Boldogságprogram

Iskolánk, a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapművészeti Iskola a 2018/2019- es tanévben sikeresen pályázott a Boldogiskola címre. Intézményünk Pedagógiai Programjának mentálhigiéniás programja kibővült a hatékony személyiségfejlesztéssel. Alsós munkaközösségünk bekapcsolódott a Boldogságprogramba, mely a Jobb Veled a Világ Alapítvány kezdeményezésére született. A gyerekek életkori sajátosságainak figyelembe vételével, olyan technikákat sajátítanak el, amelyek megerősítik önbizalmukat, önbecsülésüket. Fejlődik empátiás készségük, így toleránsabbá válnak társaikkal szemben. Oldja a stresszt, ezért csökkenti a szorongást, könnyebben néznek szembe a kihívásokkal.
,,Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlati fokról-fokra kibontakoztassák a derűt és az életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátrabban járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré váljanak.” (Prof. Dr. Bagdy Emőke)
Célunk, hogy a Boldogságprogram fővédnökének gondolatait kövessük a munkánk során. A teljes Boldogságprogram tíz egymásra épülő témából áll, amelyek fokozatosan ismertetik meg a boldogság összetevőit, feltételeit.

A témakörök sorrendben:

  1. Boldogságfokozó hála
  2. Optimizmus gyakorlása
  3. Kapcsolatok ápolása
  4. Boldogító jócselekedetek
  5. Célok kitűzése és elérése
  6. Megküzdési stratégiák
  7. Apró örömök élvezete
  8. Megbocsátás
  9. Testmozgás
  10. Fenntartható boldogság

A témák feldolgozására havi egy alkalommal szabadidős tevékenységek keretében kerül sor az alsós osztályokban. A foglalkozásokon elvégzett munkákról havonta tudósítunk iskolánk és a Jobb Veled a Világ Alapítvány honlapján.

2018-2019-es tanév

2019-2020-as tanév

2020-2021-es tanév

2021-2022-es tanév

2022-2023-as tanév

 

 

Boldogságfokozó hála
Szeptemberi galéria

Optimizmus gyakorlása
Októberi galéria

Társas kapcsolatok ápolása
Novemberi galéria

Boldogító jócselekedetek
Decemberi galéria

Célok Elérése
Januári galéria

Megküzdési stratégiák
Februári galéria

Apró örömök
Márciusi galéria

 

 


Határtalanul! pályázat

Bizonyítvány másodlat igénylésével kapcsolatos tudnivalók

Comenius 

Tovább a projekt oldalára!


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán