2010. december 28.

Karácsonyi műsoraink ...

December 17-én két ünnepséget is tartottunk iskolánkban. Reggel mutatták be a tornateremben az alsó tagozatosok hagyományos karácsonyi műsorukat. A műsorszámok a téli ünnepkör szokásait elevenítették fel jelenetek formájában. (Advent, lucázás, betlehemezés, szilveszter) Az ünnepséget az iskola énekkara tette hangulatosabbá. Képek!

Ezután a kulturális központban az immár hagyományos Folkkarácsony című programot tekinthették meg a felső tagozatos diákok. Az énekkar ünnepi hangulatot idéző dalai után a művészeti iskolások mutatták be produkcióikat. Egy szeretetről szóló karácsonyi jelenetet mutattak be a színjáték tanszak növendékei, majd a néptáncos műsorszámok következtek a már megszokott magas színvonalon. A nézők vastapssal jutalmazták a produkciókat. Képek!


2010. december 17.

Egészséghét ...

Az IPR program keretében a szünet előtti héten egészségnapokat szerveztünk a Noszlopy Iskolában az alsó tagozatosoknak. Minden osztály önállóan döntötte el, melyik nap mit fog csinálni illetve készíteni az IPR pályázat keretében nyert pénzen. Az egészséges ételek közül legtöbben gyümölcssalátát készítettek citrusfélékből. Zöldségeket, gabonapelyheket, magvakat, teákat, gyümölcsleveket is szívesen fogyasztottak a gyerekek. A "rágcsákat" bio kölesgolyók, buláta, gyümölcsszirmok és aszalt gyümölcsök helyettesítették. A Karácsony közeledtével a gyerekek saját maguk készítettek mézeskalácsot is. További képek!

2010. december 17.

Karácsonyi vásár

A diákönkormányzat szervezésében karácsonyi vásárt tartottunk a héten az iskolában. A gyerekek saját készítésű tárgyaikat árusították. Rekordmennyiségű ajándék talált gazdára. Legnépszerűbbek voltak a horgolt csipkeangyalkák és harangok, valamint a természetes anyagokból készült karácsonyi asztali és egyéb díszek. A gyerekek a megvásárolt tágyakkal családjukat köszöntik majd karácsonykor.

További képek!


2010. december 15.

Kistérségi szakmai nap ...

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában ma délután második alkalommal rendezték meg a TÁMOP -3.2.2. "Tudásháló" Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás című pályázat keretében a kistérségi szakmai napot, Válogatás "Jó gyakorlatainkból" témában. A kistérség iskoláiból érkező pedagógusok részt vettek a 7. osztályos tanulóknak megrendezett "olvasási" vetélkedőn, ahol a gyerekek az általuk már előzetesen elolvasott ifjúsági regénnyel kapcsolatos izgalmas, szórakoztató feladatokat oldottak meg. A vendégek betekinthettek egy rendhagyó matematika órába, ahol a hangsúly a játékos matematika tanuláson volt, majd a következő órán már aktív résztvevőként, csoportmunkában próbálhatták ki az érdekes matek feladatokat. "Válogatás az IPR-ből" címmel az érdeklődők megismerhették a Noszlopy Iskolát az integrációs program szempontjából, és ízelítőt kaptak a program során alkalmazott jó gyakorlatainkból. Egy továbbképzési anyagot, fejlesztő programot, egyéni fejlesztési terv mintákat, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számára kidolgozott szöveges értékeléseket, mérési eredményeket és egy projektnap forgatókönyvét mutatták be a résztvevőknek. További képek!

2010. december 13.

Idegen nyelvi nap ...

A TÁMOP 3.4.3 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázat támogatásával ma tartották a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában az idegen nyelvi napot. Ez a program már hagyomány az iskola életében. A tavalyi sikerre való tekintettel az idegen nyelvi munkaközösség úgy döntött, hogy az idei tanévben két ilyen jellegű programot is szervez. A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek a fellépésekre, a közönségnek pedig nagyon tetszettek a produkciók. Ezek egy része az adventi időszakkal, a karácsonnyal és a szilveszteri vidámsággal volt kapcsolatos. Az ötödikesek elkalauzoltak bennünket - német nyelven - egy állatkertbe, karácsonyi dalokat énekeltek, a hatodikasok a tengerészek életét táncolták el, ízelítőt adtak az adventi időszakból. A nyolcadikasok Dzsingisz kánról énekeltek. A közönségben helyet foglalók megtanulhattak két, angol nyelvű karácsonyi dalt is. A műsor nagy sikert aratott mind a fellépők, mind a nézők körében. Információ: Zajcsukné Páhi Katalin idegen nyelvi munkaközösség-vezető További képek!

2010. december 13.

Boszorkányjárás .... :-))))

Ma reggel három 3.c osztályos fiú végigjárta az osztálytermeket, felelevenítve a Luca –napi néphagyományok közül a "lucázást", gazdagságot, egészséget kívánva a "ház" népének. A délután fénypontja a búzavetés és a legrútabb boszorkány megválasztása volt, majd a boszik boszorkányjárást tartva belestek az alsó tagozatosokhoz is. Információ: Balázsiné Miseta Rózsa főszervező (A program a TÁMOP 3.2.4 "Tudásdepó Expressz" c. pályázat támogatásával valósult meg.) További képek!

2010. december 13.

Futsal siker!

December 3-án Kéthelyen rendezték a körzeti futsal bajnokságot a IV. korcsoportos tanulók (7-8. osztályosok) részére. A noszlopys fiúk két győzelmet arattak (Somogysámson és Sávoly) és egy döntetlent (Kéthely) értek el, ezzel 1. helyen jutottak tovább a megyei selejtezőre, amit december 10-én rendeztek Fonyódon 6 csapat részvételével. Csapatunk két magabiztos győzelmet aratott Böhönye és Balatonfenyves csapata ellen, ezzel csoportelső lett. A döntőben Fonyód csapatával döntetlent értek el, majd büntetőrúgások következtek. Itt sajnos a csapat alul maradt, így összesítésben a 2. helyezést érték el. A csapat tagjai: Ballér László, Gyovai Kristóf, Somgyi Patrik, Orbán Rajmund, Kassai Gergely, Horváth Bálint, Varga Bálint, Kuti Róbert, Harsányi István. Felkészítő: Kiss Lajos

2010. december 10.

A Karácsonyfa titkai...

Ma délután megnyílt a Karácsonyfa titkai című kiállítás a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárban. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola diákjai a hagyományokat követve vagy új utakat járva, saját elképzeléseik, ötleteik nyomán egy-egy fenyőfát díszítettek fel. A megnyitón Szilágyi István iskolaigazgató köszöntötte a vendégeket. A gyerekek és az iskola tanárai közös műsorukkal igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a könyvtárba. A Noszlopy Iskola tanulói és pedagógusai ezzel a kiállítással szeretnének békés, szép ünnepeket kívánni mindenkinek! (A rendezvény a TÁMOP 3.2.4 "Tudásdepó Expressz" c. pályázat keretében valósult meg.) Információ: Kiss Csabáné főszervező További képek!

2010. december 10.

Karácsonyi titkok a Noszlopyban...

Ma délelőtt vetítéssel egybekötött bemutatón ismerkedhettek meg az alsós osztályok a karácsonyfa állítás, díszítés történetével és szimbolikájával, a szaloncukor készítés rejtelmeivel. Ezt követően a gyerekek feladata plakát illetve tabló készítése, szövegek értelmezése, kvízfeladatok megoldása lesz könyvtári kutató-és gyűjtőmunka segítségével. (A program a TÁMOP 3.2.4. "Tudásdepó Expressz" c. pályázat támogatásával valósult meg.) Információ: Kiss Csabáné főszervező További képek!

2010. december 10.

Beindították a kemencét!

A festészetesek kiégették első agyagtárgyaikat a várva-várt kemencében. A karácsonyi ajándékok mellett a negyedikesek állatszobrai is elkészültek, melyeket a szobrászat műhely előkészítőn alkottak. Köszönjük Király Jenőnek és munkatársainak, hogy a kemencét teljesen díjmentesen szállították iskolánkba.

További képek!


2010. december 06.

Mikulásjárás a Noszlopyban ...

Ma reggel megérkezett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolába a Mikulás. Négy vidám krampusz kísérte, akik karácsonyi zenére táncoltak és mindenkit szaloncukorral és mézeskaláccsal ajándékoztak meg. A kalácsok sütésében a szülők is besegítettek. A mai délelőtt nagyon jó hangulatban telt.

További képek!


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán