2011. február 24.

Keddi hirdetés!

  • II. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY döntője.
  • "Szép Magyar Beszéd" verseny területi fordulója
  • Testünk Titkai címmel biológia és egészségtan verseny
  • A Simonyi Zsigmond országos helyesíróverseny
  • Petákhírek

    Részletesen!


2011. február 24.

A Noszlopy iskola könyvtárában láthatjuk vendégül március 1-jén 15.00 órakor
Nógrádi Gábor és Nógrádi Gergely írókat.

A program a TÁMOP-3.2.4-09/1 "Tudásdepó-Expressz" pályázat keretében valósul meg, egyike a pályázat olvasásfejlesztő tevékenységeinek. Tanulóink szívesen olvassák Nógrádi Gábor könyveit, sokan vásároltak már az író dedikált könyveiből. Alsó tagozatban "kötelező olvasmányként" dolgozták fel a Pete Pitét. Az idei tanév "Olvasás hetén" az ő könyveit kellett a versenyre elolvasni. A "Segítség, ember!" és a "Hogyan neveljük…?" humoros írásai prózamondó versenyre készülők kedvenc darabjai. Öröm számunkra, hogy találkozhatunk azzal az íróval, akit az írásai, könyvei révén már szinte személyes ismerősünknek érzünk.


2011. február 23.

"Szép Magyar Beszéd"

2011. február 15-én Kaposváron került megrendezésre a Kazinczyról elnevezett "Szép Magyar Beszéd" verseny területi fordulója, ahol iskolánkat ketten képviselték: Bocskai Dorina 8.a és Bellai István 5.c osztályos tanulók. A tanulóknak egy szabadon választott szöveg után egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. Két kategóriában versenyeztek a diákok. Mindkét korosztályban színvonalas előadásokat hallhattunk. Az 5-6. osztályosok kategóriájában szép siker született. Bellai István 5.c osztályos tanuló II. helyezést ért el , ezért igazgatói dicséretben részesül. Gratulálunk az eredményhez, s további sikereket kívánunk!

2011. február 23.

II. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY

Második alkalommal rendezték meg Krutilla József országos akvarellfestő versenyt Tiszavasváriban, február 12 –én. Somogy megyéből csak a Noszlopyból sikerült a döntőbe jutnia 3 tanulónak. FARKAS KINGA: Tündér című képével, OLÁH EMESE: Dombok közt, HORVÁTH BÁLINT: Kiskakas című festményével nyert belépést az országos döntőbe. Mindhárom tanuló képe kiállításon vett részt. A döntő gyakorlati jellegű volt, versillusztrációs feladattal. Itt 4 tagból álló festőművész zsűri értékelte az alkotásokat. Nézték az akvarellfestészet tisztán alkalmazott technikáját, az egyéni kifejezőerőt és alkotóképességet. Fontos szempontok voltak még az eszközhasználat és a téma összhangja, egységes kompozíció, formaalakítás, térképzés, színhasználat és az egyéni látásmód.Mindhárom gyermekünk jól szerepelt, az előkelő középmezőnyben végzett. Gratulálunk nekik! Felkészítő tanárok: Markhardné Dergecz Éva (Farkas Kinga), Kovácsné Hajdu Gyöngyi (Oláh Emese, Horváth Bálint)
További képek!

2011. február 17.

Ismét kistérségi szakmai nap a Noszlopyban …

Ma délután immár negyedik alkalommal rendeztek kistérségi szakmai napot a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a TÁMOP 3.2.2. "Tudásháló" Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás című pályázat keretében. A rendezvényen az iskolai művészetoktatás volt a középpontban. Az érdeklődők a festészet, színjáték és néptánc tanszakos pedagógusok és diákok munkájába nyerhettek bepillantást. A művészetoktatási iskola bemutatása után, "Variációk egy témára" címmel különböző képzőművészeti technikák felvillantásával zajlott a festészet tanszakosok bemutató foglakozása. Később a vendégek megismerkedhettek az iskolai oktatásban-nevelésben használt drámapedagógiai módszerekkel, sőt aktív részvételükkel ki is próbálhatták azokat. A délutánt a "Folk-karácsony" című "Jó gyakorlatunk" bemutatása zárta, visszatekintve az elmúlt évek hagyományos néptáncos karácsonyi bemutatóira. A meghívottak a szakmai napon színes és átfogó képet kaptak a művészeti iskolás tanszakok munkájáról. További képek!

2011. február 15.

Keddi hirdetés!

Január végén rendezték meg Kaposváron az úszás diákolimpia megyei döntőjét. Iskolánk tanulói sikeresen szerepeltek és a következő eredmények születtek:

Dudás Ádám 3.c osztályos tanuló második helyezést ért el az 50m-es gyorsúszásban és 5.helyezést az 50m-es hátúszásban.
Papp Dániel 4.c osztályos tanuló két tizedik helyezést szerzett. Az egyik versenyszám az 50m-es hátúszás a másik az 50m-es gyorsúszás volt.
Pintér Hargita 4.b osztályos tanuló nyolcadik lett az 50m-es mellúszásban és tizenkettedik az 50m-es gyorsúszásban.
Faházi Fatime 5.b osztályos tanuló hetedik lett a 100-es mellúszásban.

Nyakas Péter és Tánczos András - mindketten 8.a osztályos tanulók - ismét újabb modulból vizsgáztak le az ECDL vizsgán. Ezúttal szövegszerkesztésből voltak sikeresek.

A Tollal.hu irodalmi portál pályázatot írt ki Valentin nap alkalmából. A pályázaton eredményesen szerepelt Kurucz Ákos és Györe Laura 5.a osztályos tanulók. Mindkettejük verse megjelent az interneten és olvasható a www.tollal.hu weboldalon.

Zöld Pötty

Lezárult az első félévi szelektív hulladékgyűjtés. 15 osztály vett ebben részt. Az idei évben újdonság, hogy a pöttyöket nem forintra, hanem Petákra váltottuk át.

Így a következő lett a sorrend:

1. helyezett 3.b osztály 3325 Peták
2. helyezett 2.b osztály 2605 Peták
3. helyezett 4.a osztály 2290 Peták

Az első három helyezést elért osztály elveszíti az előző félévben gyűjtött zöld pöttyeit, vagyis nulláról indul. A többi osztály tovább viszi a pöttyöket! Az átvétel időpontja változatlan: Kedd délután fél 3-tól háromig a szelektív hulladékgyűjtő konténereknél.

Petákhírek

A Városi Fürdőbe szóló petákjegyet vásárolhatsz a Kirakatban a felsős ügyeletesi asztalnál. A belépő ára 250 Peták, ami egész napos fürdőhasználatot biztosít. Éljetek a lehetőséggel! A Kirakat várja a petákért árusítandó saját készítésű termékeket.

A részletekkel kapcsolatban keressétek Patkó Imre bácsit.


2011. február 10.

Hagyományőrző programsorozat zárórendezvénye a Noszlopyban …

A szeptember óta havonta megrendezett hagyományőrző programsorozat zárásaként a Noszlopy Iskola 3-4. osztályos tanulói utoljára vetélkedtek egymással. Az idei tanévben a Mihály, az András, a Márton, és a Luca napi népszokásokat elevenítették fel hónapról-hónapra a gyerekek. Ma délután ezen jeles napok néphagyományainak ismeretéből mérték össze tudásukat feladatlapok, kvízkérdések megoldásával.

A játékos vetélkedőt kiélezett küzdelemben a 3. évfolyamosoknál a nemesvidi Hóy Tibor Tagiskola csapata nyerte, 2. helyezést ért el holtversenyben a Noszlopy Iskola 3.b és 3.c osztályának csapata, 3. lett a 3.a osztály. A negyedikeseknél 1. helyezett a 4.a, 2. a 4.c, 3. a 4.b és 4. a 4.d osztály csapata lett. (A program a TÁMOP 3.2.4. "Tudásdepó Expressz"könyvtári pályázat támogatásával valósult meg.) Képek!


2011. február 10.

Noszlopys Szülők Bálja …

Szombat este a Gyermekélelmezési Központban rendezték meg a hagyományos Szülők Bálját a Noszlopy iskolásoknak. A bált egy színvonalas program előzte meg. A művészeti tanszakok bemutatóit láthatták a vendégek, az előteret a festészetes tanulók munkái díszítették. Rengeteg tombola tárggyal segítették a nagyra becsült támogatók az Iskolát! Noszlopy-bál támogatói... Ezúton szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy felajánlásaikkal segítettek a Noszlopy-bál megrendezésében. SZM Elnökség. Képek!

2011. február 8.

Felsős farsang a Noszyban …

Február 6-án rendeztük meg iskolánkban a felsősök számára a farsangi mulatságot. 12 osztály öltözött be jelmezbe és nagyon ötletes, színvonalas műsorokkal szórakoztatták a nézőket. A jelmezverseny után nyitott a játékterem, ahol többek között rulettezni, pókerezni lehetett, de disco és különböző játékos versenyek is szerepeltek a programban. A legnagyobb sikere a tombolának volt. A zsűri - hosszas tanácskozás után - hozta meg döntését.

Az eredmények a következők lettek: 1. helyezett: Álomvilág valóvilág (8.a) 2. helyezett: A 7 tenger királynője (6.a) 3. helyezett: Kórház a jövőben (6.b) Jövőképünk (8.b) című produkciók lettek. Képek!


2011. február 6.

Farsangi karnevál a Noszlopyban ...

Elérkezett a farsang, a mulatságok, bálok időszaka. A Noszlopy Iskolában az alsó tagozatosok farsangoltak elsőként szombat délután. A 4.c osztály nyitóműsorként a Makrancka hercegkisasszony című műsorát adta elő. Ezután következett az egyéni jelmezesek felvonulása, akik rengeteg ötletes jelmezt mutattak be. A csoportos jelmezesek is kitettek magukért. Megelevenedtek a Jégkorszak című rajzfilm hősei a 2.b osztályosok jóvoltából, rendhagyó kiállítást tekinthettünk meg élőképekből a 4.b osztály előadásában, a 3.c csapata megidézte a 2010-es foci VB hangulatát, az 1.b osztály Gyümölcskarneválosai finom gyümölcsökből Nagymama kedvenc lekvárjait főzték meg. A mulatság folytatódott tánccal a tornateremben, a játéktermekben izgalmas játékokkal játszhattak a gyerekek, szólt a karaoke, a tombolának is nagy sikere volt. Reméljük mindenki jól szórakozott a 2011-es karneválon! Képek! | Képek-2

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán