2011. október 28

Halloween party ...

Október 28-án délután rendezték meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a Halloween partyt. Nagyon kedvelik a gyerekek ezt az összejövetelt. Minden diákpolgármesteri kampányban szerepel mint a legnépszerűbb programok egyike. Idén is megtelt az iskola tornaterme, a gyerekek élvezettel nézték a jelmezes felvonulást. Az egyéni és a csoportos jelmezek is mind ehhez az ünnephez kapcsolódóak voltak. Rövid tánccal, jelenettel is szórakoztatták a nézőket.

A jelmezversenyen a következő eredmények születtek: Egyéni: 1. helyezett lett a Szülinapos szellem (Kovács Ákos 5.a) 2. helyezett Freddy Krueger az Elm utcából (Horváth Erik 8.b) 3. helyezett lett az Ördög. (Szabó Kevin 2.b) Csoportos: 1. helyezett lett a 7.a osztály Vámpírtangó című produkciója (osztályfőnök: Schuller Tibor) 2. lett a Míg a halál el nem választ című műsor a 8.d előadásában (osztályfőnök: Horváth Zoltánné) 3. helyezettek lettek az 5.a osztályos Ördögfiókák. (osztályfőnök: Mánfayné Nyakas Andrea)

A bemutató után játékos feladatok és disco várta a gyerekeket a tornateremben. Újdonság az idei évben, hogy a 8.a osztály (osztályfőnök Csordásné Hajdú Erzsébet) a berendezett egy Szellemtermet, ahol különböző eszközökkel ijesztgették a legbátrabbakat. Képek!


2011. október 28.

Töklámpás eredmények

Töklámpás-faragó verseny volt -immár hagyományosan- a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. A gyerekek és a szülők összesen 80 darab tököt faragtak ki. Rendkívül aprólékos és igényes munkával születtek meg a remekművek. Boszorkányok, állatfejek, szellemek riogatták a tanulókat. A gyerekek nagy élvezettel és lelkesedéssel nézték a kiállítást az iskola folyosóján. A diákokból álló zsűrinek nagyon nehéz helyzete volt a döntés során. A következő eredmények születtek: 1. Dér Zsófia 1.c osztályos tanuló, aki egy babafejet készített, szalmát, gabonaszálatkat, paprikát és diót is felhasznált a díszítéshez. A zsűri ezt a tököt találta a legfélelmetesebbnek. 2. Dianovics Viki 3.b , aki egy igazi ördögfejet faragott a tökből. 3. Klenóczki Anna 6.a osztályos tanuló lett, aki több tököt felhasználva egy csigát mintázott meg. Képek!

2011. október 28.

Bólyai Matematika Csapatverseny

2011. október 27-én rendezték meg Balatonföldváron a Bólyai Matematika Csapatverseny megyei döntőjének díjkiosztóval egybe kötött eredményhirdetését. Somogy megyében 108 csapat vett részt a versenyen, harmadik osztálytól nyolcadik osztályig. A megmérettetések 4 helyszínen történtek, Kaposváron, Nagyatádon, Balatonföldváron és Marcaliban, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. A város két általános iskolájából 8 csapatot jutott el az eredményhirdetésre, ahová a kategóriák legjobb hat helyezett csapata kapott meghívást. Részletesen!

2011 október 25.

Keddi hirdetés ...

  • atlétika ügyességi csapatbajnokság
  • Hóy Tibor Emléknap
  • német nyelvi háziverseny
  • kosárlabda sikerek
  • Iskolánk magyar munkaközössége és az iskolai könyvtár vetélkedőt hirdet, melyre minden osztály jelentkezését várjuk.

Részletesen!


2011. október 25.

"Az iskolai könyvtár: az életre nevel"

Az iskolai könyvtári világnapon alkotó munkába fogtunk a gyerekekkel. Az idei év jelmondatához kapcsolódóan azt szeretnénk, ha a gyerekek részt vennének iskolai életük egyik meghatározó helyszínének, a könyvtárnak az alakításában, barátságosabbá, szebbé tételében.

Eljárt az idő a könyvtári szakrendet bemutató tabló fölött. A majd 20 éve készült rajzok megfakultak. Pályázatot írtunk ki a főosztályok piktogramjainak az elkészítésére.

Te hogyan jelenítenéd meg az ETO főosztályait?
Készíts mindegyik főosztályhoz piktogramot, képet!
Az ábrázolás legyen színes, lendületes, egyértelmű!
A leadott tervek felhasználásával fogtunk neki közösen elkészíteni az új tablót.

Művészeti iskolánk festészetes tanulóinak az aktív közreműködésével igényes, szép munka született. Képek!


2011. október 19.

Keddi hirdetés ...

  • ISKOLAI KÖNYVTÁRI VILÁGNAP
  • Papírgyűjtés
  • Halloween

Részletesen!


2011. október 15.

Bolyai Matematika Csapatverseny

A Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolai tanárok kezdeményezésére, először 2004 őszén került megrendezésre Budapest I-II-III. kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak. A 2011/2012. tanévben a versenyt az egész ország, valamint Kovászna és Hargita megye területén hirdették meg, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola először kapcsolódik be szervezőként a versenybe.

Somogy megyében négy helyszínen zajlik majd a megmérettetés. Iskolánkon kívül Nagyatádon, Kaposváron és Balatonfüreden írhatják még a versenyfeladatokat a diákok. Marcaliban a Noszlopy Iskola minden lehetséges kategóriában indít csapatot, a Mikszáth Iskola pedig három évfolyamon képviselteti magát, az ötödik, hatodik és nyolcadik osztályokban. A csapatoknak 60 perc áll rendelkezésére, hogy a 13 feleletválasztós kérdést megoldja. Választhatnak, hogy egyénileg, vagy közösen végzik a munkát. Az idő lejártával azonban minden csapat csak egy kitöltött feladatlapot adhat be. A feldatmegoldást az is nehezíti, hogy vannak olyan feladatok, melyeknek több megoldása is van, a gyerekek azt előre nem tudják, hogy hány helyes válasz létezik.

A versenyfeladatokat helyben javítják és az eredményeket továbbítják. A megyében ezt összegzik és az eredményhirdetést október végén tartják. Az országos döntőt november végén rendezik meg, ide minden évfolyamon a megyei első helyezett csapat jut tovább. Érdekesség, hogy az országos döntőnek már szóbeli része is van. Képek!


2011. október 14.

Látogatóban az ovisok ...

Tegnap Iskolában játékos mesedélutánon vettek részt a város nagycsoportos óvodásai. Ezen a hangulatos őszi délutánon mesét hallgattak a kicsik a harmadik osztályosok előadásában. Ezt követően a 2.c osztályosok egy vidám vásári jelenetet adtak elő, amibe bekapcsolódtak az ovisok is. A kicsik is készültek népi gyermekjátékokkal, amit nagy tapssal és szép ajándékokkal jutalmaztak az iskolások. Jó kis délután volt! Lesz folytatása! Képek!

2011. október 13.

SÍTÁBOR Információk!!

Az idei tanévben is meghírdetjük a hagyományos iskolai sítáborunkat melyet idén közös együttműködésben szervez a Noszlopy és Mikszáth Iskola. A helyszín Ausztriában a Mölltal gleccseren és Lienz csodálatos pályáin lesz amelyek a képeken is láthatóak. Ajánljuk azoknak akik szeretik a természetet, friss levegőt, csodás hegyeket, sebességet és szeretnek sportolni. Mellékeve tájékoztató lap, árak és jelentkezési lap. A tábor vezetői és szervezői: Magyar Viktor és Balogh Viktória. Képek!

2011. október 11.

Nemzeti Hitvallás ...

Október 7-én, pénteken megérkeztek a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolába az alkotmányt és a Nemzeti Hitvallást tartalmazó könyvecskék. A Magyarország Alaptörvénye című zsebfüzetet a nyolcadik osztályosok, a Nemzeti Hitvallás című zsebfüzetet pedig az ötödik osztályos diákok kapták ajándékba. Ezek tartalma és értelmezése volt a mai osztályfőnöki órák témája. Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kísérő levelében kiemelte, hogy a 2012. január 1-jén életbe lépő új alkotmány ismerete fontos az állampolgárok számára és az ezzel kapcsolatos közjogi ismeretek megszerzését a diákoknál kell kezdeni. Mivel a zsebfüzetekből kevesebb érkezett, két osztály egy későbbi időpontban kapja kézhez a dokumentumokat. További képek!

2011. október 06.

Noszlopy-napok

Szerdán a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola alsó tagozatos diákjai a Noszlopy-napok keretében négy helyszínen népi játék bemutatót tartottak. Az elsősök a Kozma Andor utcai sportpályán, a másodikosok a kórház-parkban, a harmadikosok a Berzsenyi-parkban, a negyedikesek pedig az Európa-parkban töltötték a délelőttöt. Minden osztály egy-egy - az ősszel kapcsolatos - népi játékot mutatott be, majd ezeket megtanították társaiknak is. A témák közt volt például a Mihály-napi vásár, a Márton nap, madárijesztő-játék. A rendezvényt az iskola tanulóinak közös játéka zárta. Képek!

2011. október 04.

Keddi hirdetés ...

József Richárd 5.a osztályos tanuló a Savaria Kupán és a Haladás-Rába Kupa utolsó fordulóján Szombathelyen az íjászversenyen BHR-fiú-tanuló kategóriában első helyezést ért el.

Papírgyűjtés
Október 27-én, csütörtökön reggel 7 órától 14 óráig lesz a papírgyűjtés. A papírt vegyesen, összekötve kérjük. A papírkötegekre írjátok rá a neveteket és osztálytokat is. A papír ára: 20 Ft/kg, ebből 10%-ot a diákönkormányzat kap, melyet szabadidős programokra fordítunk. Szorgalmas gyűjtést kívánunk!


2011. október 04.

Bemutatkoztak az ötödikesek ...

Ma reggel mutatkoztak be a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában az ötödik osztályosok. Ez a program már hagyomány az iskolában. A négy osztály nagy izgalommal és lelkesedéssel készült osztályfőnökeikkel együtt. Először az 5.a (osztályfőnök: Mánfayné Nyakas Andrea, aztán az 5.b (osztályfőnök: Zajcsukné Páhi Katalin), az 5.c (osztályfőnök: Kovácsné Horváth Zsuzsanna), majd az 5.d (osztályfőnök: Kiss Beáta) mutatta be produkcióját. Látthattunk vicces jeleneteket, több diák mesélt jó és kevésbé jó tulajdonságaikról, táncoltak és énekeltek. A vidám műsor után fogadalmat tettek, hogy szorgalmas és jó magaviseletű felsősök lesznek és tisztelik a nagyobbakat. Egy apró ajándékot is kaptak a diákönkormányzat nyolcadikos kéviselőitől, hogy mindig emlékezzenek erre a napra. További képek!

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán