2011. november 29.

Számítógép átadás ....

Strébl Nimródné megbízott igazgató adta át ma délután a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a Noszlopy Gáspár Alapítvány által felajánlott számítógépeket. Olyan hetedik és nyolcadik osztályos diákok pályázhattak, akik otthon nem rendelkeznek számítógéppel, de tisztelettudó magatartásuk, tanulmányi munkájuk, versenyeredményeik alapján ezt megérdemelnék. Az idei pályázat nyertesei: Kovács Bianka 7.a és Kovács Marcell 8.c osztályos tanulók lettek. Mindketten noszlopys tanulmányaik befejezéséig használhatják a gépeket. További képek!

2011. november 28.

Siker a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjén!


BENE FRUZSINA, KOLLÁR MARTINA, ŐSZ ZOLTÁN és SZARKA ÁLMOS a dobogón.

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulói ebben a tanévben vettek részt először a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Iskolánk volt a megyei forduló egyik helyszíne, valamint évfolyamonként indítottunk csapatot, akik nagyon szép sikerrel szerepeltek. Az ország, valamint Kovászna és Hargita megye legjobbjai, köztük 6. évfolyamosokból álló csapatunk – mint Somogy megye bajnoka - mérte össze tudását november 26-án szombaton az országos döntőn, ahol 3. helyezést értünk el.

A mi évfolyamunkon 32 csapat írta meg a 13 feleletválasztós és egy kidolgozós feladatból álló feladatlapot, melynek kijavítása után kihirdették a 32 -7. helyezetteket, számukra ezzel véget ért a verseny, indulhattak is haza. Nagyon örültünk, mikor a mi nevünk nem hangzott el ezen az eredményhirdetésen, hiszen ez azt jelentette számunkra, hogy bekerültünk a szóbeli döntőbe. A csapatoknak 15 perc alatt kellett közösen kidolgozni két feladatot, majd átvonulni egy másik terembe, ahol két fős zsűri előtt ismertették a feladatok megoldását öt percben. Ezután helyben kaptak egy villámkérdést, melynek megoldására és ismertetésére két perc állt a rendelkezésükre. A két zsűritag egymástól függetlenül pontozott, véleményüket csak utólag egyeztették. Külön értékelték a csapattagok közötti együttműködést, valamint az előadás minőségét. Öröm volt látni tanítványaimat a közös munka során, a feladatok ismertetésekor, és együtt állni velük a dobogón. További képek!

Kissné Ható Beatrix


2011. november 27.

A környék legjobb magyarosai a Noszlopyban

November 25-én a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában hét iskola legtehetségesebb felső tagozatos nyelvészei és prózamondói találkoztak, hogy kiderüljön, ki a legjobb közöttük. 38 versenyző jelentkezett a már nagy hagyománnyal rendelkező Noszlopy Anyanyelvi- és Prózamondó Versenyre. Tovább! További képek!

2011. november 22.
2011. november 21-én volt iskolánkban a hagyományos diák-küldöttgyűlés. Először Strébl Nimródné megbízott igazgató tartott tájékoztatót a diákok jogairól és kötelességeiről a házirend tükrében. Ezt követte a dákfórum, ahol válaszolt a küldöttek kérdéseire. A diákfórum jó hangulatban telt el és nagyon hasznos információkhoz jutottak a résztvevők. További képek!

2011. november 22.

Keddi hirdetés ...

November 18-án rendezték meg a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban a Newton-kupát. Iskolánkat az informatika versenyen Sándor Károly 8.a osztályos tanuló képviselte, aki a 6. helyet szerezte meg. Felkészítői: Csordás Lajos és Tamasián Péter

2011. november 15.

Keddi hirdetés ...

  • angol szövegértési verseny

Részletesen!


2011 november 08.

Keddi hirdetés ...

  • Egészségnevelési és környezetvédelmi verseny
  • diák-küldöttgyűlés
  • Iskolai papírgyűjtés

Részletesen


Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán