2012. március 31.

Kalmár matekverseny

A sokéves hagyományok alapján idén is a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola adott otthont az országos Kalmár László Matematikaverseny megyei fordulójának. Hat évfolyam diákjai (harmadik évfolyamtól nyolcadik évfolyamig) adtak számot tudásukról matematikából. Ezen a versenyen a feladatokat pontosan ki kell dolgozni, ehhez 60-90 perc áll rendelkezésre. Idén Somogy megyéből összesen 139 tanuló jelentkezett, ebből 23-an harmadikosok, 20-an negyedikesek, 29-en ötödikesek, 30-an hatodikosok, 22-en hetedikesek és 15-en nyolcadikosok. A feladatok javítása után április 20-án lesz az eredményhirdetés a kulturális központban. Oda évfolyamonként a legjobban szereplő 5-5 diák kap meghívást. További képek!

2012. március 30.

Somogy ezer éve megyei honismereti verseny szóbeli döntő

Ma délután rendezték meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a Somogy ezer éve megyei honismereti verseny szóbeli döntőjét. Erre a tanév során megoldott 5 írásbeli forduló után a legjobb 11 helyezést elérő 4-4 fős csapatokat hívták meg. A gyerekek játékos feladatok keretében számot adhattak tudásukról szűkebb lakóhelyük, Somogy megye néprajzáról, régészeti emlékeiről, újkori és jelenkori történelméről. A zsűri a kaposvári megyei levéltár, a megyei múzeum és a megyei könyvtár munkatársaiból állt. A csapatok nagyon szépen felkészültek, nagyon sok feladatot teljesítettek szinte hibátlanul, így szoros végeredmény alakult ki. Első helyezett lett a SIOK Vak Bottyán Általános Iskola 1. csapata (Siófok), második lett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 1. csapata (Marcali), harmadik pedig a Kinizsi Lakótelepi Tagiskola (Kaposvár) csapata. A negyedik helyen holtverseny alakult ki. Ugyanannyi ponttal végzett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 2. csapata (Marcali), a Ladi János Általános Iskola csapata (Mesztegnyő) és a Révkomáromi János Általános Iskola 1. csapata Kutasról. A versenyzők és a felkészítő tanárok is szép ajándékokkal térhettek haza egy tartalmas, jól hangulatú megmérettetés után. További képek!

2012. március 28.

Nagy izgalommal készülődtek a nyolcadik osztályok a legnépszerűbbb tavaszi programjukra, a diákigazgató választásra. Ötletes és színvonalas műsorokban mutatták be jelöltjüket. A legtöbb szavazatot Szaller Olivér 8.a osztályos diák kapta, így ő lesz a fordított nap diákigazgatója. Gratulálunk!

Képek!


2012. március 21.

F E L H Í V Á S

A Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, a Marcali Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti a szülőket, hogy az 1. osztályosok beíratása 2012. április 19-én (csütörtökön) 8-12 óráig és 13-16 óráig, valamint 2012. április 20-án (pénteken) 8-12 óráig és 13-16 óráig lesz a Marcali Városi Kulturális Központ kamaratermében (Marcali, Széchenyi u. 3.). Kérjük a kedves szülőket, hogy iskolaköteles gyermeküket írassák be az iskolába!

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola felvételi körzete

(I. számú körzet)

Ady E. u. , Arany János u., Bacsó Béla u., Berzsenyi u. 1-25.és 2-52., Csalogány u. , Dankó u., Dózsa György u., Ezerjó u., Fecske u., Gábor Áron u., Honvéd u., Ifjúság u., Jókai u., Kaposvári u., Kazinczy Ferenc u., Kilián Gy. u., Kiss János altábornagy u., Kócsag u., Kodály Zoltán u., Komáromi u., Kossuth Lajos u., Latinka Sándor u., Lehel u., Marczali Henrik u., Móra Ferenc u., Múzeum köz, Nefelejcs u., Ősz u. 1 – 65 és 2 – 58., Pacsirta u., Park u., Petőfi Sándor u., Posta köz, Rákóczi u. 1 - 53. és 2 - 46., Somogyi u., Sport u., Széchenyi u., Szegedi u., Szigetvári u., Szőlőhegy, Templom u., Vár u., Vereckei u., Vörösmarty u., Zentai u., Boronkai városrész, Horvátkúti városrész, Bizei városrész, Gyótai városrész, Kelevíz, Nemesvid, Somogyzsitfa, Somogysimonyi


2012. március 20.

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy iskolánkban a leendő első osztályos gyermekek szülei számára 2012. március 26-án 17 órakor iskolánk könyvtárában szülői értekezletet tartunk, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kedves Gyerekek!

Nyílt napokat tartunk március 27-28-án, ahol megismerkedhettek iskolánkkal. Játékos programokkal várunk Benneteket március 28-án 13.30-tól 15.30-ig a tornateremben. Váltócipőt hozzatok!


2012. március 20.

Kenguru Matematikaverseny ...

Újabb megmérettetésre került sor Iskolánkban, a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny keretében. 10 második osztályos, 14 harmadikos és 16 negyedikes tanuló tette próbára tudását e teszt jellegű feladatmegoldón. Az országos eredményhirdetésre a legeredményesebb gyerekek kapnak meghívást Budapestre.

Képek!


2012. március 14.

Ünnepség a Noszlopyban ...

Ma délelőtt tarttották a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére összeállított műsort. Iskolánk hetedik évfolyamos tanulói (osztályfőnökök: Bresztovszky Miklósné, Schuller Tibor és Tóth Róbert), az énekkar (énekkarvezető: Kiss Beáta) és a művészeti iskola néptánc tanszakos diákjai (felkészítők: Dérné Kiss Katalin és Takács Gábor) egy nagyon szép és színvonalas, alkalomhoz illő produkciót adtak elő. Szilágyi István főigazgató is megemlékezett az akkori hősökről. Az iskola pedagógusainak és diákjainak képviseletében Strébl Nimródné igazgató és Virág Sára diákpolgármester koszorút helyeztek el Noszlopy Gáspár szobránál. További képek!

2012. március 14.

Keddi hirdetés ...

  • Március 8-án rendeztük iskolánkban a szavaló háziversenyt. Az első két helyezett képviseli iskolánkat a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban megrendezendő körzeti versenyen.
  • A Simonyi Zsigmond helyesíróverseny háziversenyének eredményei

Tovább a részletekhez!


2012. március 05.

Sikerek a Zrínyi Ilona és a Varga Tamás Matematikaverseny megyei fordulóján

Szarka Álmos, Arany Barnabás és Horváth Fanni az országos döntőben!

Március 3-án, szombaton került sor a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére Kaposváron, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulói ismét nagyon szép eredményeket értek el. Az egyéni versenyben iskolánk hét tanulója is a legjobbak közt szerepelt. Arany Barnabás és Szarka Álmos Somogy megyét képviseli majd a verseny országos döntőjében. A részletes eredmények a következők: Tovább!


2012. március 01.
Február 13-án rendezték meg a keszthelyi Egry József Általános Iskolában a Testünk titkai című biológia versenyt. A megmérettetésre több megyéből érkeztek a tanulók. Varga Eszter, iskolánk 8.a osztályos tanulója megyei 6. helyezést ért el, ezért igazgatói dicséretet kapott. Felkészítő tanára: Csordásné Hajdu Erzsébet

Iskolai hírekTanulmányi versenyekHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán