Idegen nyelvi nap a Noszlopyban

Sok-sok éve rendezzük meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában az idegen nyelvi napot. Ilyenkor a diákok angol illetve német nyelven jeleneteket mutatnak be, verseket adnak elő, dalokat énekelnek. Idén is nagyon aranyos és magas színvonalú produkciókat láthatott a közönség. Bemutatkoztak a You and Me tankönyv szereplői, beszámolókat hallhattunk az állatokról, eltűnődhettünk az angol nyelvű verseken, táncolhattunk egy német gyermekdalra és voltak a közönség tudását igénylő kvízkérdések is, amik alapján sok-sok érdekes információval gazdagodhattunk. Nagyon jó hangulatban telt el a műsor, a résztvevők és a helyes válaszadók kis ajándékokkal térhettek haza. Képek!


2012. május 30.

A Noszlopy iskola tanulója 10. helyezett lett az országos biológia versenyen!

2012. május 25-26-27.-én megrendezésre került a XII. Herman Ottó Országos Biológiai Verseny döntője Kisújszálláson. Megyénket a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulója a 7. osztályos Sörnyei Dániel képviselte. Az országos döntőbe jutott 25 diák három nap alatt elméleti és növényismereti fordulóban mérte össze tudását. A 7. és 8.-os korosztály együtt versenyzett.

• Az első fordulóban, az érkezés délutánján, kiselőadásában mindenki ismertette az otthoni terepgyakorlat eredményét. Dani a Csombárdi-rét bemutatásával készült fel. Ezt a zsűri a negyedik hellyel értékelte.
• A kollégiumban töltött éjszaka után szombaton reggel 8 órakor már a terepen hallgatták a terület élővilágáról, első sorban növényeiről Dr. Tóth Albert professzor – Berci bácsi – előadását. Az egész napos program során háromszor adtak számot tudásukról és a hallottakról a versenyzők.
• A 3. nap reggelén az írásbeli fordulóval folytatódott a verseny. Itt a Természetbúvár újság cikkeiből és egy szertármúzeum anyagából voltak kérdések. A három forduló összesített eredményei alapján Dani a 10. helyet szerezte meg.

Gratulálunk! A felkészülésben tanára, Szijártóné Wirth Brigitta segítette.


2012. május 29.

Tanulmányút Angliában

2012. május 20.-tól május 27-ig felejthetetlen hetet töltöttünk el Európa több nagyvárosát is érintve Londonban és környékén. Az utazást a Noszlopy iskola szervezte, amelyhez a berzsenyis diákok is csatlakoztak. Utazásunk fő célja volt az angol főváros, London nevezetességeinek megtekintése, miközben diákjaink az angol nyelvet eredeti, élő közegben gyakorolhatták. Felhasználhatták azokat a nyelvi elemeket, szófordulatokat, melyekre eddig csak a nyelvi órákon volt lehetőségük. Közelebbről is megismerkedhettünk nemcsak az angol nevezetességekkel, hanem az angol kultúrával és az ott élő emberekkel. London megismerése után kis időt Párizs felfedezésével is eltölthettünk, így összehasonlíthattuk Európa két metropoliszát. Tanulmányutunk nagyon jól sikerült, mindenki életre szóló élményekkel érkezett haza. Ha tehetjük jövőre is szívesen megszervezzük. Képek!

Írta: Pappné Kocsis Mónika főszervező- Noszlopy iskola


2012. május 22.

Sikeres évet zárt a noszlopys diákönkormányzat

2012.május 14-én tartotta az iskolai diákönkormányzat utolsó gyűlését. A gyűlésen Virág Sára diákpolgármester beszámolt tanév diákönkormányzati munkájáról. Elmondta, hogy ebben a tanévben is tartalmas programok közül választhattak a diákok. Legsikeresebb rendezvények most is a Noszlopy-napok, Halloween parti, töklámpás faragó verseny,a mikulás, a karácsonyi vásár, a farsang,a Diáknap, a tavaszi nárcisz vásár és az őszi- és tavaszi papírgyűjtés voltak.

Szaka Vivien DSE felelős diák ismertette a DSE díjakkal kapcsolatos tudnivalókat. Beszámolt arról, hogy az osztályok által befizetett tagdíjakat sportesemények rendezésére,túrák szervezésére, sportszerek vásárlására fordították.

Patkó Imre peták felelős tanár szerint a diákok az iskolai munkavégzésért kapott iskolapénzt örömmel fogadták, melyet a városban számos petákbeváltó helyen beválthattak.

Szijártóné Wirth Brigitta "Zöld pötty" felelős tanárnője értékelte a szelektív hulladékgyűjtési programot, melyben 15 osztály vett részt. A gyűjtőmunkáért kapott pénz mellett a tudatos környezeti nevelés is fontos célkitűzés volt. A peták- és a"Zöld pötty" program a jövő tanévben is folytatódik.

Horváth Zoltánné diákönkormányzatot segítő pedagógus megköszönte a diákönkormányzati tagok lelkes és sikeres munkáját és a nyári szünetre mindenkinek jó pihenést kívánt. További képek!


2012. május 11.

Angolverseny Kaposváron ...

Május 8-án rendezték meg a Megyei Brit és Amerikai Civilizációs Versenyt a kaposvári Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A felkészülés során alaposan meg kellett ismerkedni az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok történelmével, földrajzával, hagyományaival, szokásaival. A versenyen sokféle feladatot kellett megoldani, írásban és szóban is (természetesen angol nyelven): volt térképismeret, személyek azonosítása, interjúk készítése, földrajzi helyek jellemzése, idegenvezetés, rejtvények megoldása. A zsűri az Oxford, Longman és MM Publication kiadók munkatársaiból állt, akik nagy örömmel látták el ezt a feladatot, a verseny végén pedig értékes könyvjutalmakat adtak át a csapatok tagjainak és felkészítő tanáraiknak is. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola négytagú csapata 5. helyezést ért el . A csapat tagjai : Laczkó Alex, Sándor Károly, Szaller Olivér és Török Dániel, mindnyájan 8.a osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Csasznyi Diana

2012. május 09.

Tájékoztató a pályaorientációs vizsgálatról

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 7. osztályos tanulóinál az idén is elvégzik az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai a pályaorientációs és pályaválasztási vizsgálatot. A vizsgálat elvégzése után az ősz folyamán a gyerekekről egyénre szabott írásbeli szakvéleményt küldenek, mely vélhetően segítséget fog nyújtani a pályaválasztás, és a továbbtanulás során.

A vizsgálat menetéről, tartalmáról Szalay Miklós pszichológus tájékoztatást tartott a 7. osztályos tanulók szép számban megjelent szüleinek, 2012. május 7- én. Reményeink szerint az idén is hozzájárultunk ezzel a tájékoztatóval a továbbtanulási lehetőségek végiggondolásához.

IPR Középiskola- átmeneti munkacsoport


2012. május 08.

Pályázati felhívás szakmai-pedagógiai pályázatok készítésére

Az iskola igazgatója, a Közalkalmazotti Tanács és a Szakszervezeti Bizottság szakmai- pedagógiai pályázatot hirdet az iskola valamennyi aktív vagy nyugdíjas pedagógusa, pedagógusok munkaközössége, nevelő-oktató munkát segítő dolgozója számára. Tovább!

Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán