de vidám jelmezes felvonulás után játékos vetélkedők következtek. Sorverseny- természetesen faragott tökkel-, limbó-hintó és egyéb tréfás feladatok várták a résztvevőket. A napot disco zárta. A jelmezverseny eredménye a következő lett: Egyéni jelmezek: 1. Jolly Joker 2. Pókszellem 3. Púpos szörny A csoportos jelmezek közül két első helyezést ítéld oda a zsűri. Győztesek: a Vámpírlakodalom, a másik pedig a Vámpír és szolgái című jelmezek lettek. További képek!

2010. október 28.

Alapítványi számítógép …

A Noszlopy Gáspár Alapítvány idén is pályázatot hirdetett az alapítvány által vásárolt számítógép használatára. A pályázat nyertese Kutor Dorina 8.c osztályos tanuló lett. Dorina tanulmányi eredménye átlagos, nagyon jó közösségi ember. Sok feladatot vállal, amiket szívesen is teljesít, mindig lehet rá számítani. Otthoni tanulmányi munkájában nagy segítséget jelent majd hogy ilyen módon is információkhoz juthat, bővítheti tudását. A kuratórium megbízásából Szilágyi István igazgató adta át számára a számítógépet és a hozzá tartozó kiegészítőket, amiket a tanév végéig használhat. További képek!

2010. október 26.

IV.korcsoportos körzeti nagypályás labdarúgó bajnokság ...

Október 25-én tartották az MVSE pályán a IV.korcsoportos körzeti nagypályás labdarúgó bajnokság fordulóját. Sajnos a rossz időjárásra miatt Böhönye és Fonyód csapatai nem jöttek el, ezért csak Balatonkeresztúr csapatával játszottak a marcaliak. Ezt a mérkőzést 8:2 arányban a hazaiak megnyerték, ezzel továbbjutottak a megyei elődöntőre, ahol Nagyatád és Barcs csapata lesz az ellenfél. A csapat tagjai: Ballér László, Horváth Bálint, Orbán Rajmund, Harsányi István, Varga Bálint, Kuti Róbert, Gyovai Kristóf, Somogyi Patrik, Simon Henrik, Kassai Gergely - mindannyian noszlopysok, Kardos Bence, Zsiga János, Szentes Martin, Ivusza Milán, Sándor Mátyás - a Mikszáthból. Edző: Kiss Lajos

2010. október 25.

A Noszlopy Mesekuckóban jártak az óvodások …

A Noszlopy iskola alsó tagozatos diákjai mesekuckóba hívták a város nagycsoportos óvodásait. A harmadik osztályosok népmeséket olvastak fel nekik, ihattak az élet vízéből megvendégelték és hamuban sült pogácsával ajándékozták meg a kicsiket. Ezt követően a színjátszó tanszakos diákok és a 4. osztályosok mese előadásokkal kedveskedtek az apróságoknak és diáktársaiknak. A mesevarázsos délutánt a fantázia és a képzelet mesevilágába kalauzolva zárták, ahol „Az én meseerdőm „címmel egy kiállítást tekinthettek meg az alsó tagozatosok munkáiból. Reméljük, mindenki jól érezte magát ezen a délutánon és az ovisokat az útravalóul kapott hamuban sült pogácsa emlékeztetni fogja az itt hallott és látott szép mesékre. Információ: Kiss Csabáné tanító, szervező További képek!

2010. október 25.

„Tudásdepó-Expressz”

Sajtótájékoztatón vehettek rész az érdeklődők a Marcali Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolájában. Az intézmény a TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0018 „Tudásdepó-Expressz”-A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázatán 10.775.723,- Ft összegű egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázat keretében sor kerül a könyvtári adatbázis kialakítására és fejlesztésére, interaktív, többnyelvű honlap kialakítására, továbbképzésekre és az olvasáskultúra fejlesztését célzó programok megvalósítására. Ebbe különböző tevékenységformák tartoznak, például a heti rendszerességgel tartott olvasókörök, vetélkedők, digitális kompetenciát fejlesztő tanfolyam, író-olvasó találkozók, mese- és rajzpályázatok, feladatmegoldó versenyek, nyári tábor. A projekt időtartama: 2010. 07. 01-2011. 08. 31.

A rendezvény keretében adták át az Iskolai Könyvtári Világnap alkalmából meghirdetett rajz-, logo-, és könyvjelző készítő pályázat díjazottjainak jutalmát. Rajzpályázat: 1. Szálkai Zita 2.b 2. Vajai Robin 4.a 3.Kovács Dávid 3.a különdíj: Bujbáczi Szilvia 4.a Könyvjelző pályázat: 1. Bogdán Bianka 4.a 2. Dianovics Viktória 2.b 3. Baranyai Gréta 2.b Logo tervezés 1. Csizmadia Ivett 4.a 2. Rodumer Zsaklin 4.a Különdíjat kapott Virág Sára 7.a osztályos tanuló, mert minden kiírt kategóriában adott le pályamunkát. Tablókészítés: 1. helyezett: 4.c osztály 2. helyezett: 8.a -7.c osztályok 3. helyezett: 4.a -7.a osztályok Információ: Bőle Ágnes projektmenedzser Képek: Biczó Melinda


2010. október 12.

Az iskolai könyvtár mindenre képes!

Az Iskolai Könyvtárosok Nemzetközi Szervezetének (IASL) kezdeményezésére 1999 óta a világ egyre több országában ünneplik az Iskolai Könyvtári Világnapot október utolsó hétfőjén. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az iskolai könyvtárakra, azok sikereire és problémáira. A szervezet minden évben egy szlogenben emeli ki az iskolai könyvtárak egy fontos jellemzőjét. Így 2010-ben a következő állításra helyezzük a hangsúlyt: Sokféleség, kihívás, rugalmasság Az iskolai könyvtár mindenre képes! Tovább!

2010. október 3.

Gábor első lett …

Rajz pályázatot írt ki a baromfi Termék Tanács gyerekek részére, népszerűsítendő a magyar baromfit. A versenyen az első helyezést Kutor Gábor (8 éves), Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulója nyerte. Nagy Máté (7 éves), a harmadik helyen végzett, ugyan csak a Noszlopyból. Felkészítő tanáruk Markhardné Dergecz Éva. Az egész országból beküldött több ezer pályaműből kiválasztott anyagba, ami egy vándorkiállításon lesz látható, a díjazottakon kívül beválogatták: Markhard Máté (7) és Marosi Imre Krisztián (14) - felkészítője: Kovácsné Hajdu Gyöngyi -, rajzát is.

2010. október 1.

Noszlopy-napok ...

Szeptember 27 és október 1-je közt tartottuk a Noszlopy-napokat iskolánkban. Ezt a rendezvénysorozatot immár évek óta hagyományosan megszervezzük. Hétfő délután a hatodikasok, kedden az ötödikesek, csütörtökön és pénteken pedig a hetedikesek és nyolcadikasok vettek részt a délutáni sportprogramokon. Ezek közt voltak sorversenyek, kézilabda és foci házibajnokság. Szerdán a felső tagozatosok, pénteken pedig az alsósok tartottak túranapot. Kedden reggel az ötödik osztályosok bemutatkozó műsorát láthattuk. A programsorozat sikeres volt, gyerekek örömmel vettek részt rajta.

Képek | Képek | Képek | KépekIskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán