Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola

Hóy Tibor Tagintézménye

Preambulum

A Hóy Tibor Tagintézmény Nemesvid községben, a központhoz közel, mégis egy csendes utcában található az óvoda szomszédságában.
Épületünk 2008-ig nyolcosztályos iskolaként működött, jelenleg csak az utcafronti főépület van használatban és az 1993-ban épült tornatermünk. Nagy, világos, dekorált tantermekben, sok fejlesztő játék között, digitális eszközök segítségével tanulnak diákjaink. Iskolánk udvara kellemes, árnyas, bár néhány kültéri játék sokat javíthatna a látképen.
Diákjaink helybéliek, számuk 10-20 között mozog évek óta. 1-4 összevont osztályos rendszerünket már a tanulók és a szülők is megszokták, elfogadták. Családias hangulatban, egymástól is tanulva, az elfogadást előtérbe helyezve éljük mindennapjainkat. Jó kapcsolataink révén gyermekeink minden fejlesztést megkapnak, amire jogosultak, így fejlődésüknek nincs akadálya. Pedagógusaink jól felkészült, tapasztalt kollégák, akik még hivatásnak érzik a tanítást.
Elvünk a gyermekközpontúság, ehhez igazítjuk mindennapjainkat is. Célunk, hogy az intézményünkből kikerülő diákok egészséges mentalitással, stabil alapokkal rendelkezzenek, hogy a felső tagozaton is megállják helyüket.

Hírek

Hóy Tibor nap

2022.10.28-án hagyományainkhoz híven megrendeztük iskolánk névadójának napját. Megemlékezésünket megtisztelték a kecskeméti „ pumások”, azaz az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pilótái; néhány éve falunkban élő, de valamikor ehhez a kötelékhez tartozó házaspár: Kurucz Olga és Major János; az iskola névadásában jelentős szerepet játszó és azóta is tevékeny két úriember: Steinglauber Tamás és Hochstein András; illetve a falut képviselve Kovács Sándor polgármester úr.
Tovább!


Ősz szele zümmög…        

Szeptember 1.: újra kinyílt az iskola kapuja. Megkezdődött az új tanév a Hóy Tibor Tagintézményben is. 15 gyermekünk kezdett reggel nyolc órakor énekszóval, versekkel és sok reménnyel, izgalommal. Tovább!


Beszámoló Bicsérd, 2013. 04. 26-27.

2013. április 26-27-én részt vehettünk Bicsérden a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület által szervezett Dél-Dunántúli Integrált Diák Sportfesztiválon. A szervezők kimondottan hátrányos helyzetű települések 30-30( 10 alsós, 20 felsős) diákját hívták meg Somogy, Tolna és Baranya megyéből. Somogy megyét Homokszentgyörgy és Nemesvid képviselte. Tovább!

 


Hírek Hirdetések TörténetDokumentumokTaneszközigényNevelőtestületAlapítványTámogatóinkÉrtesítők DiákönkormányzatRendezvényekHonismereti vetélkedő Versenyek KitüntetettjeinkKorábban


© 2008. noszlopy-marcali.hu | Készítette: Vágó Zoltán