2012. február 29.

"Görgei Artúr élete és kora"

Iskolánk vendége volt Dr. Hermann Róbert történész, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa, aki "Görgei Artúr élete és kora" címmel tartott előadást. Délelőtt iskolánk könyvtárában a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók vehettek részt egy nagyon érdekes kétórás programon ebben a témakörben. Délután a Korzóba hívtuk az érdeklődőket, ahol az előadás után a vendégek kérdéseikre is választ kaphattak. Mindkét program rendkívül élménydús volt, tükrözte a történelemtudomány kutatóinak jelenlegi állásfoglalását az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, illetve a kiemelkedő személyiségek, például Kossuth Lajos, Görgei Artúr szerepéről. Képek!

Az előadó levele:

2012. február 28-án előadást tartottam a marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában, 7-8. osztályos tanulók részére, "Görgei Artúr élete és kora" címmel. Az előadás két tanórából állt, összesen kétszer negyvenöt percben. Noha gyakran tartok előadást általános iskolás, felső tagozatos, illetve gimnáziumi osztályoknak, engem is meglepett, hogy a tanulók milyen fegyelmezetten ülték végig a két órát. Meglepetésem még nagyobb volt, amikor a második óra után a kérdésekre került sor. A diákok nemcsak érdeklődők voltak, hanem igen felkészültek is; olyan kérdéseket tettek fel, amelyek nemhogy gimnazistáknak, de még egyetemi hallgatóknak is becsületükre válna. Mindez azt mutatta számomra, hogy az iskolában igen magas szintű történelemoktatás folyik, s hogy a tanárok nem elégednek meg az általános iskolai anyag egyszerű átadásával, hanem lehetővé teszik, hogy az érdeklődő tanulók az egyes történeti kérdésekben jobban elmélyüljenek.

Üdvözlettel: Hermann Róbert


2012. február 23.

2012. február 22.

Keddi hirdetés ...

Február 15-én Kaposvárott rendezték meg a Kazinczyról elnevezett "Szép magyar beszéd" verseny megyei döntőjét. Iskolánkat Pántics Luca 7.c és Bellai István 6.c osztályos tanulók képviselték. Mindketten nagyon szép eredményt értek el. Luca 2. Pisti 4. helyezett lett. Igazgatói dicséretben részesültek. Felkészítőik: Bresztovszky Miklósné illetve Kovácsné Horváth Zsuzsanna.

2012. február 18.

Zrínyi Ilona és Gordiusz matematikaverseny a Noszlopyban

Ma rendezték a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában az általános iskolások Zrínyi Ilona és a középiskolások Gordiusz elnevezésű matematikaversenyét. Az országos verseny megyei fordulója zajlott itt. Nagyon népszerű a diákok körében, hiszen országos szinten több, mint 65.000 gyerek nevezett. Harmadik-tizenkettedik évfolyamosok vehettek részt a megmérettetésen, a megyében összesen 1286-an indultak, ebből iskolánkban 164-en írták meg a versenyfeladatokat.

A legkisebbeknek 25 feladatot kellett megoldaniuk 60, illetve a felsősöknek 75 perc alatt, a középiskolásoknak pedig 90 perc állt rendelkezésére, hogy a 30 feladattal végezzenek. A javítás után február végén tekinthetik meg a diákok saját elért pontszámukat, a megyei eredményhirdetés, ahova az egyes évfolyamok legjobbjait hívják majd be, Kaposváron lesz március 3-án.

Képek!


2012. február 15.

Keddi hirdetés ...

Február 13-án rendezték meg a városi sportcsarnokban az általános iskolák közlekedésismereti versenyét. A megmérettetésen írásbeli feladatokat kellett megoldani és gyakorlati része is volt. Két évfolyamon- negyedikes és nyolcadikas- indulhattak a versenyzők. Iskolánkat a negyedikeseknél Drávecz Barbara 4.b osztályos, a nyolcadikosoknál Tóth Árpád 8.d osztályos tanuló képviselte. Mindketten nagyon szép eredményt értek el. Barbara megyei 6. Árpád megyei 2. helyezést ért el. Mindketten igazgatói dicséretet kaptak. Felkészítőjük: Szilágyi István

2012. február 10.

Keddi hirdetés ...

A XVIII.Mikulás Kupa versenyen, amit Enyingen rendeztek, Kisházy Bence iskolánk 5.b osztályos tanulója kumite versenyszámban a nagyon szép 2. helyezést szerezte meg. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Elkészült a Zöld Pötty szelektív hulladékgyűjtő verseny első féléves összesítése. Az első hat helyezett osztályt értékeltük, akik jutalmukat már át is vehették. A verseny a második félévben folytatódik. További jó munkát kívánunk minden osztálynak! Pontverseny.


2012. február 09.

Köszönjük!

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Nevelőtestülete és Szülői Munkaközössége megköszöni a következő támogatóinak, hogy felajánlásaikkal elősegítették az iskolai alsós és felsős farsang és az alapítványi bál színvonalasabb megszervezését. Támogatók!

2012. február 08.

Farsang ....

Február 4-én és 5-én tartottuk iskolánkban a farsangi rendezvényeket. Szombaton az alsó vasárnap a felső tagozatosok vehettek részt rajt. Mindkét délután kitűnő hangulatban telt el. Nagyon sok ötletes egyéni jelmezt készítettek a gyerekek és a szülők, és sok osztály lépett fel humoros, hangulatos produkciókkal. Minden fellépő gyerek egy szelet tortát kapott a szereplésért. A jelmezes felvonulás illetve műsorok után lehetett a kaszinóban játszani, a discoban táncolni, a szerencsések pedig tombolán nyert tárgyakkal térhettek haza. Vidám két délután volt, nagyon jól szórakoztak a gyerekek és kísérőik is. Ezúton is köszönjük támogatóink felajánlásait.

Az alsós farsang képei | A felsős farsang képeiIskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán