2016. június 13.

Gyereknap a Noszlopy alsó tagozatán

Hétfőn reggel égett a tűz a Noszlopy iskola udvarán, egy embert mentettek kötélen a kémia terem erkélyén át! Persze ez csak a gyereknapi tűzoltóbemutató része volt, melyet a marcali tűzoltólaktanya lánglovagjai mutattak be számunkra!
A bemutatót sok-sok érdekes program követte.
A délelőtt folyamán Táskai János hangfürdőjén merülhettek el a gyerekek a “hangok tengerében”. Nagy Róbert és tanítványainak ju-jitsu bemutatóját élvezhették a lurkók és nagy örömükre ki is próbálhatták a szőnyegen való “küzdelmet”. A Bogyó Gábor, Bogyó Gergő és Lánginé Vincze Bernadett vezette íjászaton célra lőhettek és a zene iskola pedagógusainak és növendékeinek bemutatóján különféle hangszerekkel ismerkedhettek a diákok.
A déli pizzázás után következett a sorverseny. Az idei vizes VB-t alapul véve és a szikrázó napsütést kihasználva vizes feladatokban versenghettek egymással az évfolyamok. A mókás versenyhez jónéhány szülő is csatlakozott a gyermekek nagy örömére. Közben az éppen nem versenyző évfolyamok különböző kézműves foglakozásokon vehettek részt, melyet vállalkozó szellemű, ügyes kezű anyukák irányítottak. Arcfestés, csillámtetoválás, rizs- és filckép készítés, keresztszemes hímzés, fakanálbáb és filcfigura barkácsolása volt a repertoáron. Mozsárné Kutor Veronika jóvoltából népi fajátékokkal mulatták a gyerekek az időt, folyadékhiányukat pedig Nemes Endre támogató segítségének köszönhetően csillapították.
Köszönjük a sok-sok segítséget, hogy ez a nap ilyen vidám hangulatban, élményekkel telve megvalósulhatott!
Külön köszönet az Industrie Elektrik Kft-nek, hogy asztalaikat és padjaikat rendelkezésünkre bocsájtották, a Mester étteremnek a finom pizzáért!

Képek itt érhetőek el.


Diáknapi túra

Június 9-én péntek délelőtt tartottuk diáknapi programunkat a felső tagozatos tanulóknak. A nap a színjáték tanszakos növendékek előadásával kezdődött, majd az osztályok az előzetesen megadott útvonalat követve indultak el a városban található állomásokra. A feladatok között volt ügyességi verseny, agytorna, tudáspróba, a bátrabbak még az íjászatot is kipróbálhatták. A délelőttöt a Bale-Seen együttes koncertje zárta, a hangulat nagyon jó volt a tornateremben. A tanulók a diákönkormányzat jóvoltából üdítőt és csokoládét kaptak, és az ebéd is különleges volt, a „GYÉK 2000” Kft. közreműködésével palacsintával kedveskedtünk a gyerekeknek.
Köszönjük mindenkinek a kiváló munkáját, Fábos László úrnak pedig az íjászathoz biztosított és felajánlott eszközöket!
A diáknap értékelése, ahogy a tanulók látták:
„Nekem nagyon tetszett a nap. Volt olyan, amikor csoportokban dolgoztunk, és volt olyan, amikor az egész osztály szerepelt valamilyen játékban. Nekem legjobban az tetszett, amikor az egész osztály keresett pici papírokat, amiken az iskola címere volt. A nap végén a koncert is nagyon jó volt, ahol minden felsős táncolhatott.”
(Gerencsér Laura, 5.c)

„A sportcsarnoknál kosárlabdát kellett szlalomba vezetni, a Mester Cukrászda mögött kvíz kérdések voltak, a gördeszka pályán kézilabdával kellett dobni, az iskolában az alsós részen bicikli verseny volt…. Nekem az ebéd is emlékezetes lesz, ami palacsinta volt. Jól telt ez a nap!”
(Borsi Fanni, 5.a)


2016. június 12.

Idegen nyelvi kompetenciamérés eredménye

Ide kattintva érhetik el az idegen nyelvi kompetenciamérés eredményét.


2016. június 11.

Made in England

Bővebben


2017. május 31.

Színjáték tanszak bemutatója

Minden tanév végén májusban tartjuk tanszakbemutató műsorunkat, ahol a tanszak növendékei a szülőknek, diáktársaiknak, tanáraiknak is bemutathatják, hogy mivel gazdagodtak tanév közben. Ebben az évben május 30-án tartottuk előadásunkat a tornateremben, ahol idén a humoré lett a főszerep. A diákok az Indul a bakterház nyomán írt bohózat, a Bendegúz iskolába megy című darabbal készültek, emellett a műsorban szerepelt még Frady Endre két jelenete: a Reklám család és A szőke. Az alsós évfolyamos tanulók Lázár Ervin A kék meg a sárga című meséjét jelenítették meg.

Képek itt érhetőek el.

2017. május 30.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.
2017. május 30.

Noszlopy kerékpáros nap

Bővebben


2017. május 16.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.
2017. május 09.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.
2017. május 04.

Tavaszi papírgyűjtés

Kedden szép időben kezdték a papírgyűjtést a noszlopys diákok. A papírok válogatása és mérése ebéd utánig tartott. A szorgalmas szülők és diákok most is nagy mennyiségben hoztak kartonokat, újságokat, régi füzeteket, könyveket. A papír árát osztályprogramokra fordíthatják a gyűjtők. A papír gyűjtését ebben az évben is a diákönkormányzat szervezte.
Képek itt érhetőek el.


2017. május 02.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.
2017. április 28.

Kis nyelvőrök verseny a Noszlopyban

Bővebben


2017. április 25.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.
2017. április 14.

,,Kis nyelvőrök’’ házi verseny

Iskolánk alsós tagozatos kis diákjai  a  ,,Kis nyelvőrök” magyar nyelv és irodalom házi versenyeken mérhették össze tudásukat. Az osztályokból 3 fő vehetett részt.  A legjobb eredményt elérők (első helyezettek) képviselik iskolánkat a nívós területi tanulmányi versenyen, melynek intézményünk ad otthont április 28-án.

Eredmények itt tekinthetőek meg.
2017. április 13.

Kalmár László Matematika Verseny

Bővebben


III. Nyuszi Kupa

A KIWANIS Női Klub Marcali Egyesület 2017. április 12-én rendezte meg a III. Nyuszi Kupát, ahol  az általános iskolák 3. és 4. osztályainak 8 fős csapatai versengtek a fődíjért, a nyuszi tortáért. A résztvevő osztályok labdákat kaptak ajándékba a klubtól. A versengés jó időben, jó hangulatban zajlott.
Iskolánk három csapata dobogós helyen végzett: 

1. helyezett 4.c osztály csapat (Tóthné Laczó Erika- Magyar Vendelné)
2. helyezett 4.a osztály ( Lauerné Németh Lívia- Nikula  Csabáné)
3. helyezett  3.c osztály (Tamás Henrietta- Kiss Csabáné- Babainé Mikó Beáta) 

Képek itt érhetőek el.


2017. április 11.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.

Budapestre kirándultak a Lego szakkörös tanulók

A Marcali Noszlopy Gáspár Általános és AMI a Nemzeti Tehetség Program keretében sikeresen pályázott a „Lego robot építő és programozó szakkörre”. A pályázat keretén belül lehetőség nyílt arra, hogy a szakkörre járó tanulók részt vegyenek egy két napos Budapesti tanulmányúton.
Az utazás során, amelyre április 8-9-én került sor, megtekintettünk egy informatikai kiállítást, ellátogattunk a Csodák palotájába, a Tropicáriumba, illetve egy IMAX moziba is eljutottunk, ahol módunk volt egy robotikával kapcsolatos látványos film megtekintésére.
Szombaton egy sétát tettünk a Duna-parton, ahol megcsodálhattuk Budapest belvárosát este.

Képek itt érhetőek el.


2017. április 10.

Dr. Gál József Somogy Megyei Honismereti Verseny

Bővebben


2017. április 07.

Iskolanyitogató

A nagycsoportos óvodások szüleikkel ellátogattak a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol játékos foglalkozásokon vehettek részt.
Húsvéti mondókákba, népi- és ügyességi játékokba és kézműves foglalkozásokba kapcsolódhattak be.
A jó hangulatú délutánt a gyerekek tojáskereséssel folytatták.
A felnőttek szülői tájékoztatón vettek részt.
Képek itt érhetőek el.


2017. április 04.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.

Városi  kitüntetések Sportdíjak 2017


2017. március 28.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.

“Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz…”

Bár az időjárás még sokszor megtréfál bennünket, szürke felhők takarják el a napot és hűvös szelek fújnak… De aki a Noszlopy iskola környékén jár, annak szívet és lelket melengető látványban lehet része. Szebbnél szebb tulipánok és nárciszok bontogatják szirmaikat.
Néhány éve Patkó Imre tanár úr lelkes diákjaival virágágyásokat alakított ki az intézmény területén és környékén. A tavalyi évben az alsósok is csatlakoztak kezdeményezésükhöz.
Használt gumiabroncsokból virágtartókat készítettek, melyekben már szépen virítanak a tavaszi hagymások.

Képek itt érhetőek el.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


2017. március 21.

Keddi hirdetés

Ezen a linken érhetik el, iskolánk keddi napon lezajlott hirdetésének tartalmát.
2017. március 14.

Március 15-i ünnepség

Március 14-én tartottuk iskolánkban ünnepi megemlékezésünket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról.
Összeállításunkban az akkori eseményeket elevenítettük fel, választ keresve arra a kérdésre is, hogy miért éppen piros, fehér, zöld a magyar nemzeti lobogó.

A műsorban közreműködött iskolánk énekkara Kiss Beáta vezetésével, Lauer Péter és Nagyné Réti Ildikó közreműködésével, valamint a 6-7. évfolyamos néptáncos tanulók. A táncot Takács Gábor, Takács Gáborné és Kiss Katalin tanították be.
Az előadásban szerepeltek:
Bódis Ármin, Sárvári Panna, Takács Gábor, Berecz Barna, Horváth Zente, Sinka Líviusz, Suchmann Dániel, Horváth Ádám, Csonka Anita, Kovács Pál, Török Fanni és Nikula Bettina tanulók.

Képek itt érhetőek el.


2017. március 13.

XXVIII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló

Bővebben


Grappling Magyar Bajnokság

Szombaton, Budapesten rendezték meg a 2017 évi  Grappling Magyar Bajnokságot, ahol a következő eredmények születtek:
Járfás Tamás Gi Grappling Ifjúsági -60 kg kategória I. helyezés,
Takács Anna Gi Grappling Gyerek1 -35 kg kategória II. helyezés,
Fazekas Bálint Gi Grappling Ifjúsági 2 -55 kg kategória IV. helyezés.


III. Somogy-Zala megyei Régiós Körverseny

Szombaton, Csurgón rendezték meg a III. Somogy-Zala megyei Régiós Körversenyt úszásban, ahol
Tóth Csanád Örs 2.c osztályos tanuló
100 m vegyes úszásban 4. helyezést,
50 m hátúszásban 5. helyezést,
50 m gyorsúszásban 6. helyezést ért el.


Somogy és Zalai megyei körverseny 3. fordulója

Szombaton Csurgón rendezték meg a Somogy és Zalai megyei körverseny 3. fordulóját, amin a Marcali úszók is részt vettek. 56 alkalommal állhattak rajtkőre, ennek eredménye 21 arany, 12 ezüst és 6 bronzérem lett.
Összességében nagyon sikeres volt a nap, minden gyermek a lehető legjobbat hozta ki magából, ami az eredményeken is látszik.
9 esetben is sikerült a versenyzőinknek ranglista 20-on belüli időt úszniuk, őket külön aranyéremmel jutalmazták.
Az edző, Lábodi Laura is nagyon elégetett volt az eredményekkel, elmondása szerint az év eddigi legjobb versenyét zárhatták maguk mögött.

Eredmények:
Kovács Pál (2003): 1. hely 50m pillangóúszás; 3. hely 100 m gyorsúszás; 3. hely 50m mellúszás; 2. hely 100 m vegyes

Pintér Boglárka (2006): 7. hely 50 m gyorsúszás; 5. hely 50 m hátúszás; 8. hely 50 m mellúszás; 6. hely 100 m vegyes úszás

4x50 m fiú-lány gyors váltó: Kovács Pál - Pajor Eszter - Pintér Hargita - Tasnádi Martin 1. hely

Edző: Lábodi Laura


2017. február 28.

Nyugat Dunántúli Régiós Bajnokság I. forduló

Tóth Csanád Örs 2. c osztályos tanuló úszásban Szombathelyen a Nyugat Dunántúli Régiós Bajnokság I. fordulóján
200 m hátúszás: 4. helyezést,
50 m hátúszásban: 6. helyezést ért el.
2017. február 27.

Sítáborban jártak a marcali általános iskolások

Bővebben


2017. február 14.

Országos Teremíjász Bajnokság

Bogyó Gergő 4.c új országos csúccsal, a saját rekordját meghaladva, megnyert az Országos Teremíjász Bajnokságot Budapesten.

Diákolimpia sakk megyei döntő

2017. február 4-én rendezték Balatonlellén a Diákolimpia megyei döntőt, ahol a következő eredmények születtek:

I.korcsoport fiú: Tamás Bálint 1.b osztályos tanuló IV. helyezést ért el.
I.korcsoport leány: Tamás Zsófia 2.a osztályos tanuló I. helyezést ért el.
Tamás Zsófia bejutott az országos döntőbe, amelyet 2017.04.12-től rendezték meg Miskolcon.


2017. február 12.

Itt a farsang, áll a bál…

2017.február 11-én kora délután nagy tömeg várta a Noszlopy iskola előtt a pénztár nyitását. 70 kisdiák és rajtuk kívül 6 osztály izgatottan öltözött szülei segítségével, hogy aztán Weinhardt-Kozma Zsófia tanárnő színjáték tanszakos tanítványainak megnyitó műsora után felvonulhassanak jelmezeikben.
Az idei évben is nagyon fantáziadús maskarák születtek. A legötletesebbeket ajándékokkal jutalmazta az öttagú zsűri.

  1. helyezett Cserepes Virág (Nyári Glória 2.c)
  2. helyezett Azur a papagáj (Kovács Alexandra 4.a)
  3. helyezett Hóesésben sétáló kislány (Oláh Nóra 4.a)
  4. helyezett Demóna (Molnár Lilien 3.c)
  5. helyezett Baba babakocsiban (Oláh Réka 2.c)
  6. helyezett Egy kis ebéd utáni desszert (Juhász Helka 3.b)

Közönségdíj: Szörnyella de Frász (Baranyai Jázmin 2.b)

Különdíj: Ovitündér (Bogdán Titanilla)

Ezután diszkó következett, a játéktermekben mókás feladatok várták az arra vállalkozókat, de a fényképsarok és a sminkszoba is nagy sikert aratott. A gyerekek karaokeban és limbóban is kipróbálhatták magukat és a tombolatárgyaknak sem kellett sokáig gazdáikra várniuk.
Jó hangulatú, vidám délutánnal búcsúztatták az alsósok a telet.

Köszönjük a szülőknek a rengeteg segítséget, a TESCO áruháznak a felajánlott jutalmakat és tombolatárgyakat!

Képek itt érhetőek el.


Ismét eljött az iskolai farsang ideje!

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozata 2017. február 12-én délután tartotta farsangi kavalkádját. Napokkal a farsang előtt megkezdődtek az előkészületek: farsangi díszekkel dekoráltuk ki a folyosókat, tantermeket, és a tornaterem is ünneplőbe öltözött: bohócoké, álarcoké lett hétvégére a főszerep.
Az osztályok is lázasan próbáltak már, hogy a délutáni jelmezes felvonuláskor bemutathassák műsoraikat. A siker pedig nem maradt el, ötletesebbnél-ötletesebb előadásokat mutattak be a diákok, igazi buli hangulatot varázsoltak táncukkal, jelmezükkel. Természetesen a vastaps sem maradhatott el mind a diáktársak, mind a felnőttek részéről. Az osztályok szereplésükért tortaszeletet kaptak.
A délutáni program diszkó volt. Aki nem merte tánctudását a táncparketten megmutatni, a kaszinóban próbálhatta ki szerencséjét, ahol rulett, blackjack, valamint „1 perc és nyersz” játékok várták a diákokat.
Minden évben nagy sikere van a tombolának, így volt ez idén is, ahol a fődíj egy szülő által készített torta volt. Ezúton is köszönjük a szülőknek, támogatóknak a tombolatárgyak felajánlását!
S jövőre is majd jön a farsang, áll a bál!!

Képek itt érhetőek el.


2017. február 07.

III.korcsoportos Teremlabdarúgó Diákolimpia megyei döntő

Február másodikán rendezték a III.korcsoportos Teremlabdarúgó Diákolimpia megyei döntőjét.
A marcali csapat 2. helyezést ért el.
A csapat tagjai iskolánkból:
Macsicza Kevin, Bresztovszky László, Horváth Balázs és Trubek Dániel.
Mindannyian igazgatói dicséretet kaptak.
2017. január 16.

OLVASÁS HETE

ALSÓ TAGOZAT

2017. jan. 11-13. között rendeztük az iskolai hagyományaink sorába tartozó olvasás heti vetélkedőket az alsó tagozatos osztályok számára. A tanulók kérésére a tavalyi kincskereső játékhoz hasonló feladatokat kellett megoldani.
Minden osztály 3 főből álló csapatot indított a kincs keresésére.
A feladatok megoldásához könyvtári tájékozottságra, olvasottságra, logikus gondolkodásra volt szükség.
A csapatok közül azok voltak a legeredményesebbek, amelyek a legrövidebb idő alatt oldották meg a kincskereső feladatokat.
Az izgalmas, jó hangulatú játék nyertesei a mellékelt táblázatban:

ÉVFOLYAM

  1. HELYEZETTEK
  1. HELYEZETTEK
  1. HELYEZETTEK

2.

2.b

Huszár Lilien
Mihálovics Hanna
Magyar Zsombor
(10:12 perc)

2.c

 

Markhard Luca
Nyári Glória Fanni
Tóth Csanád Örs
(13:20 perc)

2.a

Cser Bence
Nemes Viktor
Vipler Kornélia
(16:56 perc)

3.

3.c

Bohár Bálint
Bohár Marcell
Fehér Barbara
(9 perc)

3.b

Bogdán Melissza
Hollósi Laura
Laki Kornélia
(11:28 perc)

3.a

Dunkler Bianka
Kuti Katrin
Szatmári Zsombor
(13:57 perc)

4.

4.b

Bedő Korina
Horváth Erna
Spilák Vivien
(6:30 perc)

4.c

Fehér Melissza
Lengyel Petra
Tomisa Sára
(6:40 perc)

4.a

Kis Regina
Lángi Nóra
Oláh Nóra
(8:52 perc)


Határtalanul! pályázat
Bizonyítvány másodlat igénylésével kapcsolatos tudnivalók

Comenius 

Tovább a projekt oldalára!


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán