2011. május 27.

Könyvtári honlap

A TÁMOP 3.2.4-09/1 Tudásdepó-expressz pályázat támogatásával elkészült iskolai könyvtárunk interaktív háromnyelvű honlapja. A honlap folyamatos feltöltés alatt áll. Elérhető a www.konyvtar.noszlopy-marcali.hu weboldalon. Az iskolai honlapról a könyvtári logóra kattintva a honlap jobb oldalán.

2011. május 25.

Keddi hirdetés - 2011. május 24.

  • XIX. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny
  • Atlétika négypróba megyei döntő
  • Könyvkiállítás

Részletesen!


2011. május 25.

Noszlopysok Angliában

2011 május 15-től május 22-ig egy felejthetetlen hetet töltöttünk el Európa több nagyvárosát érintve. Utazásunk fő célja volt az angol főváros, London minél jobb megismerése, miközben diákjaink az angol nyelvet természetes, élő közegben gyakorolhatták. Felhasználták azokat a nyelvi kifejezéseket, szófordulatokat, melyeket eddig csak a nyelvi órákon volt lehetőségük használni, miközben közelebbről is megismerkedhettek nemcsak az angol nevezetességekkel, hanem az angol kultúrával és az ott élő emberekkel is. London megismerése után két napot eltölthettünk Párizsban is, így összehasonlíthattuk Európa két metropoliszát és a francia kultúráról is képet kaphattunk. Tanulmányutunk nagyon jól sikerült, mindenki életreszóló élményekkel érkezett haza. Ha tehetjük, jövőre is szívesen megszervezzük. Pappné Kocsis Mónika További képek!

2011. május 23.

Noszlopys diák sikere a XIX. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyen

Sörnyei Dániel hatodik osztályos tanulónk (felkészítő tanára: Szijártóné Wirth Brigitta), képviselte iskolánkat és Somogy megyét a május 20-21-22.-én Mezőtúron megrendezett országos döntőben. A verseny 3 napja alatt a diákoknak sokoldalúan kellett tudásukról számot adni:

1. nap: elméleti tudáspróba és laboratóriumi gyakorlat
2. nap: terepgyakorlat és feladatmegoldás az ott szerzett ismeretekből. Dani az első napon, a laborgyakorlaton remekelt és megszerezte az első helyet ebben a kategóriában. Az első kétnapi eredményével az összesítésben a hetedik helyen végzett.
3. nap Kiselőadásában Dani, a Boronka - melléki Tájvédelmi körzetben végzett megfigyeléseiről számolt be: Hol is élnek a bükkfák? Ez külön versenyszám, amelyben munkájával a második helyezést érte el. Eredményét iskolája nevelőtestületi dicsérettel jutalmazza!

További sok sikert Dani!


2011. május 20.

KÖNYVKIÁLLÍTÁS

Iskolánk könyvtára kiállítást rendezett, mely bemutatja azokat a könyveket, melyeket az idén, illetve az elmúlt években "Év Gyermekkönyve Díjjal" tüntettek ki. A díjat az IBBY( International Board on Books for Young People), magyarul Nemzetközi Gyermekkönyvtanács Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb, legsikeresebb új magyar gyermekkönyveinek. E a rangos kitüntetéssel jutalmazott könyvek bemutatásával az a célunk, hogy felhívjuk rájuk a figyelmet, felkeltsük az olvasás iránti igényt. A kiállított könyvekhez az osztályok kiegészítő tablókat készítettek. A színes, figyelemfelhívó tablók az írók, költők, illusztrátorok életével, irodalmi tevékenységével kapcsolatos információkkal, képekkel, könyvajánlókkal gazdagítják a kiállítást. A program a TÁMOP-3.2.4. "Tudásdepó Expressz" támogatásával valósult meg.

További képek!


2011. május 17.

A noszlopys Horváth Fanni ismét remekelt matematikából

Sikeres tanévet tudhat maga mögött Horváth Fanni hatodikos diák (felkészítő tanára: Kissné Ható Beatrix), hiszen idén a három nagy matematikaverseny közül eddig kettőn képviselte megyénket az országos döntőben.

A szombaton Marcaliban megrendezett Országos Alapműveleti Matematikaversenyen 8. helyezést ért el. Az eredményhirdetésen az első tíz helyezettet, köztük Somogy megyéből két diákot jutalmaztak. Eredményét iskolája nevelőtestületi dicsérettel jutalmazza, melyet a tanévzárón fog megkapni. Gratulálunk Fanni!


2011. május 15.

Keddi hirdetés - 2011. május 10.

  • Alsó tagozatos vers – és mesemondó házi versenyek eredményei
  • Alsós területi tanulmányi versenyek 2011.05.06.

Részletesen!


2011. május 15.

Az iskolai diákönkormányzat ülése ...

Az utolsó gyűlését tartotta ebben a tanévben május 9-én, az iskolai diákönkormányzat. Először a " Kihívás napja" pályázatokat beszélték meg. Majd Bakos Anna nyolcadikos diákunk tartott élménybeszámolót a közelmúltban lezajlott zánkai Országos Diákparlamentről. Anna –az ősszel Marcaliban megrendezett fórumon - részletesen beszámolt a Noszlopy iskola diákönkományzati munkájáról és így akkor őt választották meg az országos diákküldöttgyűlés kistérségi küldöttjének.

Ezután Horváth Zoltánné, diákönkormányzatot segítő pedagógus készített összegzést a tanév diákönkormányzati munkájáról. Legsikeresebb rendezvényeink voltak: a Marcali Vásárban a diákok által készített tárgyak árusítása, töklámpás faragó verseny, Halloween parti, a Mikulás látogatása iskolánkban és az őt kísérő krampuszok tánca, a remek farsang, és nagy sikerű fordított nap.

A diákönkormányzat nagyon eredményesen szervezte meg az őszi és tavaszi papírgyűjtést, melyben nemcsak iskolánk diákjai , de a szülők is sokat segítettek. A szorgalmas noszlopysok mintegy 40 tonna papírt gyűjtöttek. A papír árát kirándulásokra, erdei iskolára, sporteszközök vásárlására fordítják az osztályok. Minden tanévben kiemelt rendezvény még a novemberi diák-küldöttgyűlés.

A fórumon az osztályok küldöttei az iskolai oktatással és szabadidős programokkal kapcsolatban tettek fel kérdéseket melyekre Szilágyi István igazgató úr válaszolt. Mind a diákönkormányzatot segítő pedagógus, mind a gyerekek az idei tanév diákönkormányzati munkáját színesnek, tartalmasnak és sikeresnek értékelte.

További képek!


2011. május 06.

Ismét területi verseny volt a Noszlopy Iskolában

14 versenyszámban 200 kisiskolás mérte össze tudását, rátermettségét a Noszlopy iskola alsós területi tanulmányi versenyein az alábbi kategóriákban. Legszebb írásukat az első osztályosok mutathatták meg a Szépírás versenyen. A második osztályosok Tollforgató versenye nyelvtani és helyesírási ismereteire épült. 1-4. osztályig verselhettek a gyermekirodalom bármely szép költeményeivel. Ugyancsak 1-4. osztályig mondhattak szabadon választatott nép- vagy műmesét. 3. és 4. évfolyamosok csapatversenyben barangolták be a népköltészet világát. A természetismeret – természetvédelem csapatversenyek szintén 3. és 4. osztályosok számára lett meghirdetve a Természetbúvár magazin cikkeiből. A verseny a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázat támogatásával valósult meg. Eredmények! További képek!

2011. május 03.

Keddi hirdetés

  • Zrínyi Ilona Matematikaverseny
  • Alapműveleti matematikaverseny
  • Öveges József fizika verseny
  • Komplex anyanyelvi és rajzverseny a Mikszáthban

Részletesen!

A diákönkormányzat hírei:

Iskolánk diákjai a tavaszi papírgyűjtésben most is nagyon ügyesek voltak. Összesen 17 tonna papírt sikerült gyűjteni. A gyűjtésben sok osztályban a szülők is segítettek. A legtöbb papírt most is a 3.b osztály gyűjtötte össze. Második legügyesebb osztály a 2.b osztály, a harmadik legszorgosabb osztály, pedig a 6.b osztály lett. A papír árát ma kapják meg az osztályok. A gyűjtésben segítő diákok petákot kapnak munkájukért. Munkátokat köszönjük!

Május 9-én ½ 3-kor diákönkormányzati gyűlés lesz. Ez lesz az utolsó gyűlés ebben az évben.

Témák:

-Kihívás napi feladatok, ezzel kapcsolatos pályázat leadása.
-Gyereknap, várjuk ötleteiteket!
-Bakos Anna 8.c osztályos diákunk tart beszámolót a Zánkai Országos Diákparlamentről, ahol ő képviselte kistérségünket.
-Ezt követi a tanév diákönkormányzati értékelése. Minden osztályképviselőt várunk!

 


2011. május 02.

Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntő

2011. április 20-23-ig rendezték meg Kecskeméten a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét, ahol az ötödik és hatodik évfolyamon a noszlopys Szarka Álmos és Horváth Fanni képviselte megyénket. Álmos 10., Fanni 30. helyezést ért el az országban évfolyamonként induló több mint 9000 tanuló közül. Tovább!

További képek!


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán