2010. november 28.

Noszlopy Anyanyelvi- és Prózamondó Verseny ...

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában 2010. november 26-án rendezték meg a már sok éves hagyománnyal rendelkező Noszlopy Anyanyelvi- és Prózamondó Versenyt. Ebben az évben 9 iskola versenyzői izgulhattak, 41 tanuló mérte össze tudását a környékbeli iskolák versenyzőivel. Fonyód, Balatonboglár, Balatonszentgyörgy, Öreglak, Mesztegnyő, Sávoly, Böhönye, Marcaliból a Mikszáth és a Noszlopy iskola tanulói versenyeztek egymással. Eredmény és részletek! | További képek!

2010. november 26.

Márton nap ...

A TÁMOP 3.2.4 "Tudásdepó Expressz" pályázat keretében Márton-napi rendezvényt tartottak a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában alsó tagozatosoknak. A gyerekek megismerkedtek Szent Márton püspök legendájával, a Márton-napi népszokásokkal. A délutánon bábos verset hallgathattak, népi és mozgásos játékokat tanulhattak. Bekapcsolódhattak "libás" báb készítésébe, "libás" kvízjátékba, puzzle játékba. Balázsiné Miseta Rózsa főszervező További képek!

2010. november 20.

Idegen nyelvi szövegértési verseny

November 19-én rendezték meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában -immár nyolcadik alkalommal- az idegen nyelvi szövegértési versenyt. Ötödikes és hatodikos kisdiákok mérték össze tudásukat angol illetve német nyelvből. Hét iskola közel 50 versenyzővel képviseltette magát. A feladat az volt, hogy egy idegen nyelvű szöveget kellett értelmezni és a hozzá kapcsolódó feladatokat megoldani - minden segédeszköz nélkül. Ehhez 60 perc állt rendelkezésre. A gyerekek ügyesen dolgoztak, a zsűri minden kategóriában az első hat helyezettet jutalmazta. További képek! | Eredmények!

2010. november 15.

Diák-küldöttgyűlés ...

November 15-én, hétfőn tartottuk iskolánkban a diák-küldöttgyűlést. A negyedikes és a felsős osztályok 4-4 főt küldhettek a rendezvényre. A Diákönkormányzat beszámolója után Szilágyi István igazgató úr beszélt a diákjogok érvényesüléséről, majd kérdésekre válaszolt. A gyerekeket leginkább a következő témák érdekelték: Mikor újítják fel a sportlétesítményeket? Szeretnék, ha minden tanterem korszerű iskolabútorokkal lenne berendezve, több interaktív tábla állna rendelkezésre és lenne-e lehetőség arra, hogy a diákétkeztetést az allergiás (cukorbeteg, lisztérzékeny) tanulók is igénybe tudják venni. A tanulók nagyon aktívak voltak a küldöttgyűlésen, kéréseiket, javaslataikat figyelembe vesszük az iskolai házirend módosításakor, illetve továbbítjuk az illetékeseknek. További képek!


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán