2014. december 16.

Olvasás hete

Iskolai hagyományaink része az olvasás hete. December 8-12 között a hét minden napjára szerveztünk egy-egy vetélkedőt az iskolai könyvtárban. A 2-8. osztályosok 3 fős csapatai mérték össze tudásukat az előzetesen elolvasott irodalmi mű tartalmáról. A gyerekek örömmel olvasták Balázs Béla, Janikovszky Éva, Darvasi László, Fekete István, Lázár Ervin műveit, nagyon felkészülten, lelkesen vettek részt a vetélkedőkön. Eredmények a mellékelt táblázatban. Képek az alábbi linken!


2014. december 10.
Vidám hangulatban kezdődött a pénteki nap a Noszlopyban, ugyanis a Mikulás és segítő, a vidám krampuszok pontosan becsengetésre megérkeztek. Mézeskalácsot és szaloncukrot osztogattak a jó gyerekeknek, a rosszak pedig virgácsot kaptak. A nap fénypontja a kicsik és nagyok jelmezversenye volt. A gyermek zsűri a legötletesebb jelmezeseket oklevéllel, és természetesen csoki mikulással jutalmazta. A kis manók, krampuszok, rénszarvasok, mikulások és angyalkák boldogan járták végig az osztályokat, ahol hatalmas sikert arattak Képek!

2014. december 01.

Idegen nyelvi szövegértési verseny a Noszlopy iskolában

Tegnap délután rendeztük meg a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában a körzeti idegen nyelvi szövegértési versenyt. Közel negyven ötödikes és hatodikos kisgyerek nevezett a megmérettetésre angol és német nyelvből. Feladatuk nem volt egyszerű. Tovább!


2014. november 25.

Bolyai országos 2. hely!

Arany Barnabás, Bödő Lajos, Mészáros Sarolta és Oláh Emese csapata 2. helyezést ért el az országos (Kárpát-medencei) Bolyai Matematika Csapatversenyen, melyet november 22-én rendeztek meg Budapesten. A délelőtti írásbeli forduló után hat csapat került be a délutáni szóbelire, és az összesítés alapján kialakult a végleges sorrend. A noszlopys diákok 35 megye, illetve budapesti kerület versenyzői közül érték el ezt a szép eredményt. Felkészítő tanár: Kissné Ható Beatrix Tanár: Molnár Erzsébet Tovább!

Bolyai csapatverseny megyei eredményei

X.17-én rendeztük meg iskolánkban a Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulóját. Iskolánk 6 csapattal vett részt a versengésben. Köszönhetően a szorgalmas felkészülésnek a következő eredmények születtek: Tovább!

2014. november 17.

Újabb TÁMOP továbbképzés a Noszlopyban

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012/-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban" projekt keretében ismét tudásgyarapítással töltöttek három napot a Mikszáth és Noszlopy pedagógusai. Ezúttal Somogyvárról és Kaposvárról is csatlakoztak kollégák a marcali nevelőkhöz. A téma " Az olvasástechnika, szövegértés és szövegalkotás kompetencia fejlesztését segítő korszerű tanítási-tanulási módszerek, eljárások, technikák" című képzés volt. Ezzel a programmal párhuzamosan Somogyváron, a hét elején pedig Kaposváron bővítették ismereteiket tanáraink „Családdinamikai ismeretek a pedagógiai munkában" és „Művészetoktatás - az élménypedagógia, drámapedagógia, kooperatív csoportmunka és a projektmódszer jegyében multimédiás használati eszközök alkalmazásával" című foglakozásokon. A projekt keretében 51 fő továbbképzése valósul meg. Tovább!


2014. november 07.

Nagy Alexandra sportsikerei

2014. szeptember 23-én rendezték meg a Megyei Duatlon Diákolimpiát Kaposvár-Desedán, ahol Nagy Alexandra 5.a osztályos tanuló a gyermek korcsoportban egyéni 4. helyezést ért el.

Csapatban első helyen végeztek mikszáthos társaival, Vörös Fannival és Szántó Júliával. Ezzel az eredménnyel bejutottak az országos versenyre. 2014. október 11-én rendezték meg az Országos Duatlon Diákolimpiát Rádpusztán. Egyéniben Alexandra a 156 induló közül a 28. helyen végzett, csapatával pedig 4. helyezést értek el. Gratulálunk az eredményekhez és sok sikert kívánunk a folytatáshoz!

Képek!


2014. november 03.

Csak a tanítás szünetelt…..

Csak a gyerekzsivaj és a tanórák rendje hiányzott a Noszlopyban az elmúlt héten a munka azonban nem. A 4. c osztály két apukája befejezte a régi épület emeletén lévő ajtók mázolását. Eltűntek az elmúlt évtizedek használata során keletkezett repedések, csillog-villog az összes osztályterem bejárata. Festők keze nyomán szépült meg a kistorna (korábban kazánház) helyisége is.

Ez a beruházás a Vadvirág Alapítvány finanszírozásában valósult meg. Régi vágyunk vált valóra azzal is, hogy a poros, kopott, egészségtelen padlószőnyeget laminált padlóra cseréltük a gyógytesis teremben. E a feladat karbantartóinkra hárult. Köszönet az elvégzett felújításokért. Nem csak fizikai munka zajlott az iskolában az őszi szünet idején. Az erre a feladatra szerveződött team befejezte a referenciaintézményi minősítéssel járó pályázati anyag elkészítését és azt határidőre rögzítette a megadott felületen. Tovább!


2014. október 25.

Papírgyűjtés

Kedden szép időben kezdték a papírgyűjtést a noszlopys diákok. A sürgés-forgás délutánig tartott. A szorgalmas szülők és diákok 2 és fél konténer, vagyis 16 tonnánál több papírt gyűjtöttek. A papír árát osztályprogramokra fordítják a gyűjtők. A papír gyűjtését ebben az évben is diákönkormányzat szervezte. Tovább!


2014. október 22.

Sportkirándulás ....

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012/-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban" projekt Sportkirándulások keretében kihasználva az alkalmat, hogy végre az esőfelhők egy kicsit eltávolodtak az égről, buszra pattant a 3.a és 3.c osztály. Útjuk célja Balatonboglár volt. Tovább!


2014. október 20.

Egészségnap

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0606 – Innováció Marcali általános iskoláiban projekt keretében újabb nagyszerű program valósulhatott meg a Noszlopy iskolában. Ezúttal egy félévente hagyománnyá vált egészségnapra került sor 2014. okt. 18-án. A zenés bemelegítés jó alapot adott a nap kezdetéhez. Az iskola apraja-nagyja élvezte a mozgás gyönyörűségét. Ezt követően osztályaikba vonulva játszhattak társas- és memóriajátékot az egészséges táplálkozással kapcsolatban, bemutathatták és kipróbálhatták a terítés szabályait, gyümölcs-és zöldségsalátát, almakompótot, gyümölcskoktélt kóstolhattak és készítettek, zöldségekből szobrászkodtak. Tovább!


2014. október 16.

Sportkiránduláson ...

Még alig pihenték ki a Labdajátékok fáradalmait, máris újabb élmény várta a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012/-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban" projekt keretében a gyerekeket, akik a Sportkirándulások program alkalmával Szőcsénypusztán töltöttek egy napot. Az erdei környezetben megvalósított gyalogtúra, a vadaspark meglátogatása, sportversenyek, vetélkedők és akadályverseny tették felejthetetlenné a napot. A kimerítő foglakozások után jól esett a finom ebéd. A rendezvény célja a környezeti nevelést, fenntarthatóságot szolgáló, környezettudatos tanórán kívüli tevékenységek támogatásának ösztönzése volt. Tovább!


2014. október 15.

Labdajátékok ...

A felső tagozatosok után a kicsik számára is megszervezték az „Alkalomszerű – szabadtéri – jellegű mozgásos tevékenységek, labdajátékok" programját a Noszlopy iskolában.

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012/-0606 „Innováció Marcali általános iskoláiban" projekt keretében 12 osztály több mint 200 tanulója küzdött, játszott, fejlesztette képességeit. A lényeg, hogy mindehhez labda kellett. A zsámolylabdától a guggolós labdáig, a labdacicán át még sok féle lehetőség várta a tanulókat.

A cél: A játék fejlessze a tanulók mozgásos cselekvési biztonságát, alapvető mozgás- és feladatmegoldó képességét. Elégítse ki a tanulók mozgásszükségletét. Váljon számukra igénnyé a mindennapos mozgás és a szabadidő hasznos eltöltése. Az elvárt eredmény: Mozgásuk kulturálódjon, ismerjék fel a testnevelés és a sport egészségügyi és prevenciós értékeit.

A fizikai és érzelmi biztonság megteremtésén keresztül a testnevelés tantárgyhoz fűződő pozitív attitűdök erősödjenek. A játék alkalmas terület a konfliktusok kezelésére, a társas interakciók, a feladatokkal járó fizikai kontaktusok, a közösségi sikerélmények, szabályok betartására, a durva játék, viselkedés megelőzésére, kezelésére. Közben erősödik a közösséghez tartozás élménye, a közösségért végzett tevékenység öröme.

A nap végén mindenki fáradtan, egészségesen, de élményekkel tele indult haza. Képek!


2014. október 04.

Vidám búcsú - Véget ért a Tempus Közalapítvány projekttalálkozója a Noszlopyban

A szerdai hajóút után csütörtökön is színes programok várták a „Hand in Hand for a Wonderful Land" elnevezésű környezetvédelmi projekt résztvevőit. A lengyel, szlovén, török, német, angol, spanyol, bolgár és olasz küldöttség diák tagjai megtekinthettek egy rendkívüli angolórát, ami remek lehetőséget adott a közös nyelv gyakorlására. A délelőtt további részében az első projektév eseményeit összefoglaló prezentáció bemutatására került sor az iskola könyvtárában, majd hivatalosan lezárták a magyar találkozót. Tovább!


2014. október 02.

Táncházban voltak ma a Noszy vendégei …

Ma délután a Noszlopy táncosai tartottak bemutatót a Bojtár Zenekar közreműködésével a Comenius program részvevőinek, majd táncba hívták őket. Tovább!


2014. október 02.

Balatoni hajóúttal folytatódott a Tempus közalapítvány projektje

Harmadik napjához érkezett a „Hand in Hand for a Wonderful Land" elnevezésű nemzetközi projekttalálkozó a Noszlopyban. A 8 ország küldöttei, kiegészülve magyar gyerekekkel, délelőtt egy játékos szellemi vetélkedőn vehettek részt az iskola tornatermében. Az ötletes feladatok elvégzése mellett kiváló lehetőség nyílt az angol nyelv gyakorlására is. Tovább!


2014. október 01.

ISMERKEDÉS, MUNKA, JÓKEDV - Kezdetét vette a Noszlopyban a Tempus Közalapítvány projekttalálkozója

Mint arról már tegnapi cikkünkben beszámoltunk, megérkeztek Marcaliba a „Hand in Hand for a Wonderful Land" elnevezésű nagyszabású nemzetközi környezetvédelmi projekt résztvevői. Lengyelország, Szlovénia, Olaszország, Németország, Anglia, Törökország, Bulgária és Spanyolország küldöttségeit már az első napon színes programokkal várta a házigazda Noszlopy iskola Fehér-Kun Andrea projekt-koordinátor vezetésével. Tovább!


2014. szeptember 30,

Megjöttek a vendégeink …

A MARCATO dobosai és persze a Noszlopy diákjai, tanárai fogadták Comenius program résztvevőit. Szilágyi főigazgatóúr köszöntő szavait követően, a rendezvény sikeréért sokat tevőknek adott át egy-egy elismerő oklevelet. Az iskolai kezdést követően a Városházán folytatódott a program ahol Dr. Sütő László Marcali Város polgármestere köszöntötte a vendégeinket. Tovább!


2014. szeptember 28.

TÁMOP továbbképzés a Noszlopyban

TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0606 azonosító számú "Innovatív iskolák fejlesztése" című pályázati program keretében került sor csütörtökön, pénteken és szombaton tíz marcali pedagógus képzésére. A képzés célja: A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzés megvalósítása, melynek során, előtérbe helyezve a pedagógiai-módszertani megújulást, az önfejlesztést a köznevelési törvényben megfogalmazott új nevelési feladatokhoz kapcsolódó ismeretek kerültek átadásra. A részvevők megismerkedtek a korszerű testnevelés – mindennapos testnevelés, a rekreációs és élethosszig tartó testmozgások elsajátíttatásának teendőivel. A program kapcsán elméleti és gyakorlati feladatokat is végrehajtottak. A három napos munka után kissé fáradtan, de jó hangulatban búcsúztak egymástól a kollégák.


2014. szeptember 17.

Diákpolgármester választás

Tegnap a Noszlopy iskola diákönkormányzati képviselői titkos szavazással megválasztották iskolánk diákpolgármesterét. A 4 diákpolgármester-jelölt bemutatkozott és ismertette idei programját. A legtöbb szavazatot Tóth Emma 8. c osztályos tanuló kapta. Emma nagyon örült és megköszönte diáktársai bizalmát. Megígérte, hogy többi 3 vezetőtársával együtt méltón képviselik diáktársaikat és számukra nagyon jó szabadidős programokat szerveznek.


Iskolai hírekTanulmányi versenyekPályázatokHirdetésekRendezvényekHonismereti vetélkedő Korábban

Comenius 

Tovább a projekt oldalára!


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán