2011. április 30.

Országos "Kalmár László Matematikaverseny Somogy megyei
díjazottak eredményei 2011.
Részletesen!


2011. április 29.

"Kalmár László" Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetése…

A"Kalmár László" Matematikaverseny megyei fordulóján nagyszerűen szerepeltek iskolánk diákjai.

1. hely: Arany Barnabás 3.o. /felk.:Kissné Takács Ildikó/,
Ősz Zoltán 5.o. /felk.:Kissné Ható Beatrix/

2. hely: Oláh Emese 3.o. /felk.: Varga Jánosné/,
Horváth Erik 7.o. /felk.:Fülöp Beáta/

3. hely: Soós Ádám 4.o. /felk: Dr. Szabó Gyuláné/

4. hely: Tombor Zsófia 4.o. /felk.: Csentei Gabriella./,
Szarka Álmos 5.o., Horváth Fanni 6.o., Nyakas Péter 8.o. /felk.:Kissné Ható Beatrix/

6. hely: László Balázs 3.o. /felk.: Varga Jánosné/,
Pintér Hargita 4.o. /felk.: Csentei Gabriella./,
Maros Mátyás 7.o. /felk.:Fülöp Beáta/,
Philipp Flórián 8.o. /felk.:Kissné Ható Beatrix/

Gratulálunk az elért eredményekhez!

Az alsó tagozatosok közül Arany Barnabás és Oláh Emese
képviselik iskolánkat júniusban az országos döntőn.


2011. április 29.

Országos "Kalmár László" Matematikaverseny Megyei Eredményhirdetés

16 Somogy megyei, főként városi iskola közel 200 3-8. osztályos matematikában tehetséges tanulója adhatott számot felkészültségéről a versenyen, melynek ünnepélyes díjátadásán évfolyamonként 6 -6 versenyzőt jutalmaztak. A tagozatonként egyre nehezedő feladatsorok komoly próbatételt jelentettek. E megmérettetés az úgynevezett kidolgozós versenyekhez tartozik, melyen a feladatmegoldások lépéseit logikus rendben, indoklással, esetleg több megoldás felvázolásával kell bemutatniuk a diákoknak.

Az 1. helyezettek:

3. évfolyam: Arany Barnabás Noszlopy G, Ált és AMI
4. évfolyam: Balogh Marcell Mikszáth K, Ált. Iskola
5. évfolyam: Ősz Zoltán Noszlopy G, Ált és AMI
6. évfolyam: Borbényi Márton Kisfaludy Utcai Ált. Isk . Kaposvár
7. évfolyam: Tóth Hanna Palonai Magyar Bálint Ált. Isk. Fonyód
8. évfolyam: Zombai-Kovács Máté Somogyi TISZK Dráva Völgye Középiskola Barcs


2011. április 22.

Nagyszerű napot zártak a nyolcadikosok

2011.ápr.20-án rendeztük meg a Noszlopy iskolában a diáknapot. Mi, nyolcadikosok hetek óta erre a napra készültünk, és teljes gőzzel belevetettük magukat a munkába. Megtapasztalhattuk, hogy milyen tanárként dolgozni, és egy egész intézményt vezetni. Rengeteget dolgoztunk a programokon, hogy minden rendben menjen. Mindent bevetettünk, hogy szervezni tudjunk tűzoltó autót és persze hintót.

Reggel Philipp Flórián átvette az iskola kulcsát, és a hatalom a diákok kezébe került. Új nevelőtestület alakult a nyolcadikosokból, a tanárok pedig ellenőrző könyvet kaptak, és beültek az iskolapadba.

A programok elég változatosnak bizonyultak, hiszen minden korosztályra kellett gondolni. Két tanórát tartottak a diáktanárok, akik még diplomát is kaptak. Ezután a szórakozásé volt a főszerep. A tanárok és a diákok párharcát számos feladatban láthattuk, például seprűfociban, ügyességi és kvíz játékokban.

A Legek show-jában számos kisdiák kipróbálhattak ki magát a legmagasabb, a legkisebb, a leghosszabb hajú, a legnagyobb lábú, a leghajlékonyabb kategóriájú versenyszámokban. Ezen kívül pingpong versenyen és szkanderbajnokságban is izgulhattak egymásért a tanulók.

A délelőttöt Bale-SeeN zenekar fergeteges koncertje zárta. Délután kezdődött az alsósok mulatsága, melynek témája: Azért jön a nyuszi, mert Flóri lett a tuti! Így a húsvétra készülve volt nyuszi fészeképítő verseny, locsolóvers-mondás, húsvéti váltó, kerestük a leggyorsabb nyuszi postást, húsvéti képeslapot rajzoltak aszfalton, valamint kerestük a legszebb nyuszi lányt és a legsármosabb nyuszi fiút. A nap végén saját tervezésű oklevelet, csokikat osztottunk a kicsiknek.

Nagyszerű napot zártunk, mi noszlopys nyolcadikosok!

Sokat segített részvételével Magyar Zoltán, aki lovaival lenyűgözte az ifjú közönséget, valamint a Marcali Tűzoltó Parancsnokság …………………..! Köszönjük nekik!

Huszti Alexandra és Huszti Adrienn
8.a


2011. április 20.

"Kenguru" eredményhirdetés

Nagyszerűen szerepeltek a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulói a Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére tegnap került sor. Somogy megyében évfolyamonként több száz diák vállalta a megmérettetést. Iskolánkból a harmadikosoknál megyei 2. így országos 16. helyezett: Arany Barnabás ,/ felkészítő: Kissné Takács Ildikó/ 3. László Balázs, 4. Oláh Emese / felkészítő:Varga Jánosné/ 6. Bödő Lajos, 7. Szarka Kincső, 10. Borbély Eszter/ felkészítő: Kissné Takács Ildikó/. A negyedikes mezőnyben 7. Pintér Hargita , 14. Tombor Zsófia /felkészítő:Csentei Gabriella/. A legkisebbek, a másodikosok legjobbjai: 12. hely Bera Fanni, 19. hely Gáspár Róbert /felkészítő: Magyar Vendelné/. A program a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázat támogatásával valósult meg. További képek!

2011. április 20.

Keddi hirdetés - 2011. április 19.

 • Varga Tamás Matematikaverseny
 • Körzeti alapműveleti matematikaverseny
 • PC-START megyei számítógép-kezelői versenyen
 • Somogy ezer éve honismereti verseny
 • Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei fordulóját
 • XIX. Kaán Károly Természetismereti Verseny
 • Herman Ottó biológia verseny
 • LADIK – Lapot a diákoknak médiavetélkedő
 • Körzeti matematikaversenyen
 • Mezei futás országos döntőjén
 • III. Nyuszi Úszóversenyen
 • "Kis Nyelvőrök" és a "Természetismeret – természetvédelem" - Eredmények!

Részletesen!


2011. április 20.

Sikerek a XIX. Kaán Károly Természetismereti Verseny megyei fordulóján!

A természetismeretet kedvelő gyerekek megmérettetése 2011. április 15.-én Kaposváron volt a megyei Pedagógiai Intézetben. Az iskolájuk legjobbjai a természetismereti tananyagon kívül, a Kiskunsági Nemzeti Park, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, valamint a Természetbúvávár című lap 2010. 3-4-5-6 és a 2011. 1-2 számában lévő poszterek, virágkalendárium, útravaló és Kaán Károly életéből is felkészültek. Eredményeink:

6. évfolyam: Sörnyei Dániel megyei I. helyezést ért el, így májusban az országos versenyen Ő képviseli Somogy megyét és a Noszlopy iskolát. Felkészítő tanár és szaktanár: Szijártóné Wirth Brigitta
5. évfolyam Kollár Martina megyei II. helyezést ért el. Martinát "csak" 1 pont választotta el a győzelemtől. Felkészítő tanár: Szijártóné Wirth Brigitta, iskolai szaktanár: Patkó Imre


2011. április 20.

Papírgyűjtés ...

Iskolánk diákjai a tavaszi papírgyűjtésben ismét nagyon ügyesek voltak. A gyűjtésben sok osztályban a szülők is segítettek. A papírgyűjtést most is az iskolai Diákönkormányzat szervezte meg.A szervezőmunkáért a Diákönkormányzat kilónként 1 Ft-ot kap, melyet szabadidős programokra fordítunk. Már 2 éve a helyi Saubermacher cég segít az összegyűjtött papír értékesítésében. A legtöbb papírt összegyűjtött osztály most is a 3. b osztály volt. Őket követi a 2.b osztály és 3. lett a 6.b osztály. A papír árát májusban kapják meg az osztályok. A következő papírgyűjtés ősszel, októberben lesz. Munkátokat köszönjük! Az összegyűjtött papír mennyisége 17.863 kilogramm. Hasonló, mint a tavalyi mennyiség. További képek!

2011. április 17.

2011. április 16.

"Somogy ezer éve"

Április 15-én rendezték a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a "Somogy ezer éve" megyei honismereti verseny szóbeli döntőjét. A verseny 2010. októberében indult és a tanév során 5 írásbeli forduló feladatait kellett megoldaniuk a 4-4 fős csapatoknak. Az idei verseny témája: A 19. század, mint felemelő század volt. Ezen kívül a gyerekek kaptak még feladatokat a Somogy-megyei ferences rendi kolostorok történetével, és a jelenkori eseményekkel kapcsolatban is.. A zsűri neves szakemberekből állt. L.Kapitány Orsolya etnográfus- főmúzeológus, Gálné Jáger Márta főlevéltáros, a Somogy Megyei Honismereti Egyesület Elnöke, Dr. Bősze Sándor a Somogy Megyei Levéltár Igazgatója a zsűri elnöke, Dr. Magyar Kálmán archeológus-történész, a Magyar Nemzeti Történeti Társaság Elnöke és Dr. Sipos Csaba a megyei könyvtár helytörténeti kutatója voltak. Idén 19 csapat jelentkezett és oldotta meg a feladatokat az írásbeli fordulók során. A szóbeli döntőre 12 csapat kapott meghívást. Két csapattal képviselte magát a rendező iskola (Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola) és a kaposvári Kinizsi Lakótelepi Általános Iskola. Ezen kívül érkeztek még versenyzők a kaposvári Pécsi Utcai Tagiskolából, a kutasi Révkomáromi János Általános Iskolából, a mesztegnyői Ladi János Általános Iskolából, a kaposvári Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból, a karádi általános iskolából, a csurgói Eötvös József Általános Iskolából, a mernyei általános iskolából és a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolából Mindegyik csapat kiválóan készült fel, így nagyon szoros eredmény született. Első lett a Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 2. csapata, második a Révkomáromi János Általános Iskola (Kutas) csapata, harmadik a Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata (Kaposvár) lett. A verseny a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázat támogatásával valósult meg. További képek!

2011. április 15.

PC-START 2011 Megyei számítógépkezelői és könyvtárismereti verseny

Csütörtökön rendezte meg a kaposvári Kinizsi Lakótelepi Tagiskola két internetes forduló után a gyakorlati számítógépkezelői versenyt, ahová a több, mint 60 induló közül a legsikeresebb 20 tanulót hívák meg megyénkből. Noszlopy iskolánkat Nyakas Péter 8. A osztályos tanulónk képviselte -- aki ősszel informatikából a keszthelyi gimnáziumban a Newton Kupa győztese lett, továbbá már eddig sikeres vizsgát tett az ECDL vizsga 4 moduljából is. Péter most a megyei versenyen a 3. helyezést érte el, amiért igazgatói dícséret illeti! Gratulálunk Péter! - és további sikereket kívánunk az ECDL visszalévő 3 moduljához! (Felkészítő tanára: Csordás Lajos, iskolai szaktanára: Tamasián Péter) További képek!

2011. április 14.

Mezei Futó Diákolimpia ...

A Mezei Futó Diákolimpia országos döntőjén, Gödöllőn a IV. korcsoportos leány csapat a 18. helyen végzett 36 csapat versenyében. A csapat tagjai Ágoston Kitti, Sárfi Anett, Senoha Viktória, Szabó Eszter és Szaka Vivien voltak. A döntőbe jutott somogyi csapatok közül korcsoportjukban a legeredményesebben szerepeltek. Gratulálunk!

2011. április 13.

"A mindenséggel mérd magad!"

A Noszlopy iskola Költészet napi rendezvényeinek sorát ma délután a 8. osztályosok vetélkedője zárta, melynek témája József Attila élete és költészete volt. Az osztályok 5 fős csapattal képviseltették magukat a jó hangulatú versenyen. Mindhárom osztály dobogós helyen végzett és értékes könyvjutalommal gazdagodott. Eredmények: I. helyezett a 8.c, II. a 8.a és III. a 8.b osztály csapata lett. A programot a TÁMOP-3.2.4-09/1 "Tudásdepó-expressz" és a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázatok támogatásával valósult meg. További képek!

2011. április 13.

Ismét országos döntőben a Noszlopy médiásai ...

2011.április 8-án Kaposváron került megrendezésre a "Lapot a diákoknak" Médiavetélkedő. Az egész tanévben tartó verseny utolsó fordulója a megyei verseny, ahová a legjobb nyolc csapatot hívják be. A Noszlopy iskolából két csapat is bejutott a döntőbe.

Rengeteg érdekes feladat várt a tanulókra, többek között olvasói levél írása, memória feladat, újságírói műfajok elméleti kérdései, szituációs helyzet kezelése, csapatinduló készítése, glossza írása, bemutatkozó műsor. A verseny legizgalmasabb része sem maradhatott el, számos hírességgel készíthettek a gyerekek interjút.

Iskolánk hetedikes csapata, a MédiÁsok 4. helyezést szerzett, ami nagyszerű, hiszen ezen a megmérettetésen a 7. és a 8. osztályosok egy kategóriában versenyeznek. A csapat tagjai: Gáspár Balázs, Gáspár Attila, Jandrics András, Nagy István, Szaller Olivér.

A nyolcadikos csapat, a Ladi(.)coMÉDIA, igazán kitett magáért, fantasztikusan szerepelt! Nem kevesebb volt a tét, mint a tavalyi első hely megvédése. Sikerült az első helyet megszerezni, így ők utazhatnak az országos döntőre, amit Bikalon rendeznek június 14-15-16-án.

A győztes csapat tagjai: Bocskai Dorina, Huszti Adrienn, Huszti Alexandra, Philipp Flórián, Varjaskéri Janka.

Nagy büszkeségünkre Philipp Fórián és Jandrics András különdíjat kaptak kiemelkedő riporteri teljesítményükért. Mindkét csapat felkészítő tanára Mánfayné Nyakas Andrea volt. Gratulálunk, sok sikert kívánunk a győztes csapatnak a júniusi országos döntőben!


2011. április 12.

Diákigazgató kampány a Noszyban ...

Ma reggel tartották a diákigazgató - választás kampányát a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. Mindhárom nyolcadik osztály nagyon lelkesen készült a feladatra. Ötletes bemutatkozó műsorokat láthattak a gyerekek és a pedagógusok. A kampányműsor után volt a szavazás. Ennek eredménye: 1. Philipp Flórián és a 8.a, osztályfőnök: Mánfayné Nyakas Andrea 2. Fórián Ádám és a 8.c, osztályfőnök: Zajcsukné Páhi Katalin 3. Nagy Richárd és a 8.b, osztályfőnök: Kovácsné Horváth Zsuzsanna. A diáknap, amikor a gyerekek veszik át a hatalmat az iskolában, április 20-án lesz. Gratulálunk! További képek!

2011. április 11.

Költészet napja ...

A költészet napja, április 11. alkalmából megemlékezést tartottunk. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta ünnepeljük Magyarországon ezen a napon. Mi közös versmondással ünnepeltünk. Iskolánk valamennyi tanulója, megtanulta József Attila "Kertész leszek" című versét, melyet így közösen, 600-an tudtunk elmondani. A vershez illusztrációk készültek, melyekből kiállítást rendeztünk a faliújságon. Minden osztály előzetes feladatként kapta, hogy készítsen kitűzőt, és viselje az osztály minden tanulója ezen a napon. Jutalmaztuk a legügyesebb illusztráció készítőket, és a legjobb kitűzőket készítő osztályokat. A nyolcadikosoknak vetélkedőt szervezünk József Attila életéről és költészetéről, melyre 2011. április 13-án kerül sor. A programot a TÁMOP-3.2.4-09/1 "Tudásdepó-expressz" és a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázatok támogatásával valósítottuk meg.

A rajzpályázat helyezettjei: Alsó tagozat: I. Király Gabriella (3.a); II. Szálkai Zita (2.b); III. Farkas Kinga (2.b) Felső tagozat: I. Berta Noémi (6.b); II. Fülöp Csenge (7.d); III. Pizvor Vivien (8.a) Különdíj: Baranyai Dzsenifer (5.a) A kitűzők értékelése: Alsó tagozat: I. 1. b osztály; II. 4. d osztály; III. 2. a osztály Felső tagozat:I. 5.c osztály; II. 6. a osztály; III. 5. a osztály További képek!


2011. április 07.

"Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?"

A város nagycsoportos óvodásai ma délután ellátogattak a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolába. A 4.c osztály a "Nyuszimese" című mesejátékkal lepte meg a kis vendégeket. Ezután az ovisok énekes-játékos foglalkozáson vettek részt a 4.c osztályban, kézműves foglalkozáson a 4.d-ben és sorversenyeken mérték össze ügyességüket az iskola udvarán a 4.b osztály segítségével. A programot táncház zárta a tornateremben, ahol a tanító nénik vendégül látták a leendő elsősöket. A délután vidám hangulatban telt, a gyerekek nagyon jól érezték magukat! További képek!

2011. április 07.

Keddi hirdetés!

 • Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny 2011.
 • TIT Teleki Pál Országos Földrajz - Földtan verseny
 • Szép Magyar Beszéd
 • Nyelvész országos anyanyelvi verseny
 • Simonyi Zsigmond Helyesíróverseny

  Részletesen!

Felhívás Jövő héten ünnepeljük a költészet napját. Ne feledjétek, hogy előzetes feladatként verset kell tanulnotok, illusztrációt rajzolni, kitűzőt kell tervezni. A rajzok leadási határideje szerda. Minden osztály adjon le egy kitűző tervet is szerdáig. A nyolcadik osztályok 5 fős csapattal nevezhetnek a József Attila vetélkedőre. A rajzokat, kitűzőket, a csapattagok nevét Ági néninek adjátok le. Határidő tehát: SZERDA.


2011. április 04.

XL. Országos Kalmár László Matematikaverseny

A XL. Országos Kalmár László Matematikaverseny Somogy megyei fordulója a hétvégén zajlott a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. A verseny a TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-0009 pályázat keretében került megrendezésre. A megye 16 településéről közel kétszáz, 3-8. osztályos matematikában tehetséges tanuló adott számot felkészültségéről. Az úgynevezett "kidolgozós" feladatmegoldások népszerűek a versenyzők között, melyek komoly matematikatudást feltételeznek. Az eredményhírdetés április 28-án lesz, melyet diákok és nevelőik is izgatottan várnak. További képek!

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán