2012. december 21.

Karácsonyi vásár ...

Megnyílt a karácsonyi vásár iskolánkban, amelyhez idén a peták vásár is kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy az ügyes kezű karácsonyi ajándéktárgyak készítői az eladott termékeik árát nem forintban, hanem petákban kapják meg. Most is a horgolt angyalkák voltak a legkelendőbbek. Sokan választották a gyertyatartókat, az asztali díszeket és az ízléses karácsonyi üdvözlőkártyákat is.

Képek!


2012. december 15.

Luca napi mókázás

Csütörtökön a Noszlopy alsó tagozatosai felelevenítették a Luca-napi hagyományokat. Mondókával űzték el a nőkre leselkedő gonosz boszorkányokat. Luca-búzát ültettek, ha karácsonyig kibújik, megmutatja, hogy milyen lesz a jövő évi termés. Hagymakalendáriumot is készítettek, melyből a következő év hónapjainak az időjárására lehet következtetni. A harmadik évfolyamos legények osztályról osztályra járva kotyoltak. Megbűvölték a tyúkokat, hogy jó tojók legyenek, bőségre utaló jókívánságokat mondtak. Délután az 1-2 osztályosok boszorkányos puzzle-t raktak össze, míg a 3-4 – eseket Bábi, a főboszorkány fejtörőre hívta. További képek!

2012. december 14.

Olvasás hete

A Noszlopy iskolában december 10-13. között rendezzük a hagyományos olvasás heti vetélkedőket. Az idén is kijelöltünk minden évfolyam számára elolvasásra egy irodalmi művet. A megadott irodalmi művek: mesék, meseregények, regények mindegyike az adott korosztálynak való, szerethető s egyben színvonalas, magyar szerző műve: 2.o.– Balázs Béla: A hét királyfi 3.o.– Janikovszky Éva: Cvikedli 4.o.– Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika 5.o.– Darvasi László: Trapiti 6.o.– Fekete István: A koppányi aga testamentuma 7.o.– Fekete István: Hajnal Badányban 8.o.– Janikovszky Éva: Szalmaláng A feldolgozott művek által szeretnénk megszerettetni, élményszerűvé tenni az olvasást. A vetélkedőkön pedig törekszünk játékos feladatokkal jó hangulatot teremteni. Az osztályokat képviselő 3 fős csapatok valamennyi tagja emlékezetes délutánt tölt el a könyvtárban. További képek!

Képgalériák:Olvasás hete 2012. 2-3.o.| Olvasás hete 2012. 5.o. | Olvasás hete 2012. 6.o.| Olvasás hete 2012. 7.o.| Olvasás hete 2012. 8.o. | OLVASÁS HETE HELYEZETTJEI


2012. december 11.

Pályaválasztási szülői értekezlet

December 3-ántartotta a Noszlopy Gáspár Általános és AMI a már hagyományos pályaválasztási szülői értekezletét. Szilágyi István főigazgató köszöntötte a helyi középiskola vezetőit, szülőket, diákokat és pedagógusokat. Majd a helyi középiskolák képviselői bemutatták részletesen iskolájukat, képzésüket. Ezután Horváth Zoltánné az iskola pályaválasztási felelőse tájékoztatta a megjelenteket az iskola pályaválasztási munkájáról. Kiemelte, hogy ebben a tanévben iskolájukban először rendeztek pályaválasztási börzét, ahol 17 középiskola képviseltette magát.

A börze nagyon sikeres volt, hiszen egyszerre juthatnak az érdeklődök sok információhoz. Jövőre is tervezik a börze megrendezését. Pályaválasztási nyílt napok keretében sokan felkeresték egyénileg is a megye középiskoláit. Az iskola pályaválasztási felelőse részletesen elmagyarázta a szülőknek a jelentkezési lapok és tanulói adatlapok kitöltésének módját. Felhívta a szülők figyelmét a helyes kitöltésre és a határidők pontos betartására is. Továbbá hangsúlyozta az osztályfőnökök segítő munkáját és a szülők felelősségét is a megfelelő pályaválasztásban. A közös tájékoztató után az érdeklődő szülök a kiválasztott középiskola képviselőinek is feltehették egyéni kérdéseiket.

Írta: Horváth Zoltánné pályaválasztási felelős


2012. december 08.

Idegen nyelvi verseny

Ma délután rendezték meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a körzeti idegen nyelvi szövegértési versenyt. Kilencedik éve gyűlnek össze azok az ügyes és tehetséges gyerekek, akik angol illetve német nyelvből mérik össze tudásukat. A feladatuk a következő volt. Egy írásos szöveget kellet értelmezniük, majd a hozzá kapcsolódó játékos és érdekes feladatokat megoldani. A mindennapi élet során sokszor találkozhatnak ilyen helyzettel a gyerekek, amikor újságokat, folyóiratokat olvasnak, vagy az interneten böngésznek. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy ilyen jellegű versenyfeladatokat kapjanak. Tovább!

2012. november 30.

Noszlopy anyanyelvi- és prózamondó verseny

November 30-án rendeztük iskolánkban a már sok éves hagyománnyal rendelkező Noszlopy Anyanyelvi- és Prózamondó Versenyt.

Ebben a tanévben változtattunk a versenykiíráson. Az anyanyelvi verseny egyéni helyett csapatverseny formában zajlott. A 7. és 8. évfolyamosok 3 fős csapatokkal nevezhettek. Előzetes feladatként Ilyenek vagyunk címmel bemutatkozó műsorral kellett készülniük. A szóbeli feladat része volt még egy szituációs szövegalkotás is, melynek témáját a versenyen kapták meg a csapatok. Az írásbeli feladatsor helyesírási, nyelvhelyességi és játékos nyelvi feladatokból állt, amit a csapattagok közösen oldottak meg.

A prózamondó versenyen egy szabadon választott próza előadása volt a feladat. A jelentkezők egy magyar író szövegével vagy szövegrészletével versenyezhettek. Kikötés volt, hogy a szöveg nem lehet mese, és nem haladhatja meg a három percet. Két kategóriát indítottunk: az 5-6. osztályosok versenyeztek az egyik, a 7-8. osztályosok a másik kategóriában.

Ebben az évben 46 versenyző izgult és mérhette össze tudását a környékbeli iskolák versenyzőivel. Az első három helyezettet kategóriánként oklevéllel és könyvvel jutalmaztuk. Képek és részletes eredmények!

Mánfayné Nyakas Andrea munkaközösség-vezető


2012. november 26.

Bolyais sikerek

Bene Fruzsina, Kollár Martina, Ősz Zoltán, Szarka Álmos ismét a dobogón! Szépen szerepeltek a marcali csapatok a Bolyai Csapatverseny országos fordulóján matematikából, melyet november 24-én rendeztek meg Budapesten.

3. helyezést ért el a Noszlopy „Négy a hetediken" nevű csapata. Az írásbeli forduló után bekerülve az első hat közé, egy nagyon szépen sikerült szóbeli fordulón lehetőséget kaptak tavalyi eredményük megismétlésére. Tagok: Bene Fruzsina Kollár Martina Ősz Zoltán Szarka Álmos Felkészítő: Kissné Ható Beatrix

13. helyezett lett a noszlopys „Ötödölő" nevű csapat: Arany Barnabás Bödő Lajos Oláh Emese Szarka kincső Felkészítők: dr. Ledniczki Istvánné és Enhofferné Vörös Mária

További képek!


2012. november 13.

Márton-nap

Péntek délután a Noszlopy Iskola alsós gyermekei felelevenítették Szent Márton életét, a Márton-napi népszokásokat. 1-2 osztályosok libás dalokat énekeltek, libás játékokat játszottak. A 3-4-esek könyvtári kutatómunkát végeztek. Különböző technikákkal elkészítették Gúnár papa, Liba mama és a kislibák alakját. Nem maradhatott el a Márton-napi lakoma sem. Az asztalra libazsíros kenyér és lilahagyma került. Képek!

2012. október 29.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2013/14. tanévi ingyenes tankönyvigénylés leadási határideje:

2012. november 15.

Az igénylés, csak az igazolás benyújtásával együtt lesz érvényes.

Szilágyi István igazgató

Igénylőlap a tankönyvtámogatáshoz. | Tankönyvrendelési szabályzat


2012. október 29.

Halloween a Noszlopyban

Délután fél háromkor kezdődött a jelmezesek felvonulása a már hagyományos Halloween partin. Vámpírok, szellemek zombik, boszorkányok és hullák hullája ijesztgette a nézőket. A legötletesebb és legfélelmetesebb jelmezesek a zsűritől boszorkányos könyvjelzőt és édességet kaptak. A jelmezversenyt vidám sorverseny követte. Végül a várva várt Halloween diszkó következett, egykori diákunk Tomisa Bálint közreműködésével. A világító töklámpások igazi félelmetes hangulatot varázsoltak a diszkóban. Remek nap volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Képek!

Írta: Horváth Zoltánné ( DÖK segítő pedagógus )


2012. október 28.

Őszi papírgyűjtés

A ködös, párás, hűvös idő sem szegte kedvét a szorgalmas noszlopys papírgyűjtő szülőknek és diákoknak. Reggel 7 órától az iskola udvara zsúfolásig megtelt autókkal és kisteherautókkal, amik az újságokat, régi könyveket és kartonokat hozták. Az őszi papírgyűjtés rendben zajlott és délután 2 órára befejeződött. Összesen 3 nagy konténer papírt sikerült összegyűjteni. A papír gyűjtésében, hordásában és mérésében most is a nyolcadikos fiúk segítettek. A legszorgalmasabb osztály már az ötödik éve, az 5. b osztály volt, így ők nyerték a versenyt. A papír árát osztály díszítésre, kirándulásra, erdei iskolára használják fel az osztályok. Köszönjük a szülők segítő munkáját!

Írta: Horváth Zoltánné ( DÖK segítő pedagógus )


2012. október 27.

54 különlegesen kifaragott töklámpás ijesztgette a Noszlopy iskola tanárait és diákjait.

A zsűri nehéz helyzetben volt, hosszas tanakodás után, végül is az első helyezett Gáspár Rebeka 3.b osztályos kisdiák töklámpása lett. Második és harmadik legötletesebb töklámpást Király János 2.c és Magyar Gergő 6.c faragta. A közönségdíjat Lákovics Lóránt és Levente 2.c, „Cápák” töklámpása kapta. Minden töklámpás faragónak gratulálunk, hiszen ötletes munkájukkal sok iskolatársuknak okoztak örömet. Jutalmuk boszorkányos könyvjelző és édesség volt.

Képek!

Írta Horváth Zoltánné DÖK segítő pedagógus


2012. október 09.

Kirándult az 5b ...

Gyönyörű szép őszi időben indultak az ötödik b osztályosok és szüleik Boronkára. Nemsokára megérkeztek és máris elkezdték a napi programot szervezni. Míg az anyukák a bogrács mellett szorgoskodtak, az apukák és a gyerekek a sorverseny ügyességi feladatait oldották meg. Bár a paprikás krumpli csípősnek sikerült, senki sem maradt éhes. Sült szalonnát és sült kolbászt is ehetett mindenki. Ebéd után társasoztak, tollasoztak és természetesen fociztak a gyerekek. Mindenki nagyon jól érezte magát, így délután fél 4-kor csak az első bringás csapat ment haza. A többiek még kihasználták, ezt a nagyon szép időt, ők tovább maradtak. Köszönjük a szülők szervező munkáját, hogy a családi nap ilyen sikeres volt. Képek!

Horváth Zoltánné osztályfőnök


2012. október 02.

Bemutatkoztak az ötödikesek ...

Ma délelőtt tartottuk az iskolában az ötödikesek bemutatkozó műsorát. A gyerekek osztályfőnökeikkel együtt (Pappné Kocsis Mónika, Horváth Zoltánné és Horváth Judit) lelkesen és nagy izgalommal készültek erre az alkalomra. A tornateremben léptek először a felső tagozatosok, majd az alsósok és tanáraik elé, akik nagyon élvezték a produkciókat. Humoros, minden témára kiterjedő bemutatkozó műsorokat láthattunk. A három produkció után esküt tettek az újdonsült felső tagozatosok, és egy kis ajándékkal lepték meg őket a nyolcadikosok. Vidám és felejthetetlen 4 évet kívánunk minden ötödikesnek a felső tagozatban! Képek!

2012. október 02.

Falfestmény az iskolai könyvtárban

Az iskola festészet tanszakának alapfok 6. osztályosai falfestményt készítettek az iskolai könyvtárban. Az idén végzős diákok megtervezték, s több délutánt töltöttek a mesefigurák elkészítésével. Hangulatosabbá, színesebbé varázsolták a kölcsönző helyiséget. Munkájukért köszönetet érdemelnek: Berta Noémi, Bánfarkas Laura, Horváth Szabó Dorina, Darabos Kíra, Zsobrák Viktor, Vörös Iván.

További képek!


2012. október 01.

Noszlopy- napok

Szeptember 25-október 1-ig rendeztük meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a Noszlopy- napokat, ami az idén az egészséges életmód jegyében zajlott. Minden napot reggeli tornával kezdtünk, délutánonként pedig 3-3 program közül választhattak a gyerekek. Különböző sportágakban mérhették össze tudásukat, volt asztalitenisz, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, tenisz, sor- és váltóverseny. Előadásokon vehettek részt melynek témái voltak: az elsősegélynyújtás, a helyes táplálkozás, divatbemutatót szerveztek a nyolcadikosok, ahol a helyes és helytelen öltözködési szokásokat láthattuk. Szarvas Mátyás hegymászó, hosszútávfutó és Balogh Beatrix válogatott kézilabdázó élménybeszámolója iránt is nagy volt az érdeklődés. Szerveztünk lányok számára tornabemutatót, masszázs foglalkozást, zumbát. A büfében minden nap egészséges ételeket lehetett kóstolgatni, valamint a szellemi vetélkedő kérdései is ezzel a témával voltak kapcsolatosak. A gyerekek szívesen vettek részt a rendezvényeken, a legnagyobb elismerés talán a következő vélemény, ami tőlük származik:"Milyen kár, hogy nincs minden héten Noszlopy-hét."

Képek | Képek | Képek


2012. szeptember 29.

Pályaválasztási börze a Noszlopyban …

Szeptember 29-én Pályaválasztási Börzét szervezett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola és a marcali Kistérségi Iroda. Ennek célja az volt, hogy a kistérségben tanuló hetedik és nyolcadik osztályos diákok és szüleik megismerkedhessenek Somogy és Zala megye középiskoláival, az ott lévő képzési formákkal, lehetőségekkel. Meghívásunkat 17 középiskola fogadta el, ők mutatkoztak be a továbbtanulás előtt állóknak.

Az érdeklődőket rövid előadásokkal, filmvetítéssel, képes bemutatókkal várták. A marcali középiskolákon kívül érkeztek még Kaposvárról, Csurgóról, Siófokról, Nagykanizsáról, Keszthelyről, Balatonboglárról, Barcsról és Fonyódról. A rendezvényre sok szülő, diák és pedagógus látogatott el, éltek azzal a lehetőséggel, hogy itt egyszerre juthatnak sok hasznos információhoz. Horváth Judit és Bresztovszky Miklósné tanárnők - az ötletgazdák-, és a lebonyolításban részt vevő IPR középiskolai átmeneti munkacsoport tagjai pedig megerősítették, hogy jövőre is szívesen megrendezik ezt a sikeres programot.

Képek!


2012. szeptember 24.

Takarítási Világnap

Szorgos kezek vették birtokukba a Noszlopy iskola udvarát és közvetlen környékét. A takarítási világnapon a tisztaságszerető diákok szemetet szedtek és csinosították az alsós és felsős udvarrészeket. " Jó lenne, ha nem lenne szükség ilyen világnapra." – mondta az egyik kisdiák. Szerencsére nem sok dolguk akadt. Munkájukért iskolapénzt, petákot kaptak. Képek!

Iskolai diákönkormányzat


2012. szeptember 15.

Hétfőn tartotta első gyűlését az iskolai Diákönkormányzat.

Horváth Zoltánné diákönkormányzatot segítő pedagógus kiosztotta a tanév diákönkormányzati munkatervét. Az osztályok képviselői megbeszélték a tanév feladatait. A hagyományos programok mellett újdonság is szerepel. "A virágos Marcaliért" pályázat keretében a szorgalmas diákok Marcali várost és természetesen iskolájukat is virágokkal szépítik a tanév során.

Patkó Imre igazgatóhelyettes az iskolai pénzről a petákról beszélt az osztályképviselőknek. Elmondta, hogy petákot továbbra is a közösségben végzett munkáért lehet kapni, amit az iskolabüfében, papírboltban, könyvesboltban, sportboltban, strandon lehet felhasználni.

Szijártóné Wirth Brigitta tanárnő ismertette, hogy folytatódik az iskolai szelektív hulladékgyűjtési program az úgynevezett "Zöld pötty". Legtöbb kupakot, PET-palackot és elemet gyűjtő osztály pénzjutalomban részesül, melyet közösségi programokra lehet felhasználni.

Az idei tanév is sok érdekes programot nyújt a diákoknak, ha mindezt megvalósítják tartalmas és színes tanév vár rájuk. Képek!


2012. szeptember 14.

Pályaválasztási börze a Noszlopyban …

Pályaválasztási börzét rendezünk a marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában 2012. szeptember 29-én délelőtt 9-12 óráig. Zala és Somogy megye 16 középiskolája fogadta el meghívásunkat és mutatják be iskoláikat a szülők, tanulók és pedagógusok számára. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2012. szeptember 07.

Noszlopys diákok vidám műsora

2012. 09.05-én A Noszlopy Gáspár Általános és Művészetoktatási Iskola 3. b osztályos tanulói nyitották meg az anyatejes táplálás világnapi rendezvényét a Marcali Városi Kulturális Központ nagytermében. A Varró Dániel -kisgyermekes szülőknek írt - verseiből összeállított vidám műsor nagy tetszést aratott. A műsort összeállította és a gyermekeket felkészítette: Kiss Csabáné tanító. Köszönjük a sok nevetést, tapsot és a szíves vendéglátást. További képek!

2012. szeptember 03.

Évnyitó ...

Ma reggel a szokásos évnyitó ünnepséggel megkezdődött az új tanév a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában is. Három elsős osztály indul a 2012/2013 –as tanévben az iskolában. A nyugállományba vonult Strébl Nimródné helyett, Szilágyi István főigazgató látja el az igazgatói teendőket az intézményben. Változás történt az igazgatóhelyetteseknél is. Szeptembertől Patkó Imre az igazgatóhelyettes a felső tagozatnál, és Kovácsné Hajdu Gyöngyi az igazgatóhelyettes a művészeti iskolában. Továbbra is Kiss Csabáné az igazgatóhelyettes az alsó tagozatnál. További képek!

Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán