2012. április 27.

Ismét területi verseny volt a Noszlopy Iskolában

14 versenyszámban 170 kisiskolás mérte össze tudását, rátermettségét a Noszlopy iskola alsós területi tanulmányi versenyein az alábbi kategóriákban. Legszebb írásukat az első osztályosok mutathatták meg a Szépírás versenyen. A második osztályosok Tollforgató versenye nyelvtani és helyesírási ismereteire épült. 1-4. osztályig verselhettek a mai magyar költők verseiből. Ugyancsak 1-4. osztályig mai magyar írók meséit vagy elbeszéléseit adhatták elő. 3. és 4. évfolyamosoknak komplex irodalmi csapatversenyen vettek részt. A természetismeret – termé-szetvédelem csapatversenyek szintén 3. és 4. osztályosok számára lettek meghirdetve, a Természetbúvár magazin cikkeiből. Eredmények! Képek!

2012. április 27.

Országos döntőbe került a Noszlopy diákja a Herman Ottó Biológia versenyen.

Április 21-én, Kaposváron rendezték meg a Herman Ottó XXII. Országos Biológia Verseny megyei fordulóját, ahol a 7. és 8. osztályosok egy kategóriában mérték össze tudásukat. Iskolánk tanulója: SÖRNYEI DÁNIEL I. helyezést ért el. Így hetedikesként Ő képviseli Somogy megyét az országos döntőben. A Kisújszálláson tartandó versenyre a felkészülést elméleti és terepi munkával folytatjuk, valamint kiselőadással készülünk a megmérettetésre. Dani már a korábbi években is bizonyított, 5. és 6. osztályos korában is bejutott a Kaán Károly Természetismereti verseny országos döntőjébe.

Van utánpótlás, az idei tanévben az 5-es Soós Adrián és a 6. osztályos Kollár Martina a megyei természetismeret versenyen 2. helyezést értek el. Nem sokkal, csupán egy ponttal maradtak le az első helyezettől.


2012. április 26.

A dobogó második és harmadik fokán is noszlopys médiások

Április 20-án rendezték Kaposváron a megyei médiaversenyt. A vetélkedőt hosszú munka előzte meg, több fordulón keresztül kellett az ötfős csapatoknak bizonyítani, hogy jártasak a média világában. A megye legjobb nyolc csapatát hívták meg a döntőbe. Iskolánkból ebben a tanévben három csapat is kivívta a lehetőséget arra, hogy Kaposváron mérje össze tudását a megye legjobbjaival. A verseny nagyon izgalmasnak bizonyult. A versenyzők több mint három órát töltöttek a változatos feladatok megoldásával. A bemutatkozó műsor, memóriafeladat, műfajelméleti kérdések, totó, szituációs feladatok mellett címlapot kellett szerkeszteni, vezércikket írni, és a vetélkedő utolsó feladataként egy meghívott vendéggel kellett interjút készíteni. Versenyzőink úgy érezhették magukat, mint az igazi újságírók, riporterek.

A szoros küzdelemben sajnos egyetlen ponttal maradt le a dobogó legfelső fokáról a MédiÁsok(k) csapata melynek tagjai: Gáspár Attila, Gáspár Balázs, Jandrics András, Nagy István és Szaller Olivér voltak.

Harmadik helyezést ért el a Hírvadászok csapata: Berta Noémi, Bognár Vivien, Káli Anna, Sörnyei Dániel, Szántó Enikő.

Negyedik helyezett lett a SajtÓspogácsa nevű csapat, melynek tagjai: Györe Petra, Kulcsár Vivien, Osvald Regina, Török Dániel, Varga Kamilla.


2012. április 21.

Országos "Kalmár László" Matematikaverseny Megyei Eredményhirdetése

Az Országos "Kalmár László" Matematikaverseny megyei fordulóján nagyszerűen szerepeltek iskolánk diákjai.

1. helyezett Oláh Emese 4. osztályos tanuló, felkészítő tanára Varga Jánosné.
1. helyezett Szarka Álmos 6. osztályos tanuló, felkészítő tanára Kissné Ható Beatrix.
2. helyezett Virág Dániel 3. osztályos tanuló, felkészítő tanára Magyar Vendelné.
2. helyezett Arany Barnabás 4. osztályos tanuló, felkészítő tanára Kissné Takács Ildikó.
3. helyezett Kollár Martina 6. osztályos tanuló, felkészítő tanára Kissné Ható Beatrix.
3. helyezett Horváth Fanni 7. osztályos tanuló, felkészítő tanára Kissné Ható Beatrix.
4. helyezett Maros Mátyás 8. osztályos tanuló, felkészítő tanára Enhofferné Vörös Mária.

Az alsó tagozatosok közül Virág Dániel, Arany Barnabás és Oláh Emese képviselik megyénket júniusban az országos döntőn.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!


2012. április 19.

Tavaszi papírgyűjtés

A nagyon rossz idő sem szegte kedvét a szorgalmas noszlopys szülőknek és gyerekeknek, április 17-én a tavaszi papírgyűjtéskor. Mint minden évben, most is a nyolcadikosok segítettek a rakodásban. A fárasztó munka közben a segítőknek jólesett a meleg tea és a szendvics. Jutalmuk még osztályfőnöki dicséret és a népszerű iskolapénz, a peták volt. A legtöbb papírt most is a 4.b osztály gyűjtötte, őket követi a 3.b és az 1.c osztály. A takarékos diákok 13 tonna papírt gyűjtöttek, ezzel sok fát mentettek meg a kivágástól. Az osztályok szabadidős programokra, erdei iskolára, osztálykirándulásra fordítják a jól megérdemelt pénzüket. További képek!

Iskolai diákönkormányzat


2012. április 18.

Az Országos "Kalmár László Matematikaverseny" Noszlopys díjazottjai

Virág Dániel 3.o Felkészítő: Magyar Vendelné
Arany Barnabás 4.o Felkészítő: Kissné Takács Ildikó
Oláh Emese 4.o Felkészítő: Varga Jánosné
Kollár Martina 6.o Felkészítő: Kissné Ható Beatrix
Szarka Álmos 6.o Felkészítő: Kissné Ható Beatrix
Horváth Fanni 7.o Felkészítő: Kissné Ható Beatrix
Maros Mátyás 8.o Felkészítő: Enhofferné Vörös Mária

Országos "Kalmár László Matematikaverseny
Somogy megyei eredményhirdetésére meghívottak 2012.

Teljes lista!


2012. április 12.

Tavasz köszöntő nárcisz vásár a Noszlopyban

Szabó Laura 8.d osztályos tanuló interjúja Patkó Imre tanár úrral

- Hogyan született ez az egyéni ötlet ?
- Minden évben az elvirágzott nárciszok virágát le kell szedni, hogy a hagyma erősödjék. A kertemben rengeteg virág volt, elvirágzott és tönkrement. Így merült fel az ötlet, hogy mi lenne, ha értékesítenénk a virágokat még elvirágzás előtt.
- Sikeres volt –e az akció és hogyan valósították meg?
- Sikeres volt, délelőtt a diákok vásárolhatták és az iskola dolgozói, délután 4 órától pedig a szülőknek is biztosítottuk a lehetőséget.
- Egyedül szervezte a nárciszcsokrok árusítását, vagy voltak segítői is?
- A gyerekek sokat segítettek: az 5.d-s fiúk, és az árusításban a 8.c-s lányok Az alsós osztályok pedig a dekorációk elkészítésében nyújtottak segítséget..
- Mire fordítják a befolyt összeget?
- A virágcsokrokért kapott pénzt az iskolai diákönkormányzat peták kifizetésére használja fel.
- Tervezi-e jövőre is a hangulatos tavaszi virágok árusítását?
- Ezt meglátjuk jövőre.
- Köszönöm a riportot Imre bácsi.


2012. április 04.

Hagyományőrző programok ...

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában tovább folytatódtak a hagyományőrző programok. Ebben a félévben a tavaszi ünnepkör került terítékre. Ma délelőtt az első és második osztályos tanulók Nyuszi túrán vettek részt, melynek állomásain érdekes feladatokat kellett teljesíteniük. Megismerkedtek a húsvéthoz kapcsolódó különböző mozgásos játékokkal, majd nyuszis mesékhez kapcsolódó kvíz kérdésekre válaszoltak. Nem maradhatott el a tojásvadászat és az aszfaltrajzverseny sem. Ezután megtekintették a színjátszók által bemutatott Tücsök című mesét. A harmadik és negyedik osztályos gyerekek fészeképítésben, ügyességi játékokban, locsolóvers mondásban mérhették össze tudásukat. Délután is változatos programokat szerveztek az osztályok. Lehetett tojást festeni, tojásfát készíteni, kókuszgolyót készíteni, meséket nézni és a húsvéti ünnepkörrel kapcsolatos mondókákat, dalokat tanulni. Képek!

Diáknap

Ma délelőtt rendezték a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a diáknapot. Évek óta hagyomány, hogy ezen a napon a megválasztott diákigazgató - idén Szaller Olivér- reggel jelképesen megkapja az iskola kulcsát és újdonsült "tanár kollégáival" átveszik erre a napra az iskola irányítását, a tanárból lett diákok pedig megkapják ellenőrzőiket és visszaülnek az iskolapadba. Az alsó és felső tagozaton megtartott két tanítási óra után szabadtéri programoknak lehetett mindenki részese. Láthattunk táncos műsort, a színjáték tanszak meseelőadását, aztán tanár-diák ügyességi vetélkedőt, majd sportos programokkal folytatódott a délelőtt. Sorverseny és tanár-diák kézilabdamérkőzés következett. Ezután nyitott a vidámpark, ahol különböző érdekes programokkal várták a gyerekeket. Lehetett tojást festeni, húsvéti origamit hajtogatni, számítógépes programokkal játszani, pókerozni, szkanderozni, csocsózni, sütit kóstolni és még sokféle meglepetésprogramon részt venni. A napot egy fergeteges Bale-Seen koncert zárta. A nyolcadikasok remekül megszervezték a nap programját, amelyen mindenki szívesen vett részt és jól szórakozott. Képek!


Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán