2016. december 21.

Karácsonyi műsor – A csavargók éjszakája

Karácsonyi műsorunkban iskolánk 4. c osztálya és a művészeti iskolás diákok közreműködtek.
A 4. osztályos tanulók nem csak előadói tehetségüket, hanem tánc- és énektudásukat is megmutatták. Előadásukban „A csavargók éjszakája” című karácsonyi jelenetet adták elő nagy sikert aratva.
A diákokat Tóthné Laczó Erika és Magyar Vendelné készítette fel, a táncot Kiss Katalin és Takács Gáborné tanította be. Az ünnepi műsorban közreműködött iskolánk énekkara Kiss Beáta vezetésével és Lauer Péter közreműködésével.
Képek itt érhetők el.


2016. december 20.

Osztályterem díszítő verseny

KIWANIS Női Klub által meghirdetett osztályterem díszítő versenyre iskolánkból 10 osztály nevezett. A következő helyezések születtek:

Az 1-2. osztályos kategóriában:

2. helyezett lett az 1.c osztály
3. helyezett lett az 1. a osztály

A 3-4. osztályos kategóriában

1. helyezett a 4.c osztály
3. helyezett a 3.c osztály

Az 5-6. osztályos kategóriában

1. helyezett a 6.b osztály
3. helyezett a 6.c osztály

Köszönjük a lehetőséget a KIWANIS Női Klubnak.
Képek itt érhetők el.


 
2016. december 19.

Nyugdíjas találkozó

Idén már negyedik alkalommal invitáltuk  nyugdíjas kollégáinkat egy kis adventi beszélgetésre.

Minden alkalommal nagy boldogság látni, ahogy örömmel üdvözlik egymást, csillogó tekintettel mutogatják az unokák képeit, osztják meg egymással élményeiket.

Az idei évben az ünnepi hangulatot Magyar Vendelné és Tóthné Laczó Erika kis tanítványai, a 4.c osztályosok teremtették meg számunkra. Gyönyörű műsorukat, Szilágyi István köszöntő szavai követték. A jó hangulatban telt estén, mindannyian úgy búcsúztak, hogy jövőre ismét találkozunk!
Képek itt érhetőek el.


2016. december 12.

Hétvégi eredmények

Takács Anna 2.c osztályos tanuló a III. Zalaegerszegi Judo Utánpótlás Versenyen 2. helyezést ért el. Járfás Tamás 6.b osztályos tanuló a III. Zalaegerszegi Judo Utánpótlás Versenyen 4. helyezést ért el. Nyári Glória 2.c osztályos tanuló Balatonbogláron, a Balatoni Úszóiskola második Mikulás Úszóversenyén 25 m hátúszásban 4.helyezést ért el. Tóth Csanád Örs 2.c osztályos tanuló Balatonbogláron, a Balatoni Úszóiskola második Mikulás Úszóversenyén 50 m gyorsúszásban 5. helyezést, 50 m hátúszásban 4.helyezést és 50 m mellúszásban 4.helyezést ért el. Rózsa Bence és Kiss Gergő 2.c osztályos tanulók foci csapata 3. helyezett lett a siófoki téli teremtornán.


2016. december 11.

Adventi adománygyűjtő vásár a Noszlopy alsó tagozatán

Negyedik alkalommal rendeztük meg adománygyűjtő vásárunkat az alsó tagozaton.
Szorgos kezű Szülők, Nagyszülők készítették a portékákat már hetek óta. Ennek eredményeként az idei évben is rengeteg szépség gyűlt össze és talált gazdára.

Köszönjük a kedves Szülőknek, Nagyszülőknek, hogy a rohanó mindennapokban időt szenteltek a portékák elkészítésére, hogy adományaikkal támogatták alsós tanulóinkat, ezáltal lehetővé tették, hogy a tanév végén megrendezésre kerülő gyereknapot örömtelivé varázsoljuk számukra.

„ Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik.”

Szeretetteljes ünnepeket kívánunk!


2016. december 08.

Több száz Mikulás a Nosziban!

Forrás: Tavi Tv


2016. december 07.

Mikulás a Noszlopyban

December 6-án reggel megérkezett a Mikulás a Noszlopy Iskolába. A 8. osztályos tanulók két csoportban járták végig az osztálytermeket, egyik csoport az alsó tagozatosoknak adott kis műsort, a másik csoport a felső tagozatos tanulókat lepte meg.
A Mikulások és segítői karácsonyi zenére táncoltak és minden tanulót szaloncukorral ajándékoztak meg. Volt mézeskalács osztás is, a kalácsok sütésében a gyerekek és a szülők is besegítettek.

Ezen a napon külön díjaztuk azt az alsós és felsős osztályt, ahol a legtöbben piros ruhába öltöztek, és Mikulás sapkát húztak a fejükre. Az alsó tagozatban az 1.a osztály, a felső tagozatban az 5. a osztály lett a győztes. Minden osztály nagyon aktív, ötletes és piros volt! Az alsó tagozatos gyerekek jelmezversenyen is részt vehettek, beöltöztek angyalnak, krampusznak és Mikulásnak. A zsűri négy tanulót jutalmazott: Horváth Dália (1.c), Juhász Helka (3.b), Joó Balázs (3.c) és Kovács Alexandra (4.a) kapott jutalmat ötletes és szép jelmezéért. A délelőtt nagyon tartalmasan telt, a Mikulás sok ajándékot hozott a gyerekeknek.
Képek itt tekinthetőek meg.

Köszönjük mindenki aktív részvételét, a diákok, pedagógusok, szülők, diákönkormányzat és a Noszlopy Alapítvány támogatását!


2016. november 21.

Bolyai Matematika Csapatverseny Országos Döntő

Örömmel számolunk be a legfrisebb bolyais versenyeredményekről.
A 2016/2017. tanévben a Bolyai Matematika Csapatversenyt az egész ország, valamint Kovászna, Hargita, Bihar és Kolozs megye területére hirdették meg, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 3-4 fős csapatainak részére.
A verseny célja, hogy a diákok közösen, összedolgozva fejlesszék logikus gondolkodásukat, átélve az együttgondolkodás örömét, eközben pedig összemérhessék tudásukat.
Az idei tanévben a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói képviselték a megyét a Bolyai Matematika Csapatverseny Országos Döntőjén 3. osztályos kategóriában.

Eredmények: Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
3. osztály „Számkirályok” nevű csapata
országos 18. hely – az induló 37 csapatból
Csapattagok: Bohár Bálint, Bohár Marcell, Király Kristóf
Felkészítő: Tamás Henrietta

Ez a szép eredmény a diákokat, a szülőket és a felkészítő tanárukat egyaránt méltán tölti el büszkeséggel, és ad új erőt a következő versenyekhez.


2016. november 15.

Iskolanyitogató, Imre napi vásár

Ebben a tanévben is megrendeztük az Imre napi vásárt, amit összekapcsoltunk a Márton napi vígalommal és az Iskolanyitogatóval. A jó hangulatú délutánon részt vettek a város nagycsoportos óvodásai is. Bemutatkozott az iskola énekkara, a színjáték, a festészet és néptánc tanszak. Az első évfolyamos kisdiákok Márton napi köszöntővel ajándékozták meg társaikat. A tanulók Életvitel és gyakorlat órákon, szabadidős tevékenységek keretében különféle őszi termésekből, papírból figurákat készítettek, amit a vásárban eladtak. Az ovisok makkal, az iskolások az iskola pénzével, petákkal fizettek.
Képek itt érhetőek el.


2016. november 07.

Ju-Jitsu Magyar Bajnokság

2016. november 5-én Jászberényben került megrendezére a Ju-Jitsu Magyar Bajnokság.
A versenyen a következő erdemények születtek:

Fazekas Bálint  

Duo System I. helyezés  
Fighting System fiú kategória 50 Kg: IV. helyezés
Földharc fiú kategória 55 kg: III. helyezés

Takács Anna    

Földharc lány kategória 35 kg: I. helyezés

Járfás Tamás      

Földharc fiú kategória 55 kg: I. helyezés 
Fighting System fiú kategória 55 kg: II. helyezés


2016. október 29.

Halloween

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon került megrendezésre iskolánkban a töklámpás faragó verseny és halloween party. A diákok nagyon aktívak voltak, a töklámpás faragó versenyre 59 töklámpás érkezett. Ebben az évben a 3 tagú zsűri úgy döntött, hogy kategóriák alapján díjazza a töklámpásokat. A kategóriák és nyerteseik:
„Legszebb tök” kategória nyertesei: Fehér Melissza (4.c) és Fehér Barbara (3.c)
„Legérdekesebb tök” kategória nyertese: Lengyel Petra (4.c)
„Legviccesebb tök” kategória nyertese: Bognár Emese (3.c)
„Legfélelmetesebb tök” kategória nyertese: Kiss Kincső Vivien (3.a)
„Legaranyosabb tök” kategória nyertese: Kontra Péter (4.c)
A tanulók szavazhattak az általuk legjobbnak tartott töklámpásra is, közönségdíjas alkotás lett Horváth Lilla (5.c) „Villogó tökfeje”.
A délutáni programban egyéni és csoportos jelmezes felvonulás, „Boszorkányos” sorverseny és disco szerepelt. 

Készült képek itt érhetőek el.


2016. október 26.

Bolyai Matematika Csapatverseny megyei eredmények

Iskolánk diákjai a következő eredményeket érték el:

3.osztály „ Számkirályok ” nevű csapata megyei 1.helyezést ért el - országos döntős:
Csapattagok: Bohár Bálint, Bohár Marcell, Király Kristóf
Felkészítő: Tamás Henrietta

4. osztály „ Materő ” nevű csapata megyei 3. helyezést ért el:
Csapattagok: Bogyó Gergő, Gulyás Vivien, Lengyel Petra, Tóth Fedóra
Felkészítő: Magyar Vendelné

5. évfolyam "Számzabálók" nevű csapata 6. helyezést ért el:
Csapattagok: Bali Bálint, Baranyai Áron, Berecz Barna, Péterffy Zoltán
Felkészítő: Kissné Ható Beatrix

A 7. évfolyam "Nincs nevünk" csapata szintén 6. helyezett lett:
Csapattagok: Kovács Pál, Nikula Bettina, Sárvári Panna, Takács Gábor Bence
Felkészítő: Kissné Ható Beatrix
Képek itt tekinthetőek meg.


2016. október 21.

Ünnepi megemlékezés iskolánkban

Az 1956. október 23-i eseményekre emlékeztek iskolánk alsó tagozatos diákjai és pedagógusai október 21-én pénteken. Az ünnepi műsorban versek, szövegrészletek hangzottak el, a megemlékezést vetítés, táncos és zenei betét kísérte. Verset, szöveget mondtak: Szélesi Elvira, Kiss Regina, Lángi Nóra, Kósi Dominik, Bihari Barna, Kontra Péter, Horváth Ené, Farkas Boglárka Sára és Jakab Anna. A néptáncban közreműködött a néptánc tanszak A1 és A2 évfolyama. Felkészítő tanáraik: Kiss Katalin és Takácsné Gazdag Edina.
Képek itt tekinthetőek meg.


2016. október 14.

Bolyai matekverseny első fordulója

Bővebben


2016. október 10.

III. Somogy- Zala megyei régiós körverseny

Úszás kategóriában Tóth Csanád Örs a következő eredményeket érte el:

- 50m háton 1.,

- 50m gyorson 4.,

- 100m vegyesen 4. helyezést ért el!


2016. szeptember 28.

Pályaválasztási börze

Iskolánk az idei évben is megrendezi Pályaválasztási Börzéjét.
Szeretettel várunk minden 7- 8. osztályos tanulót és szüleiket, hogy a 16 Somogy és Zala megyei középiskola kínálatának segítségével megkönnyítsük  pályaválasztásukat.
A börzén résztvevő iskolák listája itt érhető el.


2016. szeptember 27.

Noszlopy napok

Bővebben


2016. szeptember 26.

Családi nap

Bővebben


2016. szeptember 21.

Noszlopy Napok

Plakát: itt
Napi beosztás: itt
Pályabeosztás: itt
Forgatókönyv: itt


2016. szeptember 19.

Takarítási világnap

Szeptember 20-hoz legközelebb eső hétvégén tartjuk a Takarítási világnapot. A hét folyamán alsós tanulóink megismerkedtek A nagytakarítás a napnál című mesével, melynek kapcsán beszélgettek a nap jelentőségéről. 16-án, pénteken pedig ezen alkalomból szemétgyűjtést tartottak az udvaron. Közben jutott idő a kis "virágos kertek" locsolására, rendezésére is. A seprűvel és lapáttal való " ismerkedés" sem maradhatott el. Sorversenyen versenghettek egymással az évfolyamok.
Képek itt tekinthetőek meg.


2016. szeptember 05.

„Hát hajrá új tanév!”

2016. szeptember 1-jén 8.00 órakor került sor tanévnyitó ünnepségünkre. Iskolánkban 520 gyermek kezdte meg idén tanulmányait. 64, kíváncsi szemű első osztályos vonult be bátran a tanító nénik oldalán. A sorfalban a 2. osztályos társaik fogadták őket.
A művészeti iskola színjáték tanszakos diákjainak tanévköszöntő műsorában Varga Bianka 2.b, Bohár Zsófia, Bohár Bálint, Bohár Marcell, Király Kristóf 3.c és Török Fanni 7.b osztályos tanulók szerepeltek. Felkészítő : Weinhardt-Kozma Zsófia tanárnő.
A Mesepark Óvodából érkezett első osztályosok vidám versekkel biztatták társaikat. Az énekkar dala arról szólt, hogy milyen szép és színes a világ, hogy nem vagyunk egyformák, mégis van, amiben hasonlítunk. Jó felfedezni ilyet egymásban. Az énekkart vezette Kiss Beáta tanár, gitáron közreműködött Lauer Péter tanár.
Szilágyi István főigazgató köszöntötte a megjelenteket, bemutatta az új kollégákat, az elsős és ötödikes osztályfőnököket, tanítókat. Beszélt a tanév változásairól, teendőiről és megnyitotta az új tanévet. Elsőseink Nadrai Beáta rajz szakos tanár által feldíszített kapun át kezdték meg első útjukat iskolánkban. Becsengettek. Az új és régi diákoknak megkezdődött a tanév.
"Megjött az ősz behívója,
szeptemberi csengőszóra
kezdődik az első óra."

Az évnyitón készült képeket itt tekinthetik meg.


A 2016/17. tanévben elsõ osztályba lépõ tanulók szüleinek figyelmébe ajánljuk

Az osztályokba sorolás a következő linken érhető el: 1. melléklet
Egyéb tudnivalók a tanévkezdéssel kapcsolatban:. 2. melléklet
Taneszköz szükséglet 1. osztályban: 3. melléklet


Határtalanul! pályázat
Bizonyítvány másodlat igénylésével kapcsolatos tudnivalók

Comenius 

Tovább a projekt oldalára!


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán