2013. december 17.

Olvasás hete

Az idén is megrendeztük december 9-13. között a hagyományos olvasás heti vetélkedőket. Az idén is kijelöltünk minden évfolyam számára elolvasásra egy irodalmi művet.

A megadott irodalmi művek: mesék, meseregények, regények mindegyike az adott korosztálynak való, szerethető s egyben színvonalas, magyar szerző műve: 2.o.– Balázs Béla: A hét királyfi 3.o.– Janikovszky Éva: Cvikedli 4.o.– Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika 5.o.– Darvasi László: Trapiti 6.o.– Fekete István: A koppányi aga testamentuma 7.o.– Fekete István: Hajnal Badányban 8.o.– Janikovszky Éva: Szalmaláng. A feldolgozott művek által szeretnénk megszerettetni, élményszerűvé tenni az olvasást. A vetélkedők játékos feladataival sikerült jó hangulatot teremteni. Az osztályokat képviselő 3 fős csapatok valamennyi tagja emlékezetes délutánt töltött el a könyvtárban.

Az eredménytábla: mellékletben

Képek az alábbi linken:


2013. december 14.

Adventi beszélgetés a Noszlopyban

2013. december 12-én délután a Noszlopy iskola könyvtárában adventi beszélgetésre gyűltek össze az iskola nyugdíjas pedagógusai. 21 egykori kollégánk és a vendéglátók egy kis meglepetés műsor után- melyet a 4. c tanulói adtak elő- néhány meghitt órát töltöttek együtt. Az ünnepi ráhangolódást Nagyné Réti Ildikó gyönyörű karácsonyi éneke készítette elő. Az örömtől sugárzó arcokat látva elhatároztuk, hogy a következő adventi időszakban is megismételjük ezt a kedves estét. További képek!

2013. november 27.

Noszlopysok Nyugat-Európában

Vasárnap este indultak útnak a Noszlopy iskola német nyelvet tanuló diákjai a TÁMOP 3.1.4-12/2-0606 pályázat keretében megvalósított ötnapos nyugat-európai körútjukra. csoport 20131126 Ausztriában Innsbruck városával ismerkedtünk meg, megcsodáltuk a várost körülvevő havas hegyeket is. Lichteinstein és Svájc érintése után érkeztünk meg szálláshelyünkre. A második nap Luzernben bolyongtunk a tükörlabirintusban, megnéztük a gleccserkertet, a vierwäldstatti fedett fahidat, majd elutaztunk a Rajna-vízeséshez, este pedig megcsodálhattuk Stadt am Rhein városka karácsonyi díszbe öltözött középkori főutcáját. Izgatottan várjuk a következő napok programjait. Tovább!


2013. november 25.

Suli tenisz  …

Szombaton Pécsen játszottunk az országos iskolatenisz bajnokság nyugat régió versenyén. A cél iskolánk,városunk képviselése mellett tapasztalatszerzés és a játék öröme volt, amit bőven sikerült túlszárnyalni. Minden indulónk nyert meccset és dobogós helyezéseket is szereztünk. Eredményeink: 3.osztály fiúk 1.hely Vincze Martin 3.osztály lányok: 2.hely Papp Fruzsina Vigaszágon: 1.hely Borosán Dorottya 2.hely Horváth Brigitta 3.hely Bedő Misell Lea és Balogh Nóra Felkészítő :Magyar Viktor További képek!


2013. november 22.

Idegen nyelvi szövegértési verseny a Noszlopyban

November 21-én rendeztük meg a Noszlopy iskolában az idegen nyelvi szövegértési versenyt. Angol és német nyelvből versenyeztek a kistérség ötödik és hatodik osztályosai. Közel ötvenen fogadták el meghívásunkat. Ügyesen értelmezték az idegen nyelvi szövegeket és oldották meg a hozzá kapcsolódó feladatokat.

A következő eredmények születtek:

Német nyelv 5.osztály: 1. Kócza Pálma     Noszlopy iskola, 2. Megyeri Ádám   Noszlopy iskola 3. Légrádi Emese  Mikszáth iskola

Német nyelv 6. osztály: 1. Leoni Marco     Balatonkeresztúr, 2. Horváth Dárius Noszlopy iskola, 3. Ámmer Fanni   Mikszáth iskola

Angol nyelv 5. osztály: 1. Tombor Máté   Mikszáth iskola, 2. Illés Adorján   . Fonyód, 3. Szabó Alexandra  Noszlopy iskola

Angol nyelv 6. osztály. 1. Baranyi Liána   Mikszáth iskola, 2. Kovács Niki       Fonyód, 3. Hosszú Regina  Mikszáth iskola

További képek!


2013. október 02.

Klenóczki Anna a diákpolgármester!

Szeptemberben megalakult a Noszlopy iskola új diákönkormányzata. Ebben a tanévben az iskola diákönkormányzatának tagjai titkos szavazással választották meg iskolánk diákpolgármesterét. A jelöltek ismertették az eddig végzet munkájukat és elmondták, hogy miért szeretnének diákpolgármesternek lenni. A legtöbb szavazatot Klenóczki Anna 8.a osztályos diákunk kapta. Anna elmondta, hogy nemcsak az iskolai diákélet állandó szervezője és aktív résztvevője, hanem számos városi rendezvényen is képviselte iskolánkat. A diák-alpolgármesterek Suchmann Barbara 8. b és Bácsics Regina 8. c osztályos diákok lettek. A Noszlopy iskola diákpolgármesterének és segítőinek gratulálunk és a tanévben jó munkát kívánunk!

Népmese Napja

Hétfőn a Noszlopy iskola 3.b osztálya színvonalas műsorral emlékezett Benedek Elekre, a nagy mesemondóra az iskolarádióban. A népmese napján a 3. és 4. osztályosok mesedélutánra hívták kisebb társaikat. A napot az óvó nénik A só című mese bábelőadása zárta. Képek!

Takarítási Világnap

Minden évben szeptember végén van a takarítási Világnap. Ezen a napon takarították a Noszlopy iskolában a diákönkormányzatos diákok a felsős iskolaudvart. A kisebbek a nyáron megszépült alsós udvaron szedték össze a szemetet. Szerencsére nem sok dolguk volt. " Kérünk benneteket is, hogy figyeljetek oda környezetetek tisztaságára! A hulladékot és a szemetet a szemétgyűjtőkbe dobjátok, így óvjátok iskolátok és otthonotok környékét." - hangzott el a sulirádióban. A segítők munkájukért petákot és használtelem gyűjtődobozt kaptak.


2013. szeptember 29.

Pályaválasztási börze a Noszyban!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Pályaválasztási Börzét szervezett a Marcali Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a KLIK Marcali Tankerülete. Meghívásunkat 17 Somogy és Zala megyei középiskola fogadta el. Ők mutatkoztak be a kistérség továbbtanulás előtt álló 7-8. osztályos diákjainak és szüleiknek. A nagy érdeklődés mellett lezajlott eseményen sok hasznos információt szereztek a gyerekek.Képek!


2013. szeptember 27.

Noszlopy napok az alsóban

Jó hangulatú, vidám, napsütéses hetet zártunk. Volt minden, ami sportos, játékos, tréfás, gondolkodtató. Reggeli tornával kezdtünk minden napot, délután aszfaltrajz verseny, homokvárépítés, iskolakör futás várt az osztályokra. Látványos sorversenyekben próbálhatták ki ügyességüket a gyerekek. Hangulatos, szurkolástól hangos focimeccseket is vívtak évfolyamonként. A fárasztó délutánok után mindenki vidáman vehette át a megérdemelt jutalmakat. A hetet a 3.c osztály Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek c. meglepetés műsora zárta. (felk.: Csentei Gabriella) Képek: Sebestyén Orsolya Képek!


2013. szeptember 26.

Mesetúra ...

Kedden délután a noszlopys alsósok Mesetúra keretében a Mesék birodalmába barangoltak. Meseország lakói játékos vándorútra hívták őket. A próbák teljesítését a menetlevélbe került pontokkal igazolták a kacsalábon forgó palota királyának. A hosszú útra mesetarisznyát, batyut és vándorbotot is vittek magukkal. További képek!


2013. szeptember 23.

Pályaválasztási börze a Noszyban!

Tudod már, merre indulj? Ha nem, gyere el hozzánk!

Pályaválasztási börze Somogy és Zala megye középiskolái bemutatkoznak egy helyen Marcaliban, a Noszlopy Gáspár iskolában! (8700 Marcali, Széchenyi u. 60.)

2013. szeptember 28. 9-12 óráig

Várunk szeretettel minden pályaválasztót és szüleiket!


2013. szeptember 05.

Hajrá új tanév!

2013. szeptember 2-án, 8.00-kor tanévnyitó ünnepéllyel kezdtük az új tanévet iskolánkban.

A három első osztály bevonulását a nyolcadikosok sorfala övezte. Az óvodások őszinte, szívet melengető veresekkel búcsúztak el társaiktól.

Klenóczki Anna 8.a osztályos, Kovács Korina, Nikula Bettina, Tóth Hanna Kata, Sárvári Panna , Gáspár Gellért, Horváth Ádám és Simon Péter 4. b osztályos tanulók vidám hangulatú műsort varázsoltak a kicsiknek. Felkészítőjük: Kiss Csabáné igazgatóhelyettes.

Szilágyi István főigazgató köszöntötte a megjelenteket és összefoglalta a tanév újdonságait. Ezt követően pótolta József Richárd tanuló elismerését, aki az elmúlt tanév végén távolléte miatt nem vehette át jutalmát országos versenyen elért sportteljesítményéért. KÉPEK!

Becsengettek...az új és régi diákoknak megkezdődött a tanév.

” Kívánjuk a húgocskáknak,
öcskösöknek,
ne legyenek szűkiben az
ötösöknek.

Kívánjuk tanárainknak,
hogy vödrökkel
minket nyakon önthessenek
ötösökkel. “

Weöres Sándor


2013. szeptember 03.

Szijártóné Wirth Brigitta a Noszlopy iskola tanára 2013. augusztus 28-án Budapesten a Nemzeti Színházban a BONIS BONA - A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT díj kitűntetésben részesült több éves kiemelkedően eredményes és áldozatos versenyfelkészítő munkája elismeréseként.

Kimagasló teljesítményéhez, melyet elsősorban a természetismereti tárgyak tanításában produkált, gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Noszlopy iskola nevelőtestülete és diáksága


2013. augusztus 29.

Tanévnyitó ünnepélyünket 2013. szeptember 2-án (hétfőn) 8.00 órakor tartjuk.

Megjelenés ünneplő ruhában. A nap egyben az első tanítási nap is, mely az ünnepséget követően tanórákkal folytatódik. Étkezés és bejáró felügyelet lesz már ezen a napon. A felső tagozatosoknak a tanulószobai foglalkozás szeptember 3-tól kezdődik.


2013. augusztus 23.

Tankönyvcsomagok átadása

Értesítjük a kedves szülőket, hogy az új tankönyvellátási rendszer keretében már nem kell a tanévkezdés előtt bejönni a könyvekért. Iskolánk szept. 2-án, az első tanítási napon, osztályszinten fogja a tankönyveket kiosztani.

Kérjük, hogy a befizetést igazoló csekket, bizonylatot hozzák be vagy küldjék el a gyerekekkel, mert csak ennek leadásával kaphatják meg a tankönyvcsomagot.

Az első osztályosok ingyen kapják a tankönyveket.

Ismételten kérjük a szülőket, hogy akinél változás történt a fizetési státuszban – fizetősből ingyenessé vált, és fordítva, ingyenesből fizetőssé vált, az erről szóló igazolást az iskolába bemutatni szíveskedjen!

Füzetcsomag

Sajnos, ebben a tanévben nem kapnak ingyen a tanulók egyik évfolyamon sem füzetcsomagot. Ezt a szülőknek kell megvásárolni, illetve rászorultság estén az illetékes önkormányzatokhoz fordulhatnak segítségért! Ajánlott füzetlista


2013. július 18.

Tájékoztató tankönyvfizetési kötelezettségről

Tisztelt Szülők!

Kérjük, hogy akiknél a tankönyrendelés óta (tavasz), változott a fizetési státusza – ingyenes volt és fizetőssé vált, vagy ellenkezőleg, fizetősből ingyenessé lett – az erről szóló határozatot az iskolában leadni szíveskedjen. A változás oka lehet gyvt megítélése/megszűnése, gyermekek számának változása, tartós betegség megállapítása/változása stb.

Köszönjük segítségüket!Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban

Comenius 

Tovább a projekt oldalára!


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán