Nemzeti Tehetség Program
Lego Mindstorms robotépítő és programozó szakkör
 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében nyílt pályázatot hirdetett a matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése céljából a köznevelési intézményekben, melynek keretében az intézményünk támogatást nyert.
A pályázat célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a robotika alapjaival. A programozás és szoftverfejlesztés napjaink egyik legnagyobb hiányszakmája ezért fontosnak tartjuk, hogy a tanulók játékos formában sajátítsák el, valamint szeressék meg a programozás alapjait. Erre nagyon jó lehetőséget nyújtanak a Lego Mindstorms robotok.
A tanulók a pályázat keretében rész vehetnek egy robotikai szakkörön, mely által megismerkedhetnek a robotépítéssel, illetve elsajátíthatják, és megszerethetik a programozás alapjait játékos formában. A szakkörön elsőször megismerkedhetnek a tanulók az eszközökkel, majd kiválaszthatnak különböző robotokat, amelyeket csoportmunkában elkészíthetnek, programozhatnak. Az elkészült munkákról videó dokumentációt vezetünk, melyet egy internetes video megosztó oldalon közzéteszünk. A szakkör végén házi robotépítő versenyt rendeznénk, melyen adott szempontoknak kellene megfelelni az elkészült robotoknak.
A pályázat keretében részt veszünk egy 2 napos tanulmányúton, Budapesten. Ellátogatunk a Veletech-re, mely Magyarország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kiállítása, ahol a diákok megismerkedhetnek az informatika legújabb fejlesztéseivel, eszközeivel és irányzataival. A másik úti cél a Csodák palotája, ahol tovább bővíthetik fizikai, matematikai ismereteiket. Valamint ellátogatnánk a jelenleg elérhető legmodernebb mozi terembe, hogy megismerjék a tanulók a 3D megjelenítés lehetőségeit, előnyeit.
Elnyert támogatás: 1 000 000 Ft


Iskolai hírek
Pályázatok


Nemzeti Tehetség ProgramComenius programTámop 3.4.3 projektTámop 3.2.4 projektTámop 3.1.7 projekt


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán