2013. július 08.

Zánka, Erzsébet tábor ...

Július első hetében Zánkán teniszeztünk pályázat útján az országos iskolatenisz táborban az Erzsébet program keretében. A tábor olyan neves edzők, játékosok részvételével zajlott, mint az egyik legeredményesebb magyar olimpikon női teniszező Szávay Ági és az iskolai teniszprogram vezetője Sebestyén Kata. Marcalit és a Noszlopy iskolát 5 fő képviselte nagyon lelkesen és eredményesen Magyar Viktor vezetésével. A teniszezés mellett kalandtúráztunk, bátorságpróbáztunk, etno soundoltunk, csörgőlabdáztunk, strandoltunk és új barátságokat is kötöttünk.

A táborról több média is készített felvételt melyben iskolánk tanulója Szarka Álmos is nyilatkozni fog.(echo tv,m1, atv) További képek!


2013. június 26.

A 2013-ban végzett diákjaink

A végzősök névsora :

8a: Bogdán Csaba, Botos Cintia Leila, Csávics Abigél, Csonka Alexandra, Fáncsi Nikolett Katalin, Farkas Brigitta, Fejes Richárd, Fujsz Patrik, Gazda Richárd, Gerencsér Titanilla, Horváth Barbara, Kovács Bianka, Kovács Brendon Norbert, Kuti Margit, Molnár Rajmund, Mozsolics Tibor Rajmund, Németh Martina, Orbán Fanni, Orsós Dániel, Orsós Olívia, Pántics Péter, Právics Péter Olivér, Somogyi Márió, Teglovics Dávid László, Tóth Viktor László, Vida Edvárd Patrik, Vörös Iván Tibor, Zsobrák Viktor.

8b: Bakonyi Angelika, Berta Noémi Viktória, Bogdán Lajos, Bognár Vivien, Csáki Csongor, Csizmadia Vivien, Dureder Valentin Michael, Fehér Bence, Fehér Gergő Dorián, Horváth Csenger Marcell, Horváth József, Horváth Martina, Imre Barbara, Jancsi Rajmund, Kajdács Ákos, Káli Anna, Kovács Kornél, Kulcsár Viktória, Laky Zsófia, Orsós Zoltán, Osvald Regina, Samu Máté, Sörnyei Dániel, Szántó Enikő, Varga Kamilla, Varga Kitti Rózsa, Vida Ádám

8c: Babai Barnabás, Babai Botond, Bánfarkas Laura, Bató Dorottya, Bogdán Szimonetta, Buzás Dorottya, Darabos Kíra, Darvas Dávid Valentin, Dolgos Kinga, Élő Martin, Faludi János, Horváth Fanni, Horváth Mirella, Horváth Sándor Gergő, Horváth Vivien, Horváth-Szabó Dorina, Jakab Edina, Magyar Alexandra, Markos Attila Barnabás, Orsós János, Pántics Luca, Spilák Milán, Szabó Bence, Szíj Viktor, Török Diána, Vári Viktória, Vári Viola


Válogatás a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola festészet tanszakán a 2012/2013-as tanévben végzett tanulóinak munkáiból: tovább!

Erdei iskolában a Noszysok

Erdei iskolában töltötték a múlt hetet a Noszlopy negyedikesei. Időutazást tettek a történelemben: tanulmányozták az ókori Scarbantia romjait, megmászták a Tűztornyot, bevették Sümeg Várát, zötykölődtek Széchenyi vonatán Nagycenken, a Vasi Múzeumfaluban Szombathelyen sétájuk során megismerkedtek a népi építészet remekeivel, a kézműves portán mesterségekkel. Rácsodálkoztak a Fertő-Hansági Nemzeti Park értékeire, áthajókáztak a Fertő-tavon Ausztria számos magyar emléket őrző városkájába, Rustra. Hegykő vendégszeretetét élvezve a helyi fürdőben hűtötték le a kánikulában magukat. Rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza. További képek!

2013. június 19.

Erdei iskolában a végzős noszysok

Hosszas szervezés és előkészítés után június 10-én reggel indultak el a 8. évfolyamosok a Bükk hegység kapujába, Felsőtárkányba. A három osztály már előzetesen 10-12 fős csoportokba szerveződött, vegyesen a-sok, b-sek és c-sek. Tovább! Képek!


2013. június 06.

„ Mégiscsak meghallgattak az égiek! „

„ Mégiscsak meghallgattak az égiek! „ - mondta nevetve Kati néni a családi nap főszervezője. Borús időben, de annál nagyobb izgalommal indult Szőcsénybe a Noszlopy iskola 5. b osztálya szüleikkel. Főzés, sportversenyek, ügyességi feladatok akadálypályákon, többek között ezek voltak a nap programjai. Délelőtt az iskola emlékszobáját, és a szakmákhoz kapcsolódó kiállítótermeket nézték meg közösen a kirándulók. Ezt követte egy séta az erdőben és a Margit sétányon. Érdekes ügyességi feladatok várták a csapatokat az állomásokon, ezek közül csak néhány: labirintuson és mocsáron átkelés, rönkhajítás, patkódobás és vadnyomfelismerés. A finom ebéd után a vadasparkot nézték meg. „ Klassz volt minden!"- mondták a gyerekek és szülők is a hazaindulás előtt. További képek!


XXIII. Herman Ottó Országos Biológiai Verseny

2013. május 31-én, illetve június 1-jén és 2-án rendezték meg a XXIII. Herman Ottó Biológiai Verseny országos döntőjét Kisújszálláson. Somogy megyét a Noszlopy Gáspár Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Sörnyei Dániel képviselte. A három forduló összesített eredményei alapján Dani a 4. helyen végzett, csupán 1 ponttal lemaradva a dobogóról. A megérkezés napján a tanulók 5 perces előadások keretében mutattak be egy lakóhelyük közelében lévő tájegységet. Dani ezen a fordulón a gyótapusztai láperdő bemutatásával 4. helyen végzett. Második nap következett az egész napos terepgyakorlat Dr. Tóth Albert vezetésével, ahol a versenyzőknek a látottakról és hallottakról 3 fordulóban kellett számot adniuk, valamint egy növényhatározási fordulóban bizonyították felkészültségüket. A terepgyakorlaton Dani a 3. helyet szerezte meg. Az utolsó nap reggelén az idei évben rendkívül nehéz elméleti fordulóval folytatódott a verseny. Itt a TermészetBÚVÁR című újság 6 számának körülbelül 24 cikkéből, és az országos hírű Jermy Gusztáv Természetrajzi- és Szertármúzeum anyagából tettek fel kérdéseket a versenyzőknek. Az elméleti fordulón Dani az 5. helyet szerezte meg. Gratulálunk Daninak a versenyen elért eredményéhez! A felkészülésben biológia- és földrajztanára, Szijártóné Wirth Brigitta segítette.

Tehetséges diákokat jutalmaztak

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Továbbképző és Szolgáltató Intézete által szervezett tanulmányi és tehetséggondozó versenyek megyei fordulóin dobogós helyezést elért tanulókat és a felkészítő tanáraikat jutalmazták 2013.06.05-én Kaposváron, a Megyeházán. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola három diákja és tanáraik kaptak meghívást az ünnepségre korábbi versenyeredményük alapján.


SZARKA ÁLMOS országos 4. helyezett

2013.május 31-én és június 1-én került sor a Kalmár László Matematikaverseny országos fordulójára Budapesten, ahol megyénket Szarka Álmos képviselte a hetedik évfolyamon. „Pénteken a két órás út után kicsit fáradtan értünk szálláshelyünkre, majd a Szent István Gimnáziumban fél négykor írtuk az első fordulót. Előtte a feladatsorok összeállítója azt mondta, hogy az öt feladatból kettő emberi lesz a mi szintünkhöz képest, egy átmenet, és kettő kicsit nehéz. Ezek megoldására 90 perc állt rendelkezésünkre. Utána közös feladatmegoldás következett. Másnap reggel ismét ebben a gimiben folytattuk délelőtt fél tízkor, ugyanúgy öt feladat megoldása várt ránk 90 perc alatt. Először amikor ezeket megláttam kicsit megijedtem, mert nehéznek gondoltam, de miután megírtuk jobbnak éreztem, mint az előző napit. 11-kor logikai társasjátékokat mutattak be, melyeket ki lehetett próbálni. Negyed egykor ismét közösen megbeszéltük a feladatokat. A zsűrinek nehéz dolga volt, így egy órát tolódott az eredményhirdetés, de végül minden évfolyamon ismertették az összes helyezettet pontszámmal együtt. Így lettem 4. helyezett 51/70 ponttal!" (Szarka Álmos) Szeretettel gratulálunk ehhez a gyönyörű eredményhez, és az összes többihez, hiszen Álmos ismét nagyon sikeres tanévet tudhat maga mögött!

2013. május 25.

Erdély projektnap

Már hagyomány iskolánkban, hogy a negyedik évfolyamos gyerekek alaposabban megismerkednek egy-egy országgal. Az idén Erdély került terítékre. Előzetes gyűjtőmunka és tablókészítés után prezentációk segítségével mutatták be a tanulók Erdély nevezetességeit. A Művészeti Iskola táncosai a vidék népviseletét szemléltették, majd ropták táncait, mely után hangulatos táncház vette kezdetét. Totó és erdélyi ételek kóstolója zárta ezt a nagyszerű programot.

Képek!


2013. május 16.

Idegen nyelvi nap a Noszlopy- iskolában

Hagyományosan minden tanév tavaszán tartunk egy idegen nyelvi napot iskolánkban, ahol a gyerekek megismerhetik a többi csoport, a más nyelveket tanulók munkáját. Dalokkal, versekkel, jelenetekkel, mesékkel készülnek, amelyeket -természetesen- a tanult idegen nyelven, angolul vagy németül mutatnak be. Idén is olvastak fel a tanulók meséket - képekkel segítve a jobb megértést-, énekeltek, a kismajmokkal együtt kereshettük az eltűnt kókuszdiót, rövid jeleneteket játszottak el, állatokat mutattak be, illetve bölcs mondásokkal ismertették meg a résztvevőket. Jó hangulatú délután volt, a felkészítő idegen nyelvet tanító tanárok és a gyerekek is nagyon jól érezték magukat a nagyszerű produkciók láttán. Képek!
 

Országos 4.lett a noszlopys Mészáros Sarolta

Mészáros Sarolta, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 5. osztályos tanulója kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bendegúz Anyanyelvi Versenyen. Ez a verseny egész tanévre kiterjedő, levelezős feladatlapokból áll, melynek záró fordulója a megyeszékhelyeken rendezett megmérettetés, ahová az ország legjobbjait hívják csak be. Idén 34 ötödik osztályos diák mérte össze tudását az országos döntőben, és köztük volt Mészáros Sarolta is. Április 26-án írta meg Saci az országos döntő feladatait Kaposváron. A megyeszékhelyekről Szegedre küldött versenydolgozatok javítása után május 10-én hirdettek eredményt. A 34 ötödik osztályos közül iskolánk tanulója a 4. helyezést szerezte meg. Felkészítő tanára: Mánfayné Nyakas Andrea

2013. május 03.

Noszlopys sikerek a Médiaverseny megyei döntőjén

Mi is az a Ladik? Aki olvassa a Somogyi Hírlapot, hallott már a Lapot a Diákoknak elnevezésű médiaversenyről. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola rendszeresen sikeresen szerepel ezen a versenyen, ahol a megye legjobb csapatai mérik össze tudásukat.

A döntőt három forduló előzi meg, rendkívül érdekes, változatos feladatokkal. Iskolánkban négy csapat is alakult, és dolgozta végig szorgalmasan a tanévet. A fordulók megoldásait e-mailben kellet elküldeni a Somogyi Hírlap Ladik versenyével foglalkozó szerkesztőinek, akik kijavították és pontozták azt. Az elért pontszámoknak megfelelően lehetet bejutni a megmérettetésre.

2013. április 26-án került megrendezésre a Ladik megyei döntő Kaposváron a Kapos Hotel Roland termében. A versenyre a megyéből a nyolc legjobb csapat kapott meghívást, kettő a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola diákjai közül került ki. Tovább!

Szép siker a helyesíró versenyen

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny iskolai fordulójában elért pontszámok alapján négy tanulónkat hívták meg a megyei versenyre.

Kiemelkedő eredményt, 1. helyezést ért el Tombor Zsófia 6.b osztályos tanuló, így ő képviselheti megyénket az országos versenyen.(Felkészítő tanára: Bőle Ágnes)

A többiek is dicséretet érdemelnek:

Bene Fruzsina 7.c 8. helyezett (felkészítő tanára: Kovácsná Horváth Zsuzsanna),
Czuring Fanni 6.d 16. helyezett (felkészítő tanára: Vizvári Józsefné),
Kovács Bianka 8.a 19. helyezett (felkészítő tanára: Vizvári Józsefné).

Megyei honismereti verseny a Noszlopy iskolában

Április 30-án rendeztük meg a Somogy ezer éve elnevezésű megyei honismereti versenyt iskolánkban Bresztovszky Miklósné és Zajcsukné Páhi Katalin történelem szakos tanárok szervezésében.

A tanév során tizenhét- általános iskolák felső tagozatosaiból álló, négy-négy fős- csapat oldotta meg folyamatosan az öt írásbeli fordulót, s közülük a legjobb tíz vehetett részt a szóbeli döntőben. Ezen mindenki - egy általa készített tabló segítségével - bemutatta a települést ahonnan érkeztek, aztán az érdekes és gondolkodtató feladatok alapján számot adtak Somogy megye történetéből megszerzett tudásukról, melyet neves szakemberekből álló zsűri értékelt. A verseny legjobbban a kaposvári Kinizsi Lakótelepi Tagiskola csapatának sikerült, ők lettek a győztesek (felkészítőjük Szemánné Horváth Magdolna), második helyen a kéthelyi Széchenyi István Általános és AMI csapata (felkészítőjük Karanczné Grecskó Éva), harmadik helyen pedig a házigazda Noszlopy Gáspár Általános és AMI csapata végzett (felkészítőjük Horváth Judit). A tanulók, a felkészítők és a zsűri is nagyon jól érezte magát ezen a délutánon egy sikeres versenyt zárva, melyet természetesen jövőre is megrendezünk. További képek!


2013. április 27.

Ismét verseny a Noszlopyban

2013. április 26-án 17. alkalommal rendezték meg az alsós területi tanulmányi versenyeket a Noszlopy Iskolában. Magyar és természetismeret témakörökben mérték össze tudásukat a Nagy-bajomtól Fonyódig 14 iskolából érkezett kisdiákok. A közel 140 gyermek és kísérők lelkesen várták a versenyek eredményeit, amelyek a következők voltak: tovább! KÉPEK!

2013. április 22.

Herman Ottó XXIII. Biológia Verseny

A Magyar Természettudományi Társulat 2013. április 20-án rendezte meg Kaposváron a Herman Ottó Biológia Verseny megyei döntőjét.

Sörnyei Dániel a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 8. évfolyamos tanulója megyei első helyezést ért el 95 %-os teljesítménnyel.

Dani már 4. alkalommal képviseli Somogy megyét országos természetismereti és biológia versenyen. Május végén, Kisújszálláson tartják az országos döntőt. Felkészítő tanára: Szijártóné Wirth Brigitta.

Gratulálunk a kiváló eredményekhez és Daninak jó felkészülést kívánunk az országos versenyre!


2013. április 19.

TIT "Kalmár László" Matematikaverseny erdményhirdetésére meghívottak

A TIT "Kalmár László" Matematikaverseny erdményhirdetésére meghívottak nésorát. Az ünnepélyes díjkiosztóra ápr. 25-én 14.00. órakor kerül sor a Marcali Kulturális Központban. A névsor!

2013. április 17.

Noszlopys diákok sikerei természetismeretből

Az elmúlt héten vehettek részt az ötödikes és hatodikos diákok Kaposváron a XXI. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei döntőjében. Az 5.a osztályos Oláh Emese, a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulója megyei első helyezést ért el. Emese megkezdte a felkészülést a május végi országos versenyre, melyet Mezőtúron rendeznek. A 6.a osztályos Soós Adrián 5.helyezett lett. Felkészítőjük: Szijártóné Wirth Brigitta.

Szép sikerrel zárult a Széchenyi Zsigmond Szakközép-és Szakiskola által rendezett Természetismereti vetélkedősorozat is, ahol iskolánk csapata első helyezést ért el. A csapat tagjai: Bácsics Regina, Bene Fruzsina és Kollár Martina 7.c osztályos tanulók.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!


2013. április 12.

Erdei iskolában a Noszysok ...

Erdei iskolában töltötték a múlt hetet a Noszlopy Iskola 4. b osztályosai. Dacolva az időjárással, hóeséssel, latyakkal ismerkedtek az Őrség jellegzetességeivel, múltjával, jelenével, ősi mesterségekkel. Szerről szerre barangolva eljutottak Pityerszerre a falumúzeumba és Őriszentpéterre a Nemzeti Park Oktató Központjába. Rengeteg élménnyel és ismerettel gazdagodva tértek haza. Képek!

2013. április 04.

Tájékoztatás a Noszlopy iskola nyílt hetéről

A hagyományokhoz híven idén is nyílt tanítási hetet tartunk a Noszlopy iskolában április 8-tól 12-ig, melyre szeretettel meghívjuk az érdeklődő szülőket. A mellékelt táblázatban tesszük közzé az osztályok nyílt heti beosztását.


2013. április 04.

FELHÍVÁS

Tisztelt Szülők!

A 2013/14-es tanévben 1. osztályt kezdő gyermekek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan oktatáson vesznek részt az iskolákban. Önöknek a beiratkozáskor kell majd nyilatkozni, hogy az iskola által szervezett erkölcstan órákra vagy az egyházak által szervezett hit- és erkölcstan órára kívánják járatni gyermeküket. Nyilatkozni nem kötelező, azonban, ha nem nyilatkoznak, az azt jelenti, hogy gyermekük automatikusan az iskola által szervezett erkölcstan órára fog járni.

2013. április 5-én, pénteken 16 órakor a Noszlopy Gáspár Általános Iskola biológia szaktantermében lehetőséget biztosítunk az egyházak képviselőivel való találkozásra.

Amennyiben Önök ezt jónak látják, az Önökhöz legközelebb eső tagintézményben hallgassák meg az odaérkező egyházak képviselőinek tájékoztatóját. Együttműködésüket tisztelettel köszönöm.

Marcali, 2013. március 25.

Szilágyi István sk. főigazgató


2013. március 18.

Felhívás!

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Marcali Tankerülete fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra!

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2013/2014 tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2013. április 8. – 9. (hétfő, kedd) 8:00 órától 18:00 óráig

Beiratkozás helye: Kulturális Korzó

Tovább!


2013.március 13.

Iskolanyitogató a Noszlopyban


2013. február 15.

Zrínyi Ilona Matematikaverseny a Noszlopyban

Február 15-én rendezték az általános iskola 3-8. évfolyamai és a középiskolák 9-12. évfolyamai számára a Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny megyei fordulóit. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában 135 diák vett részt a megmérettetésen. A legkisebbeknek 60 perc állt rendelkezésére a feladatok megoldásához, a legnagyobbak 90 percet kaptak. A versenyen indult 10 évfolyam közül Marcaliban az ötödikesek voltak a legtöbben, a Somogy megyében pedig összesen több mint 1100 diák jelentkezett. A verseny megyei fordulójának eredményhirdetését március 2-án tartják a kaposvári polgármesteri hivatal dísztermében. Ide évfolyamonként a legjobb egyéni helyezést elért tanulók és az első helyezett csapatok, illetve a legeredményesebb felkészítő tanárok kapnak majd meghívást. Képek!

2013. február 05.

Nagy izgalommal várták a noszlopys diákok a farsangot.

Suli lottó, tombola, „1 perc és nyersz” játékok tették szórakoztatóbbá az idei farsangot. A farsangi jelmezversenyen most is ötletesebbnél ötletesebb jelmezesek kápráztatták el a nézőket. A nyertesek között voltak a „Maják naptára”, a „Csillagképek”, a „Sztárok a szőnyegen” és a „Házasodik a gazda” produkciók voltak.

A legötletesebbek most is Petákot kaptak. Minden jelmezes jutalma már hagyományosan tortaszelet volt. A diszkó pedig olyan sikeres volt. hogy még a szülők is táncra perdültek. A farsangi bevételt diákönkormányzati rendezvények és szabadidős programokra fordítjuk.

Noszlopy iskola és iskolai Diákönkormányzat

A Marcali Portál képei: alsós | alsós | felsős | felsős2013. február 02.

Tisztelt Szülők!

Kérjük, hogy befizetett személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával gondoljanak intézményünkre és támogassák a Noszlopy Gáspár Alapítványt.

Adószáma: 19196552 - 1 - 14

Támogatásukkal nagymértékben hozzájárulnak a tanulók, illetve tanulók csoportjainak költségvetésből nem finanszírozható tevékenységeinek, programjainak támogatásához, a tanórai és tanórán kívüli munkában kiemelkedően szereplő tanulók jutalmazásához, iskolai kiadványok támogatásához.

Az alapítvány továbbá évente Noszlopy díjat ad a tanulmányi munka, sporttevékenység, közösségi munka alapján kiemelkedő végzős diákok elismerésére, anyagi támogatást nyújt nehéz anyagi helyzetben levő, jó tanulmányi eredményt elérő, s bármely középfokú oktatási intézményben továbbtanuló diákoknak (Alapítványi díj).

Az Alapítványunk javára tett felajánlásukat tisztelettel megköszönjük.


Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán