2014. augusztus 05.

Tisztelt Szülők!

A 2014/15. tanévben szükséges tanszerek és füzetcsomagok listáját évfolyamokra bontva a mellékletben találhatják.

2014. június 29.

Német nyelvi tábor a Noszlopyban

Június 23-27-ig tartottuk a Noszlopy Gáspár Általános Iskolában a tehetséggondozó német nyelvi tábort. Tizenöt hatodikos tanuló Horváth Zoltánné és Zajcsukné Páhi Katalin vezetésével vett részt a tábor munkájában. Tovább!


2014. június 25.

Kerékpártáborban jártak a Noszlopysok

A Támop 3.1.4 pályázat keretében Zamárdiban töltöttünk 5 gyönyörű kerékpáros napot. A tábor célja a természetben űzhető sportok, kiemelten a kerékpározás megismertetése, megszerettetése valamint a tanulók fizikai aktivitásra, sportos életmódra ösztönzése. Tovább!


2014. június 21.

Erdei iskolában

Mi, negyedikesek, a múlt héten vehettünk részt erdei iskola programon a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban" projekt keretében. Marcaliból indulva Nagycenken fékeztünk le. A Széchenyi Kastélyt és Emlékmúzeumot néztük meg, majd elsétáltunk a Széchenyi Mauzóleumba, ahol a szűk lépcsőn lejutva a sírkamrában nézhettünk körül. Folytatva utunkat eljutottunk Sopronba. Tovább!


2014. június 19.

„Irány az Északi- középhegység!”

Gyönyörű nyári napon nagy izgalommal indultak a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012/-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban" projekt keretében a Noszlopy iskola hatodikosai erdei iskolába, az Északi- középhegységbe. Első állomásuk a veresegyházi Medveotthon kedves lakói, a mackók voltak. Tovább!


2014. június 07.

Idegen nyelvi nap a Noszlopy iskolában

Június 5-én tartottuk az idegen nyelvi napot iskolánkban. A műsorra lelkesen készültek a gyerekek, akik már egy vagy több éve tanulnak idegen nyelvet. Az elsősöktől kezdve a hetedikesekig minden korosztály bemutatott egy német vagy angol nyelvű produkciót. Hallhattunk dalokat, verseket, a diákok bemutatták a tanév során készült projektjeiket, láthattunk humoros jeleneteket és zenés produkciókat is. Színvonalas műsorszámokat mutattak be a gyerekek nagyon jó hangulatban telt a délután. További képek!


2014. június 05.

Sevillában járt a Noszlopy küldöttsége

A spanyolországi Sevilla városa adott otthont a Hand in hand for a wonderful land elnevezésű nemzetközi projekt újabb találkozójának. Mint arról már több cikkben is beszámoltunk, a Noszlopy iskola egy lengyel, angol, török, spanyol, bolgár, szlovén, olasz és német intézménnyel együtt próbál meg új alternatívák után kutatni a környezetvédelem érdekében. Tovább!


2014. május 28.

Öveges József Fizika Verseny országos döntője

2014. május 22-24. között rendezték meg az Öveges József Fizika Verseny országos döntőjét Győrben, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban.

Somogy megyét és a Noszlopy Gáspár Általános Iskolát Bene Fruzsina 8. C osztályos tanuló képviselte, aki 109,5 pontos eredményével III. díjat ért el, ahol a döntőbe jutott 30 általános iskolás közül a 4., a Somogy megyei diákok közül a legjobb eredményt érte el. Teljesítményéhez gratulálunk, és további sikereket kívánunk tanulmányai során!

Tovább!


2014. május 27.

Kaán Károly XXII. Országos Természet- és Környezetismereti Verseny

2014. május 23-25. között Mezőtúron rendezték meg XXII. alkalommal az általános iskolák 5. és 6. évfolyamának az Országos Természet- és Környezetismereti Verseny döntőjét.

A versenyen a 19 megye győztese és Budapestről 6 első helyezést elért tanuló, így összesen 25 fő vehetett részt. Somogy megyét iskolánk, a Noszlopy Gáspár Általános Iskola 6. évfolyamos tanulója Oláh Emese képviselte. A három napos rendezvény programja a következő volt: Első nap: az előzetes terepi munkát 5 perces kiselőadásban kellett bemutatni. Emese előadásának címe: Berek a Balaton mentén. Második nap: az egész napos terepgyakorlat után 75 kérdésre kellett válaszolni a látottakról és hallottakról. Harmadik nap volt az elméleti forduló, amelyhez a Természetbúvár kijelölt cikkein kívül a Nemzeti Parkokat is alaposan ismerni kellett. Zárásként a preparátumok és a diaképek felismerése következett.

Az országos versenyen Oláh Emese a XVIII. helyezést érte el, amelyhez gratulálunk. Felkészítő tanára: Szijártóné Wirth Brigitta


2014. május 20.

Arany Barnabás dobogós

A noszlopys Arany Barnabás 3., Szarka Álmos 10. helyezést ért el az Alapműveleti Matematikaverseny országos fordulóján. Mindkettőjüknek szeretettel gratulálunk. Felkészítő: Kissné Ható Beatrix


2014. május 01.

2014. április 29.

Kaán Károly XXII. Természet-és Környezetismereti Verseny

Április 25-én Kaposváron rendezték meg a Kaán Károly XXII. Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulóját. A Noszlopy G. Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskolát 5. évfolyamon Fazekas Bálint, 6. évfolyamon Oláh Emese képviselte. A versenyzőknek a természetismeret törzsanyagon kívül Kaán Károly életéről, Nemzeti Parkjainkról és a Természetbúvár folyóirat kijelölt cikkeiből kellett számot adniuk tudásukról.

A megyei döntőben: 5. évfolyam Fazekas Bálint holtversenyben I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Szijártóné Wirth Brigitta 6. évfolyam Oláh Emese holtversenyben I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Szijártóné Wirth Brigitta Az 5. és 6. évfolyam 4 első helyezettjének külön versenyéből került ki az országos döntő résztvevője. Somogy megyét a Mezőtúron megrendezésre kerülő Országos versenyen az idei tanévben is Oláh Emese 6. évfolyamos tanuló képviseli.


2014. április 25.

A Kalmár László és Alapműveleti Matematika Verseny Somogy megyei eredményhirdetése, Marcaliban …

Tegnap rendezték meg a Kalmár László és Alapműveleti Matematika Verseny eredményhirdetését a Marcali Művelődési Házban. Tovább!


2014. április 17.

Tájékoztató a beiratkozásról

Az általános iskolai beiratkozás ideje, helyszíne, a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok Tovább!

Tájékoztató az erkölcstan, hit-és erkölcstan oktatásról

A hit-és erkölcstan oktatásával kapcsolatban intézményünkkel a következő egyházi jogi személyek vették fel a kapcsolatot, jelezve, hogy szülői igény esetén vállalják iskolánkban a hit-és erkölcstan oktatását: Tovább!

2014. április 16.

Beiratás ...


Versenyeredmények a Noszlopyban

Az elmúlt időszakban több magyar nyelvi versenyen is megmérettethették magukat tehetséges tanulóink. A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Nyelvész anyanyelvi tanulmányi versenyének megyei fordulójára 17 tanulónk jutott be. Közülük a legsikeresebb Tombor Zsófia 7.b oszt. tanuló 1. helyezést ért el.

Mészáros Sarolta 6.b-s a 7., Oláh Emese 6.a-s a 9., Bene Fruzsina 8.c-s a 9. helyen végzett. Tombor Zsófi részt vehet a Szegeden megrendezésre kerülő országos versenyen. A rangos Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulójára 4 tanulónkat hívták be az iskolai versenyeredményük alapján. Tombor Zsófia a hetedikesek 1. helyezettje, Bene Fruzsina a nyolcadikos korosztály 2. helyén végzett. Az első helyezett automatikus továbbjutója az országos döntőnek, de a pontszámok alapján a versenyszervezők dönthetnek a második helyezett behívásáról is. Mészáros Sarolta a hatodikos korosztály 7., Szabó Rebeka a hetedikes korosztály 16. helyezettje.


2014. április 14.

Iskolanyitogató a Noszlopyban

„Iskola, iskola,
ki a csoda jár oda?”

Nemcsak Gyurkovics Tibor versében hangzott el a sokat hallott kérdés. Hétfőn megtapasztalhatták az iskolánkba készülő nagycsoportos óvodások és szüleik is, akiket meghívtunk, hogy betekinthessenek iskolai életünkbe. Nem is tudjuk, ki izgult jobban, anyuka, apuka vagy a kicsik. Érkezésükkor piros, kék, zöld színű tojást kaptak, ami egyrészt jelezte az ünnep közelségét és azt, hogy melyik tanterembe várják már nagy izgalommal és szeretettel őket az első osztályosok és a tanító nénik. Tovább! | Képek!


2014. április 14.

Megyei honismereti vetélkedő a Noszlopyban

Április 11-én rendeztük meg a Somogy ezer éve honismereti vetélkedő megyei döntőjét a Noszlopy Gáspár Általános Iskolában. A rendezvény iskolánkban már 7 éves múltra tekint vissza, azóta szervezzük azzal a céllal, hogy a felső tagozatos gyerekek ismerkedjenek meg a tananyagon túl is megyénk, távolabbi és közelebbi lakóhelyünk múltjával, néprajzával, régészeti lelőhelyeivel és jelenével. Tovább!

2014. április 12.
Április 8-án mutatták be a nyolcadikosok kampányműsorukat és jelöltjüket a diákigazgató választásra. Nagyon érdekes bemutatkozásokat láthattunk. A három jelölt közül - Klenóczki Anna 8.a, Suchmann Barbara 8.b és Vajai Kitti 8.c - Anna kapta a diákoktól a legtöbb szavazatot, így ő lesz a diákigazgató április 16-án. További képek!

2014. április 09.

Matekos hírek ...

A Varga Tamás Matematikaverseny megyei fordulójának eredményei: Szarka Álmos 1., Kollár Martina 3., Bene Fruzsina 4. helyezés A Kenguru Matematikaverseny megyei fordulójának eredményei: Szarka Álmos 1.,Tóth Emma 3., Arany Barnabás 5., Oláh Emese 6., Ősz Zoltán 9. helyezés

Mindenkinek gratulálunk!


2014. március 22.

Kalmár László Matematikaverseny


2014. március 20.

Kenguru Matematikaverseny


2014. március 17.

Megemlékezés március 15-e tiszteletére - képekben


2014. március 11.

Noszlopys tanulók sikerei a Zrínyin

Szombaton ünnepélyes keretek között hirdették ki a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei döntőjének eredményeit a kaposvári polgármesteri hivatal dísztermében. Az ünnepségre a mi iskolánkból hívták be a legtöbb diákot a megyéből. Tovább!


2014. február 27.

Zrínyi Ilona Matematikaverseny a Noszlopyban

Február 21-én tartották a Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny megyei fordulóját a Noszlopy Gáspár Általános Iskolában. Megyénkben 7 helyszínen oldották meg az írásbeli feladatlapokat a tanulók. Idén először már a második osztályosok is részt vehettek a megmérettetésen, a legidősebbek pedig már érettségi előtt állnak. Iskolánkban 182 diák versenyzett, 11 iskolából. A feladatok javítása és értékelése után március elején lesz Kaposváron a megyei eredményhirdetés, ahova évfolyamonként hívják majd be az egyéni és a csapatversenyben legjobb helyezést elért tanulókat és felkészítő tanáraikat. Tovább!

2014. február 22.

Köszönet a támogatásért

A Marcali Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Noszlopy Gáspár Alapítványa és Szülői Munkaközössége tisztelettel megköszöni az alapítványi bál sikeres megvalósításának segítését. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik támogatói jegyek vásárlásával, szervező munkával járultak hozzá az esemény megrendezéséhez. Köszönjük a Főnix zenekar és Pál Csaba színvonalas produkcióját és szerénységét.

A teljesség igénye nélkül soroljuk fel partnereink nevét. AX & AX Borászati Kft. Bardan BT. BAUSTIL-ÉP 2010 Kft. Bedő Ferenc Bödő Lajos Budmil Centrál Fotó Csicskó Ákos Csoba Papír Kft. Dóra Barkács Dr. Suchman Tamás Élő György Európa Pék Kft. Éva - Evelin Fodrászat Fábos Jánosné Fehér Fivérek Főnix Élelmiszer Üzlet Főnix Zenekar Frézia Virágüzlet Grafovill Kft. GYÉK 2000 Kft. HALM BT. Harmónia Női Fitness terem Hársfa Patika Herceg Gumiszerviz Hosszú András I.R. T. Kft. Keszthely Industrie Elektrik Kft. K&H Bank Zrt. K&H Biztosító Zrt. (Borosán Gáborné) Kampó Horgászbolt Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet Kett Gábor Kézművesek Boltja Király Csilla Klenotech-Bau Kft. Kovács Bernadett Kovács Fotó Krix László Krujber Judit Kurucz László LANOCAR Autóalkatrész és Szerviz Lóki Csárda Mali István Marcali Csarnok Kft. (Kiss László) Marcali Közös Önkormányzati Hivatal Marcali Plébánia Marcali Takács Sütöde Kft. Városi Kulturális Központ Meiszterics Jánosné MEKITO Kft. MELKA Elektronika (Szabó Attila) Nemes Endre Nemes Optika Ősz Bútor Palacskó Attila Parázsó Gravír Partner Autósiskola Perfecto Divatáru Piccoló Söröző Pintér Autószerviz-Autósbolt Potyondiné Györe Helén Robinson Pizzéria Vöröskereszt Marcali Sárváriné Herczeg Katalin Saubermacher Marcali Kft. SOMI Játék Somogy Takarék Somogyvári Optika Spilák Albert Strómajer Katalin Szántó György Virágüzlet Szántó Zöldségüzlet Szita Gabriella kozmetikus Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola TEKLA Kft. Tóth Alexandra műköröm építő Tóth Beáta Tüske Gáborné Balatonújlak Vegyes Diszkont Varga László VIDEOTON Marcali Viktória Sport Vörös Edina Alakvarázs Stúdió Z+D Kft. ZIEHL-ABEGG Kft.


2014. február 14.

Noszlopys továbbjutó a Szép Magyar Beszéd elnevezésű versenyen

Február 12-én tartották Kaposváron a KLIK Kaposvár Megyeközpontú Tankerülete által szervezett Szép Magyar Beszéd elnevezésű verseny területi fordulóját. A marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskolát Bellai István 8.c osztályos tanuló képviselte. (felkészítő tanára: Kovácsné Horváth Zsuzsanna). A Barcs-Nagyatád-Marcali-Csurgó környéki iskolák résztvevői közül egy juthatott tovább a regionális fordulóra. A versenyzők feladata nem volt könnyű, egy esszét vagy tanulmányt kellett felolvasniuk. István nagy sikerrel adta elő Babits Mihály: A stílus gazdagsága című tanulmányát, így ő lett a továbbjutó. A háromnapos regonális forduló áprilisban lesz Balatonbogláron. Sok szeretettel gratulálunk Istvánnak az elért eredményéhez és további sikeres versenyzést kívánunk.

Farsang a Noszlopyban

Február 8-án és 9-én tartottuk a farsangot az iskolában. Szombaton az alsósok, vasárnap a felső tagozatosok vettek rajt részt. A piciknél 6 csoportos és közel 70 egyéni jelmezes felvonulását láthatták az érdeklődők. Itt a csoportos beöltözők tortát, az egyéni versenyben a legjobbak pedig tárgyjutalmat kaptak. Köztük volt a Katicabogár, a Virág, a Madárijesztő és a Rőzsehordó lány. A felső tagozatos osztályok közül 11 csoport mutatta be produkcióját. Ők mindannyian kaptak a finom süteményekből és tortákból.

A három legjobbat értékelte a zsűri, ők voltak az 5.a osztály - Hömpölő cirkusz, az 5.b osztály - Noszlopy-manók és a 6.b osztály - Alfától Omegáig produkciói. A jelmezes felvonulás után mindkét nap disco, játékterem, tombola várta az érdeklődőket. Nagyon jó hangulatban telt el a két délután, a gyerekek is és a vendégek is jól szórakoztak.

Képek: Felsős -1 | Felsős-2 | Alsós-1 | Alsós-2


2014. január 29.

Beszámoló a „természetközeli sporttáborról, sítáborról”

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0606 "Innováció Marcali általános iskoláiban"pályázat keretében 2014. január 18-tól- 22.-ig a festői szépségű és minden téli sportlehetőséget kielégítő Turracher Höhén sítáboroztunk Ausztiában. A tábor fő célja a síelés megismertetése, a gyerekek állóképességének, mozgáskultúrájának fejlesztése volt a természetben. Tovább!

További képek!


2014. január 28.

Az angliai Bristolban folytatódott a Noszlopy uniós projektje

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy a Noszlopy Gáspár Általános és Művészetoktatási Iskola sikeres pályázatával a Hand in hand for a wonderful land elnevezésű európai uniós projekt részese lett.

A programban 9 ország képviselői vesznek részt: Szlovénia, Anglia, Németország, Spanyolország, Lengyelország, Olaszország, Bulgária, Törökország és Magyarország 1-1 általános, illetve középiskolája dolgozik azért, hogy angol nyelven felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Tovább! | További képek!


Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban

Comenius 

Tovább a projekt oldalára!


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán