2012, augusztus 16.

T Á J É K O Z T A T Ó

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola értesíti a tanulókat és szüleiket:

Tankönyvek vásárlásának időpontja: 2012. augusztus 29. (szerda) 8 – 12 óráig 13 – 17 óráig

A Marcaliban és a városrészekben állandó lakcímmel rendelkező tanulók (Bize, Boronka, Gyóta, Horvátkút, Kelevíz, Nemesvid, Somogyzsitfa, Somogysimonyi) a füzetcsomagokat az első tanítási napon térítésmentesen kapják! Kérjük, hogy az egyéb településről bejáró tanulók füzetcsomagját vásárolják meg a szülők!

Ingyenesen kapja a tankönyveket az a tanuló:

- aki gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
- tartósan beteg gyermek,
- 3 vagy több gyermekes családban él,
- kaposvári szakértői bizottság által bemért.

Kérjük a szülőket, hogy az ingyenességet igazoló okmányok másolatát a tankönyvosztáskor hozzák magukkal (az első osztályosok is)!

Tanulóbiztosítás a tankönyvosztáskor köthető! A testnevelés órán használatos pólók az 1., az 5. évfolyamosok és a pótrendelők részére 1.000-Ft/db áron megvehető a tornateremben a tankönyv osztás napján. A többi tanuló igényének felmérése az első szülői értekezleten történik. DSE támogatási díj: 1000-Ft/tanév ugyanitt fizethető.

Tanévnyitó ünnepélyünket 2012. szeptember 3-án (hétfő) 8.00 órakor tartjuk.

Megjelenés ünneplő ruhában. A nap egyben az első tanítási nap is, mely az ünnepséget követően tanórákkal folytatódik. Étkezés és bejáró felügyelet lesz már ezen a napon. A felső tagozatosoknak a tanulószobai foglalkozás szeptember 4-től kezdődik.

Igazgatóság


2012. augusztus 14.

Tanév kezdéssel kapcsolatos információk ...

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tankönyv osztásának ismegvan az időpontja. E szerint 2012. augusztus 29 –én délelőtt 8-12 –ig, és délután 13-17 óráig lesz a tankönyvosztás. Az iskolában a tanévnyitó szeptember 3.- án reggel nyolc órakor lesz. A megjelenés ünneplőben! Tankönyv árak!

2012. július 10.

Karkötőcsomózó tábor

Újra nagy divatja van a kézzel csomózott karkötők viselésének. Néhány lelkes diák vállalkozott készítésük elsajátítására Patkó Imre tanár úr vezetésével. A hét délelőttjeit az iskolában töltve megismerték, begyakorolták az interneten és szakkönyvekben található minták olvasását és elkészítését. Vidám, szórakozás teli munkával a hét végére elkészültek saját készítésű ékszereik, melyeket a szombati nap folyamán lelkesen árusítottak a Városi fürdőben. Képek!

2012. június 30.

Tehetséggondozó német tábor

Befejeződtek a tehetséggondozó német tábor foglalkozásai a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. Régóta hagyomány már, hogy az érdeklődő és a német nyelvet kedvelő hatodikos és hetedikes gyerekek számára egyhetes nyelvi tábort szerveznek az iskola pedagógusai. Idén 14 diák jelentkezett a programokra. Ők napi 5 nyelvórán vehettek részt, ahol játékos formában mélyíthették el tudásukat.

A nyárhoz, a kirándulásokhoz, a turisztikához kapcsolódó témaköröket dolgoztak fel. Egy egésznapos kirándulás is szerepelt a programok közt, Ausztriába, Güssing városába látogattak el. A középkori vár megtekintése után egy kis sétát tettek a városkában, ahol német anyanyelvű környezetben tehették próbára tudásukat, sikerrel és nagy lelkesedéssel. Horváth Zoltánné, Mánfayné Nyakas Andrea és Zajcsukné Páhi Katalin tanárnők vezetésével valósultak meg a gyerekek számára nagy élményt nyújtó és jó hangulatú programok. Képek!

 

Angol nyelvi tábor

2012. június 25-28-ig nyelvi tábort szerveztünk a felsős angolosok számára. Napi öt órában olyan civilizációs témakörökkel bővíthették tudásukat a tanulók, amelyekre a tanév során ilyen részletességgel nem kerülhetett sor. A heti munkába beépítettünk videós, dvd -s, internetes órákat, zenei elemeket, versírást, projectkészítést és vetélkedőket. A motivációhoz természetesen hozzátartozik a sok nyelvi játék is, amiben bőven volt részük a tanulóknak. A tábor utolsó napján kirándulást szerveztünk a marcali úszó- és szabadidőközpontba. See you next summer. Képek!

2012. június 15.

Ismét egy vidám nap a Noszlopyban

Önfeledt nevetéstől volt hangos tegnap a Noszlopy Iskola könyvtárának olvasóterme. Figura Ede ismét meglátogatott bennünket és vidám hangulatot varázsolt énekelt verseivel, dalaival, humoros szövegeivel, miközben lelkes kis hallgatósága is bekapcsolódhatott történeteibe. Tartalmas, szép délelőttöt tölthettek el az alsó tagozatos diákok. Képek!

Írta: Noszlopy Iskola alsós munkaközössége


2012. június 13.

Multikulturális projekt a Noszlopy iskolában

2012. június 8-án 14 órától a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tornatermében angliai délutánt szerveztünk a 4. évfolyam részére. Ezt a projektet az integrációs programban résztvevő módszertani munkacsoport tagjai szervezték.

A délután folyamán megismerkedhettek tanulóink az Egyesült Királysággal és azon belül Angliával. Ízelítőt kaphattak az ország kultúrájából, megtekinthették az iskolánk tanulói által készített projektmunkákat, kis angliai kiállításunkat, vetítést láthattak az iskolánk által hagyományosan szervezett angliai utazás során készített fotókból. Osztályonként egy totó kitöltésével bizonyíthatták, hogy mennyire tudták hasznosítani az elhangzott ismereteket. Természetesen a zene és a tánc sem maradhatott ki a délutáni programból. A híres Beatles együttes dalait hallgathattuk meg kollégánk előadásában, majd a London Bridge című gyermekdalt tanultuk meg közösen. Ezután a negyedikesek bemutatták, hogy milyen profin tudják az angolkeringőt táncolni. A 4.a osztály rövid angol műsorral készült, amelyben angolkönyvük szereplőinek bőrébe bújtak. Végül egy elsős kisdiák előadásában hallgathattunk meg egy kedves kis verset a londoni maciról. A program zárásaként megízlelhettük az angol teákat és teasüteményeket. Igyekeztünk igazi angol hangulatot teremteni iskolánkban. Képek!

A bemutató szervezői és lebonyolítói: Kovácsné Horváth Zsuzsanna, Pappné Kocsis Mónika


2012, június 11.

" Iskolám egy életre szóló kitörölhetetlen emlékek tárháza…"
Riport Strébl Nimródné Erzsi nénivel

- Miért választotta a tanítói pályát és mióta dolgozik iskolánkban?

-Sokan tudják, hogy én ide születtem. A szüleim itt dolgoztak az iskolában, a könyvtár alatti szolgálati lakásban éltem 17 éves koromig. Talán innét vált természetessé már kisgyerekkoromban, hogy én pedagógus szeretnék lenni. Később nyilvánvalóvá lett számomra, hogy tanító leszek, aki a kisebb korosztállyal foglalkozik. 1974-ben, a főiskola elvégzése után ismét visszatértem a Noszlopyba, mint tanító. Az életemből 55 évet töltöttem e falak között, ami egy életre szóló kitörölhetetlen emlékek tárháza. Tovább!


Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán