2015. július 07.

Német nyelvi tábor a Noszlopyban

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában immár hagyományosan idén is megszerveztük a nyári szünetben a tehetséggondozó német nyelvi tábort. Bővebben.


2015. július 06.

A 2015/16. tanévben első osztályba lépő tanulók szüleinek figyelmébe ajánljuk

Az osztályokba sorolás a következő linken érhető el:...1. melléklet
Egyéb tudnivalók a tanévkezdéssel kapcsolatban:...2. melléklet

2015. június 30.

Nyári vezetői ügyeleti rend

Az alábbi linken érhetik el a nyári vezető ügyeleti rendet.

2015. június 28.

Angol nyelvi tábor a Noszlopyban

2015. június 22- 26- ig nyelvi tábort szerveztünk a felsős angolosok számára. Napi öt órában olyan témakörökkel bővíthették tudásukat a tanulók, amelyekre a tanév során ilyen részletességgel nem kerülhetett sor. A heti munkába beépítettünk videós, dvd -s, internetes órákat, zenei elemeket, versírást, projektkészítést és vetélkedőket. Bővebben.


2015. június 18.

Nyári táborok

Elérhető a Noszlopy által szervezett nyári táborok listája, ami ezen a linken tekinthető meg.


2015. június 11.

A Keleti – Alpokban, Tirolban és Bajorországban jártunk

2015. május 31. és június 5. közt közel 40 diák vett részt az első, német nyelvterületre szervezett tanulmányúton. Az oberlandi kempingben laktunk, innen mentünk minden nap kirándulni. Túrákat szerveztünk először Tirol, majd Ausztria legnagyobb vízeséseihez, kétszer is felmentünk közel 2700 méter magasra, az Edelweiss-csúcsra és a Stubai- gleccserhez, ahol a síelők közt vidáman hógolyóztunk, szemtől-szemben álltunk Ausztria legmagasabb hegycsúcsával, a Grossglocknerrel, sétáltunk a Kitzlochklamm- szurdokvölgyben. A földrajzi és természettudományi ismereteink mellett történelmi tudásunk is bővült.  Ötziről, az 5300 éves jégbefagyott emberről elnevezett falucskában képet kaphattunk arról, hogyan éltek az őskorban az emberek, hogyan játszottak az akkor élt gyerekek, milyen növényeket termesztettek, milyen állataik voltak, hogy nézett ki a falu, mire szolgált egy-egy épület. Németországban meglátogattuk II.Lajos bajor király – a Walt Disney filmekből már ismert - neuschwansteini kastélyát, ami csodálatos környezetben, hegyek és tavak közt épült. Nem maradtak el a városlátogatások sem. Innsbruckba és Zell am See-be kirándultunk és tekintettük meg nevezetességeiket.  Az innsbrucki állatkertben az Alpok állatvilágával ismerkedhettünk meg. Többek közt mormoták, hegyi kecskék, medvék élnek itt.  Az Ausztriában és Németországban eltöltött néhány nap során idegen nyelvi ismereteink is bővültek. Kipróbálhattunk, hogy német anyanyelvi környezetben hogyan tudjuk hasznosítani az idegen nyelvi órákon tanultakat. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, kellemes élményekkel gazdagodva tértünk haza.
Képek itt érhetők el.
(Képek: Dr. Kopári László)


2015. június 9.

Tájékoztató felhívás

Tájékoztatom a tisztelt állampolgárokat, hogy a Marcali Városi Önkormányzat támogatást nyert a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázaton.  
A nyertes pályázattal összefüggésben felhívjuk figyelmüket, hogy a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál eddig jelzett igények mellett még van lehetőség további igénybevételre.
A napi egyszeri meleg ebédet azon marcaliak igényelhetik, akiknek kiskorú gyermeke számára Marcali Város Jegyzője rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot állapított meg.
Az ingyenes étkezés igénybevételére 2015. június 16 – augusztus 28. közötti időszakban (csak hét közben, munkanapokon) van lehetőség. Az ebédet a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban lévő konyhán főzik, melyet helyben, az iskola étkezőjében lehet elfogyasztani (ez alól kivétel: horvátkúti, bizei, boronkai, gyótai gyermekek - nekik kiszállításra kerül).
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, hogy

részvételi szándékát legkésőbb 2015. 06. 13-ig jelezze

a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál (Marcali, Dózsa Gy. u. 9., tel.: 85/510-355)

vagy a Marcali Közös Önkormányzati Hivatalban (Marcali, Rákóczi u. 11. fsz.9. iroda. tel: 85/501-043)!

Hartal Katalin
igazgató


2015. június 8.

Diákolimpia országos 5.helyezett Teniszben a II.kcs lánycsapatunk

Pénteken Siófokon szerepeltünk a II.kcs Tenisz Diákolimpia Országos döntőn. A Noszlopy iskolából Papp Frizsina és Horváth Brigitta 4.c osztályos tanulók alkotta csapatunk a nagyszerű 5.helyet szerezte meg a 16 csapatos táblán.
Felkészítő:Magyar Viktor


2015. június 4.

”Pindur Pandur Ki Mit Tud?” országos Mini Kresz Közlekedésbiztonsági verseny

A versenyt a Nemzedékek Biztonságáért közhasznú Alapítvány az ORFK OBB támogatásával hirdette meg 1 osztályos tanulóknak. A verseny célja, játékos eszközökkel segíteni a kulturális közlekedésre való nevelést. A megmérettetésen, 2015. május 29-én 86 csapat jelent meg. 4 fő közlekedési alapszabályokból, és környezetvédelemből oldott meg feladatlapot. 4 fő pedig kresz pályán mutathatta meg tudását. Nagy volt az öröm, mikor kihirdették az eredményt, mert az ügyességükért bronzérmet akasztottak a nyakukba. Ezen kívül még mesekönyvvel, társasjátékkal, footbal labdával lettek gazdagabbak. A legszebb ajándék egy kerékpár volt. A versenyre Tóth Enikő rendőr törzsőrmester készítette fel a gyerekeket, és szülői segítséggel utaztak el.
A csapat tagjai:
1.b: Böröcz Karolina, Laki Kornélia, Málovics Zsombor
1.c: Bognár Emese, Bohár Bálint, Bohár Marcell, Bohár Zsófia, Detrich Luca
Képek itt tekinthetőek meg.


2015. június 2.


II.kcs Atlétika Többpróba Országos Döntő Székesfehérvár

2015.május 28-án csütörtökön rendezték a II.korcsoportos Atlétika többpróba országos döntőjét Székesfehérváron ahová a városunk lány és fiú csapata is bejutott. A lányok kiemelkedő eredményt elérve csapatban a 4. helyen végeztek, a csapat tagja iskolánkból Horváth Brigitta 4.c osztályos tanuló volt aki egyéniben az előkelő 21. helyezést szerezte meg. A fiúk versenyében városunk csapata 20. helyen végzett, iskolánkból a csapat tagjai Horváth Balázs 4.c (egyéniben a 61.lett) és Trubek Dániel 4.b (egyéniben 130.hely) tanulók voltak.
Iskolai felkészítő, testnevelő: Magyar Vikor 4.c
Testnevelő: Nagyné Réti Ildikó 4.b


2015. május 28.

Angliába és Párizsba látogattak a Marcali általános iskolás diákok

2015. május 17-én indult útnak 74 noszlopys és mikszáthos diák valamint kísérőik, hogy felfedezzék Nyugat- Európa számos nagyvárosát. Utazásunk fő célja az angol főváros, London minél jobb megismerése volt, miközben diákjaink az angol nyelvet természetes, élő közegben gyakorolhatták. Tovább!


2015. május 18.

Törökországban járt a Noszlopy-küldöttség

További részletekért kattintson a linkre.

2015. május 12.

Atlétika IV. korcsoport egyéni összetett városkörnyéki döntő

2015. április 29.-én rendezték Marcaliban, az Atlétika IV. korcsoport egyéni összetett verseny városkörnyéki döntőjét. A versenyen 50 fő vett részt, az 1. helyet Isfan Dániel 8.a évfolyamos tanuló szerezte meg, ezzel bejutott a megyei döntőbe.
Felkészítő: Várfalviné Balogh Mária


2015. május 10.

Nagyszerű sporteredmények a II.kcs Atlétika Diákolimpia Megyei Döntőn

Május 7-én Kaposváron rendezték meg a II. kcs. Atlétika Hárompróba Bajnokság Diákolimpia Megyei Döntőjét. Marcali általános iskoláinak közös csapata, megnyerte a fiúk és a lányok csapatversenyét is, ezzel kivívta a jogot az Országos Döntőn való indulásra! Iskolánkból a körzeti döntő egyéni eredményei alapján hárman jutottak a városi csapatba és értek el kiváló eredményt a megyei döntőn.

A lányoknál Horváth Brigitta 4. C osztályos tanuló (csapat 1. egyéni 4.hely), a fiúknál Horváth Balázs 4.C (csapat 1. egyéni 4.hely) és Trubek Dániel 4.B (csapat 1.) osztályos tanulók.
Felkészítő, Testnevelő 4.c : Magyar Viktor Testnevelő 4.b: Nagyné Réti Ildikó
Képek itt tekinthetők meg.


2015. május 07.

Beiratkozás az Alapfokú Művészeti Iskolába

A beiratkozás június 5-én és 8-án 8-18 óráig lesz az iskolatitkári irodában.
Választható tanszakok: képzőművészet, néptánc, színjáték.
Az 1. és 2. osztályosoknak a heti két tanóra a negyedik órákban lesz.
A tanszakok térítéskötelesek. Térítési díj félévre kb. 4000Ft. Kedvezmény egyéni jogosultság alapján kapható. Részletfizetés is lehetséges maximum három hónapra /kérőlap a titkárságon/.
A hátrányos helyzetűek és a fogyatékkal élők ingyenesek /a határozatokat be kell mutatni/.
A félévi befizetések októberben és márciusban esedékesek.

Noszlopy iskola


2015. május 06.

TIT Kalmár László Matematikaverseny Megyei Eredményhirdetés

Az TIT Kalmár László Matematikaverseny ünnepélyes eredményhirdetését tartották a marcali Kulturális Központban 2015. május 5-én.
20 Somogy megyei, főként városi iskola közel 150 3-8. osztályos matematikában tehetséges tanulója adhatott számot felkészültségéről a versenyen. A tagozatonként egyre nehezedő feladatsorok komoly próbatételt jelentettek. E megmérettetés az úgynevezett kidolgozós versenyekhez tartozik, melyen a feladatmegoldások lépéseit logikus rendben, indoklással, esetleg több megoldás felvázolásával kell bemutatniuk a diákoknak.

Iskolánk diákjai eredményesen szerepeltek a Somogy megyei döntőn.

2. helyezést Berecz Barna 3. o

felkészítő: Kissné Takács Ildikó

2. helyezést Bresztovszky László 4.o

felkészítő: Csentei Gabriella

3. helyezést Király János 4.o

felkészítő: Csentei Gabriella

3. helyezést Bödő Lajos 7.o 

felkészítő: Kissné Ható Beatrix

4. helyezést Berecz Boglárka 4.o

felkészítő: Nagyné Réti Ildikó

5. helyezést Pintér Boglárka 3.o

felkészítő: Kissné Takács Ildikó

5. helyezést Oláh Emese 7.o

felkészítő: Molnár Erzsébet

5. helyezést Tóth Emma 8.o

felkészítő: Kissné Ható Beatrix

6. helyezést Arany Barnabás 7.o

felkészítő: Kissné Ható Beatrix

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!


2015. április 26.

Kis Nyelvőrök és Természetismeret - Természetvédelem verseny

A Marcali Noszlopy Iskolában a hagyományokhoz híven az idén is megrendezték alsó tagozatos tanulók számára a Kis Nyelvőrök és Természetismeret - Természetvédelem versenyt. Közel 150 tanuló mérte össze tudását 6 helyszínen: Szépírás, Helyesírás, Vers- és Mesemondás, Komplex Magyar Irodalom, Természetismeret - Természetvédelem. Az iskolák közötti verseny eredményei.
Képek itt érhetők el.


2015. április 21.

Dr.Gál József Megyei Honismereti Verseny

Április 17-én rendeztük meg a megyei honismereti verseny döntőjét a Marcali Múzeumban. Ebben a tanévben már nyolcadik alkalommal voltunk mi - Zajcsukné Páhi Katalin és Horváth Gabriella a Noszlopy Gáspár Általános Iskola történelem szakos tanárai- a szervezők, de mégis sok újdonság történt.
Tovább!


2015. április 20.

Magyar Sport Ju-Jitsu Szövetség Országos bajnokság

2015. április 18. Jászberény
A Magyar Sport Ju-Jitsu Szövetség Országos bajnokságán az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának eredményei:

Vincze Martin földharc - 45 kg kategóriában 1.helyezést
Járfás Tamás földharc - 50 kg kategóriában 4.helyezést ért el.


2015. április 19.

I. Pápai Grappling Bajnokságon

Április 4-én, Pápán, az I. Pápai Grappling Bajnokságon

Gyermek Fiú 40kg-os kategóriában Banicz Bence 4.b 3. helyezést,
Gyermek Fiú 44kg-os kategóriában Vincze Martin 4.c 2. helyezést,
Ifjúsági Fiú 50kg-os kategóriában Járfás Tamás 4.b 3. helyezést,
Ifjúsági Fiú 70kg-os kategóriában Ágoston Koppány 7.c 1. helyezést értek el.

Képek itt érhetők el!


2015. április 18.

Kaán Károly Természet- és Környezetismereti verseny megyei döntő

Kaposváron (2015. április 17.) a Kaán Károly Természet- és Környezetismereti verseny megyei döntőjében kettős siker született:
5. osztály        Simon Péter (5. b) I. helyezést ért el.
6. osztály        Fazekas Bálint (6. c) I. helyezést ért el.
Az országos döntőn Mezőtúron Somogy megyét Fazekas Bálint képviseli.
Felkészítő tanáruk: Szijártóné Wirth Brigitta


2015. április 14.

A dobogó megtelt!

Kiválóan  szerepeltek a Noszlopy hetedikes matematikusai a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny megyei fordulóján.
1. Arany Barnabás 
2. Bödő Lajos     
3. Oláh Emese     helyezést ért el.
Felkészítők: Kissné Ható Beatrix és Molnár Erzsébet


2015. április 13.

Iskolatenisz bajnokság


Tovább!


2015. április 11.

Kalmár László Matematikaverseny Marcaliban


Tovább!


2015. április 10.

Iskolanyitogató a Noszlopyban


Tovább!


2015. április 08.

Nyílt hét

2015. április 13-tól 17-ig nyílt hetet tartunk a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. Minden osztálynak  a táblázatban jelölt napon  lesznek nyílt órái, melyet a szülők meglátogathatnak. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 


2015. április 07.

Iskolanyitogató  meghívó 

A MARCALI NOSZLOPY GÁSPÁR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA szeretettel meghívja és várja a 2015/2016. tanévben  első osztályba lépő gyermekeket és szüleiket

ISKOLANYITOGATÓ FOGLALKOZÁSÁRA április 10-én, pénteken 7.45 órára.

 A nyílt órákon megismerkedhetnek az első osztályosok, a  művészeti iskolások és intézményünk életével.
Helyszín: A Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 
8700 Marcali, Széchenyi u. 60.
Tel.: 06-30-4564701


2015. március 31.

Tájékoztató az erkölcstan, hit-és erkölcstan oktatásról

A hit-és erkölcstan oktatásával kapcsolatban intézményünkkel a következő egyházi jogi
személyei vették fel a kapcsolatot, jelezve, hogy szülői igény esetén vállalják iskolánkban a
hit-és erkölcstan oktatását, bővebben.


2015. március 31.

Nyelvész országos anyanyelvi tanulmányi verseny megyei forduló

2015.március 27-én rendezték Kaposváron a Nyelvész országos anyanyelvi tanulmányi verseny megyei fordulóját.
Iskolánk 11 tanulója jutott be az iskolai fordulóban nyújtott teljesítménye alapján:
Ágoston Orsolya (4.b), Kapitány Kitti (4.b), Trubek Dániel (4.b), Mészáros Sarolta (7.b), Oláh Emese (7.a), Szántó Júlia Anna (7.c), Tombor Zsófia (8.b), Szabó Rebeka (8.b), Kovács Ákos (8.b), Németh Eliza (8.c), Tóth Emma (8.c)

Közülük a legsikeresebbek:
Ágoston Orsolya (4.b)     3. hely      (Felk.: Szabóné Androsics Mária)
Trubek Dániel (4.b)         6. hely      (Felk.: Szabóné Androsics Mária)
Mászáros Sarolta (7.b)     3. hely      (Felk.: Mánfayné Nyakas Andrea)
Tombor Zsófia (8.b)        7. hely      (Felk.: Bőle Ágnes)


2015. március 25.2015. március 25.

Bolyai Természettudományi Csapatverseny

Március 6-án rendezték Keszthelyen a Bolyai Természettudományi Csapatverseny regionális fordulóját, ahol Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye iskoláinak diákjai vettek részt.
A Noszlopy iskola 6. osztályos csapata – Kócza Pálma, Fazekas Bálint és Virág Dániel- 4. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Szijártóné Wirth Brigitta


2015. március 24.

Berlinben járt a Noszlopy-küldöttség

További részletekért kattintson a linkre.

2015. március 24.

Atlétika Mezei Futás Diákolimpia Körzeti Döntő

Március 19-én rendezték meg Marcaliban a I., II., III., IV. korcsoport Atlétika Mezei Futás Diákolimpia Körzeti Döntőjét. A marcali diákok mellett, Fonyódról, Balatonfenyvesről, Balatonkeresztúrról, Kéthelyről voltak indulók. Iskolánk tanulói a következő helyezéseket szerezték meg:
Egyéniben lányok: Horváth Brigitta (4.c) 5.hely

fiúk: Horváth Balázs (4.c) 3.hely
Bresztovszky László (4.c) 5.hely

Csapatban a II. kcs. fiúk 2. helyezettek lettek, ezzel bejutottak a megyei versenyre.
A csapat tagjai: 
Horváth Balázs ( 4.c)
Bresztovszky László ( 4.c) 
Balog Zsolt ( 4.c) 
Bertalan Bence (4.b)
Őri Viktor   (3.b)
Egyéniben Horváth Brigitta szintén  megyei döntős! (felkészítő: Magyar Viktor)


2015. március 24.

IV. korcsoportos leány kézilabda bajnokság megyei döntő

Március 23-án tartották a Városi Sportcsarnokban az országos IV. korcsoportos leány kézilabda bajnokság megyei döntőjét. Az erős mezőnyben a lányok 3. helyezést értek el. A csapat tagjai a Noszlopy iskolából:
Megyeri Zsófia 7.c, Háromi Gréta 7.c, Szvoboda Szelina 8.c tanulók.


2015. március 24.

Zalaegerszegi Regionális Judo Verseny

2015. március 22-én rendezték az I. Zalaegerszegi Regionális Judo Versenyt, ahol
Járfás Tamás 4.b osztályos tanuló II. helyezést, Vincze Martin 4.c osztályos tanuló III. helyezést ért el.2015. március 20.

Sportoló díjak

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2015. (II.26.) számú határozata értelmében a város sportéletének fejlesztésében 2014. évben végzett munkája elismeréseként az alábbi díjakat adományozta két Noszlopy Iskolás tanulónknak is. Tovább!2015. március 20.

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

A Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány, a 201/2015-es tanévben is megrendezi Magyarországon, a Kangourou sans Frontieres nemzetközi alapítvány által koordinált Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyt. 2015. március 19-én 10 órakor a mi iskolánkban is kiosztották a feladatlapokat és elkezdték a gyerekek a versenyt. További képek itt tekinthetők meg.2015. március 13.

Tisztelt Szülők!

A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 74/A. Az állami általános iskolában az erkölcstan óra helyett választható hit- és erkölcstan oktatás megszervezésére vonatkozó szabályok 182/A. §-nak felhatalmazása alapján tájékoztatom a tisztelt érdeklődőket, hogy az érintett egyházak képviselőivel történt előzetes egyeztetés alapján
Bővebben...

2015. március 12.

Történelem verseny

2015.február 19-ére a Nyugat- magyarországi Egyetem Regionális Szolgáltató és Kutató Központja országos történelem versenyt hirdetett a 7-8. évfolyamos tanulóknak.
Az országos verseny megyei fordulójára azok a diákok kerülhettek be, akik , az iskolai fordulón minimum 80%- os teljesítményt nyújtottak.
A versenyen Karancz Imre 7.b osztályos tanuló megyei 3. helyezett lett. Felkészítő tanára Horváth Judit.
Oklevele megtekinthető itt.


2015. március 10.

Úszó Diákolimpia ...

2015. március 8-án rendezték meg Győrben az Úszó Diákolimpia Országos Fordulóját a III. és IV. korosztályos gyerekek részére. Ezen a megmérettetésen a marcali általános iskolákat 3 tanuló képviselte, akik megyebajnokként jutottak az országos fordulóba. Az egész napos fárasztó verseny a viszontagságos felkészülést tekintve remekül sikerült. Tovább!


2015. március 09.

Noszlopys megyei eredmények matematikából

Tovább!


2015. február 28.

Farsang ,,,

A Noszlopy iskola farsangjára már hagyományosan február elején került sor. Izgatottan készültünk a próbákon, hogy az előadás minél jobb legyen. Sok vidámsággal teltek a próbák. Amikor eljött a farsang napja nagy sikert arattak az osztályok. Az ötletes jelmezesek és műsorszámok után diszkó következett, ahol nagyon jól éreztük magunkat és sokat táncoltunk. A délutánt a kaszinóban kellemesen töltöttük el, itt társasjátékok, rulett és kártyajátékok vártak ránk. Most is a tombola volt a legsikeresebb, sok értékes ajándékot nyertünk. Sajnos a nyolcadikosok már csak vendégként jöhetnek vissza a jövő évi farsangra régi iskolájukba. Képek! | Képek! | Képek!

2015. február 10.

Kedves Szülők! Tisztelt Támogatóink!

Kérjük, hogy adójuk 1%-ának az alábbi adószámra utalásával segítsék elő intézményünk hatékonyabb munkáját! Ha úgy döntenek, hogy támogatják alapítványunkat, akkor kérjük Önöket, hogy nevük feltüntetését válasszák az adományozó nyomtatványon!

19196260–1–14

Felajánlásukat köszönjük!

Noszlopy iskola


2015. január 21.

Sítáboroztak a noszisok!

2015. január 11-től 15- ig, 5 napot töltöttünk a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0606 pályázat jóvoltából az osztrák Alpokban található Turracher Höhe síterületén. Iskolánk 22 tanulójának nyílt arra lehetősége, hogy a gyönyörű környezetben megtanulják a síelés alapjait, illetve a már haladók továbbcsiszolják tudásukat. Tovább!


Comenius 

Tovább a projekt oldalára!


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán